Mesaj tranșant al Ursulei von der Leyen: Acordul Brexit nu poate fi modificat unilateral sau ignorat. E o chestiune de încredere

SafeNews, 16 septembrie 2020 18:30

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat, miercuri, că acordul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, semnat în ianuarie, nu poate fi “modificat unilateral, ignorat”, înțelegerea agreată în detaliu de ambele părți fiind “o chestiune de drept, de încredere şi de bună credinţă”. “Acest acord de retragere a durat trei ani să […] Articolul Mesaj tranșant al Ursulei von der Leyen: Acordul Brexit nu poate fi modificat unilateral sau ignorat. E o chestiune de încredere apare prima dată în SafeNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de SafeNews

Acum 5 minute
17:10
Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de Partidul Liberal Democrat din Moldova și a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care a fost confirmată legalitatea Circularei CEC „despre modalitatea de primire a donațiilor și de efectuare a cheltuielilor de către concurenții electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020”. Decizia a fost […] Articolul DOC// Victorie pentru PLDM. CSJ anulează decizia Curții de Apel Chișinău privind legalitatea Circularei CEC apare prima dată în SafeNews.
17:10
Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de Partidul Liberal Democrat din Moldova și a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care a fost confirmată legalitatea Circularei CEC „despre modalitatea de primire a donațiilor și de efectuare a cheltuielilor de către concurenții electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020”. Decizia a fost […] Articolul CSJ a anulat decizia Curții de Apel Chișinău privind legalitatea Circularei CEC apare prima dată în SafeNews.
Acum 30 minute
16:50
Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au publicat astăzi, 25 septembrie, un document ce conține informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de COVID-19. 25_09_2020_alerte_de_calato… by Vasile Cojocari Articolul DOC// MAEIE au publicat astăzi, un document ce conține informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state apare prima dată în SafeNews.
16:50
În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi, 25 septembrie, președintele PLDM Vladimir Filat a declarat că s-a întâlnit ultima oară cu Vladimir Plahotniuc în 2015, în sediul Centrului Național Anticorupție. În cadrul întrevederii, Plahotniuc i-ar fi dezvăluit planurile sale cu privire la atragerea unor deputați din PLDM și PCRM și achiziționarea unor posturi de […] Articolul Filat, despre ultima întâlnire cu Plahotniuc: „Mi-a spus: dacă nu o făceam eu, o făceai tu” apare prima dată în SafeNews.
16:50
Ex-premierul, Vlad Filat, spune că îl va ataca în judecată pe fostul său avocat Igor Popa pentru declarațiile făcute recent în cadrul unei emisiuni TV. Mai mult, Filat a cerut Procuraturii Generale să se autosesizeze referitor la declarațiile avocatului său, inclusiv a spus că va depune mai multe plângeri la PG dar și la Uniunea […] Articolul VIDEO// Vlad Filat, spune că îl va ataca în judecată pe fostul său avocat Igor Popa pentru declarațiile făcute recent în cadrul unei emisiuni TV apare prima dată în SafeNews.
Acum o oră
16:30
Președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului, deputatul PSRM Adrian Lebedinschi, a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de mai multe surse din cadrul Legislativului. La fel, sursele ne-au comunicat că testat pozitiv a fost și deputatul grupului Pro Moldova, Ghenadie Verdeș. Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, […] Articolul Surse: Noi cazuri de COVID-19 în rândul deputaților din R. Moldova apare prima dată în SafeNews.
16:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința lui Viorel Babii, fostul director general interimar al S.A ” Red-Nord”, care a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Dacă acesta va rămâne definitiv, acesta riscă să fie lipsit de dreptul de a deține funcții publice pe o perioadă de trei ani.  […] Articolul Și-a angajat cumnatul la companie! Viorel Babii, ex-director general interimar al S.A. „Red-Nord”, în conflict de interese apare prima dată în SafeNews.
16:30
Ministrul Culturii și Identității Naționale din România, Bogdan Gheorghiu, este alături de artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook acesta anunță că împreună cu premierul României, Ludovic Orban, vor identifica soluții pentru a oferi ajutor pentru restabilirea instituției. „Clădirea simbol pentru Chișinău a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” şi-a […] Articolul Ministrul Culturii și Identității Naționale din România: vom identifica soluții pentru a oferi ajutor pentru restabilirea Filarmonicii Naționale apare prima dată în SafeNews.
Acum 4 ore
15:00
Patru oameni au fost înjunghiați vineri, la Paris, lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo. Atacul a avut loc în urmă cu scurt timp, iar din informațiile disponibile la această oră se știe că trei dintre răniți sunt în „urgență absolută”. Presa pariziană scrie că ar putea fi vorba despre doi atacatori, care ar fi […] Articolul FOTO // Atac cu macetă lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo: trei dintre cei patru oameni înjunghiați sunt în stare foarte gravă apare prima dată în SafeNews.
15:00
Renato Usatîi va dona un milion de lei pentru proiectarea unui nou edificiu al Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”. El a făcut anunțul într-o intervenție live din fața clădirii, afectată de incendiul izbucnit ieri. Usatîi a precizat că pentru a nu încălca legislația electorală, care le interzice candidaților să facă în această perioadă donații, va transfera […] Articolul VIDEO// Renato Usatîi va dona 1 milion de lei pentru renașterea Filarmonicii Naționale apare prima dată în SafeNews.
14:10
Articolul LIVE// Conferință de presă susținută de Deputatul fracțiunii parlamentare ACUM Platforma DA, Dinu Plîngău, pe subiectul reformei justiției apare prima dată în SafeNews.
14:00
Un membru CSM ar fi încălcat grav secretul deliberării, la ultima sedință a Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit unor surse SafeNews.md, demne de încredere, membrul CSM ar fi notat voturile membrilor pentru fiecare candidat la funcțiile din cadrul Curții de Apel (CA) și Curtea Supremă de Justiție (CSJ), expediindu-le ultimilor. În acest fel, membrul CSM […] Articolul EXCLUSIV// DOC// Încălcări grave la CSM. Un membru a încălcat secretul deliberării apare prima dată în SafeNews.
13:50
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni în cazul incendiului de la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici. Potrivit unui comunicat emis presei, în prezent sunt 3 versiuni. IGSU menționează că prima ipoteză investigată de specialiști este defecțiunea echipamentului electric.  A două versiune înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este […] Articolul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni în cazul incendiului de la Filarmonica Națională apare prima dată în SafeNews.
13:50
Cunoscutul pompier moldovean Dmitri Polșcin, șeful echipei serviciului de gardă, Detașamentul Salvatori și Pompieri al sectorului Centru, a comentat incendiul care a cuprins, joi ziua, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Polșcin, care este în concediu, nu a participat la stingerea focului, dar a vorbit din numele colegilor săi, criticați pentru că n-ar fi stins focul mai […] Articolul Salvatorul Dmitri Polșcin, despre incendiul de la Filarmonică: Șoferii înjurau pompierii apare prima dată în SafeNews.
13:30
Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a venit cu un mesaj despre incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Acesta susține că a fost o tragedie ca oamenii să urmărească cum se pierde o asemenea clădire. „Suntem profund întristați că în urma incendiului devastator de ieri seara a fost distrusă clădirea Filarmonicii Naționale din […] Articolul Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a venit cu un mesaj despre incendiul de la Filarmonica Națională apare prima dată în SafeNews.
13:30
Sheriff Tiraspol a fost eliminată la penalty-uri de irlandezii de la Dundalk și ratează un meci cu surpriza competiției, KI Klaksvik din Insulele Feroe, în play-off-ul Ligii Europa. Totul a început bine pentru Sheriff în meciul cu echipa care este pe locul 3 în Irlanda după 12 etape.  Singurul moldovean din teren, fundașul Veaceslav Posmac, […] Articolul Sheriff Tiraspol a fost eliminată la penalty-uri din Liga Europei apare prima dată în SafeNews.
13:20
Conferință de presă susținută de Vlad Filat. Articolul LIVE// Conferință de presă susținută de Vlad Filat apare prima dată în SafeNews.
13:20
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, îndeamnă cetățenii din țară, dar și pe cei de peste hotare, să doneze bani pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale, cuprinsă de flăcări. Mai mult, politicianul a declarat că va dona și el un salariu, dar își va îndemna și colegii și prietenii să îi urmeze exemplul. Din păcate, 80 de […] Articolul VIDEO// Andrei Nastase anunță că va dona un salariu pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale:”Vin dintr-o familie de muzicieni și această instituție simbol îmi este foarte aproape” apare prima dată în SafeNews.
13:20
Renato Usatîi: Primul meu suport pentru renașterea Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, distrusă de incendiu. Articolul LIVE// Renato Usatîi: Primul meu suport pentru renașterea Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, distrusă de incendiu apare prima dată în SafeNews.
Acum 6 ore
13:10
Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție după incendiul devastator de la Filarmonica Națională. Pe o rețea de socializare, Candu a făcut apel la autorități să uite de politică. “O părticică din istoria noastră a fost mistuită de flăcări aseară. Este o pierdere irecuperabilă și dureroasă pentru că fiecare din noi are […] Articolul Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție după incendiul devastator de la Filarmonica Națională apare prima dată în SafeNews.
13:10
Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc vinei, 25 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost anulată din nou. Totodată, instanța de apel a amânat și ședința de judecată unde urma să fie examinată cererea înaintată de către avocații lui Ilan Șor privind […] Articolul Ședința de judecată în dosarul Șor a fost anulată din nou apare prima dată în SafeNews.
13:10
Un nepot al cunoscutului traficant de droguri columbian Pablo Escobar spune că a găsit 18 milioane de dolari în numerar ascunşi în peretele casei unchiului său. Nicolas Escobar a afirmat că o „viziune” i-a spus exact unde să caute banii în apartamentul din Medellin, relatează presa locală. Nicolas Escobar, nepotul lui Pablo Escobar, a declarat […] Articolul Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari într-un perete apare prima dată în SafeNews.
13:00
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru ocuparea a patru funcții vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Magistrații care vor să fie promovați se vor putea înscrie în concurs după publicarea anunțului în Monitorul Oficial. Concursul a fost lansat după ce anterior CSM a putut să suplinească doar cinci din cele […] Articolul CSM anunță concurs pentru ocuparea a 4 funcții de judecător la CSJ apare prima dată în SafeNews.
13:00
Igor Dodon refuză să comenteze acuzațiile lui Renato Usatîi în care spune că costul unei nopți de sejur a președintelui la sanatoriul din Moscova a costat cât salariul șefului statului pentru o lună. Mai mult, Dodon îl numește pe Usatîi șacal și a evitat să citească întrebarea în întregime în timpul live-ului „Președintele răspunde”. Igor […] Articolul Reacția lui Dodon la acuzațiile lui Usatîi privind sejurul de lux în Rusia apare prima dată în SafeNews.
12:50
Specialiști IT din Belarus au început să lucreze la un proiect pentru identificarea mascaților care au participat la dispersarea violentă a protestelor pașnice. Un videoclip cu primele rezultate ale lucrului a fost publicat pe YouTube de către fondatorul proiectului Promethean AI Andrey Maksimov. Acest proiect de inteligență artificială este implicat în dezvoltarea lumilor virtuale pentru […] Articolul VIDEO // IT-știi din Belarus acum pot să-i identifice pe mascații care au aplicat forța la protestele pașnice apare prima dată în SafeNews.
Acum 8 ore
11:10
Igor Dodon susține că nu vom avea turul doi la alegerile prezidențiale, acesta se arată sigur de victoria sa în primul tur al alegerilor din 1 noiembrie, declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii „Președibtele Răspunde”. Despre fraudarea alegerilor acesta a declarat că; „Beți ceai, alegerile nu vor fi falsificate”. Președintele susține că nu va […] Articolul Igor Dodon despre fraudarea alegerilor acesta a declarat că; „Beți ceai, alegerile nu vor fi falsificate” apare prima dată în SafeNews.
11:10
Ex-comunista Violeta Ivanov, pretendenta Partidului Șor la prezidențialele din 1 noiembrie, promite că n-o să-l dezamăgească pe președintele PCRM, Vladimir Voronin. Asta a declarat deputata în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.  „Am muncit foarte mult în echipa partidului (n.r. – PCRM), alături de colegii mei, ca partidul să vină în Parlament cu […] Articolul VIDEO// Violeta Ivanov promite că n-o să-l dezamăgească pe Vladimir Voronin apare prima dată în SafeNews.
11:00
Meciul dintre Bayern Munchen și Sevilla, din Supercupa Europei, scor 1-1 (2-1 d.p), disputat la Budapesta, a fost primul din competițiile UEFA care s-a disputat cu spectatori, după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Aproximativ 20.000 de suporteri au intrat pe Puskas Arena din Budapesta, UEFA limitând accesul spectatorilor la 30% din capacitatea stadionului, tocmai pentru a se putea respecta normele de distanțare socială. Supercupa Europei: Bayern – Sevilla, primul meci cu […] Articolul FOTO// Așa a arătat primul meci cu suporteri din competițiile UEFA. Măști puține și distanțare aproape inexistentă apare prima dată în SafeNews.
10:50
Fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat miercuri, 23 septembrie, în cadrul unei emisiuni TV că în decembrie 2015 liderul PLDM a contactat mai mulți deputați liberal-democrați și i-ar fi îndemnat să susțină candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Se întâmpla în timpul crizei politice provocate de demiterea Guvernului Streleț, […] Articolul Ex-deputații PLDM resping acuzele avocatului Igor Popa că Filat le-ar fi cerut să-l voteze pe Plahotniuc la funcția de premier apare prima dată în SafeNews.
10:40
Un TIR a fost distrus practic în totalitatea după ce a fost cuprins de flăcări pe traseul Chișinău-Leușeni.Incendiu a izbucnit în această dimineață, la ora 04:00, în timp ce autocamionul se deplasa pe șoseaua Balcani.  Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu a declarat că la fața loculului au intervenit 4 echipaje de pompieri. Din […] Articolul FOTO// Un TIR a fost distrus practic în totalitatea după ce a fost cuprins de flăcări pe traseul Chișinău-Leușeni apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.