Autospecialele vechi au fost mișcate încet pe străzi, ca să le vadă cât mai mulți oameni

Jurnal TV, 16 octombrie 2020 20:00

Cinci autospeciale Kamaz, la mâna a doua, s-au perindat astăzi, cu drapelul Rusiei, pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, provocând ambuteiaje. Municipalitatea a organizat o ceremonie oficială de întâmpinare a cadoului rusesc. Încă în luna iulie, Primăria Chișinău anunța că va primi, donație, din partea administrației orașului Moscova, un lot de autospeciale pentru întreținerea infrastructurii rutiere. Întâmplător sau nu, acestea au ajuns la Chișinău în plină campanie electorală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 15 minute
22:20
Acum o oră
21:40
Expertul financiar Balucov Veaceslav, de la Alpari, explică pe înțelesul tuturor analiza tehnică și modul de citire a graficelor de preț.
Acum 2 ore
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:40
Prezentat de Sofia Obadă
Acum 4 ore
20:30
Prezentat de Vasile Luchianu
20:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Prezentat de Eugenia Apostu
20:20
Candidații la prezidențiale
20:10
Autoritățile iau în calcul comercializarea vaccinului antigripal în farmacii, chiar dacă un ordin din 2005 al Ministerului Sănătății împiedică acest lucru. Directorul Agenției Medicamentului afirmă că restricția poate fi anulată printr-un alt ordin. Potrivit lui Eremei Priseajniuc, comercializarea vaccinurilor antigripale în farmacii ar ușura viața multor oameni.
20:00
Un tânăr de 22 de ani și-a permis să intre pe contrasens, la volanul unui BMW, pe o stradă supraaglomerată din centrul Chișinăului.
20:00
A fugit de forfota orașului tocmai la 200 de kilometri de capitală, și-a cumpărat un lot de pământ într-un sat aproape abandonat de localnici, iar acum își construiește acolo casă și a sădit livadă. Este vorba de un tânăr din Chișinău, care și-a găsit liniștea tocmai la Slobodca, raionul Edineț. În sat au mai rămas doar câțiva bătrâni. Majoritatea caselor au fost abandonate. Vă arătăm povestea tristă a localității în reportajul ce urmează.
19:50
13 judecători care figurau în dosarul „Laundromat” au fost scoși de sub urmărire penală, luna trecută, dar Procuratura Anticorupție nu a informat presa despre acest lucru .
19:50
Un copil de 11 luni a ars într-un incendiu, la Ungheni. În momentul izbucnirii focului, în casă se mai aflau trei copii, care au scăpat nevătămați.
19:50
Starea de sănătate a băiețelului de trei ani din satul Ivancea, raionul Orhei, despre care vă vorbeam acum jumătate de an, se agravează de la o zi la alta. Viața lui Mihai Reaboi, care suferă de Amiotrofie spinală, este din ce în ce mai grea. Pentru a stopa progresul bolii, este nevoie de un vaccin, care poate fi găsit la clinici private din Europa. Prețul preparatului este unul ireal pentru familia copilului - peste două milioane de dolari.
19:10
Campania de informare „UE pentru Moldova Rurală” continuă în Găgăuzia. Următorul antreprenor beneficiar de granturi europene a devenit Ivan Garizan, din satul Copceac.Cu banii obținuți, antreprenorul va face rost de utilaj performant pentru producerea salamului tradițional găgăuz - unic de acest fel în țară.
Acum 6 ore
18:20
Tipărirea buletinelor de vot pentru alegătorii din satele și orașele Republicii Moldova, a început astăzi la combinatul poligrafic din Chișinău.
18:20
Ion Ceban lasă Primăria, ca să-l ajute pe Igor Dodon în campania electorală. Primarul anunță că pleacă de astăzi în concediu, pentru a nu fi bănuit că ar face uz de funcția sa în promovarea unor interese politice. Ceban a precizat că a luat această decizie după ce în ultima perioadă au apărut multe confuzii privind implicarea sa în campania prezidențială. Asta după ce el a apărut deja în public alături de candidatul Igor Dodon la evenimentele organizate de Hramul orașului.
18:20
Anatol Ciubotaru, eliberat în martie curent din funcția de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și restabilit acum trei zile, după o decizie a Curții Supremă de Justiţie, a fost iarăși demis. De această dată, el a fost eliberat întrucât a expirat contractul individual de muncă, încheiat între cele două părți. Anatol Ciubotaru a atins vârsta de 65 de ani, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat.
18:10
Sute de medici şi angajaţi din sistemul sanitar protestează în Spania faţă de lipsa de strategie a autorităţilor în condiţiile actualei pandemii. Cel mai sonor protest a fost la Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării.
18:10
Emmanuel Macron a promis intensificarea acţiunilor guvernului împotriva islamului radical, după atentatul de vineri împotriva lui Samuel Paty. Preşedintele Franței a anunţat că colectivul pro-palestinian, "direct implicat" în atentat, va fi dizolvat astăzi. Fondatorul acestui colectiv se află în arest preventiv în cadrul anchetei.
18:00
Un bărbat de 32 de ani a murit, după ce a fost lovit de două automobile. Tragedia a avut loc noaptea trecută pe drumul care face legătura dintre satele Ciripcău și Gura Camencii, raionul Florești.
18:00
Tânărul de 18 ani, care și-ar fi înjunghiat iubita de 16 ani, are statut de învinuit în dosarul penal pentru omor intenționat. Procurorii vor solicita detenție pe viață.
18:00
Vaccinul antigripal pentru sezonul 2020-2021 va ajunge în Republica Moldova la începutul lunii noiembrie, cel târziu. Este vorba de o sută de mii de doze de vaccin tetravalent, care vor fi livrate prin intermediul Alianţei Globale de Vaccinuri. Imunizarea va începe tot în noiembrie, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
Acum 24 ore
23:40
Ieri
22:10
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
20:10
Numărul cazurilor de infectare crește în Europa, iar unele țări revin la restricții dure. Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi - măsuri severe luate în contextul pandemiei. Belgia a intrat în topul celor mai afectate țări, iar Franța și Marea Britanie aplică în continuare amenzi celor care ignoră măsurile impuse de autorități.
20:10
Alți 16 oameni au pierdut lupta cu noul coronavirus, astfel numărul deceselor a atins cifra de o mie 617. În același timp astăzi au fost confirmate alte 656 de cazuri noi de infectare. Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import, din Turcia, SUA și România. În total au fost efectuate 3 mii 90 de teste, dintre care primar – 2 mii 664.
20:10
Candidații la prezidențiale
20:00
Pandemia a lovit în mai toată lumea, dar există țări care au fost mult mai vulnerabile, printre care și Republica Moldova. Gestionarea ineficientă a ”coronocrizei” de către autorități a agravat situația. Seceta din ultima perioadă, cumulată cu efectele negative ale pandemiei, plasează Republica Moldova în pragul unei recesiuni economice severe, mai grave decât cea din 2009. Sunt concluziile ”Raportului de Stare a Țării 2020”, prezentat de Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.