Donald Trump va acționa împotriva companiilor chineze de software în următoarele zile, afirmă secretarul de stat al SUA

Radio Chisinau, 2 august 2020 19:45

Președintele SUA, Donald Trump, va acționa în scurt timp împotriva companiilor chineze de software care furnizează date direct guvernului de la Beijing, reprezentând astfel un risc pentru securitatea națională a SUA, a declarat duminică secretarul de stat Mike Pompeo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
08:20
La sanatoriul „Moldova”, situat în Truskaveț, Ucraina, va avea loc un audit financiar. Acesta a fost inițiat de Cancelaria de Stat a Guvernului. Motivul ține de cererile crescânde ale administrației instituției medico-sanitare pentru permisiunea de a lua credite bancare.
Acum 12 ore
20:15
Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar putea fi de șase ori mai mare decât cazurile raportate oficial. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de autoritățile sanitare și de biroul de statistică Istat, care au cercetat pe un eșantion reprezentativ câți italieni au dezvoltat anticorpi, informează DPA, preluată de Agerpres.
20:05
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a reacționat marți cu precauție la anunțul făcut de cercetători ruși, potrivit căruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populației largi și a amintit că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obține autorizația, relatează EFE, citată de Agerpres.
19:55
O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.
19:45
Pompieri și militari spanioli se luptau luni să țină sub control un incendiu de pădure izbucnit în cursul nopții în regiunea Madrid care a condus la evacuarea mai multor case, relatează Reuters.
19:30
O persoană a căzut de pe munte în zona Lacu Roșu spre Suhardul Mic din România, la fața locului deplasându-se mai multe forțe de intervenție, au informat, marți, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita.
Acum 24 ore
19:15
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat marți că lumea se confruntă cu o "catastrofă generațională" din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei de coronavirus și a subliniat că a-i aduce pe elevi înapoi la sala de clasă în condiții de siguranță trebuie să fie "principala prioritate", relatează Reuters.
18:55
Judecătorul poate fi un bun profesionist, dar dacă el nu are abilitatea de a rezista influențelor politice, nu merită să fie judecător. Un judecător fricos nu are ce căuta în sistemul judecătoresc.
18:35
Volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate, în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova, în trimestrul doi a constituit 369,77 milioane de dolari. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, valoarea transferurilor s-a majorat cu 18,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (312,72 milioane de dolari), transmite IPN.
18:20
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) au semnat un acord de împrumut de 70 de milioane euro pentru a atenua impactul COVID19 asupra sănătății și ocupării forței de muncă. Împrumutul este structurat în 2 componente: Sănătate și Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.
18:05
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are planificate întrevederi cu Președintele Moldovei, Igor Dodon, aflat în vizită de lucru la Moscova. „În agenda de lucru a lui Putin nu se prevede o asemenea întrevedere”, anunță serviciul de presă de la Kremlin.
17:50
Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că anul trecut pierderile de apă au constituit 53% din volumul apei furnizat consumatorilor. Și potrivit lui, acest fapt înseamnă că „locuitorii capitalei au pierdut peste 250 de milioane lei din cauza proastei gestionării a unei întreprinderii – monopoliste”.
17:35
Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor.
17:25
Consiliul Municipal Chișinău a aprobat în ședința de astăzi crearea unei noi subdiviziuni municipale. Astfel, prin fuzionarea Direcției de comerț cu Direcția economie a apărut Direcția generală economie, comerț și turism a municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.
17:10
Alte 332 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1).
17:00
Diana Crudu, reprezentantă a Federației Naționale a Fermierilor, a solicitat public, în numele Federației, crearea unei comisii parlamentare care să monitorizeze acțiunile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. De asemenea, a solicitat asumarea publică a unui termen cât mai restrâns ca producătorii să aibă acces la un laborator fitosanitar acreditat, astfel ca să poată accesa piețele externe. Solicitările au fost formulate în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea, transmite IPN.
16:45
Chile a devenit prima țară din America Latină care a interzis pungile de plastic în toate magazinele de pe teritoriul său, relatează marți dpa și Agerpres.
16:35
Proprietarii de maxi-taxi din capitală vor fi scutiți de plata taxelor pentru perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020, transmite MOLDPRES.
16:05
Un nou post teritorial de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat, astăzi, 04 august 2020, în localitatea Bravicea, raionul Călărași.
15:50
Primăria municipiului Cahul a primit ieri din partea Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova o nouă donație pentru lupta cu COVID-19. Ajutorul constă în două mii de halate și combinezoane, în valoare de peste două sute de mii de lei, pentru medicii de familie din localitate, transmite MOLDPRES.
15:40
Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi a anunțat că va depune o plângere la procuratură pe numele mai multor foști oficiali și persoane cu funcții de răspundere care ar fi influențat excluderea Partidului Patria, pe ale cărei liste candida echipa sa la alegerile parlamentare din 2014.
15:30
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere a Acordului de grant cu Japonia, pentru livrarea echipamentelor medicale în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială. Despre acest proiect, precum și despre acțiunile care urmează a fi întreprinse în cadrul colaborării moldo-nipone, au discutat astăzi ministrul de resort Viorica Dumbrăveanu și Yoshihiro Katayama, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.
15:20
Juan Carlos, care a plecat definitiv din țară dar a cerut să își păstreze titlul de rege emerit al Spaniei, se află în Republica Dominicană, la o familie bogată care deține plantații de trestie de zahăr. De aici ar intenționa să plece în altă țară, scrie presa spaniolă, citată de Reuters.
14:55
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a completat Codul Galben de pericol excepțional de incendiu cu avertizare de caniculă, care va fi în vigoare, pe întreg teritoriul țării, până la 10 august, transmite MOLDPRES.
14:35
Grupul parlamentar Pro Moldova cere declararea situației excepționale în agricultură, din cauza secetei și a altor calamități naturale care au afectat sectorul.
14:30
Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți acceptarea donației în valoare de 846 mii Euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani, prevăzute pentru etapa a II-a. Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani.
14:15
La începutul lunii iulie a anului curent, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului așteptau să fie examinate 1 020 de cereri împotriva Republicii Moldova. Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, susține că dintre acestea, 980 erau cereri cu mari șanse de succes. Într-un interviu pentru IPN, Vladislav Gribincea a menționat că cifra este una mare, în condițiile în care, timp de 23 de ani, Republica Moldova a fost condamnată de CEDO în 618 de constatări de violări ale drepturilor omului.
14:05
Autoritățile României au anunțat, astăzi, alte 1.232 de cazuri de coronavirus, din peste 20.500 de teste, bilanțul ajungând astfel la 55.041.
13:55
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat dreptate reclamanților în dosarul care vizează excluderea din cursa electorală a partidului „Patria”, pe listele căruia a candidat Renato Usatîi în 2014.
13:40
Temperaturile din regiunea arctică din Siberia au crescut până la o medie record, pe fondul unui val de căldură care alimentează unele dintre cele mai grave incendii de vegetație din această zonă. Efectele schimbărilor climatice au dus la o creștere alarmantă a craterului Batagai, cunoscut drept și "Poarta Iadului", acesta atingând un diametru de aproape 1 kilometru, potrivit sciencemag.org.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.