VIDEO // Militari azeri bombardaţi în câmp deschis de artileria armeană. Armistiţiul încheiat între cele două ţări a durat 4 minute

Deschide.md, 18 octombrie 2020 13:50

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de încălcarea unui „armistiţiu umanitar”, care ar fi trebuit să intre în vigoare de sâmbătă, de la miezul nopţii, informează BBC. Armenii i-au acuzat pe azeri că au încălcat armistiţiul după doar 4 minute de la intrarea sa în vigoare, prin lansarea de tiruri de artilerie şi cu rachete. Azerbaidjanul a acuzat, la rândul său, Armenia de încălcarea acordului. Pe reţelele sociale au apărut imagini cu militari azeri surprinşi de artileria armeană în timp ce realizau o incursiune în regiune.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 6 ore
22:00
Igor Dodon susține că investigația „Dossier” și RISE, privind legăturile sale cu serviciile secrete rusești, ar fi un „fake gras”. De asemenea, cel supranumit „Kremlinovici” în investigația respectivă infirmă că în această campanie ar fi consultat de zeci de polit-tehnologi din Federația Rusă, inclusiv agenți FSB și SVR, chiar dacă unul dintre aceștia a fost surprins la balconul sediului PSRM, în momentul în care șeful statului ieșea de acolo.
21:40
Ambasada României în Tunisia și oficialitățile capitalei Tunis au inaugurat marți “Piațeta Regina Maria a României”, într-un gest care reprezintă un semn al excelentelor relații româno-tunisiene atât la nivel politico-diplomatic, cât și la nivelul autorităților locale, informează un comunicat al Ambasadei României la Tunis.
21:20
Nicolae Botgros are COVID-19. Maestrul a fost internat la Spitalul de Urgență. Informația a fost confirmată de fiul acestuia Corneliu Botgros.
21:10
Candidatul „independent” la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, consideră că Andrei Năstase merită să ajungă în turul II. Asta pentru că acesta a protestat în stradă, iar în 2016 s-a retras în favoarea Maiei Sandu.
20:40
Activitatea mai multor secții de votare care urmează a fi deschise la data de 1 noiembrie în Franța, Irlanda, Spania și Israel ar putea fi periclitată din cauza măsurilor antiepidemice impuse de statele în cauză. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care susține că misiunile diplomatice moldovenești au luat legătura cu autoritățile celor patru state pentru ca cetățenii moldoveni să-și poată exercita dreptul la vot la alegerile prezidențiale.
20:10
Postul de televiziune TV8 califică decizia Consiliului Audiovizualului de a amenda postul dat drept o intimidare a jurnaliștilor și un atac asupra libertății de exprimare. Reprezentanții „A.O. Media Alternativa” consideră că decizia CA demonstrează „duble standarde, este vădit intenționată îndreptată împotriva postului TV8, dar și împotriva unor reprezentanți ai societății civile și urmărește scopul de a induce autocenzura atât în rândul moderatorilor emisiunilor de autor, cât și a invitaților”....
Acum 8 ore
20:00
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a declarat, în cadrul conferinţei internaţionale online „Preparign NATO and the Allies for the Future Challenges”, organizată în Sofia, Bulgaria, pe 27 octombrie, că technologiile emergente au un rol extraordinar în schimbarea mediului de securitate, iar conflictele curente sunt definite de big data, AI şi bytes în aceeaşi măsură în care sunt definite de gloanţe şi nave de război.
19:30
Patruzeci şi una de companii conduse de migranți sau rudele de gradul întâi ale acestora vor accesa finanțare nerambursabilă în valoare de până la 250 de mii lei pentru inițierea și dezvoltarea unei afaceri, transmite MOLDPRES.
19:00
Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, în vârstă de 70 de ani, a intrat în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, a relatat marţi agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.
19:00
Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale Octavian Țîcu spune că în cazul în care va fi ales de cetățeni în funcția de șef de stat îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 27 octombrie la dezbaterile electorale de la TV8. „Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste...
18:50
În perioada de criză pandemică, tinerii din Republica Moldova se implică mai puțin în procesele decizionale sau de influențare a comunității. Despre aceasta s-a vorbit în cadrul celei de-a doua analize „COVID-19 și TINERII: Efectele pandemiei asupra participării tinerilor”, prezentate de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), transmite IPN.
18:20
Ministrul român Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți, 27 octombrie, că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.
18:10
Moldova nu va scăpa de reputația de furnizor de forță de muncă pentru alte țări până când autoritățile nu vor începe să-și dezvolte propria industrie și să ajute cetățenii care cu greu au câștigat bani în străinătate să se întoarcă acasă și să investească în propria afacere. Candidatul la președinție din partea Partidului Nostru, Renato Usatîi, a vorbit despre acest lucru în 26 octombrie, la o întâlnire cu locuitorii municipiului Hîncești. El a vorbit și despre necesitatea restabilirii de urgență a învățământului profesional tehnic și de a dezvolta turismul.
18:10
Declarațiile oficialilor ruși și ale Ambasadei Federației Ruse la Chișinău din ultimul timp sunt făcute intenționat pentru a dezbina societatea și pentru a crea ideea unui dușman extern, în scopul mobilizării electoratul lui Igor Dodon la alegerile de duminică, susține și comentatorul politic Ion Tăbârță.
Acum 12 ore
17:40
Ieri ANI anunța printr-un comunicat de presă că a pornit o cauză contravențională pe numele unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova pentru faptul că nu a prezentat informații în cadrul unui control inițiat în privința acestuia. Acesta este deputatul Pro-Moldova Oleg Sîrbu.
17:40
Alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Turcia-2, Ucraina-1, Italia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 72 460 cazuri. Total teste efectuate –2919 dintre care primar – 2502 şi repetat – 417. Din numărul total de cazuri, 42 sunt lucrători medicali: medici-12, asistenți medicali-19, personal auxiliar-11. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 814 – stare gra...
17:30
Încă două localități din raionul Orhei, comuna Mârzești și satul Mârzaci din aceeași comună, care au fost iluminate stradal de echipa Partidului „ȘOR”. Astfel, cei peste 1200 de oameni care trăiesc în cele două localități, nu vor mai trebui să înfrunte bezna atunci când merg noaptea pe străzi.
17:20
Peste 500 de persoane au fost arestate de poliţie în Belarus la manifestaţii, luni, împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, a anunţat marţi Ministerul belarus de Interne, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.
16:40
Anna Hakobyan, soţia premierului armean Nikol Pashinyan, de meserie jurnalistă, la fel ca soţul ei, a început marţi să facă instrucţie militară în cadrul unei unităţi de femei, în timp ce în Nagorno-Karabah, enclava azeră locuită de o majoritate de etnici armeni, continuă luptele înverşunate, relatează AFP şi Interfax.
16:30
Ana Guțu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, candidează la alegerile parlamentare, de pe 6 decembrie, din dreapta Prutului. Aceasta deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară pentru Senat în județul Vrancea.
16:20
Deși legea oferă Comisiei Electorale Centrale (CEC) resurse adecvate pentru a-și realiza misiunea, această instituție nu este suficient reprezentată în teritoriu. CEC dispune de un buget asupra căruia nu există dezbateri contradictorii în legislativ, dar are probleme cu insuficiența spațiilor de lucru, cu fluctuația ridicată a cadrelor și calificarea insuficientă a personalului sau calificarea insuficientă a funcționarilor electorali, în special în cazul membrilor consiliilor electorale de circumscripție și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, desemnați de partidele politice. Constatările fac parte din Raportul de evaluare a Comisiei Electorale Centrale (CEC) din perspectiva Sistemului Național de Integritate (SNI), realizat de Transparency International – Moldova.
16:10
Un automobil de marca Mercedes a derapat de pe traseu și s-a izbit într-o stație de troleibuz. Accidentul a avut loc pe strada Meșterul Manole din sectorul Ciocana al capitalei.
15:40
Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi susține că Consiliul Superior al Magistraturii este lipsit de autoritate și credibilitate și afectează încrederea în întreg sistemul judecătoresc. Potrivit ministrului, resetarea CSM este o prioritate a Ministrului Justiției, fiind inclusă în proiectul de modificare a Constituției, proiect care va fi expediat Parlamentului imediat ce va fi emis avizul consultativ al Curții Constituționale.
15:40
Reprezentanții Asociației Surzilor din R.Moldova au fost prinși în timp ce ofereau mai multor persoane cu dizabilități auditive ajutor umanitar, insoțit de pliante și ziare electorale ale candidatului Igor Dodon. Un video în acest sens a fost publicat de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.
14:50
Mai puţin de jumătate dintre britanici au încredere în organizaţiile de presă ca sursă de informare în legătură cu pandemia de COVID-19, conform unui raport al Institutului Reuters pentru Studierea Jurnalismului, transmite marţi Reuters. • Nivelul de încredere s-a prăbuşit pe perioada pandemiei şi aproximativ 8 milioane de britanici sunt în prezent expuşi riscului de a fi mai puţin informaţi, neinformaţi sau greşit informaţi despre această maladie virală, într-o perioadă în care autorităţile se...
14:30
Pro Moldova propune un proiect de lege care ar diminua cheltuielile pentru președintele țării și ar exclude beneficiile de lux pentru acesta. Înaintarea proiectului vine după ce grupul parlamentar a sesizat că, deși atribuțiile președintelui țării sunt limitate, bugetul în ultimii ani „a început să pară nelimitat”, transmite IPN.
14:30
Organizația Municipiului Chișinău a Partidului „Pro Moldova” a decis să o susțină pe Maia Sandu în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de secretarul general al formațiunii, parlamentarul Vladimir Cebotari.
13:50
Peste trei ore, la Moldova 1 urma să înceapă o mare dezbatere electorală la care trebuia să vină și actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Nicolaevici Dodon. Asta urma să se întâmple peste trei ore,dar acum, în aceste clipe, Igor Nicolaevici se afla în sala de banchete din vila sa din Condrița, așezat la o masă lungă, în compania prietenilor săi din Federația Rusiei, sosiți din Moscova ca să-l ajute să câștige al doilea mandat și așteptau cu toții să li se servească masa. Discutau despre cum se cădea să se poarte Igor Nicolaevici la această dezbatere electorală.
13:50
Numărul de noi infectări cu COVID-19 în Germania va ajunge probabil la 20.000 zilnic la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat marţi ministrul german al Economiei Peter Altmaier, relatează Reuters.
13:50
Maia Sandu vine cu o reacție, după ce astăzi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererile de repunere în funcție a cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”. Liderul PAS consideră această acțiune o fărădelege și un dezmăț a justiției lui Dodon.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.