Un avocat din Nisporeni, reținut de CNA. Acesta a încercat să-l scape pe un bărbat de răspundere pentru viol

#diez, 16 septembrie 2020 10:45

Un avocat din Nisporeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins 1000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru viol și violare de domiciliu. Articolul Un avocat din Nisporeni, reținut de CNA. Acesta a încercat să-l scape pe un bărbat de răspundere pentru viol apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
19:15
Platforma respiro.md permite psihologilor să-și creeze propriul birou virtual, accesibil de oriunde, de pe orice dispozitiv, care permite programarea și ducerea ședințelor în mediul online fiind asigurată confidențialitatea clienților. Află istoria start-up-ului din acceleratorul de afaceri Upcelerator. Articolul Respiro.md – platformă ce permite psihologilor să-și creeze propriul birou virtual și să ofere ședințe online. Istoria start-up-ului din Upcelerator apare prima dată în #diez.
18:00
Plățile ilegale în învățământ, cadourile electorale, corupția în sistemul vamal și la acordarea permiselor de conducere au fost doar câteva dintre subiectele abordate de o serie de 16 video elaborate de tinerii care fac parte din „Clubului Ideilor anticorupție”, organizat de PNUD și CNA, în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri. Articolul (video) Cine sunt tinerii care au câștigat premii la concursul video pentru reducerea corupției apare prima dată în #diez.
17:15
Alte 260 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Germania-1). Articolul Încă 260 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova apare prima dată în #diez.
17:00
Strada 31 August 1989 din Chișinău va fi transformată într-un coridor verde care va face legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu. Proiectul prevede schimbarea categoriei străzii 31 august 1989 din stradă cu prioritate pentru automobile în stradă pe care pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele. Articolul (video) Strada 31 August 1989 din Chișinău va avea două benzi pentru mașini și două piste pentru bicicliști apare prima dată în #diez.
16:15
Leul moldovenesc, în acest an, s-a apreciat considerabil față de valutele principalilor parteneri comerciali ai Republicii Moldova. Astfel, de la începutul anului, leul s-a apreciat față de coșul valutar IVM-10 (n.r. Indicele Valutar Moldova) cu aproape 5%, iar față de valutele regionale, aprecierea este mult mai mare, variind de la 20 % față de rubla rusească și până la 23,3 % față de lira turcească. Este concluzia la care a ajuns expertul în politici economice al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Veaceslav Ioniță. Articolul (grafice) Câțiva factori care au contribuit la întărirea leului. Dolarul putea costa mult mai puțin decât e acum apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
15:00
În următoarele zile, 30 de diplomați din Belarus vor fi demiși în următoarele zile din serviciul diplomatic al Republicii Belarus. Motivul acestor demisii este că ei și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile agresive ale conducerii țării în raport cu cetățenii pașnici. Articolul În următoarele zile, 30 de diplomați belaruși vor fi demiși din mai multe ambasade din lume apare prima dată în #diez.
14:30
Călătorie în timp – de la Bonn la Speia este un proiect de film documentar de lung-metraj, aflat la etapa de post-producție, în regia lui Dumitru Grosei. Recent, proiectul a fost selectat în programul de finanțare FILM+, care vizează susținerea producțiilor de film independente cu un buget redus. Filmul din Moldova a fost selectat în secțiunea Work in Progress, în cadrul căreia se va realiza post-producția filmului. Articolul Un proiect de film documentar din Moldova a fost inclus în programul Film+ pentru a produce versiunea finală a peliculei apare prima dată în #diez.
14:00
Primirea salariului poate aduce un sentiment de ușurare, satisfacție sau bucurie, însă poate reprezenta și o nedreptate, o expresie a inegalităților persistente la locul de muncă, cum sunt cele între bărbați și femei. La nivel global, diferența de remunerare între femei și bărbați este de 16 %, ceea ce înseamnă că lucrătoarele câștigă în medie 84 % din ceea ce câștigă bărbații. Pentru femeile de culoare, migrante și femeile cu copii, diferența este și mai pronunțată. Articolul Tot ce trebuie să știi despre promovarea egalității salariale. Femeile câștigă în medie 84 % din cât câștigă bărbații apare prima dată în #diez.
13:00
Aleksei Navalnîi, otrăvit în luna august cu Novichok a publicat al doilea mesaj pe contul lui de Instagram. Aici el povestește cum decurge procesul de recuperare și prin ce greutăți trece pentru a ține telefonul în mână sau să-și toarne apă în pahar. Articolul Aleksei Navalnîi povestește cum decurge procesul de recuperare. „Să-mi torn apă în cană este o adevărată ispită” apare prima dată în #diez.
13:00
Pandemia de COVID-19 a provocat pierderea a sute de locuri de muncă pe întreg teritoriul țării. Un nou proiect finanțat din bugetul de stat, cu titlul „Dezvoltarea politicilor pe piața muncii în vederea sporirii ocupării forței de muncă”, a cărui manager este Dr. Alic Bîrcă, își propune să cerceteze piața muncii din Republica Moldova și să dezvolte politici în vederea sporirii nivelului de ocupare a forței de muncă. Articolul ASEM va cerceta nivelul de ocupare a forței de muncă din Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 apare prima dată în #diez.
12:30
Conform Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, idealul fiinţei umane libere poate fi realizat doar creând condiţii favorabile pentru ca fiecare cetățean să se bucure pe deplin de drepturile sale economice, sociale şi culturale (DESC). ONU a formulat o serie de îngrijorări privind DESC în Republica Moldova, acestea fiind legate de dreptul la sănătate, educație, securitatea socială, muncă, trai adecvat. Articolul ASEM va elabora o cercetare despre drepturile omului în Republica Moldova apare prima dată în #diez.
12:15
După o pauză de șapte luni, ceremoniile de depunere a jurămintelor pentru redobândirea cetățeniei române vor fi reluate începând cu săptămâna viitoare. Cei care pleacă peste Prut vor fi nevoiți să stea în carantină 14 zile. Aceeași perioadă de izolare îi așteaptă și la reîntoarcerea în Moldova.  Articolul Moldovenii pot deja depune jurământul pentru redobândirea cetățeniei române apare prima dată în #diez.
11:15
Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Tudor Deliu, a depus declarația pe venit din perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019. În acest timp, a ridicat un salariu de 732 456 de lei fiind în funcția deputat în parlament, membru al PLDM, titular la Colegiul de Ecologie și la Academia de Administrare Publică. Articolul (doc) Un automobil de 5 000 de euro și două apartamente. Ce avere declară Tudor Deliu apare prima dată în #diez.
10:45
Tudor Deliu este al treilea candidat înscris în cursa electorală pentru prezidențialele din 2020. Articolul Prezidențiale 2020: Cine sunt candidații înregistrați oficial de CEC în cursa electorală apare prima dată în #diez.
10:00
Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a declarat că rata turismului s-a redus cu 65 % din cauza numărului mic de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020. Aceasta înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume, transmite Reuters. Articolul Turismul mondial a pierdut 460 miliarde de euro în primele șase luni ale anului din cauza pandemiei apare prima dată în #diez.
09:45
Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a spus că nu a fost luată nicio decizie privind sancționarea prim-ministrului sau a administrației localului unde a avut loc nunta fiului lui Chicu (n.r. potrivit lui Ion Chicu, aceasta nu a fost nuntă, ci mai degrabă o petrecere). Mai mult, ministrul a dat de înțeles că poliția nu are timp să investigheze acest moment, pentru că  până acum s-au produs multe crime excepțional de grave și care ar treburi investigate în primul rând. Articolul MAI nu-l va trage la răspundere pe Ion Chicu pentru „petrecerea” fiului său pe timp de pandemie apare prima dată în #diez.
Ieri
21:30
Constantin și Andrei sunt doi tineri din Moldova care au locuit în Suedia, iar acum postează pe pagina lor de Facebook „Deputatul Leneș Moldova” anumite analize a situației politice din țară. De această dată au făcut topul a șase deputați din Parlamentul Republicii Moldova după numărul de legi elaborate. Articolul (foto) Topul celor mai activi deputați din Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
17:15
Alte 688 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șase cazuri sunt de import (Turcia-3, Germania-1, România-1, Federaţia Rusă-1). Articolul Încă 688 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
15:30
Plățile ilegale în învățământ, cadourile electorale, corupția în sistemul vamal și la acordarea permiselor de conducere sunt doar câteva dintre subiectele abordate de o serie de 16 video elaborate de tinerii care fac parte din „Clubului Ideilor anticorupție”, organizat de PNUD și CNA, în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri. Articolul (foto) Șaisprezece tineri și-au prezentat propriile soluții pentru reducerea corupției, în cadrul unui concurs de materiale video apare prima dată în #diez.
15:00
Tik Tok și WeChat nu vor mai putea fi descărcate, de mâine, în Statele Unite. Din 20 septembrie, niciuna dintre aceste aplicații „made in China” nu vor mai putea fi descărcate de utilizatorii americani, a anunțat administrația Donald Trump. Guvernul Statelor Unite a interzis rețeaua pentru că o acuză de colaborare cu serviciile de spionaj din China. Articolul TikTok și WeChat vor fi interzise de duminică în SUA. Aplicațiile „made in China” nu vor putea fi descărcate de utilizatorii americani apare prima dată în #diez.
13:15
Primăria municipiului Chișinău informează duminică, 20 septembrie, între orele 8.0-21.00, va fi suspendat traficul rutier pentru automobile pe str. 31 August 1989, în perimetrul str. Serghei Lazo și Vasile Alecsandri, în contextul desfășurării campanei „Săptămâna europeană a mobilității", ce se desfășoară în perioada: 16-22 septembrie 2020 și are ca scop promovarea mobilității ecologice, a modului sănătos de viață și utilizarea transportului public în defavoarea mașinii personale, pentru a reduce gradul de poluare a orașelor.   Articolul Trafic rutier suspendat în Capitală. Ce străzi trebuie să ocolești apare prima dată în #diez.
13:15
Pe 21 august 2020, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a emis Hotărârea nr. 26, care prevede o serie de recomandări pentru redeschiderea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat în contextul COVID-19. Potrivit acestei hotărâri, la intrarea în fiecare cămin trebuie să fie instalate dozatoare cu dezinfectant pentru mâini, materiale informative referitor la măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19, dar și alte măsuri necesare. În acest sens, noi am mers la fața locului pentru a verifica dacă toate aceste recomandări sunt respectate, ori nu. Articolul (foto) Cât de pregătite sunt căminele universitare din Moldova pentru cazarea studenților în contextul pandemiei COVID-19 apare prima dată în #diez.
13:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în ședința de astăzi, un candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova – Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Articolul Tudor Deliu este candidatul PLDM la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Acesta a fost înregistrat la CEC apare prima dată în #diez.
12:45
La intersecția străzilor Tighina și 31 August se află Muzeul de Istorie Militară a Moldovei. Muzeul oferă ocazia de a descoperi cum a evoluat istoria militară a țării noastre începând cu civilizația Cucuteni-Tripolia, Moldova Medievală, perioada ocupației sovietice, războiul din regiunea transnistreană și până la etapa Armatei Naționale contemporane. Articolul (foto) Cinci motive pentru a vizita Muzeul de Istorie Militară a Moldovei apare prima dată în #diez.
11:45
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău. Articolul (foto) Tomm Reviews: Crosta – localul de al Râșcani unde nu trebuie să comanzi Gazpacho, dar Medovik apare prima dată în #diez.
11:15
În Moldova apar tot mai multe podcasturi, unul dintre ele e a lui Artur Gurău, unul din early adopters ai internetului din Moldova. Acesta va invita persoane interesante din Moldova în care să vorbească despre viitor. În episodul 0, Artur vorbește cu Vitalie Eșanu, o persoană care a schimbat direcția în care se dezvoltă Moldova online. Articolul (audio) Mai Departe – a fost lansat un nou podcast în Moldova. Episodul 0 e cu cel mai bun hacker din Moldova apare prima dată în #diez.
11:00
Duminică, 20 septembrie, strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor Serghei Lazo și Vasile Alecsandri va fi închisă pentru circulația automobilelor, rămânând deschisă pentru pietoni, bicicliști și transport public. Acțiunea face parte din campania „European Mobility Week” la care a aderat și orașul Chișinău. Articolul Duminică se va circula în Capitală doar cu bicicleta sau pe jos. Circulația automobilelor va fi interzisă pe mai multe străzi apare prima dată în #diez.
11:00
America House Chișinău a pregătit o sesiune specială de seminare online pentru profesori, tineri profesioniști, dar și pentru toți cei interesați de dezvoltarea capacităților manageriale cu privire la clasele de elevi. Seminarele sunt destinate în special pentru profesorii începători și pentru cei cu experiență profesională. Articolul (foto) Ești profesor începător? Participă la un program de dezvoltare a capacităților manageriale, organizat de American House apare prima dată în #diez.
10:15
Duminică, 20 septembrie 2020, este ultima zi când mai poți aplica la programul XY Accelerator powered by Tekwill II. Reamintim că în cadrul programului, startup-urile vor beneficia de investiții în mărime de $8000, acces la o rețea extinsă de business, mentorat din partea specialiștilor internaționali, expertiză aprofundată în creșterea afacerii și o comunitate de persoane cu aceleași viziuni. Programul va dura patru luni iar toate echipele acceptate vor fi localizate în același spațiu. Articolul (video) Cum să treci peste frica de a începe un startup propriu. Urmărește interviurile cu mentorii programului XY Accelerator powered by Tekwill II apare prima dată în #diez.
10:00
America House Chișinău te provoacă să participi la o discuție utilă despre soluții ecologie pentru prezent și viitor, acum în vremuri în care a fi ECO e la modă. Articolul (foto) America House te invită la o discuție despre soluțiile ecologice și armonizarea relației dintre om și natură apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.