Tinerii cu drept de vot au ignorat cele din urmă trei scrutine

Jurnal TV, 16 octombrie 2020 18:20

Tinerii cu drept de vot au ignorat cele din urmă trei scrutine, care s-au desfășurat în Republica Moldova. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, tinerii explică lipsa lor la urne prin dezamăgirea în clasa politică, prin neîncrederea în faptul că lucrurile pot fi schimbate. Alte voci susțin că tinerii care au rămas acasă sunt puțini la număr, fapt ce implică o prezență redusă la urnele de vot.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 5 minute
22:30
Acum 2 ore
21:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:20
Prezentat de Sofia Obadă
Acum 4 ore
20:20
Persoanele cu necesități speciale mai că nu ar mai ieși din casă, pentru că la orice colț îi paște câte o neplăcere. Una din marele probleme este subterana de pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica. Scările sunt stricate, iar rampa pentru scaunul rulant este impracticabilă. Adevărate capcane sunt bordurile de la stațiile de așteptare a transportului public, iar lipsa semafoarelor sonorizate implică riscuri pentru viață.
20:20
Ca de fiecare dată când vine vorba de mers la alegeri, mulți oameni de la țară strâng din umeri.
20:10
Mai mulți oameni cu nevoi speciale și vârstnici din orașul Edineț sunt ajutați în cadrul unui proiect finanțat de UE. Nevoiașii primesc mâncare caldă acasă, pot beneficia de tunsoare gratuită și haine curate. Inițiativa aparține unei asociații obștești din localitate. Membrii acesteia au decis să inițieze proiectul, pentru a-i putea ajuta pe cei amărâți în special pe timp de pandemie.
20:10
Distribuiau ajutor umanitar împreună cu ziare de propagandă ale candidatului pentru prezidențiale Igor Dodon. Cazul a fost surprins astăzi dimineață la sediul Asociației Surzilor, pe strada Vasile Alecsandri din Chișinău. După ce primeau coletul, beneficiarii trebuiau să semneze într-o listă, iar ulterior li se dădea și materiale promoționale cu Igor Dodon. Purtătoarea de cuvânt a candidatului spune că interpretarea faptelor este eronată.
20:00
Numele interlopului Grigore Caramalac, cunoscut sub pseudonimul „Bulgarul”, a dispărut de pe site-ul Interpol. Acum câteva zile, acesta figura pe lista persoanelor din Republica Moldova anunțate în urmărire internațională. Responsabilii de la Chișinău spun că s-ar fi produs o eroare tehnică, iar numele lui va apărea în timpul apropiat.
20:00
Odată cu răcirea timpului, crește riscul incendiilor și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon din cauza sobelor defecte. Pentru a preveni tragediile, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lansat o campanie de informare a populației.Salvatorii vor merge din casă în casă pentru a vorbi cu oamenii despre pericole. Astăzi, IGSU a ajuns în localitatea Băcioi, din municipiul Chișinău.
19:50
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon solicită despăgubiri de 300 de milioane de dolari de la procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari pentru că acesta ar fi dat curs plângerii depusă pe numele său de Vladimir Plahotniuc. În replică, Morari, cataloghează solicitarea drept o tentativă de a-i crea un disconfort psihologic.
19:00
Prezentat de Vasile Luchianu
19:00
Prezentată de Beton și Eugen Iuhtimovschi
Acum 6 ore
17:30
Două incendii care înaintează rapid în sudul Californiei au provocat ieri rănirea gravă a doi pompieri şi au forţat evacuarea a zeci de mii de locuitori din calea flăcărilor înteţite de vântul puternic. 500 de pompieri luptă cu flăcările înteţite de vântul care suflă în rafale de peste 100 kilometri la oră.
17:30
Măsurile de protecție anti-COVID ne țin departe și de gripa sezonieră. Tradițional, primele cazuri de gripă apar la sfârșitul lunii septembrie. Suntem deja la sfârșit de octombrie, iar specialiștii spun că nu avem niciun caz confirmat. Potrivit medicilor, aceasta se datorează măsurilor sanitare impuse pe timp de pandemie precum: purtarea măștilor, distanța socială și dezinfectarea frecventă a mâinilor. Unii cetățeni, în special care neagă pandemia, cred că cei infectați cu gripă sezonieră sunt trecuți ca pacienți COVID-pozitivi.
Acum 8 ore
16:00
Italia fierbe. Oamenii au ieșit pe străzi, după ce autorităţile au impus noi restricţii privind încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus. În Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forţele de ordine. În Milano au fost folosite gaze lacrimogene. Violenţe au fost raportate şi în Napoli.
16:00
Reporterii Jurnal TV au continuat investigația privind votul cetățenilor din regiunea transnsnitreană.
16:00
Prezentat de Eugenia Apostu
15:50
Un băiat de șase ani a fost transportat aseară de urgență la un spital din București pentru o intervenție chirurgicală. Copilul a fost preluat de la o clinică din Chișinău, pe parcursul drumului fiind monitorizat de un echipaj de medici și paramedici din cadrul SMURD Cahul.
15:50
A început demolarea blocului din Otaci, prăbușit în vara anului 2019. Lucrările vor fi efectuate de o companie specializată și gestionate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Potrivit IGSU, la fața locului a fost creat Statul Major.
15:40
Cinci din cei 13 judecători, care au scăpat de urmărire penală în dosarul ”Laundromat”, vor fi restabiliți în funcție. Consiliul Superior al Magistraturii a admis astăzi cererile unor judecători scoși recent de sub urmărire penală, după ce au fost anchetați pentru complicitate la spălarea a aproximativ 20 de miliarde de dolari. Decizia CSM a fost aprobată cu nouă voturi ”pro” și unul ”împotrivă”.
15:40
Accident grav într-o localitate din Anenii noi. Trei persoane au ajuns la spital, după ce un tânăr beat și fără permis de conducere a urcat la volanul unui BMW și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț.
15:30
Judecătoria Căușeni califică drept ilegală decizia consiliului sătesc Hagimus prin care autoritățile locale au interzis deschiderea a două secții de votare, destinate alegătorilor din regiunea transnistreană. Aceasta a fost anulată de către instanță.
15:30
O explozie cu bombă într-o şcoală din Pakistan a ucis cel puţin șapte oameni. Printre victime sunt și copii. Atentatul a avut loc în timp ce aproximativ 100 de elevi urmau cursuri despre Coran.
15:20
În atenția posesorilor de cartele preplătite! Serviciul de Informații și Securitate vrea să declarați datele personale, la procurarea produsului! Potrivit unui proiect de lege elaborat de SIS, cei care vor suna fără motiv la 112 sau vor face anunțuri cu rea intenție, vor fi depistați imediat. Unii operatori de telefonie mobilă contestă proiectul ofițerilor SIS, considerând că astfel, datele personale ar putea ajunge la adevărații infractori.
Acum 24 ore
04:20
Alegeri Prezidențiale 2020
Ieri
22:10
Alegeri Prezidențiale 2020
21:20
În atenția posesorilor de cartele preplătite! Serviciul de Informații și Securitate vrea să declarați datele personale, la procurarea produsului! Potrivit unui proiect de lege elaborat de SIS, cei care vor suna fără motiv la 112 sau vor face anunțuri cu rea intenție, vor fi depistați imediat. Unii operatori de telefonie mobilă contestă proiectul ofițerilor SIS, considerând că astfel, datele personale ar putea ajunge la adevărații infractori.
21:20
Prezentat de Sofia Obadă
21:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:10
Candidații la prezidențiale
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.