Capsula SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională pentru a reveni pe Pământ

Deschide.md, 2 august 2020 09:10

Crew Dragon, capsula SpaceX cu doi astronauţi americani la bord, s-a desprins sâmbătă de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a reveni pe Pământ, a anunţat NASA, scrie AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 2 ore
07:00
Agenția rusă TASS, cu referire la presa libaneză, scrie că la baza exploziilor din zona portuară a orașului Beirut, ar fi stat 2750 de tone de nitrat de amoniu confiscat anterior de pe o navă cargo care se afla sub pavilionul R.Moldova. Faptul că principala cauză a deflagrațiilor din Beirut au fost 2750 tone de nitrat de amoniu, care ar fi fost depozitat în zona portuară de mai bine de șase ani, a fost confirmată de către președintele Libanului, dar și de premier.
Acum 8 ore
01:10
Ambasada Statelor Unite din Beirut îndeamnă persoanele aflate în zona deflagrației să „rămână în case și să poarte măști dacă au acces la ele”, în condițiile în care există informații că în urma exploziei au fost eliberate gaze toxice în atmosferă, scrie CNN.
01:00
Agenția rusă TASS, cu referire la presa lbaneză, scrie că la baza exploziilor din zona portuară a orașului Beirut, ar fi stat 2750 de tone de nitrat de amoniu confiscat anterior de pe o navă cargo care se afla sub pavilionul R.Moldova
00:10
Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi susţine că muniţiile din satul Cobasna, regiunea transnistreană, trebuie evacuate cât mai repede, pentru că „acest depozit al Federaţiei Ruse reprezintă o ameninţare pentru cetăţenii R. Moldova”. Reacţia parlamentarului a venit în contextul exploziţiei din Beirut, care s-a produs marţi, 4 august, cauzate de materiale explozibile confiscate şi stocate în depozit timp de mai mulţi ani.
Acum 12 ore
00:00
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite condoleanţe victimelor exploziilor de marţi din capitala Libanului şi afirmă că "România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile".
00:00
Premierul libanez Hassan Diab a cerut marţi ''ţărilor prietene'' să ajute Libanul, după exploziile puternice care au zguduit portul din Beirut şi care s-au soldat, potrivit unui nou bilanţ, cu cel puţin 50 de morţi şi 2.750 de răniţi, relatează AFP.
00:00
NO COMMENT (VIDEO) // Podele de sânge, panică și țipete de durere pe coridorul unui spital din Beirut...
4 august 2020
23:50
Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat Observatorul Seismologic din Iordania, potrivit Al Jazeera.
23:10
În zona portului din Beirut unde au avut loc exploziile violente care au zguduit marţi Beirutul se află un depozit cu „materiale explozive” confiscate şi stocate de „ani de zile”, a declarat marţi un responsabil din domeniul securităţii, citat de AFP, potrivit Agerpres. „Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate de ani de zile şi s-ar părea că ar fi vorba de materiale foarte explozive”, a declarat directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim, care s-a depl...
23:00
Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse marți seara în zona portuară a orașului Beirut și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.
23:00
Ministrul Sănătății libanez anunță că bilanțul morților în urma exploziei din Beirut a ajuns la 40.
21:50
Primaru Parisului Anne Hidalgo vrea să impună obligativitatea măştii de protecţie în anumite zone ale capitalei franceze - străzi comerciale, cheiurile Senei, parcuri, grădini şi pieţe deschise - cu scopul de a îndigui un al doilea val al epidemiei covid-19, relatează Le Monde.
21:30
Explozia masivă din Beirut de marți seară s-a resimțit la 240 de kilometri, până în Cipru, iar unii dintre locuitorii insulei mediteranene au crezut că este vorba de un cutremur, relatează BBC.
21:20
Pe parcursul sesiunii de primăvară, 350 de proiecte de acte legislative au fost înregistrate în Parlamentul de legislatura a X-a, dintre care 5, inclusiv o moțiune simplă, nu au intrat în procedură legislativă.
21:10
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) au semnat un acord de împrumut de 70 de milioane euro pentru a atenua impactul COVID19 asupra sănătății și ocupării forței de muncă. Împrumutul este structurat în 2 componente: Sănătate și Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.
21:00
O explozie puternică a avut loc, marţi după-amiază, în capitala Libanului, Beirut, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Arabiya şi de Agenţia France-Presse.
20:40
Guvernul Ludovic Orban a elaborat Planul Național de Investiții și Relansare Economică. Documentul prevede construirea a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare. Programul, în valoare de peste 100 de miliarde de euro, urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.
20:30
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacţionat marţi cu precauţie la anunţul făcut de cercetători ruşi, potrivit căruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi şi a amintit că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia, relatează EFE, citată de Agerpres.
20:10
Clasa politică, dar și Comisia Electorală Centrală (CEC) ar trebui să discute de pe acum despre modalitățile în baza cărora se va putea vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, astfel încât scrutinul să nu fie amânat din cauza pandemiei de noul coronavirus. De această părere este președintele partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu.
19:40
Igor Dodon, președintele  Republicii Moldova, dar și liderul neoficial al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are în spate o istorie cu ramificații foarte diverse. De la poziții politice pro-Rusia la cele pro-Europene și de la statalitate, suveranitate, la cele pro federalizare a țării. Mai nou, Igor Dodon a avut o întrevedere cu așa-numitul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Dodon și-a adaptat discursul atât pentru presa noastră de la Chișinău, cât și în fața celor de din Trans...
19:30
O explozie puternică a avut loc, marţi după-amiază, în capitala Libanului, Beirut, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Arabiya şi de Agenţia France-Presse.
19:20
Judecătorul poate fi un bun profesionist, dar dacă el nu are abilitatea de a rezista influențelor politice, nu merită să fie judecător. Un judecător fricos nu are ce căuta în sistemul judecătoresc. O spune președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea. „Dacă nu poți purta această mantie de judecător fără a-ți îndoia umerii și spatele, nu merită să fii judecător. Și dacă nu poți garanta corectitudinea hotărârilor tale, cum poți să le ceri oamenilor ca ei să creadă hotărârilor tale?”, a declarat Vladislav Gribincea într-un interviu pentru IPN.
Acum 24 ore
18:50
Persoanele juridice care au datorii vor avea posibilitatea să părăsească ţara. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Curtea Constituţională, care a declarat neconstituţională omisiunea din Legea insolvabilităţii în privinţa unui termen limită al normei care prevede posibilitatea de a-i interzice unui debitor să părăsească localitatea de reşedinţă sau teritoriul ţării. Astfel, în caz de eschivare a debitorului de la îndeplinirea obligaţiilor, instanţa de insolvabilitate nu îl poate priva de dreptul de administrare a patrimoniului şi nu-i mai poate interzice călătoriile în afara ţării, relatează TRM.
18:30
Belarus și Federația Rusă, state aliate și prietene, nu trec prin cele mai bune relații. Președintele statului. Aleksandr Lukașenko, aflat la putere de peste un sfert de veac, se pregătește de un scrutin electoral ce va avea loc pe 9 august. În acest context autoritățile de la Minsk au arestat mai mulți mercenari ruși din Wagner Group, acuzați că ar fi încercat să destabilizeze țara.
18:10
Volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate, în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova, în trimestrul doi a constituit 369,77 milioane de dolari. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, valoarea transferurilor s-a majorat cu 18,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (312,72 milioane de dolari), transmite IPN.
17:50
Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor.
17:40
Președintele Bealarusului, Alexandr Lukașenko, s-a adresat astăzi poporului și adunării naționale. Acesta a vorbit despre lupta cu coronavirusul, alegerile prezidențiale și relațiile cu Federația Rusă. RBC a selectat principalele teze din speach-ul președintelui belarus.
17:30
Proiectul privind scutirea de taxe a transportatorilor auto de călători în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020 a fost aprobat, astăzi, 4 august, în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.
17:20
Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:
17:10
Alte 332 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1).
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.