Patrula Jurnal TV, 2 August

Jurnal TV, 2 august 2020 19:20

Prezentată de Vlad Marcoci

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
22:20
O nouă stație ”Tirex-Petrol” în Chișinău
22:00
Test de paternitate - în premieră la ”Invitro Diagnostics”
Acum 24 ore
10:20
Modificările la câteva legi ce vizează combaterea spălării banilor au fost operate în grabă, într-un mod abuziv şi ilegal, fără a respecta rigorile privitoare la actele normative și transparența decizională. Este opinia experților de la Transparency International-Moldova care consideră necesară retragerea din procedură de examinare parlamentară a proiectului de lege, aprobat de Guvern şi adoptat de Parlament în prima lectură.De asemenea, Transparency International-Moldova atrage atenția partenerilor străini ai Republicii Moldova, reprezentanților structurilor internaţionale specializate în prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului asupra pericolelor generate de proiectul acestei legi.
Ieri
21:00
Alte 120 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care șapte în regiunea transnistreană. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 25 482 de cazuri.Totodată, nouă oameni și-au pierdut viața din cauza infecției. Bilanțul morților a crescut la 800.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Prezentată de Vlad Marcoci
1 august 2020
21:30
Prezentat de Adrian Prodan
21:30
Milioane de euro sunt extorcate de la oameni de afaceri, ajungand in buzunarele unor angajati ai Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor. Jurnal TV a intrat in posesia unui video exclusiv, in care il vedem pe Dumitru Rotari, inspector superior al directiei municipale ANSA, care recunoaste schemele de coruptie din institutie. Functionarul a fost filmat cu o camera ascunsa, iar imaginile au ajuns la procurorii CNA. Ulterior, el a fost cercetat intr-un dosar de trafic de influenta. Toate schemele ar fi sub acoperirea unor politicieni.
07:00
Prezentată de Gabi Marcu
00:50
Prezentată de Gabi Marcu
31 iulie 2020
22:00
Prezentat de Sofia Obadă
21:20
Lefurile cadrelor medicale vor fi majorate cu 30 la sută din data de 1 septembrie. Guvernul a aprobat astăzi proiectul pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice.
21:20
Prețurile pentru legume și fructe au explodat, deși suntem în plin sezon. Un kilogram de roșii, bunăoară, se vindea astăzi în Piața Centrală din Chișinău și cu 22 de lei, lucru nemaivăzut într-o lună de vară în anii precedenți. Se întâmplă din cauza secetei și caniculei, care au scăzut recolta, spun vânzătorii. Iar cumpărătorii sunt indignați că își pot permite doar câte patru - cinci roșii, pentru că de mai multe nu au bani.
21:20
Problema regiunii transnistrene și cea din urmă întrevedere de la Condrița, Dodon-Krasnoselski, unde a fost rostită faimoasa adresare „președinte al Transnistriei”, au constituit subiectele de bază ale ultimii ediții din acest sezon a emisiunii ”Cabinetul din umbră”. ”Nu este altceva decât un război declarat nouă, veteranilor”, a subliniat unul dintre invitații lui Vitalie Călugăreanu.
21:20
Pe timp de pandemie, contrabanda cu țigări înflorește. Doar în luna iunie, autoritățile române au reținut peste trei milioane de țigarete, care urmau să ajungă din Republica Moldova în spațiul comunitar. Precizările au fost făcute astăzi de către fostul șef al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și deputatul PAS, Igor Grosu. Potrivit acestuia din urmă, contrabanda cu țigări ”a căpătat amploare odată cu instaurarea guvernării lui Dodon”. În replică, Președinția afirmă că nu poate să comenteze ”toate inepțiile opoziției”.
21:10
Republica Moldova împrumută 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Guvernul a aprobat astăzi ratificarea Acordului de împrumut. Asistența macrofinanciară va fi acordată în două tranșe egale. Cabinetul de miniștri a votat și Memorandumul de Înţelegere în acest sens.
21:10
Piscinele se închid din nou începând de mâine, 1 august. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.
20:30
De mâine, 1 august, actorii teatrelor revin pe scenă. Spectacolele vor avea loc în aer liber și vor fi admiși cel mult 50 de spectatori.
20:20
Republica Moldova rămâne în așa-numita „listă roșie”, din cauza sutelor de infectați pe zi, și aproape toate țările lumii sunt închise pentru noi. Locurile libere în spitalele cu profil COVID sunt numărate pe degete, iar medicii sunt la capătul puterilor. Cu toate acestea, mulți moldovenii par să nu înțeleagă că regulile de protecție sunt obligatorii! Ei își pun masca doar când observă că sunt filmați și mișună ca furnicile prin piețe și alte locuri aglomerate.
20:20
O moldoveancă și un american și-au găsit fericirea lângă stâncile satului Duruitoarea Veche, raionul Râșcani. Soții și-au cumpărat aici o gospodărie veche, au lipit cu lut și au văruit cele două locuințe din curte, iar acum se bucură de viața în sat, cu toate avantajele ei. Și spun că nu schimbă Duruitoarea pe Malibu, unde mai au o casă. Asta pentru că odată ce cunoști Moldova e greu să pleci de aici, mărturisește americanul care a descoperit această țară și s-a îndrăgostit de ea.
20:10
Vasile Bumacov a fost rechemat din funcția de ambasador al Japoniei și prin cumul în Republica Coreea. Decizia a fost luată astăzi de Guvern.
20:10
Alte 390 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova. Din numărul total, doar două sunt de import, din Statele Unite și România. De asemenea, au fost înregistrate șapte decese.
20:10
Șase ani și opt luni. Atât cer procurorii pentru șoferul care a provocat, în mai, cumplitul accident de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, soldat cu doi morți. Pedeapsa a fost redusă cu o treime, după ce conducătorul auto și-a recunoscut vina.
18:30
Prezentată de Gabi Marcu,Pașa și Eugen Iuhtimovschi
17:20
Prezentat de Adrian Prodan
17:20
17:10
Un milion de noi infectări cu COVID-19 în doar patru zile. Acest record a fost înregistrat pentru a doua oară în lume. Astfel, numărul total de oameni care s-au contaminat până în prezent a trecut de 17 milioane 500 de mii. Bilanţul este tot mai îngrijorător, iar teama cea mai mare este ca ţările să nu se închidă din nou. În unele zone, nici carantina nu pare să mai funcţioneze.
17:10
Vila prezidențială de la Condrița a fost astăzi locul unei ample acțiuni de protest. Veteranii războiului de la Nistru s-au dus încolo indignați de comportamentul lui Igor Dodon în raport cu separatistul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, numit recent "președinte al Transnistriei". Supărați, veteranii l-au numit pe Dodon "iuda". Reprezentanții Președinției nu au comentat, deocamdată, acțiunea de protest.
17:00
Ministrul polonez al apărării a indicat vineri că "cel puţin 1.000" de militari americani şi o structură a comandamentului pentru flancul estic al NATO vor fi desfăşuraţi în Polonia”, informează France Presse. Declaraţia ministrului polonez intervine la două zile după anunţarea de către şeful Pentagonului a retragerii a circa 12.000 de soldaţi americani din Germania.
16:20
Republica Moldova rămâne în așa-numita „listă roșie”, din cauza sutelor de infectați pe zi, și aproape toate țările lumii sunt închise pentru noi. Locurile libere în spitalele cu profil COVID sunt numărate pe degete, iar medicii sunt la capătul puterilor. Cu toate acestea, mulți moldovenii par să nu înțeleagă că regulile de protecție sunt obligatorii! Ei își pun masca doar când observă că sunt filmați și mișună ca furnicile prin piețe și alte locuri aglomerate.
16:10
Mii de persoane au ieşit în stradă la un miting al opoziţiei joi la Minsk, cu aproximativ o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale din Belarus. Svetlana Tihanovskaia, o novice în politică, a mobilizat aproximativ 60 de mii de cetățeni într-un parc din capitala belarusă, potrivit unui ONG pentru drepturile omului. Observatorii vorbesc de cea mai mare acţiune a opoziţiei în fosta republică sovietică, în ultimii ani.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.