Interviu/Oazu Nantoi: „Avem un strat destul de larg al locuitorilor care „tânjește” după mâna puternică fie a lui Stalin, fie a lui Lukașenko”

Moldova.org, 11 septembrie 2020 13:40

Câți ani ar trebui să treacă ca Republica Moldova să nu mai poată fi numită drept ciob al URSS, de ce unii moldoveni vor „un tătuc” în fruntea statului și când țara noastră va deveni stat puternic – sunt unele întrebări la care a răspuns politicianul și analistul politic Oazu Nantoi, unul dintre protagoniștii ediției […] The post Interviu/Oazu Nantoi: „Avem un strat destul de larg al locuitorilor care „tânjește” după mâna puternică fie a lui Stalin, fie a lui Lukașenko” appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 6 ore
15:50
COVID-19, necunoscut și necercetat până în 2019, a provocat apariția și răspândirea unui șir de mituri și teorii care fiind nedemonstrate, determină și apariția fricilor, stigmei și discriminării oamenilor care se asociază într-un fel sau altul cu COVID-19. Pentru a preveni și combate fenomenul stigmatizării oamenilor asociați cu COVID-19, Uniunea Europeană, Biroul Organizației Mondiale a […] The post UE, OMS și OHCHR vor contribui la combaterea stigmei asociate cu COVID-19 în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
13:40
Ședința foto în care patru reprezentanți ai autorităților inaugurează un veceu în raionul Râșcani a adus Moldova pe culmile succesului internațional. Pozele au ajuns pe rețeaua 9gag.com, iar utilizatorii de pe tot globul s-au grăbit să posteze și poze din situații similare care au avut loc în țările lor. Vedeți unele dintre ele mai jos: […] The post Moldova nu e singură! Cum au inaugurat alte țări toalete, gunoiști și rampe de acces appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
11:40
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. „Am crezut că ai murit! Ce mă bucur să văd că ești viu!” „Știți ce se întreabă zilnic pacienții […] The post 18 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: „Am crezut că ai murit! Ce mă bucur să văd că ești viu!” appeared first on Moldova.org.
Ieri
19:10
Săptămâna aceasta îți propunem ca destinație turistică Rezervația „Plaiul Fagului”. Acolo vei putea să admiri copaci de fag cu vârsta de până la 150 de ani, cu o înălțime de până la 40 metri și cu un diametru de peste 100 cm. Petru Ciorchină, ghidul rezervației, spune că aici sunt cei mai mulți și falnici copaci […] The post Turist în Moldova: Rezervația „Plaiul Fagului” appeared first on Moldova.org.
19:10
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. UE, OMS și OHCHR vor contribui la combaterea stigmei asociate cu COVID-19 în Republica Moldova Pentru a preveni și […] The post 17 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 622 cazuri noi de infectare și 11 decese appeared first on Moldova.org.
17:00
Campania electorală pentru prezidențiale are o nouă controversă, de această dată legată de finanțarea partidelor. Pe data de 15 septembrie, Comisia Electorală Centrală a emis o circulară care a stârnit în primul rând impedimente pentru finanțarea unui candidat electoral. Principalii critici sunt reprezentanții opoziției. Curios însă este că CEC a invocat o prevedere, la originea […] The post Explicăm circulara de la CEC. Ce spune Dorin Cimil appeared first on Moldova.org.
15:00
Studenții vor avea posibilitatea să încarce și să vizualizeze notițe de curs, seminare, laboratoare și referate cu ajutorul platformei digitale Notiks. Doi tineri studenți, Ligia și Ion, dezvoltă un start-up în cadrul acceleratorului de afaceri Upcelerator, care e menit să le ofere studenților accesul liber și rapid la materiale de studiu. Povestiți un pic despre […] The post Studenții vor avea acces liber și rapid la materiale de studiu cu ajutorul platformei Notiks. Istoria fondatorilor start-up-lui din Upcelerator. appeared first on Moldova.org.
12:50
Imaginează-ți că mori. Te trezești într-o lume formată doar din oameni pe care-i cunoști și de care îți amintești. Nu este niciun om străin ție. Te plimbi într-un parc. Niciun străin nu stă pe bancă, nicio familie necunoscută ție nu aruncă pâine la rațe și niciun câine străin nu te face să râzi. Acest scenariu […] The post Pandemia ne-a furat discuțiile cu străinii. Care este efectul appeared first on Moldova.org.
16 septembrie 2020
20:20
Pandemia ne-a împiedicat pe majoritatea dintre noi să mergem la mare în această vară și mulți dintre noi au luat cu asalt piscinele sau au căutat plaje pe malul lacurilor, la Nistru și Prut. Din păcate, plajele din Moldova nu oferă confortul pe care-l găsim pe litoralul maritim. Totuși, cu un mic efort, acestea ar […] The post Cât costă să amenajezi o plajă. Exemplul satului Răscăieți appeared first on Moldova.org.
20:20
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.  Efectele pandemiei? În prima jumătate a anului a crescut minimul de existență Biroul Naţional de Statistică a informat că, […] The post 16 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 627 cazuri noi de infectare și 15 decese appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. 14 decedați. Pintre victime – o asistentă medicală Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale a anunțat despre înregistrarea altor 14 […] The post 15 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 14 decese. Printre victime – o asistentă medicală appeared first on Moldova.org.
16:20
Fiecare angajat s-a pomenit la un moment dat în necesitatea de a-și lua concediu medical sau „foaie de boală”, în limbaj popular. Mecanismele în baza cărora s-a calculat „foaia de boală” s-au schimbat pe parcursul ultimilor ani de mai multe ori. De la 1 iulie 2019 se aplică noi proceduri de calculare şi plată a […] The post Cum să-ți calculezi „foaia de boală”. Explicăm pe pași appeared first on Moldova.org.
10:20
Industria tech continue să evolueze, iar realitatea ne arată că aproape toate organizațiile, indiferent de aria de activitate, au conexiune cu acest domeniu. Iată de ce, actualmente, IT este una dintre cele mai ofertante sfere de activitate, dacă judecăm după  oportunitățile financiare și posibilitățile de creștere în carieră. Timp de mai multe decenii, IT-ul a […] The post #AlegCarieraIT. Diana Buciușcan, Data Privacy Officer: „Am descoperit că IT-ul este interesant și îmi place” appeared first on Moldova.org.
14 septembrie 2020
20:30
La 16 septembrie expiră posibilitatea de înregistrare prealabilă a cetățenilor cu drept de vot de peste hotare la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie (procedura este disponibilă aici: www.alegator.md). Până în prezent, potrivit Comisiei Electorale Centrale, s-au înregistrat 44087 de moldoveni de peste hotare. În prezent, cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia sunt cei mai activi, […] The post Ape tulburi la înregistrarea prealabilă a diasporei. De ce a crescut numărul cererilor din Rusia appeared first on Moldova.org.
12:10
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. 54 de state pe lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova Ministerul […] The post 14 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 54 de state pe lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare appeared first on Moldova.org.
12:10
Echipa #diez invită tinerii la o întâlnire online despre educația sexuală La câteva luni de la lansarea podcast-ului Sexplicații, echipa de jurnaliști de la #diez pune la cale o discuție online unde vor dezbate mituri, vor fi explicate anumite situații cu expertele invitate, dar și se vor distra jucând Kahoot. Evenimentul va fi moderat de Valeria […] The post Trei știri bune: tinerii discută despre educația sexuală, provocarea #biciclezcutreaba, expoziție tematică dedicată femeii appeared first on Moldova.org.
12 septembrie 2020
13:50
În timp ce liderii de partide și alți pretendenți dau cu semnătura și copia de buletin pe la CEC, parlamentarii s-au adunat în prima ședință din acest an. Au dezbătut ca pentru câteva ședințe și câteva săptămâni, de parcă nu ar mai exista și alte zile când se pot aduna fără să fie chemați prin […] The post Pe banii noștri: Furtună a plecat. Începe furtuna   appeared first on Moldova.org.
11 septembrie 2020
19:50
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. Ministrul Educației după ce Igor Dodon a intrat într-o școală fără mască: Gesturi sfidătoare la adresa întregii societăți „Ministerul […] The post 11 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: Opt decese. Printre victime – un medic appeared first on Moldova.org.
15:40
Parlamentul a adoptat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020, în lectura a doua, finală. Legea a fost votată cu 59 de voturi ale deputaților și va intra în vigoare odată cu publicarea în „Monitorul Oficial al Republicii Moldova”. Pentru lectura a doua nu […] The post Rezumat din Parlament: ba fără 16 mii de lei, ba cu 16 mii de lei appeared first on Moldova.org.
15:40
Pentru locuitorii de pe Coasta de Vest a SUA, sentimentul de neliniște care vine odată cu sezonul de incendii este unul cunoscut. Ei sunt obișnuiți să aibă gata pregătită o „geantă de urgență”, plină cu obiecte precum o trusă de prim ajutor, o lanternă, o baterie portabilă de telefon mobil și o hartă marcată cu […] The post Cer portocaliu și aer plin de fum din California. Aerul curat a devenit un lux appeared first on Moldova.org.
13:40
Câți ani ar trebui să treacă ca Republica Moldova să nu mai poată fi numită drept ciob al URSS, de ce unii moldoveni vor „un tătuc” în fruntea statului și când țara noastră va deveni stat puternic – sunt unele întrebări la care a răspuns politicianul și analistul politic Oazu Nantoi, unul dintre protagoniștii ediției […] The post Interviu/Oazu Nantoi: „Avem un strat destul de larg al locuitorilor care „tânjește” după mâna puternică fie a lui Stalin, fie a lui Lukașenko” appeared first on Moldova.org.
10 septembrie 2020
20:20
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. Festivalul „Maria Bieșu” – doar primul și ultimul concert se vor desfășura cu prezența fizică a spectatorilor Festivalul Internațional […] The post 10 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 560 cazuri noi de infectare. Zece persoane au decedat appeared first on Moldova.org.
17:40
Deputații au revenit în cadrul ședințelor Parlamentului, prima din această sesiune. Totuși, „noul sezon politic” din Parlament este dominat de show-ul politic din afara Parlamentului, și anume legat de alegerile Parlamentare, unde în continuare candidații se află în proces de colectare a semnăturilor. Totuși, deputații au avut o agendă încărcată, iar pentru cele două zile […] The post Rezumat din Parlament: Luăm de unde putem și dăm acolo unde trebuie, că-s alegeri (Live Text) appeared first on Moldova.org.
15:40
Săptămâna aceasta îți propunem drept obiectiv turistic satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă. Denumirea satului, care pentru unii ar putea fi nițel ciudată, s-ar traduce din turanică drept „satul oamenilor curajoși” și de aceasta este legată o frumoasă legendă. Potrivit acesteia, moldovenii de prin părțile locului s-au ridicat la o luptă crâncenă cu turcii. Vitejia și […] The post Turist în Moldova: Crocmaz, Ștefan Vodă appeared first on Moldova.org.
9 septembrie 2020
19:40
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. Ce mai trebuie să știi: 13 instituții de învățământ, plasate în carantină De la începutul anului școlar, 13 instituții […] The post 9 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 588 cazuri noi appeared first on Moldova.org.
19:40
Șase din cei șapte membri ai Prezidiului Consiliului de Coordonare al opoziției din Belarus au fost supuși represiunilor din partea regimului președintelui Alexandr Lukașenko. Maria Kolesnikova și Serghei Dîlevski au fost arestați, Maxim Znak și Lilia Vlasova au fost reținuți, Pavel Latușko a plecat din Belarus sub presiunea KGB, iar Olga Kovalkova a fost transportată […] The post Opoziția din Belarus. Cine sunt cei care l-au înfruntat pe Lukașenko appeared first on Moldova.org.
15:20
Este a două săptămână de când elevii Gimnaziului Ciuciuieni, raionul Sîngerei învață într-o sală de clasă în aer liber. Administrația instituției școlare, cu ajutorul părinților și partenerilor, a reușit să amenajeze o sală de clasă în aer liber pentru elevi, așa încât să minimalizeze riscul de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor. Suprafața clasei are […] The post Cât costă să amenajezi o sală de clasă în aer liber appeared first on Moldova.org.
8 septembrie 2020
17:20
Octombrie 2016. În mass media de la Chișinău, aflată în mijlocul unei campanii electorale încinse apare pe câteva site-uri de limba rusă zvonul despre faptul că „Maia Sandu va accepta 30 de mii de refugiați sirieni”, dacă învinge la alegerile prezidențiale. În scurt timp, informația a fost preluată de alte canale TV, mai populare, printre […] The post Ce a făcut Germania cu ai săi „30 de mii de sirieni” appeared first on Moldova.org.
15:20
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. Ce mai trebuie să știi: Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună și-a anunțat demisia. Aceasta survine după […] The post 8 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: Șeful ANSP Nicolae Furtună și-a anunțat demisia appeared first on Moldova.org.
13:00
Acest articol vine ca reacție la următoarea declarație a lui Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică. „În toată lumea COVID-ul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu […] The post Ce este demisia de onoare și cum îți poate salva ce-a mai rămas din reputație appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.