Cealaltă Basarabie, 17 Octombrie

Jurnal TV, 18 octombrie 2020 01:00

Prezentată de Leanca Grițcan

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 4 ore
22:10
Alegeri Prezidențiale 2020
21:20
În atenția posesorilor de cartele preplătite! Serviciul de Informații și Securitate vrea să declarați datele personale, la procurarea produsului! Potrivit unui proiect de lege elaborat de SIS, cei care vor suna fără motiv la 112 sau vor face anunțuri cu rea intenție, vor fi depistați imediat. Unii operatori de telefonie mobilă contestă proiectul ofițerilor SIS, considerând că astfel, datele personale ar putea ajunge la adevărații infractori.
21:20
Prezentat de Sofia Obadă
21:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
Acum 6 ore
20:10
Candidații la prezidențiale
20:00
Autoritățile au raportat astăzi încă 308 cazuri de infectare cu noul coronavirus, după efectuarea a 1.432 de teste. 15 persoane au murit din cauza infecției.
20:00
Cu susținerea financiară a Uniunii Europene, în Republica Moldova sunt în proces de implementare aproximativ 150 de proiecte. Mii de cetățeni vor avea de beneficiat de pe urma acestora. Despre asistența oferită țării noastre, dar și alte informații utile despre Uniunea Europeană și țările membre, doritorii au posibilitate să afle datorită primului centru de informare al UE deschis la Chișinău.
19:50
Republica Moldova riscă să piardă un teren de peste 40 de ari, în cea mai scumpă regiune din orașul Odesa, pe celebra plajă Arkadia.
19:50
Declarația ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, făcută în cadrul unui eveniment organizat la cimitirul soldaților români din satul Mana, raionul Orhei a gereat reacții furibunde din partea Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, dar și din partea PSRM. Diplomatul român a spus că „eroii români, căzuți eroic la datorie, la 14 iulie 1941, pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică, au luptat pentru reîntregirea țării”. Ambasada Rusiei l-a acuzat pe Daniel Ioniță de „cinism”, iar PSRM a scris într-o declarație că „eroizarea invadatorilor naziști este inacceptabilă” și a cerut intervenția Ministerului de Externe.
Acum 8 ore
18:10
Prezentat de Vasile Luchianu
17:50
Prezentată de Beton și Eugen Iuhtimovschi
17:40
Primarul de la Vulcănești, Victor Petrioglu, și adjunctul său, au fost suspendați din funcție pentru zece luni, fiind învinuiți de corupție. Petrioglu susține că dosarul i-a fost fabricat din motiv că ar fi unul din puținii primari din Autonomia Găgăuză, care critică deschis actuala administrație de la Comrat și Partidul Socialiștilor. La începutul lui octombrie curent Petrioglu a anunțat public că mai mulți locuitori orașului Vulcănești ar fi fost somați să meargă la întâlnirea electorală a Igor Dodon.
17:40
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat un nou record de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv. Numărul a ajuns la aproape o jumătate de milion de infectări pe zi, iar această ascensiune pune în pericol din ce în ce mai mulți oameni, odată cu reapariția gripei de sezon.
17:40
Opoziţia de centru-dreapta din Lituania a câştigat alegerile parlamentare organizate ieri, potrivit primelor rezultate, iar în Ucraina, partidul lui Vladimir Zelenski a suferit tot ieri o înfrângere la alegerile locale, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne. În Statele Unie, republicanul Donald Trump şi contracandidatul său democrat Joe Biden intră azi în ultima săptămână completă a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
17:30
Toți cetățenii Republicii Moldova stabiliți peste hotare, dar și cei de acasă, sunt îndemnați să iasă la urne duminică, 1 noiembrie. Într-un mesaj video plasat pe internet, tinerii din diasporă spun că schimbarea este în mâinile lor.
Acum 12 ore
16:10
Vicepreşedintele Camerei Inferioare a Parlamentului german, Thomas Opperman, a decedat duminică seara după ce i s-a făcut rău în timpul unei filmări.
16:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
Procuratura Generală a prezentat un bilanț de evaluare a celor 38 de dosare penale, despre care s-a scris că au fost instrumentate pe motive politice. 19 dosare au fost clasate. Instanțele urmează să se pronunțe în curând și pe celelalte cauze penale, aflate pe rol.
16:00
Un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața într-un accident în raionul Leova. Mașina pe care o conducea s-a izbit într-un copac noaptea trecută, pe traseul dintre localitățile Iargara și Sărata Nouă.
16:00
Belarușii se pregătesc de o grevă generală. Peste o sută de mii de persoane au manifestat duminică împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, care nu a cedat deloc în faţa ''ultimatumului'', pe care i l-a dat opoziţia pentru a se retrage de la putere.
15:50
Aproape toate grădinițele din Chișinău au fost conectate la agent termic. În privința uneia va fi luată o decizie săptămâna viitoare, iar alta are centrală termică proprie. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței operative din această dimineață de la Primărie.
15:50
Postul nostru de televiziune organizează în această seară dezbateri electorale pentru alegerile din 1 noiembrie. În platoul Jurnal TV sunt invitați toți cei opt aspiranți la fotoliul de președinte.
15:40
Rămânem sub incidența „codului roșu” de COVID în capitală. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primărie a menționat astăzi, la ședința operativă a Primăriei, că 743 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt internați acum în spitalele din Chișinău, iar 19 mii 562 de pacienți se tratează la domiciliu.
15:40
Autoritățile de la București au exclus Republica Moldova din lista zonelor de risc. Cetățenii acesteia nu vor mai sta 14 zile în carantină în România.
Ieri
00:20
Prezentat de Traian Stoianov
25 octombrie 2020
23:40
Serial marca Jurnal TV (Sezonul II)
23:10
Prezentată de Anatol Durbală și Constantin Cheianu
21:00
Prezentată de Călin Jucovschi
20:20
13:10
Prezentată de Gabi Marcu
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.