Motivul pentru care militarii din Venezuela au doborât un avion american

Adevarul (Moldova), 16 septembrie 2020 10:50

Militarii din Venezuela au doborât un avion înregistrat în Statele Unite, pe motiv că aeronava transporta o cantitate imensă de droguri, a anunţat ministrul de Interne venezuelan, Nestor Reverol. Cazul a avut loc pe 15 septembrie, în regiunea Zulia, în apropiere de frontiera cu Columbia.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
18:10
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 46.596, după ce duminică, 20 septembrie, au fost înregistrate 260 de cazuri, în urma procesării a 979 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, doi pacienţi au pierdut lupta cu noul coronavirus.
Ieri
14:00
Reprezentantul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a fost înregistrat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al ţării. Hotărârea a fost aprobată sâmbătă, 19 septembrie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.
11:10
Procuratura Generală anunţă despre achitarea lui Alexei Alexeev, acuzat acum trei ani de ”violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”. Sentinţa de achitare a fost dictată de Judecătoria Chişinău, sediul Centru după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a renunţat la învinuire.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Candidatul Pro Moldova pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Andrian Candu, nu a fost înregistrat în cursă electorală, deoarece Comisia Electorală Centrală ar fi depistat mai multe nereguli în semnăturile colectate de Pro Moldova în susţinerea candidatului.
17:40
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 45.648, după ce vineri, 18 septembrie, au fost înregistrate 665 de cazuri, în urma procesării a 2.539 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 16 pacienţi au pierdut lupta cu noul coronavirus.
13:40
„Belarus nu-i Moldova şi Dodon nu-i Lukaşenko”, aşa a comentat Igor Dodon probabilitatea ca UE să nu-l recunoască drept preşedinte al R. Moldova, în caz că obţine victoria în alegerile din 1 noiembrie.
13:10
Igor Dodon a reiterat poziţia sa că este împotriva unirii Republicii Moldova cu România. Potrivit lui, chiar nici cetăţenii români care locuiesc în România nu au nevoie de unirea celor două maluri ale Prutului.
12:50
Igor Dodon susţine că, pe durata campaniei electorale, nu va participa la evenimente în calitate de şef al statului, nu va participa la întrevederi oficiale, inclusiv la cele săptămânale cu premierul şi preşedintele Parlamentului. Igor Dodon mai spune că nu va acorda în această perioadă distincţii de stat şi va renunţa la maşina de serviciu, transmite IPN.
12:00
Organizarea activităţilor politice şi întâlnirile cu demnitarii de stat, alegătorii sau candidaţii la funcţii publice este interzisă în instituţiile de învăţământ. Ordinul a fost semnat de ministrul Educaţiei, Igor Şarov, transmite IPN.
11:10
Igor Dodon a comentat evenimentul de inaugurare cu mare fast a toaletei din gimnaziul din satul Hiliuţi, raionul Râşcani. Preşedintele ţării a încurajat iniţiativa de a construi WC-uri în şcoli, însă a criticat felul în care a fost inaugurată toaleta, subliniind că este „o situaţie stupidă”.
11:10
Igor Dodon afirmă că opoziţia îşi doreşte haos şi destabilizarea situţiei în ţară, iar dacă va pierde alegerile prezidenţiale, ar putea organiza proteste stradale. Preşedintele a dat asigurări că el nu va scoate lumea în stradă după alegeri, indiferent de rezultaltul acestora.
10:40
Primăria municipiului Chişinău a elaborat o hartă digitală pe care se regăsesc toate gheretele amplasate pe străzile capitalei. Fiecare punct de comerţ ambulant a fost paşaportizat, iar cei care accesează platforma pot vizualiza denumirea agentului economic, adresa gheretei, termenul de valabilitate a autorizaţiei şi statutul, transmite IPN.
10:20
Într-un sat din raionul Ialoveni, în urma unor percheziţii, au fost depistate şapte kilograme de cannabis, cultivat în condiţii de laborator. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), trei bărbaţi sunt cercetaţi pe acest caz. Aceştia sunt originari din municipiul Chişinău şi raionul Ialoveni, având vârste cuprinse între 26 şi 42 de ani, transmite IPN.
10:20
Două autocamioane încărcate cu substanţe explozive au fost oprite poliţişti pe traseul Chişinău - Bălţi, la ieşire din localitatea Măgdăceşti, raionul Criuleni şi comuna Gornoe din raionul Străşeni. În urma verificărilor, poliţiştii au depistat în autovehicule substanţe explozive cu destinaţie civilă.
10:20
Republica Moldova a înregistrat cazuri când investitorii străini au refuzat să investească bani în anumite zone din ţară din cauza infrastructurii proaste. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, drumurile reprezintă un element cheie pentru companiile externe care vor să investească în Moldova, notează IPN.
10:10
În Capitală va fi construită prima parcare automatizată. Este vorba despre un proiect care va fi implementat de autorităţile municipale în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) şi Agenţia Proprietăţii Publice (APP), transmite IPN.
10:10
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a convocat o şedinţă cu participarea conducătorilor procuraturilor specializate şi a celei municipale, subdiviziuni cu competenţe în investigarea dosarelor ce conţin secret de stat. Şedinţa a avut loc în contextul problematicilor reliefate în cazul sentinţei de condamnare a ex-directorului SIS Vasile Botnari, care a fost secretizată de judecători.
10:10
Cetăţenii moldoveni cu drept de vot, aflaţi peste hotare, vor putea vota la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie chiar dacă au paşaportul expirat. Deşi acest lucru nu este prevăzut în Codul Electoral, el se regăseşte într-un regulament, modificat în septembrie 2019.
17 septembrie 2020
18:00
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 44.983, după ce joi, 17 septembrie, au fost înregistrate 622 de cazuri, în urma procesării a 2.501 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 11 pacienţi au pierdut lupta cu noul coronavirus.
17:40
Meteorologii au emis pentru zilele de vineri şi sâmbătă, 18 şi 19 septembrie, avetizare cod galben de scădere bruscă a temperaturii aerului. Sâmbătă, în orele dimineţii, izolat în raioanele de nord, la suprafaţa solului se vor înregistra îngheţuri cu intensitatea de -1..-2 grade Celsius, transmite IPN.
13:40
Circulara emisă de către Comisia Electorală Centrală cu privire la finanţarea campaniei electorale trezeşte mai multe semne de întrebare şi suspiciuni. O spune şeful Misiunii Promo-LEX de observare a alegerilor prezidenţiale, Pavel Postica, transmite IPN.
12:50
India a înregistrat 97.894 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore - un ”record” de la începutul pandemiei, a anunţat joi Ministerul indian al Sănătăţii, relatează Reuters. Rusia a anunţat că va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după încheierea unui acord între Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) şi compania farmaceutică indiană Dr. Reddy’s.
12:40
Igor Dodon susţine că, dacă şi-ar dori, ministrul Educaţiei, Igor Şarov, ar putea fi demis chiar mâine. Reacţia vine după ce şeful statului a postat fotografii dintr-o sală de clasă cu elevi, el fiind fără mască de protecţie, iar ministrul a condamnat nerespectarea măsurilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.
12:40
Deschiderea unui grup sanitar în Gimnaziul din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, a devenit prilej pentru câţiva oficiali de a tăia panglica roşie cu această ocazie. La inaugurarea WC-ului au participat primarul satului, Alexandru Sandu, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, preşedintele raionului, Vasile Secrieru, şi directoarea instituţiei de învăţământ, Ana Matei.
11:40
Trei deţinuţi, dar şi alte trei persoane aflate în libertate, printre care şi două femei au format un grup infracţional şi estorcau bani de la colegii de celule, sub pretextul facilitării eliberării acestora din detenţie.
11:00
Igor Dodon a respins acuzaţiile opoziţiei că ar încerca să fraudeze alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. El consideră că cei care vorbesc despre fraudarea scrutinului înţeleg că vor pierde alegerile şi încearcă în aşa fel să se victimizeze şi să justifice înfrângerea.
11:00
Igor Dodon menţionează că grupul de iniţiativă în susţinerea candidaturii sale a colectat deja semnăturile necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru prezidenţialele din 1 noiembrie, însă acestea vor depuse la autoritatea electorală centrală mai târziu, transmite IPN.
10:20
Unul dintre liderii Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) neadmiterea deschiderii de noi secţii de votare în Rusia „pe baza de cereri false”. Potrivit lui, deschiderea de noi secţii de votare, în special în Rusia, va însemna de fapt, legitimarea unei fraudei, transmite IPN.
09:40
Politologul Dionis Cenuşa consideră că Republica Moldova se deosebeşte de Belarus prin faptul că este republică parlamentară, iar preşedintele nu are atât de multe atribuţii. „Interesul mare faţă de alegerile prezidenţiale din Moldova se explică prin faptul că urmează a fi declanşate alegeri parlamentare anticipate.
09:40
Candidatul PAS în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Maia Sandu, a explicat de ce formaţiunea sa are discuţii cu primarii Platformei DA. Maia Sandu consideră că ea are cele mai mari şanse de a ajunge în turul doi şi că de pe acum încearcă să se asigure de sprijinul primarilor Platformei DA.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.