Doctorii sunt de trei feluri. Vezi de care.

Observatorul de Nord, 17 octombrie 2020 22:30

Alegeri 2020, sondaj la ieșirea de la urne: − Cum ați votat de data aceasta? − Cu mască, cu mănuși și cu dezinfectant. − Dar cu cine ați votat? − Am pus ștampila pe prima pagină, nu vedeam prea bine din cauza vizierei. − Ce sperați după votul de azi? − Sper să nu mă […] Post-ul Doctorii sunt de trei feluri. Vezi de care. apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 6 ore
19:30
RETRO-Tablete (Nr. 30 din 19 august 2016) Foarte probabil că ştirea care mi-a fost ca un reper la scrierea acestui material nu a fost “băgată în seamă” de foarte multă lume, dar luaţi această remarcă ca o constatare nevinovată, dar nu ca o piatră aruncată în curtea cuiva. La urma urmei, fluxul de informaţii este […] Post-ul Vecine, dragă vecine sau DE CE UCRAINA NU-I CA NORVEGIA? apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Alte 308 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Turcia-3, SUA-1, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71 811 cazuri. Total teste efectuate –1432 dintre care primar – 1268 şi repetat – 164. Starea de […] Post-ul +308 cazuri noi de COVID-19 în republică: Multe cazuri sunt confirmate și la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
14:30
 Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (F.D.A) anunță,  că a aprobat oficial REMDESIVIR (denumirea comercială Veklury) ca primul medicament care tratează Covid-19. Autoritatea americană precizează că reprezintă o măsură ce indică încrederea Guvernului SUA în utilizarea sa sigură și eficientă pentru pacienții spitalizați, transmite MOLDPRES.  Menționăm că, medicamentul a fost aprobat […] Post-ul IMPORTANT: a fost aprobat oficial primul medicament care tratează Covid-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
    Conform Hotărârii nr. 50 din data de 26.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova nu se regăsește printre țările respective, semnificând ca cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru intrarea în România – potrivit prevederilor HG 856 din 14.10.2020, privind prelungirii stării de […] Post-ul Veste extraordinară! Cetățenii moldoveni nu vor fi plasați în izolare/carantină în România!!! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Fotbal       Duminică au avut loc meciurile ultimei etape a turului Campionatului raionului Soroca la fotbal, partide care nu au adus mari surprize, poate doar cu excepția rezultatelor înregistrate la Slobozia Vărăncău și Bădiceni. Altfel, această ultimă etapă din prima parte a competiției a fost cu ghinion pentru gazde, care au acumulat doar […] Post-ul Etapă cu ghinion pentru gazde: doar 1 punct din 12 posibile! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
   Comunicare pentru schimbare: SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ Capacele de canalizare îi atrag ca un magnet pe hoții de fier vechi. Nu contează riscurile la care îi expun pe șoferi sau pe simplii trecători atât timp cât pot scoate bani buni din valorificarea acestor capace.  Locuitorii orașului Soroca trebuie să fie atenți pe unde calcă, deoarece […] Post-ul Capcane periculoase pentru soroceni – gurile de canalizare fără…capace apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
10:20
 Conform informației furnizate de Banca Națională a Moldovei, moldovenii care muncesc în străinătate trimit tot mai mulţi bani în ţară. Astfel,  în 9 luni, au fost făcute transferuri bănești de peste un miliard de dolari, în creștere cu peste 18 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.  Euro are o pondere de 63 […] Post-ul Moldovenii care muncesc în Israel au trimis acasă cei mai mulți bani, peste 26.000.000 de dolari în 9 luni apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
 Guvernul de la Chișinău a întreprins un șir de modificări cu privire la condițiile și procedura de acordare a subvențiilor pentru sectorul agricol. Acestea se referă în special la acordarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up, da și sporirea accesului la subvențiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.    Astfel, […] Post-ul În atenția producătorilor agricoli: s-a modificat procedura de acordare a subvențiilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  Conform Ministerului Finanțelor, în luna septembrie datoria de stat internă şi externă A Republicii Moldova a crescut cu peste un miliard de lei și a  a constituit circa 62,23 miliarde de lei. Comparativ cu finele anului 2019, aceasta s-a majorat cu circa 9,74 miliarde de lei, ceea ce semnifică o creştere cu aproximativ 18,6 […] Post-ul Cel mai buni la datorii: +1.000.000.000 de euro în luna septembrie! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Lunile septembrie – octombrie sunt cele mai rodnice pentru amatorii de ciuperci. Multe persoane, de multe ori împreună cu familiile lor, pleacă în pădure la cules ciuperci. În multe cazuri așa numiții „ciupercari” culeg ciupercile  fără să le cunoască. Or,  în ultimul timp în secțiile Spitalului Raional Soroca, se internează mulți pacienți în stare […] Post-ul În Spitalul raional din Soroca sunt internate tot mai multe persoane cu intoxicații cu ciuperci apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
După cum arată Barometrul Opiniei Publice, Biserica și Primăria se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor R. Moldova. La coada clasamentului însă, se poziționează, ca de obicei, partidele politice.  Potrivit sondajului, 35% dintre cei chestionați au declarat că au foarte multă încredere în Biserică, care este urmată de Primărie cu 12,3%. În […] Post-ul TOP 5, când este vorba de încrederea populației apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
   După cum ne promit meteorologii, astăzi la Soroca va ploua liniștit, iar în termometre nu vor fi mai mult de +15 grade Celsius.    De altfel, vreme posomorâtă și ploi de scurtă durată vom avea și pe parcursul următoarelor zile, iar în noapte de luni spre marți vom avea nu mai mult de 6-7 […] Post-ul Astăzi, la Soroca va ploua, iar în termometre vor fi +15 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
20:00
După efectuarea a 1716 teste, alte 414 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 13 cazuri de infectare în raionul Soroca. Astfel,  bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71 503 cazuri. Din numărul total de cazuri, 21 sunt lucrători medicali: medici-6, asistenți medicali-11, personal auxiliar-4. […] Post-ul Astăzi – 414 noi cazuri de Covid-19. Raionul Soroca poate ieși din „zona portocalie” și reveni în „zona roșie” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Soroca a avut noroc adesea să-l găzduiască pe regretatul poet Grigore Vieru, în special la evenimente cultural-artistice. Unele din acele vizite au fost filmate și adunate în filmul documentar „GRIGORE VIERU LA SOROCA – Vă las dorul meu durut și nădejdea de la Prut”, realizat acum câțiva ani de un grup de soroceni. Vă propunem […] Post-ul Poetul Grigore Vieru și Soroca de la marginea Țării / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Horoscopul săptămânii Scorpion În perioada supusă atenției aici stai destul de bine la capitolul comunicare, relaționare, ai abilitatea de a acumula noi informații. Ești preocupat să te înscrii la noi cursuri de perfecționare sau vei reuși să aprofundezi un nou domeniu de activitate. Ai acum oportunitatea de a întâlni un mentor, ghidul care te poate […] Post-ul Scorpioni, atenție la…secrete și bârfe apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Soroca s-a mai schimbat de-a lungul anilor, iar aceasta se poate vedea și în secvențele video în care a fost întipărită. Una dintre acestea este și o „mărturie a acelor vremi” adunată în documentarul „Soroca și Sorocenii” realizat de regizorul Valeriu Jereghi în anul 2002. Vizionare plăcută! Post-ul Soroca anilor 2000, o mai recunoașteți? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
În legătură cu executarea lucrărilor de reparație sau mentenanţă în reţelele de distribuţie, în perioada 26 -31 octombrie se va întrerupe energia electrică pe următoarele adrese:   26-31octombrie: s. Cremenciug, Redi Cereșnovăț, Egoreni, Bulboci, Rublenița, Slobozia Cremene (parțial) – 07:00-19:00 26 octombrie: s. Rublenița, Vădeni, Dărcăuți (parțial) – 08:30-16:30, s. Cremenciug (parțial) – 13:30-17:00. 27 […] Post-ul Deconectări ale energiei electrice: Află unde nu va fi curent săptămâna care vine apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
    RETRO-Tablete (Observatorul de Nord nr.29, 11 august 2017)    Faptul că RM nu a avut parte, în aceşti 25 ani de (in)dependenţă, de un preşedinte curajos şi vertical este incontestabil. Primul a fost un mămăligar sadea, un papă-lapte, un lasă-mă-să-te-las clasic şi un irositor de ocazii monumentale. Dacă era o persoană curajoasă şi cu […] Post-ul Nu poți iubi Moldova și, în același timp, urî moldovenii… apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, care intră în vigoare din 26 octombrie. Documentul conține 67 de state, printre care România, Rusia și Ucraina, transmite MOLDPRES. Lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale […] Post-ul Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare conține 67 de țări, inclusiv România și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:40
Pe data de 25 octombrie, ultima duminică a lunii octombrie, Republica Moldova trece la „ora de iarnă”, ca și în anii precedenți, prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi. Astfel, ora 3:00 a dimineții va deveni ora 2:00.  Apropo, în martie 2019, Comisia Europeană a votat pentru renunțarea la schimbarea orei începând cu anul […] Post-ul De astăzi, trecem la vremea de iarnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
24 octombrie 2020
18:30
După efectuarea a 3636 teste, astăzi au mai fost confirmate 833 cazuri noi de infectare, inclusiv 4 cazuri în raionul Soroca. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71 089 de cazuri. Din numărul total de cazuri, 43 sunt lucrători medicali: medici-15, asistenți medicali-18, personal auxiliar-10.   Starea de sănătate a persoanelor infectate: […] Post-ul 24 octombrie: +833 persoane infectate, inclusiv și în raionul Soroca, + 14 persoane decedate. Soroca mai pierde un medic. apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:30
   Etapa ordinară a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia B, Nord a programat mai multe meciuri interesante, unul dintre ele disputându-se la Soroca, în care rolul de gazde și l-au asumat fotbaliștii de la FC Visoca, iar gazdele „de-facto”, FC Inter, de data aceasta au fost, „de-jure”, oaspeți. Altfel, chiar din primul minut al […] Post-ul Fotbal: Experiența „bate” tinerețea apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Au mai rămas zile numărate până la alegerea președintelui Republicii Moldova, iar noi ne-am pus scopul să aflăm de la soroceni care este candidatul care merită să fie la cârma acestui stat. Redacția „Observatorul de Nord” a decis că vom merge prin mai multe localități din raionul Soroca, și-i vom întreba pe toți care ne […] Post-ul Ce spun oamenii de prin sate despre cine merită să fie președinte al Republicii Moldova? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Merele se curăţă de coajă şi căsuţa seminală şi se trec prin răzătoare. Post-ul REȚETA DE ACASĂ: Salată de morcov cu mere apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
După ce la începutul lunii septembrie „Comunitatea Mea” anunța că municipiul Soroca a fost selectat pentru participare în acest program principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (USAID Moldova) din domeniul guvernării locale, Primăria a creat grupul de lucru pentru implementarea programului. Joi a avut loc și lansarea online unde au participat reprezentanții […] Post-ul La Soroca a fost dat start programului „Comunitatea mea” finanțat de americani apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Alţi bebeluși au mai văzut lumina zilei în aceste zile, fericitele mămici ale nou-născuţilor soroceni sunt: Cojocaru Mariana, Racovăț, 14 octombrie, băiat Smetanca Tatiana, Racovăț, 15 octombrie, băiat Vlas Svetlana, Racovăț, 16 octombrie, băiat Borziac Adriana, Vasilcău, 16 octombrie, băiat Feraru Nona, Cosăuți, 16 octombrie, fetiță Lupașcu Daniela, Soroca, 17 octombrie, băiat Zaharco Stela, Cureșnița, […] Post-ul Noi soroceni au apărut pe lume între 14 și 20 octombrie apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Conform datelor Barometrului Opiniei Publice,  în cazul în care va avea loc un referendum cu privire la aderarea la UE, 58,1% dintre respondenți au spus că ar „Pentru”, în timp ce doar 19,9% ar vota „Contra”. În ce privește Uniunea Economică Eurasiatică (Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan), doar 39,5% au spus că ar vota „Pentru”, iar 35.8% […] Post-ul Moldovenii aleg UE în „confruntarea” cu UEE: 58,1%-39,5% apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Întrebare: Care-i diferența dintre un bărbat îndrăgostit și unul căsătorit? Răspuns: Ăla îndrăgostit nu-și găsește vorbele, pe când ăla însurat nu apucă să vorbească.    Un bețiv la psiholog: − De ce bei așa de mult? − Așa m-a învățat mama: „Nu te ridici de la masă până nu termini ficățelul”.   […] Post-ul Soacra merită respect, fiindcă a fost unica care…s-a opus căsătoriei apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
 Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au plecat în vacanța de toamnă, care va dura nouă zile. Ieri a fost ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceștia urmând să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie, informează MOLDPRESS.  Conform Structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de toamnă a început […] Post-ul Elevii sunt în vacanță pentru 9 zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
23 octombrie 2020
21:00
Alte 688 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Total teste efectuate –3306 dintre care primar – 2934 şi repetat – 372. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 70 256 cazuri. Dintre acestea, 51 102 persoane au fost tratate  de COVID-19.   Din numărul total de […] Post-ul +688 cazuri noi de COVID-19 în republică: Cifre îngrijorătoare sunt și la Soroca astăzi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.