Covid-19: S-a atins pragul de 18 milioane de cazuri la nivel global. Care sunt țările cele mai afectate de pandemie

UNIMEDIA, 2 august 2020 09:20

Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a depășit pragul de 18 milioane la nivel global, potrivit datelor afișate duminică dimineaţă de site-ul worldometers.info. Statele Unite continuă să conducă în clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri înregistrate, peste 4,7 milioane.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
08:20
Se anunță o zi cu mici furtuni emoționale, însă care vor scoate la iveală laturi neexplorate ale propriei personalități.
08:20
Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) se aşteaptă la o scădere de 13% a comerţului mondial anul acesta, din cauza şocurilor provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), semnificativ mai puţin decât cel mai pesimist scenariu, ce indica un declin de 32%, a anunţat marţi directorul general Roberto Azevedo.
Acum 2 ore
07:30
Pentru prima dată, turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară, scrie stirileprotv.ro.
07:20
Puternică explozie ce s-a produs marți, 4 august, în Beirut, Liban a fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut şi transportate acum 6 ani de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie mold-street.com.
Acum 12 ore
22:30
Din motive necunoscute, un bărbat s-a întins astăzi pe o trecere de pietoni din centrul capitalei. În timp ce mai mulți trecători s-au oferit să-i acorde ajutor, un echipaj de poliție care a trecut pe alături nu a reacționat în niciun fel.
22:30
Exploziile violente din Beirut de marți seară s-au resimțit la 240 de kilometri, până în Cipru, iar unii dintre locuitorii insulei mediteranene au crezut că este vorba de un cutremur, relatează BBC.
21:30
Mai multe obstacole pentru parcări, instalate abuziv în curțile blocurilor din Chișinău, au fost demontate de angajații Primăriei Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a declarat pe o rețea de socializare că Primăria este receptivă la denunțurile locuitorilor, iar acțiunile de înlăturare „a tot ce înseamnă limitarea accesului” vor continua.
21:00
Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar fi putut fi de şase ori mai mare decât s-a raportat în mod oficial, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, informează DPA, citată de agenția română Agerpres.
20:40
Sistemul de alimentație a copiilor din grădinițele și școlile publice din capitală va fi revizuit, informează Primăria municipiului Chișinău.
19:50
Un bărbat de 45 de ani a murit înghițit de apele râului Nistru. Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de luni, pe data de 3 august, în satul Oxentea din raionul Dubăsari
Acum 24 ore
19:30
O explozie puternică a zguduit capitala libaneză Beirut, relatează site-ul Russia Today. Pe rețelele de socializare au apărut imagini înregistrări cu deflagrația, care a provocat pagube semnificative.
19:10
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) au semnat un acord de împrumut de 70 de milioane euro pentru a atenua impactul Covid-19 asupra sănătății și ocupării forței de muncă. Împrumutul este structurat în 2 componente: Sănătate și Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.
18:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a elaborat un raport de activitate pentru prima jumătate a anului 2020, în care au fost remarcate activitățile planificate și rezultatele obținute în perioada de raportare. Printre cei 73 de subiecți aflați în funcție de demnitate publică vizați de ANI în primele șase luni ale anului, se regăsesc președintele Igor Dodon, zeci de deputați, procurori, primari și alți funcționari.
18:30
Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor, anunță un comunicat al instituției.
18:20
Câțiva dintre reprezentanții sistemului medical care luptă în prima linie cu infecția Covid-19, ce s-a abătut asupra întregii omeniri, au fost surprinși în cadrul unui proiect inedit, pus la cale de fotograful Alex Iordache, scrie SHOK.md. Tânărul a dedicat și un mesaj-îndemn către cetățeni, în susținerea eroilor în halate albe.
18:00
Iker Casillas intră în legendă! Portarul care a scris istorie pentru naționala Spaniei și pentru Real Madrid și-a anunțat retragerea din activitate, la 39 de ani, scrie Digisport.ro.
17:40
OrganizaţiaMondialăaSănătăţii(OMS)areacţionatmarţicuprecauţielaanunţulfăcutdecercetătoriruşi,potrivitcăruiaunvaccinanti-COVID-19esteaproapegatapentruafiaplicatpopulaţieilargişiaamintitcătrebuierespectatetoatefazeledetestareînaintedeaputeaobţineautorizaţia,relateazăEFE,citatădeAgerpres.
17:30
Se întâmplă că cei care cumpără automobile la mâna a doua se conduc după principiul clasic „văzut-plăcut”, dar când procuri un bun care te va face fericit (sau nu) vreme de mulți ani, trebuie să fii mult mai atent, menționează cei de la Promotor.ro. Vezi mai jos ce trebuie să verifici când achiziționezi o mașină second hand ca să nu pleci acasă cu o rablă care va sta mai mult în service decât pe șosea.
17:20
NumărulinfectărilorcunoulcoronavirusînItaliaarputeafideşaseorimaimaredecâtcazurileraportateoficial.AceastaesteconcluziaunuistudiurealizatdeautorităţilesanitareşidebirouldestatisticăIstat,careaucercetatpeuneșantionreprezentativcâțiitalieniaudezvoltatanticorpi,informeazăDPA,preluatădeAgerpres.
17:10
Zi neagră în țară, asta după ce 10 persoane au decedat de Covid-19. Printre decedați este și un medic de familie, dar și directorul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității.
17:00
Un fenomen ciudat în atmosfera planetei Marte a reapărut: un nor de fum care pare să fie produs chiar de către vulcanul Arsia Mons, unul dintre cei mai înalţi din Sistemul Solar.
17:00
DonaldTrumpavorbitpentruprimaoarădespremoarteaactivistuluipentrudrepturicivile,JohnLewis.PreședinteleamericanspunecănuștiecumîlvajudecaistoriapeLewis,însăaținutsăspecificecăactivistulnuavrutsăvinălainaugurareasaînfuncțiadepreședinte,conformFrance24.
17:00
Alte 332 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1).
16:50
58 de ani au trecut de când Marilyn Monroe a murit. Starul s-a stins din viaţă la doar 36 de ani. Era cunoscută de o lume întreagă, avea publicul la picioare, dar şi o multitudine de probleme care ar fi împins-o către gestul extrem: sinuciderea. Aflați mai jos detalii neştiute despre ultimele ei clipe de viaţă, prezentate de SHOK.md, cu referire la okmagazine.ro.
16:50
Două direcţii din cadrul Consiliului Municipal Chişinău (CMC) au fuzionat. Este vorba despre Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii și Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către consilierii municipali.
16:30
O nouă sesizare la Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală din partea unui deputat PSRM, pe numele unui parlamentar din PAS. De data aceasta, Vladimir Odnostalko îi cere socoteală lui Mihail Popșoi despre un credit de 30 de mii de lei și 10 mii de euro pe care i-ar fi primit de la o fundație de peste hotare. La rândul său, Popșoi neagă acuzațiile.
16:20
Un bărbat s-a stins din viață la spital, după ce a fost lovit de un șofer care a pierdut controlul volanului. Accidentul s-a produs în satul Chirsovo, raionul Comrat, anunță Poliția Unității Teritorial Administrative Găgăuzia.
16:20
Un adolescent de 17 ani, locuitor a capitalei, anterior cercetat pentru infracțiuni analogice, a fost reținut de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de furtul a patru biciclete.
15:50
Doi bărbați de 30 și 34 de ani din raionul Criuleni și municipiul Chișinău, fiind suspectați în comiterea infracțiunii de șantaj, au fost reținuți de oamenii legii.
15:30
CEDO a dat câștig de cauză Partidul Politic „Patria”, exclus din cursa pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. La data de 27 noiembrie 2014, cu trei zile înainte de scrutin, instanțele judecătorești naționale au admis acțiunea Comisiei Electorale Centrale privind excluderea partidului reclamant pe motivul că acesta a utilizat fonduri nedeclarate, inclusiv bani din străinătate, contrar prevederilor legislației electorale.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.