Primele înghețuri, la începutul săptămânii viitoare

Radio Chisinau, 18 octombrie 2020 10:05

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru luni și marți primele înghețuri, care se vor înregistra în orele nocturne și ale dimineții. Pe 19-20 octombrie este în vigoare și o avertizare Cod Galben. Din cauza unei mase de aer rece nordic, se vor semnala înghețuri la suprafața solului, de -1..-3° С și, izolat, în aer de -1..-2°С.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 4 ore
21:05
Malaezia a plasat în carantină peste 10.000 de polițiști, reprezentând 10% din efectivele sale, pentru a frâna răspândirea pandemiei de COVID-19 după contagierea a cel puțin 200 de agenți, relatează EFE, preluat de Agerpres.
20:35
O fotografie cu un dragon de Komodo aflat în fața unui camion a provocat îngrijorări cu privire la amenajarea unei atracții de tip „Jurassic Park” pe o insulă indoneziană, transmite Digi24.ro.
20:05
În anul curent, polițiștii au retras din circuit circa 900 de arme, starea tehnică a cărora nu corespunde cerințelor de securitate.
19:50
O navă militară din Grecia a intrat în coliziune, marți, cu un vas comercial portughez, la intrarea în Portul Pireu, doi militari fiind răniți, relatează agenția Associated Press, citată de Mediafax.
19:35
În perioada de criză pandemică, tinerii din Republica Moldova se implică mai puțin în procesele decizionale sau de influențare a comunității. Despre aceasta s-a vorbit în cadrul celei de-a doua analize „COVID-19 și TINERII: Efectele pandemiei asupra participării tinerilor”, prezentate de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), transmite IPN.
19:20
Înainte de începerea sezonului rece, oamenii sunt atenționați să verifice sobele și coșurile de fum înainte să aprindă focul în ele. Substanțele combustibile și lucrurile ușor inflamabile vor fi înlăturate din preajma instalațiilor de încălzit. Sunt recomandările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, transmite IPN.
Acum 6 ore
19:05
Președintele FIFA, Gianni Infantino, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat federația.
18:50
La 1 noiembrie 2020, în ziua desfășurării alegerilor prezidențiale, Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor activa, conform unui program special de muncă: în intervalul orelor 7:00 - 21:00.
18:35
Teritoriul în jurul Arcului de Triumf din Paris este evacuat în urma unui anunț cu bombă.
18:20
2000 de persoane cu deficiențe de auz, inclusiv copii, vor primi măști cu vizor, special adaptate pentru ei. Măștile au fost achiziționate cu suportul UE, comunică MOLDPRES.
18:10
Candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a fost nevoit să demonteze un fake news apărut în presa de la Chișinău despre faptul că ar fi cerut PL să nu promoveze Unirea
17:50
Ministrul  justiției, Fadei Nagacevschi, susține că un Consiliu Superior al Magistraturii lipsit de autoritate și credibilitate afectează încrederea în întreg sistemul judecătoresc. La ședința de azi, la care CSM a repus în funcție cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”, ministrul Nagacevschi nu a participat.
17:45
Declarațiile oficialilor ruși și ale Ambasadei Federației Ruse la Chișinău din ultimul timp sunt făcute intenționat pentru a dezbina societatea și pentru a crea ideea unui dușman extern, în scopul mobilizării electoratul lui Igor Dodon la alegerile de duminică, susține și comentatorul politic Ion Tăbârță.
17:40
Alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
17:30
Încep lucrările de demolare a blocului din Otaci, prăbușit parțial în vara anului 2019. Acestea au loc sub supravegherea și gestionarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN. La fața locului este creat Statul Major al IGSU care coordonează acțiunile și monitorizează intervenția. Lucrările sunt efectuate de către o companie, cu utilizarea a două manipulatoare și un excavator.
17:20
Octavian Bellu și Mariana Bitang, care au ajutat echipa României de gimnastică să câștige cinci titluri mondiale și două olimpice, au fost declarați "Cei mai de succes antrenori din lume - Duo" de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), se arată într-un comunicat de presă remis, marți, AGERPRES.
17:20
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și organizațiile neguvernamentale de media au lansat un apel public în care îi cer Consiliului Audiovizualului (CA) să-și exercite atribuțiile în mod transparent și obiectiv.
17:15
Deputatul Partidului Platforma "Demnitate și Adevăr" (DA), Liviu Vovc, s-a adresat la Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal cu privire la posibilele încălcări comise de Partidul "ȘOR" în campania electorală.
Acum 8 ore
17:00
Ministrul Sănătății de la București, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical, scrie Digi24.ro
16:50
Lidera și candidata la președinție a Partidului "Acțiune și Solidaritate" (PAS), Maia Sandu, este încrezătoare că după alegerile prezidențiale nu există riscul repetării evenimentelor din 7 aprilie 2009. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta ea a declarat jurnaliștilor după dezbaterea eșuată, întrucât Igor Dodon a ignorat invitația la acesta.
16:40
Patruzeci și una de companii conduse de migranți sau rudele de gradul întâi ale acestora vor accesa finanțare nerambursabilă în valoare de până la 250 de mii lei pentru inițierea și dezvoltarea unei afaceri, transmite MOLDPRES.
16:30
NASA a confirmat în premieră, cu ajutorul Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA), prezența apei pe fața vizibilă a Lunii. Această descoperire, anunțată luni de Agenția spațială americană printr-o conferință de presă, indică faptul că apa selenară ar putea exista la nivelul întregii suprafețe a Lunii, nu doar în regiunile reci și umbrite ale acesteia, scrie Agerpres.
16:30
Numărul cazurilor letale din cauza coronavirusului în Rusia, în ultimele 24 de ore, a crescut cu 320 de persoane, acesta fiind un maxim zilnic înregistrat pe întreaga perioadă a pandemiei, rezultă din informațiile prezentate de Comandamentul operativ pentru combaterea noii infecții.
16:05
Apelul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru boicotarea produselor franceze după ce Emmanuel Macron a apărat libertatea de a-l caricaturiza pe profetul Mahomed "va îndepărta și mai mult Turcia de UE", a avertizat marți un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de France Presse, scrie Agerpres.
16:05
Lipsa pavajului tactil de avertizare de-a lungul stațiilor de așteptare, platforme înalte, inaccesibile pentru persoanele în scaun rulant sau semafoare fără sonorizare – sunt probleme identificate de către reprezentanții organizațiilor membre ale platformei civice „Chișinăul accesibil pentru toți”, în urma unui audit pietonal în sectorului Botanica, transmite IPN.
15:55
Primăria municipiului Chișinău anunță că în începând de marți, 27 octombrie, ora 22:00 și până miercuri, 28 octombrie, ora 06:00, va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexei Mateevici, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. Sfatul Țării.
15:50
Cabinetul de miniștri nu susține inițiativa legislativă prin care se propune introducerea voucherelor de vacanță ca mecanism de susținere a turismului local. Un aviz în acest sens urmează să fie aprobat în următoarea ședință de Guvern, scrie Bizlaw.md.
15:45
Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, și-a exprimat marți “recunoștința” la adresa României și a președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit în contextul manifestațiilor pro-democratice din această țară și demonstrațiilor împotriva regimului autoritar al lui Akesandr Lukașenko, transmite Calea Europeană.
15:40
Deși legea oferă Comisiei Electorale Centrale (CEC) resurse adecvate pentru a-și realiza misiunea, această instituție nu este suficient reprezentată în teritoriu. CEC dispune de un buget asupra căruia nu există dezbateri contradictorii în legislativ, dar are probleme cu insuficiența spațiilor de lucru, cu fluctuația ridicată a cadrelor și calificarea insuficientă a personalului sau calificarea insuficientă a funcționarilor electorali, în special în cazul membrilor consiliilor electorale de circumscripție și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, desemnați de partidele politice. Constatările fac parte din Raportul de evaluare a Comisiei Electorale Centrale (CEC) din perspectiva Sistemului Național de Integritate (SNI), realizat de Transparency International – Moldova.
15:20
Ambasada României în Republica Moldova informează că a fost adoptată Hotărârea nr. 50 din data de 26 octombrie 2020 privind aprobarea listei țărilor/ zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.