2020 ar putea fi ultimul în care se va mai marca trecerea la ora de iarnă.

Observatorul de Nord, 17 septembrie 2020 06:00

   Țările care decid să rămână la ora de vară vor schimba pentru ultima dată ceasul în ultima duminică din martie a anului 2021. De asemenea, statele membre UE care preferă ora de iarnă vor schimba ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din luna octombrie a anului viitor.  Comisia Europeană va analiza propunerile de […] Post-ul 2020 ar putea fi ultimul în care se va mai marca trecerea la ora de iarnă. apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
18:20
Alte 665 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Astăzi au fost procesate 2776, dintre care primar – 2539 şi repetat – 237. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 45 648 cazuri. Totodată, 33 734 persoane au fost tratate  de COVID-19. În raionul Soroca astăzi sunt […] Post-ul +665 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi în republică, inclusiv în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
Astăzi după lecții, o elevă a fost tamponată de un automobil pe strada Dimitrie Cantemir de la Soroca Nouă pe trecerea de pietoni. La fața locului a fost solicitată poliția și ambulanța.  La volanul automobilului era un „bărbat născut în anul 1957 domiciliat în municipiul Soroca, care conducând mijlocul de transport de model Rover, a […] Post-ul O elevă a fost tamponată la Soroca Nouă pe trecerea de pietoni apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
14:50
De câteva luni în mai multe zone la orașului au fost instalate unele pubele din plastic, mai mari decât coșurile de gunoi obișnuite. Acestea însă nu sunt pentru gunoiul menajer și nu pot fi utilizate de către cetățeni. Am solicitat primăriei municipiului Soroca informații privind destinația acestora și am fost informați că au fost instalate […] Post-ul Atenție Soroceni! Aceste pubele albastre nu sunt pentru locuitori apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
13:40
O problemă stringentă rezolvată și o bucurie pentru localnicii comunei Tătărăuca Veche – redeschiderea rutei Rudi-Soroca. Menționez despre impactul pozitiv asupra comunității locale în urma ședinței organizate în incinta primăriei, în luna iunie a anului curent având oaspeți pe Ala Taran, Valentina Onică și Nina Neculce, reprezentanți ai organizației „Casa Speranțelor”, care au venit cu […] Post-ul Microbuzul de pe ruta Rudi-Soroca, cu trecere prin comuna Tătărăuca Veche, își reia activitatea datorită implicării civice apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
12:10
 Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat concursul de design pentru monedele jubiliare și comemorative, emisia 2021. La concurs pot participa cetățenii care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice, comunică MOLDPRFES. Potrivit datelor BNM, la concurs vor fi acceptați numai participanții care vor prezenta proiecte de design pentru cel puțin două […] Post-ul Dacă ai 18 ani și poți picta, participă la un concurs organizat de Banca Națională apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Tableta de vineri Îmi dau bine seama că nu este cea mai grea întrebare pe care aș putea să v-o adresez, de aceea știu bine că multă lume o să răspundă prin sacramentalele deja fraze „…hai, altă întrebare” sau „…de-atâta”, iar dacă pe cineva interesează și părerea mea, chiar vă rog să vă înarmați cu […] Post-ul De ce ministrul democrat Igor Șarov este mai bun decât actorul unionist Sandu Grecu? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
O femeie a ajuns la spital, după ce a fost atacată cu un topor de către un consătean în propria curte. Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 15:00, în localitatea Căinarii Vechi, scrie deschide.md. Potrivit poliției locale, victima s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 66 de ani. În timp ce […] Post-ul O femeie din Căinarii Vechi a fost atacată cu toporul de un consătean apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
   În loc de 2 noiembrie, cum se preconizase anterior, copii vor reveni în clase o zi mai târziu, pe 3 noiembrie. Astfel, vacanța va fi prelungită cu o zi pe motiv că în multe instituții de învățământ vor fi deschise Secții de votare. După cum a afirmat ministrul educației, Igor Șarov, anterior Secții de […] Post-ul Vacanța copiilor va fi prelungită cu o zi apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
La ședința Consiliului Municipal Soroca de la sfârșitul lunii septembrie urmează să fie ales un nou viceprimar pe domeniul economic al municipiului Soroca. Aceasta după ce Elena Focșa, fost viceprimar, a plecat acum trei luni din funcție pe motive personale. Deși s-au vehiculat mai multe nume până acum, pentru această funcție, în proiectul de decizie […] Post-ul S-a aflat numele următorului viceprimar al municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Pentru azi și mâine, meteorologii au emis un Cod galben prin care anunță o răcire bruscă a temperaturilor. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu pătrunderea unei mase de aer rece de origine arctică, în zilele de 18 și 19 septembrie temperatura aerului va scădea cu până la zece grade Celsius. Temperatura maximă ziua […] Post-ul Nu doar iarna, la noi și toamna vine pe neașteptate apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:10
Alte 622 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după procesarea a 2815 teste e laborator (primar – 2501 şi repetat – 314). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 44 983 cazuri. În același timp, 33 239 persoane au fost tratate  de COVID-19.   Vești triste […] Post-ul +622 cazuri noi de COVID-19 confirmate astăzi în republică: Vești triste și în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Toamna trecută în comuna Schineni a demarat Proiectul ”Cetăţenii pentru o guvernare activă”, susţinut financiar de Uniunea Europeană și implementat de Asociația Obștească „Destin”. Asociația a reușit până acum să mobilizeze sătenii, să-i adune pentru a face lucruri frumoase. Prin acest proiect echipa și-a propus instruirea și implicarea cetăţenilor comunei în procesul de luare a deciziilor la […] Post-ul VIDEO: Rodica Susic – E timpul să fii activ apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Iată principalele titluri ale ediției din 18 septembrie, a săptămânalului indepenedent Observatorul de Nord:   TABLETA DE VINERI// De ce ministrul democrat Șarov este mai bun decât actorul unionist Sandu Grecu? ACTUAL// Eterna ședință a copacilor — pădurea! TINERI// Iată cine sunt noii membri ai Consiliului Raional al Tinerilor din Soroca VIN ALEGERILE// Vladimir Nicuța […] Post-ul Citește mâine în ziarul Observatorul de Nord! apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
După ce la finalul verii au instalat echipamentele sportive pe terenul gimnaziului „Alexandru Lupașcu” din comuna Volovița, prin care își propun să promoveze practicarea activă a sportului locuitorii comunității, tinerii activi din comună  au dat start Campaniei pentru promovarea unui stil de viață sănătos cu genericul „Sportul benefic pentru fiecare – de la mic la […] Post-ul Tinerii din comuna Volovița promovează un mod sănătos de viață apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Centrul Republican de Diagnostic Veterinar informează că pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate patru cazuri de rabie, dintre care unul în raionul Soroca.  RÁBIE ~i f. Boală acută provocată de o infecție virotică, frecventă la animale (câini, lupi, pisici etc.), transmisibilă și omului, care se manifestă prin accese nervoase puternice, urmate de paralizie și apoi de moarte; […] Post-ul O vacă turbată a fost depistată la Volovița. Vita a fost arsă, apoi îngropată. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Mirosul urât a pus din nou stăpânire pe orașul Soroca. Din lipsa unei stații de epurare, oamenii sunt nevoiți să suporte duhoarea deversărilor apei reziduale în Nistru. Zilnc, în râu ajung peste două mii cinci sute de metri cubi de deșeuri lichide, scrie nordnews.md. Consilierul Municipal, Artur Lesco, a declarat că mirosul înțepător în orașul […] Post-ul VIDEO: Mirosul urât din Soroca continuă să fie subiect de știri și în prezent apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
„Festivalul Voluntarilor 2020” este aproape, iar până atunci Caravana festivalului pornește prin republică cu sesiuni de informare. Prima oprire va fi desigur la Soroca. În cadrul sesiunilor de informare participanții vor fi instruiți în privința la modul de aplicare. Echipa organizatorică invită voluntarii, coordonatorii de voluntari, lucrătorii de tineret, membri ai ONG-urilor și ai instituțiilor gazdă […] Post-ul Caravana Festivalul Voluntarilor va începe la Soroca cu o sesiune de informare apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat un top al celor mai bine plătite locuri de muncă înregistrate la moment. Astfel, în capul listei este funcția de director de producție la compania elvețiană „Danube Oil Company SRL”, care își desfășoara activitatea în raionul Cahul, satul Giurgiulești.  Locul de muncă este pentru o persoană […] Post-ul În atenția șomerilor: Au fost scoase la bătaie locuri de muncă plătite cu zeci de mii de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a stabilit lista țărilor pentru care se impune respectarea regimului de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova, în conformitate cu Hotărîrea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 26 din 21 august 2020. În acest context, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova, din țările identificate ca fiind […] Post-ul Revenirea din aceste țări impune autoizolarea pentru 14 zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
  Biroul Naţional de Statistică informează că, în semestrul I 2020, mărimea minimului de existenţă a constituit în medie pe lună pentru o persoană 2082,7 lei, fiind în creştere faţă de semestrul I 2019 cu 2,7%.  În funcţie de mediul de reşedinţă, constatăm diferenţe semnificative, cea mai mare valoare a minimului de existenţă fiind estimată […] Post-ul 2082 lei – acesta este minimumul lunar de existență. La Soroca acesta este de 2043 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
   Țările care decid să rămână la ora de vară vor schimba pentru ultima dată ceasul în ultima duminică din martie a anului 2021. De asemenea, statele membre UE care preferă ora de iarnă vor schimba ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din luna octombrie a anului viitor.  Comisia Europeană va analiza propunerile de […] Post-ul 2020 ar putea fi ultimul în care se va mai marca trecerea la ora de iarnă. apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 septembrie 2020
21:10
Ședința de astăzi a consiliului local Zastânca s-a lăsat cu scandal. Toate proiectele de decizie de pe ordinea zi au fost amânate, iar unicul subiect de discuție a fost cel cu privire la alimentarea cu apă a zonei Candeba. Ședința a fost deosebită pe motiv că la ea au participat în premieră mai mulți săteni, […] Post-ul VIDEO: Lipsa apei aprinde spiritele în Zastânca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:40
Alte 627 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Total teste efectuate – 2868, dintre care primar – 2600 şi repetat – 268. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 44 361 cazuri. În același timp, 32 732 persoane au fost tratate  de COVID-19. Raionul Soroca arevenit […] Post-ul +627 cazuri noi de COVID-19 în republică: Soroca a revenit în lista raioanelor cu noi cazuri de infecție apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
În Republica Moldova fost elaborat atlasul online al agriculturii ecologice. Harta disponibilă online prezintă informații despre producătorii cu certificate ECO, suprafețele pe care le dețin și culturile plantate și altele. Raionul Soroca este pe locul 2 în republică.   Atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, fapt care facilitează accesarea informațiilor necesare.Harta […] Post-ul Raionul Soroca este pe locul 2 pe republică după suprafețele agricole cu produse organice apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
  Toamnă tumultuoasă și plină de surprize plăcute pentru frații Ilie și Vitalie Damașcan. După ce Vitalie a fost împrumutat, de AC Totino, la RKC Waalwijk, a venit timpul ca și Ilie să-și schimbe clubul.   Astfel, de curând cel mai mare dintre frații Damașcan, Ilie, a semnat un contract pentru un an cu formația […] Post-ul …Și Ilie Damașcani își-a schimbat adresa: de la Hâncești la Turnu Măgurele apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
   După ce în sezonul trecut, atacantul selecționatei Republicii Moldova la fotbal, legitimat la AC Torino, Vitalie Damașcan, a evoluat pentru formația olandeză Fortuna Sittard, recent acesta a fost împrumutat la altă echipă din Țara lalelelor, RKC Waalwijk. Vă reamintim că, Vitalie Damașcan are 21 de ani, este discipol al fotbalului sorocean, dar consacrarea a […] Post-ul Soroceanul Vitalie Damașcan schimbă „Cizma” pe „Țara Lalelelor” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
  Comitetul Federației Moldovenești de Fotbal a adoptat a o decizie referitoare la admiterea spectatorilor la meciurile din Divizia Națională de fotbal. Pentru accesul spectatorilor în tribune, stadioanele sunt obligate să respecte toate condițiile impuse de FMF și de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Potrivit condițiilor FMF, pentru accesul spectatorilor pe stadioane, arena de […] Post-ul FMF: Spectatorii ar putea reveni pe stadioane apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
  În opt luni ale anului curent, numărul apelurilor de urgență la 112 a fost de 1,6 mln. Datele au fost prezentate în cadrul unei ședințe cu participarea ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, comunică MOLDPRES. În cadrul ședinței, directorul Serviciului 112, Liviu Oboroc, a prezentat dinamica procesului de preluare și procesare a apelurilor de […] Post-ul 112: 1.600.000 de apeluri în 8 luni apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
 Din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează în R. Moldova, 10 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei, ca și în cazul a 171 de clase. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, comunică MOLDPRES. Potrivit sursei citate, până la ziua de […] Post-ul 10 școli, 171 de clase, nu și din raionul Soroca, învață la distanță, din cauza carantinei. apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 septembrie 2020
18:30
Alte 527 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Total teste efectuate – 2320, dintre care primar – 1987 şi repetat – 333. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 43 734 cazuri.   Alte 32 293 persoane au fost tratate  de COVID-19 de la începutul săptămânii. […] Post-ul +527 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în republică și 14 decese: La Soroca este stabilitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.