DĂRCĂUȚI: Pe cine alegem președinte? / VIDEO

Observatorul de Nord, 16 octombrie 2020 15:50

Au mai rămas vreo două săptămâni până la alegerea președintelui Republicii Moldova, iar noi ne-am pus scopul să aflăm de la soroceni care este candidatul care merită să fie la cârma acestui stat. Redacția „Observatorul de Nord” a decis că vom merge prin mai multe localități din raionul Soroca, și-i vom întreba pe toți care […] Post-ul DĂRCĂUȚI: Pe cine alegem președinte? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
19:50
  Nasul curge, gâtul doare și uneori se manifestă tusea: este o infecție cu noul coronavirus, o gripă sau o răceală? Ziarul german Die Welt prezintă cele mai recente descoperiri științifice cu privire la simptomele ce indică o boală cauzată de coronavirus, citează Rador.    Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, în vârstă de 40 […] Post-ul Cum să știi dacă ai gripă sau Covid 19? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
18:50
Alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după ce 2919 teste de laborator au fost procesate. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 72 460 cazuri la nivel de țară. Dintre acestea, 53 201 persoane au fost tratate  de COVID-19, iar peste 1700 au decedat […] Post-ul +649 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova, inclusiv în Soroca sunt confirmate astăzi multe ifectări apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
Mai multe organizații neguvernamentale din raionul Soroca s-au reunit la o cafenea publică, organizată de AO ”Casa Speranțelor”, în cadrul proiectului ”Creștem noi promotori ai schimbării”. Reprezentanții societății civile au aflat cum pot influența procesele din comunitate și cum pot crește din organizații începătoare, în organizații cu impact în localitățile din care vin. Am inițiat […] Post-ul Viitorii promotori ai schimbării s-au întrunit la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
14:50
  Comisia Electorală Centrală a decis că în data de 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și transportului rutier de persoane prin curse regulate. În acest context, ANTA anunță că va fi la datorie […] Post-ul Să nu ziceți că nu ați știut: riscați amendă de până la 12.500 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
   Proiectul „E timpul să fii activ”, implementat de Asociația Obștească „INFO DAVA”, în parteneriat cu ziarele „Observatorul de Nord” și „Cuvântul”, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Societății Civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și KONRAD ADENAUER STIFTUNG a fost finalizat, iar cel mai elocvent rezultat al activităților noastre este reflectat cel […] Post-ul Harta Victoriilor Civice apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
RETRO-Tablete (Observatorul de Nord, Nr.39 din 21 octombrie 2016)… Dacă în alte “domenii” egalitatea de gen rămâne doar un vis (or, femeilor le este greu să lupte cu bărbaţii înşurubaţi în cutare sau cutare fotolii, nu că ar merita-o în toate cazurile, dar fiindcă aşa sunt “tradiţiile” şi “obiceiurile”), în campania prezidenţială-2016 avem o paritate […] Post-ul Cum Maia Sandu “i-a bătut măr” pe Ion Ceban şi Sergiu Sârbu apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
În seara zilei de sâmbătă, 27 octombrie 2007, aproape de ora 22.00, o explozie puternică a distrus o parte din blocul de locuit de pe strada Ştefan cel Mare, 117 din oraşul Soroca. Locatarii care s-au putut salva au încercat să iasă singuri din bloc, ori cu ajutorul vecinilor. La scurt timp au ajuns la […] Post-ul 13 ani de la explozia care a zguduit Soroca. Ne-am învățat oare lecția? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
09:40
Mai multe site-uri cu politică editorială pro-rusă și pro-PSRM au publicat articole speculative, în care afirmă că Occidentul, în special Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, se implică în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Pentru a-și justifica afirmațiile tendențioase, site-urile au scos din context și au interpretat cu rea-voință declarațiile unor oficiali americani și […] Post-ul Fals: SUA și UE se implică în alegerile prezidențiale din R. Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
 Potrivit meteorologilor, până vineri vom avea soare și temperaturi de până la 20 grade Celsius, iar de vineri va ploua și se va răci cu 5 grade.   Altfel, ploi sunt posibile și sâmbătă.. Vor fi cel mult 13 grade în nord și 15 grade în sud. Acest tablou meteo se va menține și pe parcursul […] Post-ul După soare vin ploile și timpul se va răci apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Chiar dacă România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic crescut, interdicția de intrare în România pentru moldoveni este menținută cu unele excepții. „Atragem atenția că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 856 din 14 octombrie 2020 (art. 2 alin (1) pct. 2 din Anexa nr. 3), prin care starea […] Post-ul Moldovenii pot merge în România fără a sta în autoizolare, dar … sunt și excepții apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:30
RETRO-Tablete (Nr. 30 din 19 august 2016) Foarte probabil că ştirea care mi-a fost ca un reper la scrierea acestui material nu a fost “băgată în seamă” de foarte multă lume, dar luaţi această remarcă ca o constatare nevinovată, dar nu ca o piatră aruncată în curtea cuiva. La urma urmei, fluxul de informaţii este […] Post-ul Vecine, dragă vecine sau DE CE UCRAINA NU-I CA NORVEGIA? apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Alte 308 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Turcia-3, SUA-1, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71 811 cazuri. Total teste efectuate –1432 dintre care primar – 1268 şi repetat – 164. Starea de […] Post-ul +308 cazuri noi de COVID-19 în republică: Multe cazuri sunt confirmate și la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
 Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (F.D.A) anunță,  că a aprobat oficial REMDESIVIR (denumirea comercială Veklury) ca primul medicament care tratează Covid-19. Autoritatea americană precizează că reprezintă o măsură ce indică încrederea Guvernului SUA în utilizarea sa sigură și eficientă pentru pacienții spitalizați, transmite MOLDPRES.  Menționăm că, medicamentul a fost aprobat […] Post-ul IMPORTANT: a fost aprobat oficial primul medicament care tratează Covid-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
    Conform Hotărârii nr. 50 din data de 26.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova nu se regăsește printre țările respective, semnificând ca cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru intrarea în România – potrivit prevederilor HG 856 din 14.10.2020, privind prelungirii stării de […] Post-ul Veste extraordinară! Cetățenii moldoveni nu vor fi plasați în izolare/carantină în România!!! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Fotbal       Duminică au avut loc meciurile ultimei etape a turului Campionatului raionului Soroca la fotbal, partide care nu au adus mari surprize, poate doar cu excepția rezultatelor înregistrate la Slobozia Vărăncău și Bădiceni. Altfel, această ultimă etapă din prima parte a competiției a fost cu ghinion pentru gazde, care au acumulat doar […] Post-ul Etapă cu ghinion pentru gazde: doar 1 punct din 12 posibile! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
   Comunicare pentru schimbare: SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ Capacele de canalizare îi atrag ca un magnet pe hoții de fier vechi. Nu contează riscurile la care îi expun pe șoferi sau pe simplii trecători atât timp cât pot scoate bani buni din valorificarea acestor capace.  Locuitorii orașului Soroca trebuie să fie atenți pe unde calcă, deoarece […] Post-ul Capcane periculoase pentru soroceni – gurile de canalizare fără…capace apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
 Conform informației furnizate de Banca Națională a Moldovei, moldovenii care muncesc în străinătate trimit tot mai mulţi bani în ţară. Astfel,  în 9 luni, au fost făcute transferuri bănești de peste un miliard de dolari, în creștere cu peste 18 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.  Euro are o pondere de 63 […] Post-ul Moldovenii care muncesc în Israel au trimis acasă cei mai mulți bani, peste 26.000.000 de dolari în 9 luni apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
 Guvernul de la Chișinău a întreprins un șir de modificări cu privire la condițiile și procedura de acordare a subvențiilor pentru sectorul agricol. Acestea se referă în special la acordarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up, da și sporirea accesului la subvențiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.    Astfel, […] Post-ul În atenția producătorilor agricoli: s-a modificat procedura de acordare a subvențiilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  Conform Ministerului Finanțelor, în luna septembrie datoria de stat internă şi externă A Republicii Moldova a crescut cu peste un miliard de lei și a  a constituit circa 62,23 miliarde de lei. Comparativ cu finele anului 2019, aceasta s-a majorat cu circa 9,74 miliarde de lei, ceea ce semnifică o creştere cu aproximativ 18,6 […] Post-ul Cel mai buni la datorii: +1.000.000.000 de euro în luna septembrie! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Lunile septembrie – octombrie sunt cele mai rodnice pentru amatorii de ciuperci. Multe persoane, de multe ori împreună cu familiile lor, pleacă în pădure la cules ciuperci. În multe cazuri așa numiții „ciupercari” culeg ciupercile  fără să le cunoască. Or,  în ultimul timp în secțiile Spitalului Raional Soroca, se internează mulți pacienți în stare […] Post-ul În Spitalul raional din Soroca sunt internate tot mai multe persoane cu intoxicații cu ciuperci apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
După cum arată Barometrul Opiniei Publice, Biserica și Primăria se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor R. Moldova. La coada clasamentului însă, se poziționează, ca de obicei, partidele politice.  Potrivit sondajului, 35% dintre cei chestionați au declarat că au foarte multă încredere în Biserică, care este urmată de Primărie cu 12,3%. În […] Post-ul TOP 5, când este vorba de încrederea populației apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
   După cum ne promit meteorologii, astăzi la Soroca va ploua liniștit, iar în termometre nu vor fi mai mult de +15 grade Celsius.    De altfel, vreme posomorâtă și ploi de scurtă durată vom avea și pe parcursul următoarelor zile, iar în noapte de luni spre marți vom avea nu mai mult de 6-7 […] Post-ul Astăzi, la Soroca va ploua, iar în termometre vor fi +15 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
După efectuarea a 1716 teste, alte 414 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 13 cazuri de infectare în raionul Soroca. Astfel,  bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71 503 cazuri. Din numărul total de cazuri, 21 sunt lucrători medicali: medici-6, asistenți medicali-11, personal auxiliar-4. […] Post-ul Astăzi – 414 noi cazuri de Covid-19. Raionul Soroca poate ieși din „zona portocalie” și reveni în „zona roșie” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Soroca a avut noroc adesea să-l găzduiască pe regretatul poet Grigore Vieru, în special la evenimente cultural-artistice. Unele din acele vizite au fost filmate și adunate în filmul documentar „GRIGORE VIERU LA SOROCA – Vă las dorul meu durut și nădejdea de la Prut”, realizat acum câțiva ani de un grup de soroceni. Vă propunem […] Post-ul Poetul Grigore Vieru și Soroca de la marginea Țării / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Horoscopul săptămânii Scorpion În perioada supusă atenției aici stai destul de bine la capitolul comunicare, relaționare, ai abilitatea de a acumula noi informații. Ești preocupat să te înscrii la noi cursuri de perfecționare sau vei reuși să aprofundezi un nou domeniu de activitate. Ai acum oportunitatea de a întâlni un mentor, ghidul care te poate […] Post-ul Scorpioni, atenție la…secrete și bârfe apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Soroca s-a mai schimbat de-a lungul anilor, iar aceasta se poate vedea și în secvențele video în care a fost întipărită. Una dintre acestea este și o „mărturie a acelor vremi” adunată în documentarul „Soroca și Sorocenii” realizat de regizorul Valeriu Jereghi în anul 2002. Vizionare plăcută! Post-ul Soroca anilor 2000, o mai recunoașteți? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
În legătură cu executarea lucrărilor de reparație sau mentenanţă în reţelele de distribuţie, în perioada 26 -31 octombrie se va întrerupe energia electrică pe următoarele adrese:   26-31octombrie: s. Cremenciug, Redi Cereșnovăț, Egoreni, Bulboci, Rublenița, Slobozia Cremene (parțial) – 07:00-19:00 26 octombrie: s. Rublenița, Vădeni, Dărcăuți (parțial) – 08:30-16:30, s. Cremenciug (parțial) – 13:30-17:00. 27 […] Post-ul Deconectări ale energiei electrice: Află unde nu va fi curent săptămâna care vine apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
    RETRO-Tablete (Observatorul de Nord nr.29, 11 august 2017)    Faptul că RM nu a avut parte, în aceşti 25 ani de (in)dependenţă, de un preşedinte curajos şi vertical este incontestabil. Primul a fost un mămăligar sadea, un papă-lapte, un lasă-mă-să-te-las clasic şi un irositor de ocazii monumentale. Dacă era o persoană curajoasă şi cu […] Post-ul Nu poți iubi Moldova și, în același timp, urî moldovenii… apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, care intră în vigoare din 26 octombrie. Documentul conține 67 de state, printre care România, Rusia și Ucraina, transmite MOLDPRES. Lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale […] Post-ul Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare conține 67 de țări, inclusiv România și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
00:40
Pe data de 25 octombrie, ultima duminică a lunii octombrie, Republica Moldova trece la „ora de iarnă”, ca și în anii precedenți, prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi. Astfel, ora 3:00 a dimineții va deveni ora 2:00.  Apropo, în martie 2019, Comisia Europeană a votat pentru renunțarea la schimbarea orei începând cu anul […] Post-ul De astăzi, trecem la vremea de iarnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.