Stagiunea Jubiliară 2020-2021 a Filarmonicii Naționale, găzduită la Palatul Republicii

Elena Robu, 6 octombrie 2020 16:10

În pofida tristelor evenimente care s-au întâmplat în luna septembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” activitatea concertistică a instituției continuă. Sala Palatului Republicii este locația care găzduiește colectivele Filarmonicii și unde se vor desfășura concertele. Anul 2020 poartă o conotație aparte pentru filarmonică. ”Se fac 80 de ani de activitate artistică și ne bucurăm de […] Articolul Stagiunea Jubiliară 2020-2021 a Filarmonicii Naționale, găzduită la Palatul Republicii apare prima dată în ER News.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Elena Robu

Ieri
13:20
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. Astăzi vă invităm să îl cunoașteți pe Ionuț Matei, originar din București și care a emigrat în Marea Britanie în 2015 din cauza corupției din România. Alături de alți români a fondat […] Articolul Român care a emigrat în Anglia: ”Cred că fac mai multe pentru România de aici, decât dacă aș fi stat în România” apare prima dată în ER News.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:00
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 continuă să explodeze în Franța, unde astăzi a fost stabilit un nou record. Este vorba despre 52 000 de noi cazuri detectate. În același timp, 116 persoane au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul de contaminări a crescut față de ziua de sâmbătă cu 6 588, […] Articolul COVID-19: Record după record în Franța: Mai bine de 52 000 de noi cazuri detectate în ultimele 24 de ore apare prima dată în ER News.
23 octombrie 2020
11:40
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României. În localitatea Selemet, raionul Cimișlia, timp de 20 de ani nu a existat o grădiniță. Însă cu sprijinul financiar al României, care s-a ridicat la 1,6 milioane de lei, în anul […] Articolul Primarul din Selemet, Tatiana Badan: ”Noi prețuim enorm sprijinul oferit de România” apare prima dată în ER News.
22 octombrie 2020
13:10
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. Astăzi vă invităm să îl cunoașteți pe Mihai Dobrin, originar din Craiova, care a venit în Franța în 2004 cu o bursă Erasmus și de atunci s-a stabilit în această țară. ”Diaspora […] Articolul Conațional din Franța: ”Diaspora are un rol foarte important în dezvoltarea României” apare prima dată în ER News.
13:10
A şasea ediţie a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Republica Moldova începe joi, iar publicul va putea să vadă până duminică 11 filme noi şi clasice, inclusiv propunerea României la Oscar, exclusiv online, pe site-ul zfrmd.ro. Accesul este gratuit şi limitat la teritoriul Republicii Moldova, iar filmele sunt disponibile doar la orele indicate în program. […] Articolul Începe a şasea ediţie a Zilelor Filmului Românesc din Republica Moldova, cu filme de Cannes, Veneţia şi Oscar apare prima dată în ER News.
21 octombrie 2020
12:10
O femeie a murit din cauza noului coronavirus la bordul unui avion, în Statele Unite. Femeia, din Texas, care zbura spre Arizona, ar fi avut mai multe probleme de sănătate, iar după ce a urcat în aeronavă a acuzat dificultăți de respirație, transmite digi24.ro. Echipajul a încercat să-i dea oxigen, însă toate eforturile au fost […] Articolul O femeie a murit de COVID-19 la bordul unui avion apare prima dată în ER News.
20 octombrie 2020
07:10
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. ”Românilor le este rușine să vorbească românește, le este rușine să spună că sunt români, fiind foarte convinși că identitatea lor este confundată și reușesc astfel să își ascundă rădăcinile cu care […] Articolul Româncă din Italia: ”Am întâlnit foarte mulți români care se rușinau să vorbească românește” apare prima dată în ER News.
19 octombrie 2020
14:00
În timp ce oamenii de știință din toată lumea se chinuie să găsească antidotul pentru Covid-19, o elevă de numai 14 ani din Statele Unite a dezvoltat un potențial tratament împotriva bolii, scrie CNN, citat de stirileprotv.ro. Anika Chebrolu – care a început cercetările când era în clasa a opta –  a creat o moleculă care […] Articolul Posibil tratament împotriva Covid-19, dezvoltat de o elevă de 14 ani apare prima dată în ER News.
18 octombrie 2020
22:20
Zeci de mii de persoane s-au adunat duminică la Paris, dar şi în alte oraşe franceze pentru a-i aduce un omagiu lui Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat vineri în regiunea pariziană, un atentat islamist ce a redeschis răni mai vechi generând emoţie şi spaimă, relatează Agerpres. La Paris, manifestanţii – majoritatea purtând măști – s-au reunit în […] Articolul Solidaritate în Franța: Zeci de mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a-l omagia pe profesorul decapitat apare prima dată în ER News.
17 octombrie 2020
18:40
Procurorul responsabil de anchetare pe domeniul terorismului, Jean-François Ricard, a oferit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, noi detalii despre profilul asasinului care a decapitat aseară un profesor de istorie și geografie în vârstă de 47 de ani în localitatea Conflans-Sainte-Honorine din regiunea pariziană. Născut la Moscova, Abdoulakh A. avea titlul de sejur datând […] Articolul Noi detalii despre rusul care l-a decapitat pe profesorul de istorie din Franța: Deținea titlul de sejur până în 2030 apare prima dată în ER News.
11:40
Franța este în șoc după ce aseară a trăit ororile unui nou atentat terorist. Un profesor de istorie a fost decapitat în plină stradă pentru că ar fi prezentat la cursurile sale faimoasele caricaturi ale lui Mahomed. Atentatul s-a produs în localitatea Conflans-Sainte-Honorine, din regiunea pariziană. Preşedintele francez Emmanuel Macron, însoțit de câtiva miniștri, s-a […] Articolul Franța este în continuare în șoc după ce un profesor de istorie a fost decapitat în plină stradă apare prima dată în ER News.
16 octombrie 2020
12:30
Ministerul Sănătăţii din Franța a raportat joi 30.621 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un record de la implementarea screeningului masiv. Franța a reintrodus starea de urgență sanitară din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus. Rata de pozitivare se ridică la 12,6%, potrivit datelor comunicate de autoritățile sanitare franceze. 88 de persoane […] Articolul Franţa, record absolut de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi apare prima dată în ER News.
12:30
În Londra se impun restricții mai dure în lupta împotriva coronavirusului. Acestea vor intra în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, la miezul nopții. Coronavirusul se răspândeşte în majoritatea regiunilor din Marea Britanie, unde numărul oficial al morţilor provocate de această boală, respectiv 43.155, este cel mai mare din Europa. Restricțiile mult mai dure […] Articolul Londra trece la nivelul de alertă „ridicat” iar socializarea va fi interzisă apare prima dată în ER News.
14 octombrie 2020
07:10
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe conaționala noastră Vasilica Liliana Șandru, originară din Brașov și stabilită în Spania, de 17 ani. Pasiunea ei cea mare este confecționarea albumelor pentru poze, cunoscute […] Articolul Românca din Spania care confecționează albume pentru fotografii ”scrapbook” apare prima dată în ER News.
13 octombrie 2020
12:30
Descinderile Poliției de Frontieră au dus la descoperirea și contracararea activității unei filiere mari de contrafacere a dezinfectantului și altor produse chimice, fiind curmată expunerea pe piață a unei cantități uriașe de produse contrafăcute. Dezinfectantul se producea într-un laborator și o secție clandestină din Chișinău unde ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră în cooperare […] Articolul Contrafacere de dezinfectanți în proporții deosebit de mari, anihilată la Chișinău apare prima dată în ER News.
07:10
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României. Grădinița din satul Saca, raionul Strășeni, a fost renovată cu sprijinul financiar al României în anul 2017, beneficiind de un total de 785 mii de lei, în cadrul Programului de asistență […] Articolul Și grădinița din Saca, renovată pe banii României: ”Le mulțumesc din suflet fraților de peste Prut” apare prima dată în ER News.
12 octombrie 2020
16:00
Proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. Asta după ce Procuratura a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite, transmite un comunicat de presă al Procuraturii Generale. În concret, este vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și […] Articolul Prorietățile de peste hotare ale lui Plahotniuc vor fi sechestrate apare prima dată în ER News.
11 octombrie 2020
20:40
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. Astăzi vă invităm să descoperiți povestea de emigrare a conaționalei noastre Elena Șchiopu, fostă consilieră parlamentară, originară din Sinaia și stabilită în Germania de 7 ani. Din România a plecat din cauza […] Articolul Povestea de emigrare în Germania a Elenei Șchiopu: “Dacă fiecare dintre noi am da mână cu mână, cei cu inima română, am reuși să facem lucruri mărețe” apare prima dată în ER News.
10 octombrie 2020
12:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, în situația stării de urgență publică prin COVID-19, care intră în vigoare din 12 octombrie 2020. Despre zona roşie: Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a […] Articolul A fost actualizată lista statelor pentru care se impune carantina la intrarea persoanelor pe teritoriul R. Moldova apare prima dată în ER News.
9 octombrie 2020
11:10
Guvernul Regatului Unit a anunţat joi că începând din octombrie anul viitor intrarea călătorilor din Uniunea Europeană pe teritoriul acestei ţări se va face doar pe baza paşaportului, informează dpa. Noua cerinţă va fi valabilă şi pentru călătorii veniţi din Elveţia, Islanda, Norvegia şi Liechtenstein, ţări non-membre ale UE, indică documentul “The Border Operating Model”, […] Articolul Românii nu vor mai putea intra în Marea Britanie cu buletinul. Documentul obligatoriu din octombrie 2021 apare prima dată în ER News.
11:10
Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat raportul de expertiză privind starea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în cadrul grupului de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de reabilitare a edificiului cultural afectat de incendiu. Potrivit documentului, în urma accidentului tehnic produs în rezultatul incendiului clădirii Filarmonicii Naționale s-a format o zonă avariată cu construcții prăbușite și elemente […] Articolul Raportul de expertiză privind starea edificiului Filarmonicii Naționale apare prima dată în ER News.
8 octombrie 2020
13:00
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe conaționala noastră Natalia Elinoiu, originară din Vrancea și stabilită în Italia, la Torino de 15 ani unde muncește în calitate de psiholog și psihoterapeut atât […] Articolul Povestea de emigrare a conaționalei noastre Natalia Elinoiu, psiholog și psihoterapeut în Italia : ”România este partea din mine la care nu voi renunța niciodată” apare prima dată în ER News.
7 octombrie 2020
17:20
Editorial Elena Robu. Belarus, Kârgâstan, Moldova. Trei țări cu trecut sovietic care anul acesta au trecut, trec sau vor trece prin alegeri prezidențiale sau legislative. În Belarus, alegerile prezidențiale sunt contestate de către populație, iar lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil, luptă pentru a debarca de la putere ”ultimul dictator al Europei”. Proteste în […] Articolul Belarus, Kârgâstan, Moldova… apare prima dată în ER News.
6 octombrie 2020
16:10
În pofida tristelor evenimente care s-au întâmplat în luna septembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” activitatea concertistică a instituției continuă. Sala Palatului Republicii este locația care găzduiește colectivele Filarmonicii și unde se vor desfășura concertele. Anul 2020 poartă o conotație aparte pentru filarmonică. ”Se fac 80 de ani de activitate artistică și ne bucurăm de […] Articolul Stagiunea Jubiliară 2020-2021 a Filarmonicii Naționale, găzduită la Palatul Republicii apare prima dată în ER News.
13:40
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României. Acum 5 ani, Grădinița ”Guguță” din orașul Râșcani era pe punctul de a fi închisă, pentru că sediul instituției se afla într-o stare deplorabilă, acoperișul curgea, ferestrele nu se închideau, în […] Articolul Cum a fost salvată grădinița ”Guguță” din orașul Râșcani cu ajutorul României: ”Sângele apă nu se face” apare prima dată în ER News.
13:40
Cetățenii moldoveni care pleacă în România pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) vor fi exceptați de la obligația de a sta în carantină 14 zile dacă prezintă testul negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României. Persoanele care sosesc în România și intră […] Articolul Reguli noi pentru cetățenii R. Moldova care intră în România apare prima dată în ER News.
5 octombrie 2020
17:00
”Mă numesc Maia Theodora Crețu, am 14 ani. M-am născut în Italia în anul 2006, în Lamezia Terme, un orășel termal mic și frumos, situat între munte și mare în regiunea calabreză Catanzaro, oraș în care părinții mei au emigrat în anul 2004 după terminarea facultății în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. […] Articolul Maia Theodora Crețu, adolescenta din România cu succese remarcabile la pictură în Spania: ”Printre dorințele mele cele mai imposibile este aceea de a expune în galerii alături de marii pictori ai umanității” apare prima dată în ER News.
4 octombrie 2020
19:40
Starea de sănătate a preşedintelui SUA, Donald Trump, infectat cu noul coronavirus, a fost vineri mai gravă decât oficialii de la Washington au dezvăluit public, a recunoscut Mark Meadows, şeful Cancelariei Preşedinţiei Statelor Unite, potrivit Reuters, citată de Mediafax. “Vă pot spune că cel mai important lucru pe care îl vedem este că acum nu mai […] Articolul Casa Albă recunoaşte că starea lui Donald Trump a fost mai gravă decât s-a dezvăluit. Declarația l-a înfuriat pe președinte apare prima dată în ER News.
2 octombrie 2020
18:50
Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”. Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Nicoleta Alina Murgu, stabilită în Spania din 2007, originară din Botoșani, care, alături de fiica ei, Maia Theodora Crețu, povestește experiența de emigrare și vorbește […] Articolul Româncă din Spania: ”Când îți este cel mai greu aici, te gândești la România… tot timpul” apare prima dată în ER News.
18:50
La aproximativ o lună de la scoaterea de sub urmărire penală a șase acționari ai Unibank, inclusiv a fostului Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, Procuratura Anticorupție anunță despre decizia de scoate de sub urmărire penală, în dosarul privind ”frauda bancară”, a încă patru acționari, printre care deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova. Acum un […] Articolul Dosarul ”Furtul miliardului”: Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova scoase de sub urmărire penală apare prima dată în ER News.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.