Începe „infernul” în trafic pentru șoferi. Strada Ion Creangă intră în reparație până în 2022

UNIMEDIA, 18 octombrie 2020 12:50

În 2-3 săptămâni strada Ion Creangă intră în reparație. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că în acest sens a fost semnat contractul de executare a lucrărilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 15 minute
14:00
Schimb de replici între candidații unioniști la Președinție, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Liderul PUN susține că Partidul Liberal ar trebui să își asume responsabilitatea pentru toți funcționarii de rang înalt, înaintați de PL, bănuiți de acte de corupție. Replica lui Dorin Chirtoacă nu s-a lăsat așteptată. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii UNInterviu, de la UNIMEDIA.
14:00
Începând cu a doua jumătate a anului 2016, peste 6030 de tați din Republica Moldova au putut fi alături de copilul nou-născut, având dreptul la un concediu paternal de 14 zile calendaristice. Pe perioada concediului, tatăl beneficiază de o indemnizaţie paternală, care este achitată din bugetul asigurărilor sociale de stat. Însă, procentul de tați care își iau concediu paternal este încă destul de mic. Această posibilitate nu este doar un pas important pentru asigurarea egalităţii de gen în Republica Moldova, dar și o posibilitate de a fi alături de copil din primele clipe ale vieții sale, atunci când are cel mai mult nevoie de atenție și grijă. Responsabilitatea nu depinde de genul părintelui, ea este manifestarea dragostei față de familie și a interesului pentru viitorul copiilor. Concediul paternal este o normalitate.
Acum o oră
13:40
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat că își ia concediu din cont propriu pentru o săptămână, timp în care va susține candidatura actualului șef de stat, Igor Dodon, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Decizia a coincis cu un interviu pentru UNIMEDIA, programat încă de săptămâna trecută, așa că aflați mai multe detalii și explicații chiar de la edilul orașului despre implicarea sa în actuala campanie electorală.
13:20
„Am solicitat prelungirea contractului, pentru ca să nu trebuiască să mă plătească pentru cât am lipsit, ci pentru munca pe care o pot presta efectiv o perioadă echivalentă de timp”. Astfel explică Anatol Ciubotaru decizia de a-i fi prelungit contractul de muncă, expirat la data de 19 octombrie.
Acum 2 ore
13:10
Accidentele din timpul raliurilor sunt frecvente, însă de această dată, o situație mai puțin obișnuită a avut loc în timpul unei curse în Rusia, scrie Digi24.ro.
12:50
Primarul capitalei, Ion Ceban a anunțat acum câteva clipe că își ia concediu din cont propriu, pentru o săptămănă, timp în care se va implica în campania electorală, sprijinindu-l pe actualul șef de stat, candidatul independent Igor Dodon.
12:50
Liderul PLDM, Vlad Filat, se declară nemulțumit de faptul că ar fi transformat în ținta unor atacuri din partea unor candidați la Președinție, în contextul în care el personal nu luptă pentru fotoliul de șef al statului la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. „Este incorectă și imorală încercarea de a mă transforma într-o piatră de moară la gâtul domnului Tudor Deliu”, a declarat Filat, într-o postare pe Facebook.
12:40
Comisia pentru Situații Excepționale a decis alocarea a peste 2 milioane lei Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, acolo unde zeci de case și terenuri au fost grav afectate de ploile torențiale de la sfârșitul lunii septembrie curent. Banii vor acoperi pagubele proprietarilor a căror case au fost defectate sau necesită a fi demolate.
12:20
„Marea mea bogăție este familia mea, credința mea strămoșească, reputația mea” - Așa a răspuns candidatul la prezidențiale, Andrei Năstase, într-o rundă de dezbateri electorale, la o întrebare ce viza averea și proprietățile acestuia.
Acum 4 ore
12:10
A furat de circa 60 mii lei, din cel puțin 3 apartamante din capitală, iar acum riscă să stea după gratii. Este vorba despre un bărbat, domiciliat într-o localitate din Anenii Noi, care a pătruns în câteva locuințe, timp în care proprietarii nu erau acasă. Audiat de polițiști, acesta și-a recunoscut vina.
12:00
Olga Buzova a ajuns de două ori în Cartea Recordurilor din Rusia, scrie SHOK.md. Pentru ce a primit vedeta tocmai două certificate vedeți mai jos.
11:40
Mucoasa bucală tapetează întreaga cavitate bucală. Ea are mai multe funcții, cum ar fi protectorie, senzitivă și secretorie și este adaptată la mediul unic a gurii. Sănătatea bucală este importantă pentru calitatea vieții persoanelor de toate categoriile de vârstă. Leziunile orale pot duce la disconfort sau durere care pot afecta activitățile zilnice, cum ar fi masticarea, înghițirea și vorbirea.
11:30
Doi bărbați care ar fi furat un automobil de pe teritoriul unei întreprinderi din Dobrogea au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.
11:20
Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vor pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, care urmează a fi distribuite secțiilor de votare deschise în țară.
11:10
Americanii de la General Motors prezintă în premieră mondială noul Hummer, legenda americană care revine după o pauză de peste un deceniu! Și o face într-un format absolut nou, cu propulsie exclusiv electrică și posibilităţi enorme în offroad, informează PiataAuto.md. Să fie acesta un concurent demn de Tesla Cybertruck, sau chiar mai bun?
11:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis astăzi un comunicat prin care anunță că l-a repus în funcție pe Anatol Ciubotaru, după decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ lărgit al Curții Supreme de Justiție din 16 octombrie 2020. Însă, reieșind din faptul că contractul de muncă al acestuia a expirat pe 19 octombrie, acesta a fost concediat.
10:40
Casa Națională de Asigurări Sociale atenționează despre necesitatea prezentării Certificatelor de viață de la beneficiarii de pensii stabilite în baza prevederilor acordurilor internaționale de securitate socială, până pe 31 decembrie 2020.
10:40
Nu e târziu niciodată pentru alegerea carierei IT. Performanțele în industria tech depind de perseverență și ambiție, așa că studiile non-IT și vârsta nu mai sunt obstacole. Astăzi, industria tehnologică oferă șanse egale tuturor pentru a sparge barierele zonei de confort și a atinge excelența în cariera IT. Deși vine dintr-un context al afacerilor, protagonistul poveștii de astăzi, Anatol Străjescu, spune că a descoperit în domeniul IT cheia succesului pentru a avansa în carieră și i-a deschis noi oportunități profesionale.
10:40
Dacă ești gata să dai start unei afaceri noi și ai toate detaliile puse la punct în afară de spațiu dedicat, sau dacă ai deja un business pus pe roate dar îți lipsește un oficiu comod și modern în care să-ți desfășori activitatea, vezi acum oferta companiei NG Invest!
10:30
Pe parcursul a nouă luni ale anului curent (ianuarie-septembrie) au fost înregistrate 9411 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Contractele au fost înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate, anunță Serviciul Fiscal de Stat.
10:20
Un tânăr din Bălți, căutat de oamenii legii pentru trecerea ilegală a frontiereri, a fost reținut. Acesta a evitat o perioadă lungă de timp să se prezinte în fața autorităților pentru a fi audiat. După reținere, tânărul a fost escortat la Procuratura raionului Soroca.
Acum 6 ore
10:10
Având în vedere faptul că ceața persistă în această perioadă, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, precum și indicațiile polițiștilor de patrulare.
09:50
Tinerii care apar în imagini sunt căutați de angajații Poliției, fiind suspectați că ar fi furat un automobil ce era parcat în curtea unui bloc de locuit din sectorul Ciocana al capitalei.
09:50
Un bărbat din Fălești a murit după ce a fost înjunghiat de propriul fecior. Victima a fost cea care a alertat poliția, însă la scurt timp s-a stins din viață, cadavrul fiind găsit de către oamenii legii.
09:30
Un bărbat a decedat pe loc, după ce a fost călcat consecutiv de două automobile. Teribilul accident a avut loc aseară, 20.10.2020, in jurul orelor 20.00. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a IP Florești, Ina Moscaliuc.
09:00
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 279 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 636 traversări persoane, dintre care 2 882 treceri la frontiera moldo-română, 1 116 treceri la frontiera cu Ucraina și 638 treceri aeriene.
08:50
Serviciul „InfoTrafic” al INSP, informează că în municipiul Chişinău la moment nu se atestă flux majorat de transport. În intersecţii sunt prezenţi agenţii de circulaţie care asigură buna desfaşurare a circulaţiei rutiere.
08:30
Apple a prezentat recen noua generație de iPhone 12, patru modele noi, toate dotate cu tehnologia 5G. În mare, a insistat că diferențele sunt de preț și mărimi. Numai că nu e chiar așa.
08:30
După o pauză de mai mulţi ani, Adele revine în lumea spectacolului ca prezentatoare a celebrei emisiuni de televiziune americane „Saturday Night Live” (SNL), suscitând zvonuri privind lansarea unui nou album, transmite Agerpres.
Acum 8 ore
08:10
FC Barcelona a debutat cu o victorie categorică, 5-1 cu Ferencvaros Budapesta, în noul sezon al Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, pe Camp Nou.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.