Timp de două săptămâni, în jur de 400 de copii și 40 de gravide s-au infectat cu noul coronavirus

Agora.md, 17 septembrie 2020 06:10

În doar două săptămâni, 394 de minori și 41 de femei însărcinate s-au infectat cu noul coronavirus. Sunt datele oficiale prezentate, miercuri, de autorități.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
20:10
Au trecut șapte luni de la declararea stării de urgență în Republica Moldova în legătură cu pandemia de COVID-19, dar cotidianul nu a ajuns în albia normalității. Coronavirusul a dat peste cap planurile tuturor, inclusiv ale jurnaliștilor și creatorilor de conținut pe Internet, care nu mai pot munci așa cum o făceau înainte.
20:00
Alte două dosare privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană a ajuns în vizorul Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO). Reclamanţii sunt Alexandru Coliban și Valentina Drovorub, cetățeni ai Republicii Moldova și Rusiei. În fața instanței, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX.
Acum 2 ore
19:40
„Lukașenko este pentru mine un exemplu”. Așa apreciază șeful statului, Igor Dodon, rezultatele activității președintelui Republicii Belarus pe dimensiunile economice și sociale ale acestui stat. Dodon a ținut să menționeze că R. Moldova trebuie să tindă spre acest exemplu. Ce ține de procesele politice din ultima perioadă din Belarus, Dodon a spus că nu le va comenta. Declarațiile au fost făcute în ediția „Președintele Răspunde” din 18 septembrie.
19:40
Ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, candidat la Șefia Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), a anunțat că se retrage din cursa mondială în acest concurs unde au participat alți șapte candidați din Arabia Saudită, Kenya, Nigeria, Egipt, Marea Britanie, Coreea de Sud și Mexic, fiind primul candidat al Europei Centrale și de Est, care participă pentru prima dată în istoria sistemului mondial de comerț în această competiție de top mondial.
19:40
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a venit în fața Președinției, însoțit de un grup de persoane cu imagini și pancarte, pentru a-i aduce critici lui Igor Dodon. Parlamentarul a vorbit și despre decizii mai vechi ale lui Dodon, enumerând „13 acțiuni ale lui Igor Dodon în perioada 2006-2009”, pe când președintele era ministrul Economiei.
19:30
Femeile din Belarus au o problemă cu măștile la manifestațiile împotriva regimului, însă nu cele folosite din cauza pandemiei. Dorința de libertate este atât de mare, încât unele protestatare recurg la fapte incredibile. În timpul manifestațiilor, femeile încearcă să-i demaște pe polițiști, pentru a fi recunoscuți și astfel să fie trași la răspundere atunci când ar urma să scape de Aleksandr Lukașenko, scrie digi24.ro cu referire la bbc.com.
19:20
Guvernul afgan și talibanii au început discuții de pace menite să pună capăt deceniilor de război. Părțile s-au întâlnit sâmbătă pentru a lansa un proces care se așteaptă să fie mai complex decât negocierile dintre talibani și Statele Unite, care au durat mai bine de un an. Primele discuții între părți au urmat după luni de întârzieri sub presiunea SUA asupra ambelor state. Acestea sunt o condiție cheie a acordului de pace dintre SUA și talibani, care solicită retragerea completă a trupelor americane. Președintele Trump, care a militat pentru încheierea războiului din Afganistan, este dornic să vadă progrese înaintea alegerilor din noiembrie.
Acum 4 ore
18:10
Circulația rutieră la intersecția șoselei Balcani cu strada Pietrăriei din capitală a fost reorganizată din 17 septembrie.Despre aceasta informează Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. Iată noile reguli.
17:30
Autoritățile din R. Moldova anunță în doar o zi 665 de cazuri noi de COVID-19. Și numărul deceselor cauzate de complicațiile infecției virale sunt îngrijorătoare. În ultimele 24 de ore și-au pierdut viața 16 persoane.
17:30
Comisia Electorală Centrală nu a acceptat cererea de înregistrare a liderului partidului Pro Moldova, Andrian Candu, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Membrii CEC au constatat mai multe erori în listele cu semnături depuse de grupul de inițiativă. De cealaltă parte, reprezentanții Pro Moldova spun că vor merge în instanță.
17:20
Actualul președinte, Igor Dodon, susține că va respecta ordinul Ministerului Educației, prin care se interzice accesul în școli a persoanelor ce nu au tangență cu procesul educațional. Aceasta atunci când va fi înregistrat în calitate de candidat la șefia statului. Acum însă, Dodon consideră că poate merge în instituții de învățământ pentru a discuta problemele ce frământă profesorii, în pofida faptului că în ordin se menționează că sunt interzise „întâlniri cu demnitari de stat”.
Acum 6 ore
16:40
Cifra de afaceri în industrie în ianuarie-iunie 2020, a fost în scădere cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, pe când în sectorul zootehnic al municipiului (fără gospodăriile auxiliare ale populației), s-a majorat producția de ouă cu 7%, producția de lapte - cu cca 10%, dar a scăzut creșterea vitelor și păsărilor cu 8%.
16:30
Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în ritm accelerat în Republica Cehă, care a raportat vineri peste 3.000 de cazuri într-o singură zi, relatează Agerpres.ro.Cu o zi înainte, autorităţile cehe raportaseră peste 2.000 de cazuri zilnice.
16:20
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco califică drept penibil cazul din cadrul gimnaziului din Hiliuți, unde adminstrația instituției a decis să inaugureze noul WC cu mult fast, panglică roșie și invitați speciali din rândurile oficialilor. Iar parlamentarul socialist, Vasile Bolea spune că „prezența președintelui raionului, a primarului și a deputatului ales pe circumscripție este un lucru exagerat”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii„Politica” de la TV8.
16:20
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a convocat o ședință cu participarea conducătorilor procuraturilor specializate și a celei municipale, subdiviziuni cu competențe în investigarea dosarelor ce conțin „secret de stat”. Stoianoglo spune că sentința de condamnare a fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari urma a fi pronunțată public în partea ce nu conținea secret de stat.
16:10
DeputatulPlatformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a depus încă o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care a solicitat să fie suspendă legea prin care Anatolie Pahopol a fost numit membru, iar ulterior a devenit președintele Consiliului Superior al Magistraturii.
15:40
Un grup de manifestanți au venit în fața sediului Comisiei Electorale Centrale pentru un protest în susținerea candidatului la funcția de președinte Andrian Candu, înaintat de Pro Moldova. Reprezentanții formațiunii susțin că admit faptul că nu vor fi incluși în cursa electorală, așa cum o parte dintre semnăturile colectate în teritoriul țării ar fi considerate incorecte.
15:40
DeputatulPlatformei DEmnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a depus încă o sesizare la Curtea Constituțională prin care a solicitat să fie suspendă legea prin care Anatolie Pahopol a fost numit membru, iar ulterior a devenit președintele Consiliului Superior al Magistraturii.
15:30
Scumpirea pâinii este inevitabilă în urma recoltei mici de grâu și majorarea prețurilor pe piața internă și regională. De această părere sunt producătorii agricoli care au avut pierderi mari din cauza secetei. Opinia e împărțită și de unii experți economici, dar și comercianții de cereale. Aceștia spun că mai mulți factori vorbesc despre o posibilă creștere a prețurilor pentru produsele de panificație, însă fluctuația va depinde de abilitatea autorităților de a gestiona stocurile de grâu și dacă vor interveni cu subvenții pentru producători.
15:30
Un grup de manifestanți au venit în fața sediului Comisiei Electorale Centrale pentru un protest în susținerea candidatului la funcția de președinte Andrian Candu, înaintat de Pro Moldova. Reprezentanții formațiunii susțin că admit faptul că nu vor fi incluși în cursa electorală, așa cum o parte dintre semnăturile colectate sunt considerate incorecte.
14:50
Adunarea Generală a membrilor APIUS a decis recent că funcția de Președinte al Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS) este preluată de Silvia Lazu. Aceasta este fondatoarea și directoarea fabricii de confecţionare a articolelor de îmbrăcăminte pentru copii „Bombonici”, scrie ea.md.
Acum 8 ore
14:40
Mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost testați pentru o boală bacteriană, bruceloza, într-un focar cauzat de o scurgere la o companie biofarmaceutică, relatează Digi24, cu referire la presa internațională.
14:30
Scumpirea pâinii este inevitabilă în urma recoltei mici de grâu și majorarea prețurilor pe piața internă și regională. De această părere sunt producătorii agricoli care au avut pierderi mari din cauza secetei. Opinia e împărțită și de unii experți economici, dar și comercianții de cereale. Aceștia spun că mai mulți factori vorbesc despre o posibilă creștere a prețurilor pentru produsele de panificație, însă fluctuația va depinde de abilitatea autorităților de a gestiona stocurile de grâu și dacă vor interveni cu subvenții pentru producători.
14:00
Alte două dosare privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană a ajuns în vizorul Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO). Reclamanţii sunt Alexandru Coliban și Valentina Drovorub, cetățeni ai Republicii Moldova și Rusiei. În fața instanței, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX.
13:40
Trucuri executate de bicicliști, concurs de desen cu creta pe asfalt și un show cu flăcări. Acestea sunt elementele din programul distractiv, anunțat de autoritățile orașului Chișinău în spațiul proaspăt renovat de sub podul de la Telecentru. Evenimentele vor avea loc în zilele de weekend, începând cu ora 10:00. Totuși, în condiții de pandemie autoritățile nu menționează cum vor gestiona evenimentul pentru a fi evitate aglomerările.
13:30
Trucuri executate de bicicliști, concurs de desen cu creta pe asfalt și un show cu flăcări. Acestea sunt elementele din programul distractiv, anunțat de autoritățile orașului Chișinău în spațiul proaspăt renovat de sub podul de la Telecentru. Evenimentele vor avea loc în zilele de weekend, începând cu ora 10:00. Totuși, în condiții de pandemie autoritățile nu menționează cum vor gestiona evenimentul pentru a fi evitate aglomerările.
13:20
Ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, candidat la Șefia Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), a anunțat că se retrage din cursa mondială în acest concurs unde au participat alți șapte candidați din Arabia Saudită, Kenya, Nigeria, Egipt, Marea Britanie, Coreea de Sud și Mexic, fiind primul candidat al Europei Centrale și de Est, care participă pentru prima dată în istoria sistemului mondial de comerț în această competiție de top mondial.
12:50
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a venit în fața Președinției, însoțit de un grup de persoane cu imagini și pancarte, pentru a-i aduce critici lui Igor Dodon. Parlamentarul a vorbit și despre decizii mai vechi ale lui Dodon, enumerând „13 acțiuni ale lui Igor Dodon în perioada 2006-2009”, pe când președintele era ministrul Economiei. Președinția sau șeful statului nu au comentat, deocamdată, acuzațiile aduse.
Acum 12 ore
12:30
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi vine cu noi atacuri în adresa președintelui Igor Dodon. Parlamentarul susține că de când Dodon este în funcția de șef al statului, în țară „s-a furat ca în Codru”. Acesta face referire la „13 acțiuni ale lui Igor Dodon în perioada 2006-2009”, pe când președintele era ministrul Economiei.
12:10
După inundațiile de acum zece, care au distrus aproape în totalitate satul Cotul Morii și au afectat, parțial, alte trei localități - Nemțeni, Sărăteni și Obileni, Consiliul Local a aprobat decizia privind reamplasarea localității Cotul Morii în regiunea „Leușoaia” – un deal de la hotarul satelor Leușeni și Cotul Morii, folosit până atunci în scopuri agricole. În august 2010, pe parcelele de pământ s-a dat startul lucrărilor de construcție. În decembrie, în timp ce lucrările de construcție erau în toi, multe case fiind deja ridicate, primarul de atunci al localității, Mihail Merzîncu, a cumpărat zeci de terenuri care, oficial, au fost trecute în contractele de vânzare-cumpărare drept terenuri cu destinație agricolă, dar, de facto, se aflau deja sub casele nou construite, arată o investigație realizată de Ziarul de Gardă.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.