Şase avioane F-16 ale SUA vor consolida apărarea spaţiului aerian bulgar

Deschide.md, 25 septembrie 2020 21:20

Apărarea spaţiului aerian al Bulgariei va fi consolidată cu şase avioane de vânătoare F-16 ale SUA, începând din 26 septembrie până la 30 octombrie, a anunţat vineri Ministerul Apărării bulgar, potrivit BTA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
11:40
La data de 30 iunie, în Republica Moldova activau 11 bănci licențiate de Banca Națională a Moldovei. Primul semestru este caracterizat prin majorarea fondurilor proprii și creșterea activelor, a portofoliului de credite și a depozitelor persoanelor fizice și juridice. Sectorul bancar dispune de un nivel înalt de lichiditate. Totodată, calitatea portofoliului de credite s-a deteriorat nesemnificativ, iar profitul obținut în primele șase luni ale anului a înregistrat o descreștere față de perioada similară a anului precedent. Datele se conțin într-o informație prezentată de BNM, transmite IPN.
11:40
Igor Dodon a comentat declarațiile directorului Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, care spunea că Statele Unite ale Americii pregătesc o „revoluție colorată” în Republica Moldova care se va desfășura în cazul în care Dodon va câștiga la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.
Acum 30 minute
11:20
Contrabandă de jumătate de milion de lei a fost găsită într-un Mercedes de câinele de serviciu a poliției de frontieră, la vama Criva. Doi bărbați de 32 și 35 de ani din Briceni au fost audiați pe acest caz.
Acum o oră
11:00
Moscova consideră declarația făcută de ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, în sprijinul candidatului la alegerile prezidențiale din Moldova, Maia Sandu, drept o ingerință directă în afacerile R. Moldova, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. „Vreau să comentez declarațiile președintelui Uniunii Creștin-Democrate, ministrul apărării al Republicii Federale Germania cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale din R. Moldova. Pe 12 o...
10:50
Igor Dodon și Maia Sandu rămân principalii favoriți ai cursei prezidențiale din 1 noiembrie. Datele au fost prezentate în cadrul unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.
Acum 2 ore
10:40
Un medic anesteziolog din stânga Nistrului a pierdut lupta cu Covid-19. Este vorba de Tudor Botnaru. Acesta avea 70 de ani, însă încă activa la Spitalul Clinic Republican din Tiraspol când s-a infectat cu SASRS-CoV-2, pe 3 octombrie. Ieri, 22 octombrie, acesta a fost răpus de virus, după aproape 3 săptămâni de luptă.
10:40
Igor Dodon a comentat astăzi în emisiunea sa live dezvăluirile făcute ieri de către JurnalTV, conform cărora el ar fi fost vizitat la Președinție de unele femei misterioase. Dodon afirmă că este vorba de un fals realizat foarte necalitativ și a îndemnat jurnaliștii să nu-și mai piardă timpul cu prostii.
10:40
În cazul în care duminica viitoare vor avea loc alegerile parlamentare anticipate, în noul Legislativ ar accede 5 de partide. Datele au fost prezentate în cadrul unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.
10:30
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, mizează pe faptul că în alegerile din R.Moldova, moldovenii vor aprecia eforturile lui Igor Dodon de apropiere a R. Moldova de Federația Rusă. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai.
10:30
CNA investighează o schemă de corupție la Consulatul Republicii Moldova la București Mai mulți foști angajați ai Consulatului Republicii Moldova la București sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectați că ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii. Este vorba despre plățile pentru adeverințele, eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești în românești.
10:10
În cadrul ședinței Consiliului Permanent al OSCE, Șeful Misiunii OSCE în Moldova a prezentat raportul semestrial de activitate a Misiunii, axat în mare parte pe evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană, potrivit unui comunicat al MAEIE.  Acţiunile unilaterale ale regimului de la Tiraspol vizând instalarea posturilor ilegale de control de-a lungul liniei administrative, îngrădirea liberei circulaţii, precum şi degradarea  situaţiei drepturilor omului în regiune, au determinat o reacţ...
10:00
Un angajat din cadrul Brigăzii de Poliției cu Destinație Specială „Fulger”, în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier care s-a soldat cu decesul unui tânăr. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 00:55, pe traseul Bălăbănești-Dubăsarii Vechi, în satul Mălăieștii Noi , raionul Criuleni
09:50
„Adevăratul minister al culturii” era rolul pe care i-l atribuia regretatul Serafim Saka Fundației Soros prin anii ’90. Fără granturile acestei fundații, în Republica Moldova nu s-ar fi publicat poezie, proză, dramaturgie, nu s-ar fi editat reviste de cultură, nu s-ar fi organizat conferințe, expoziții etcetera, nu s-ar fi plătit burse de studii peste hotare (de care, se spune, a beneficiat și deputatul socialist Bogdat Țîrdea care scuipă acum în fântâna din care a băut), bugetul Ministerului Culturii abia suporta cheltuielile pentru salarii mizere și menținerea instituțiilor de cultură pe linia de plutire.
Acum 4 ore
09:40
O explozie a avut loc în după amiaza zilei de 22 octombrie într-o gospodărie din localitatea Cojușna, raionul Strășeni. Apelul privind deflagrația a fost recepționat de Serviciul 112 la ora 14:25, transmite IGSU.
09:10
Igor Dodon intră în alegerile prezidențiale cu cel mai complicat dosar al gestionării dezastruoase a pandemiei de coronavirus. Președintele ostentativ pro-rus al Republicii Moldova este mai preocupat de fotoliul său de președinte la al doilea mandat decât de sănătatea oamenilor acum, în cel de-al doilea val al pandemiei, început brusc dar fără ca Republica Moldova să fie ieșit vreodată din valul unu. Deși trebuia să fi închis deja lumea în case pentru a combate cu eficiență pandemia, Dodon face...
09:10
Relansarea economiei este cea mai mare prioritatea a Republicii Moldova. Secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, reprezentant al lui Andrei Năstase, candidat la alegerile prezidențiale, este de părere că sarcina de creștere a nivelului de venituri ale populației este direct proporțională cu repornirea economiei. „Dacă nu reușim acest lucru, vom trăi doar din donații externe. Nu poate nici Europa, nici SUA sau oricine, să ne dea bani la nesfârșit pentru ca să avem o creștere permanentă...
09:10
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că a intervenit personal la sfârşitul lunii august pentru a permite mutarea opozantului Alexei Navalnâi în Germania pentru îngrijiri medicale după otrăvirea sa, relatează AFP. • "De îndată ce soţia acestui cetăţean mi s-a adresat, am ordonat imediat procurorului să verifice dacă este posibil ca el să părăsească ţara pentru a fi îngrijit", a spus Putin, vorbind în videoconferinţă în cadrul forumului Valdai de discuţii politice desfăşurat la Moscova...
08:50
Preşedintele american Donald Trump şi candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Joe Biden, şi-au încheiat joi a doua şi ultima dezbatere din campania electorală, despre care moderatoarea Kristen Welker a spus că a fost o discuţie "consistentă" şi o "dezbatere fantastică", relatează dpa. • Dezbaterea a fost semnificativ diferită în ton şi atmosferă faţă de prima, cu mult mai puţine întreruperi şi cu discuţii mai profunde. Cei doi contracandidaţi au vorbit despre diverse teme, în special...
08:40
Candidatul Partidului Liberal Democrat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Tudor Deliu, consideră că președintele trebuie să fie acela care să vină cu mesaje de unificare către popor. „Nu președintele actual care ne împarte în ai noștri și ai voștri. Nu președintele actual care nu mă reprezintă pe mine ca cetățean. El s-a dus și a pus flori la un monument al celor care au împușcat în mine în război. El numește un individ dintr-o regiune separatistă „domnule președinte”, el vorbește în numele nostru”. Mențiunile au fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale: „Noi și președintele: cine pe cine alege, cine pe cine reprezintă?”, organizate de Agenția de presă IPN.
08:30
Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat, joi, medicamentul antiviral Veklury, sau Remdesivir, produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 care necesită spitalizare, scrie Agerpres. Gilead a anunţat că a primit autorizaţia deplină pentru medicament, subliniind că este singurul tratament specific împotriva COVID-19, autorizat astfel după o procedură de verificare riguroasă şi definitivă. Remdesivir a fost unul din medi...
Acum 24 ore
22:10
Uniunea Europeană şi Marea Britanie au instituit joi sancţiuni împotriva şefului serviciului rus de informaţii militare, Igor Kostiukov, şi a unui alt oficial al GRU pentru responsabilitatea lor în atacul informatic asupra parlamentului german în 2015, informează Reuters.
21:50
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, mizează pe faptul că în alegerile din R.Moldova, moldovenii vor aprecia eforturile lui Igor Dodon de apropiere a R. Moldova de Federația Rusă. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai.
21:40
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, mizează pe faptul că în alegerile din R.Moldova, moldovenii vor aprecia eforturile lui Igor Dodon de apropiere a R. Moldova de Federația Rusă. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai.
21:20
Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au trecut, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că acum Germania şi China se îndreaptă spre statutul de superputeri, scrie Agerpres. Susţinând un discurs printr-un link video în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai, Putin a dat de înţeles că rolul SUA s-a diminuat, ca şi cel al Regatului Unit şi al Franţei, în timp ce Berlinul şi Beijingul - în termeni de importanţă politică şi e...
21:10
Zvonurile despre vizitele unor femei misterioase la Președinție circulă în spațiul virtual din Republica Moldova de mai mult timp, scrie Jurnal.md care a intrat în posesia mai multor imagini care l-ar discredita Igor Dodon, candidat independent pentru un nou mandat de președinte. O tânără a prezentat sursei citate frânturi de discuții de pe o rețea socială și imagini video. După cum scrie Jurnal, tânăra din Capitală este maseuză profesionistă și anternor de fitness și i s-ar fi adresat lui Igor...
20:00
Al doilea val al pandemiei de coronavirus afectează cu severitate Polonia – țara înregistrează în ultimele 24 de ore 168 de decese din cauza Covid-19, o cifră de patru ori mai mare decât recordul din primul val. Mai mult, Polonia înregistrează peste 12.000 de infectări în 24 de ore, un număr imens față de cele din primul val – recordul a fost, atunci, de 599 de cazuri, conform datelor worldometers.info.  Numărul total de decese din cauza Covid-19 din Polonia ajunge, după acest nou bilanț negru,...
19:50
Gara Part-Dieu din Lyon a fost evacuată în întregime, iar poliţia franceză efectua o intervenţie, în urma unui comportament suspect al unui bărbat, relatează Le Figaro.
19:10
Zvonurile despre vizitele unor femei misterioase la Președinție circulă în spațiul virtual din Republica Moldova de mai mult timp, scrie Jurnal.md care a intrat în posesia mai multor imagini care l-ar discredita Igor Dodon, candidat independent pentru un nou mandat de președinte. O tânără a prezentat sursei citate frânturi de discuții de pe o rețea socială și imagini video. După cum scrie Jurnal, tânăra din Capitală este maseuză profesionistă și anternor de fitness și i s-ar fi adresat lui Igor...
18:30
Avertizorul de integritate Edward Snowden - un fost consultant al serviciilor americane de infornaţii căutat de Washington - a obţinut titlul de rezident permanent în Rusia, unde s-a refugiat din 2013, a anunţat joi avocatul său, relatează AFP.
18:10
Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) vine cu un șir de precizări, având în vedere mesajele din spațiul online (diverse site-uri din Republica Moldova) cu privire la presupuse taxe necesare pentru depunerea cererii de cetățenie sau programarea pentru depunerea jurământului de credință față de România.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.