(doc) Atenție, șoferi! Trafic suspendat pe o stradă din sectorul Buiucani al Capitalei

#diez, 2 august 2020 08:45

Începând cu ziua de mâine, 2 august, și până la data de 19 octombrie, va fi sistată parțial circulația rutieră pe străzile Ion Neculce și Ștefan Neaga. Articolul (doc) Atenție, șoferi! Trafic suspendat pe o stradă din sectorul Buiucani al Capitalei apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 15 minute
07:45
A fost dat startul lucrărilor de reabilitare a străzii Albișoara, tronsonul bulevardul Iurie Gagarin - strada Ismail. Porțiunea de drum va fi renovată etapizat, iar proiectul prevede asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminat public stradal. Articolul Strada Albișoara va fi reabilitată. Proiectul prevede asfaltarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminatului apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
21:45
Două explozii puternice au avut loc marți, 4 august, în orașul Beirut. În urma explozie s-au înregistrat cel puțin 10 persoane decedate, mai multe persoane sunt date dispărute, iar sute de oameni sunt răniți. Articolul (video) Explozii la Beirut. Oficialii libanezi anunță 10 persoane decedate și sute dispărute apare prima dată în #diez.
19:15
Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor. Articolul Moldova a primit grantul în valoare de 10 milioane euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
18:45
Ex-ministra Justiției în Guvernul Maiei Sandu, Olesea Stamate critică dur „reacțiile iresponsabile” ale actualei guvernări Dodon-Chicu la decizia provizorie a Arbitrajului de la Stockholm. Amintim că, recent, această instituție a interzis executării notificării de reziliere a concesiei Aeroportului Internațional Chișinău de către „Avia Invest”. Articolul Fosta ministră a Justiției critică dur declarațiile iresponsabile ale guvernării pe marginea deciziei arbitrajului de la Stockholm apare prima dată în #diez.
18:45
Universitățile din România anunță cel de-al doilea tur de admitere pentru studenții basarabeni. După ce universitățile au anunțat primele rezultate, absolvenții care nu au reușit din anumite motive să depună actele în primul tur, sunt invitați să participe la al doilea concurs. Echipa #diez a încercat să adune toate aceste date într-un singur articol. Articolul Universitățile din România au anunțat turul II de depunere a actelor. Câte locuri bugetare au rămas pentru moldoveni apare prima dată în #diez.
18:15
Conducerea Ministerului Educației a organizat o masă de discuții cu reprezentanții MSMPS, ANSA, ANSP, Primăria Chișinău și altele pentru a stabili planul de organizare a anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar. Articolul Transport comun pentru elevi și dezinfectante. Cum plănuiește ministerul Educației organizarea noului an școlar apare prima dată în #diez.
17:15
Cu ajutorul photoshop-ului putem crea alte lumi sau îmbunătăți lucrurile care deja există. În imaginile de mai jos veți vedea „renașterea” orașului Prîpeat din Ucraina și ajustarea infrastructurii distruse în urma exploziei nucleare la o viață obișnuită într-un oraș modern. Articolul (foto) Cum ar fi arătat orașul Prîpreat în anul 2020, dacă nu s-ar fi produs explozia nucleară în anul 1986 apare prima dată în #diez.
17:15
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță decesul, din cauzaCOVID-19, a directoarei Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga.  Articolul Decesul 810. Directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă a murit din cauza COVID-19 apare prima dată în #diez.
17:00
Cu semne pe față, priviri obosite și dorința arzătoare de a salva cât mai multe vieți, așa arată medicii surprinși de lentila fotografului Alex Iordache după o tură de muncă în blocurile pentru persoanele infectate cu COVID-19. Artistul „a trăit”, alături de medici scenariul unui film despre epidemii, cu specialiști echipați în costume, viziere și mănuși, tratament fix și nenumărate teste. Alex a hotărât să-și împartă experiența prin intermediul fotografiilor care redau episoade din filmul epidemic și munca titanică pe care o fac medicii în fiecare zi. Articolul (foto) Medicii, după ce ies din blocul pentru persoane infectate cu COVID-19. Fotograful Alex Iordache a surprins eroii din prima linie apare prima dată în #diez.
17:00
Alte 332 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care opt în Stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, trei sunt de import ( doi din Turcia, unul din Cehia). Articolul Încă 332 de cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova apare prima dată în #diez.
17:00
Încă 225 persoane au fost tratate de COVID-19 în Republica Moldova, potrivit informației actualizate publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. În total, sunt 18 167 de cazuri de însănătoșire. Articolul Alte 225 de persoane au fost tratate de COVID-19 în Moldova apare prima dată în #diez.
16:45
Federația Moldovenească de Fotbal a interzis fotbaliștilor Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail de la CSF Speranța orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de un an. Jucătorii sunt învinuiți de trucarea meciurilor. Articolul Trei fotbaliști din Divizia Națională au fost suspendați de la toate activitățile fotbalistice pentru o perioadă de un an pentru meciuri trucate apare prima dată în #diez.
16:15
Șuier este un cățel de rasă ciobănesc german (câine lup) în serviciul Ministerului Afacerilor Interne al României. În perioada de pandemie, Șuier se ține cu strictețe de regulile impuse de Organizația Mondială a Sănătății și respectiv poartă mască pentru a nu se infecta de COVID-19. Ba mai mult, Șuier ne dă și o lecție la acest capitol. Cățelul ne arată cum se ține corect masca. Articolul (foto) „Dacă Șuier poate, putem și noi!” Un cățel de frontieră ne învață cum să purtăm corect masca apare prima dată în #diez.
16:00
Liderul partidului Partidul Nostru susține că, datorită deciziei CtEDO în privința Partidului Patria, Curtea Constituțională ar trebui să anuleze rezultatele alegerilor parlamentare din 2014 și 2019. Articolul Renato Usatîi, despre excluderea Partidului Patria din alegerile parlamentare din 2014: „CC ar trebui să anuleze rezultatele din 2014 și 2019” apare prima dată în #diez.
16:00
La sfârșitul lunii mai, Biserica Sfântul Panteleimon a anunțat că vrea să picteze în incinta locașului chipul medicului îmbrăcat în haine de protecție împotriva COVID-19. Astăzi, în cadrul unui briefing a prezentat schița viitoarei murale. Articolul Biserica Sfântul Panteleimon din Bălți a prezentat schița muralei cu chipul medicului îmbrăcat în haine de protecție împotriva COVID-19 apare prima dată în #diez.
15:45
PRO MOLDOVA cere adoptarea stării excepționale în agricultură și implementarea imediată a măsurilor care vor asigura securitatea alimentară a țării. Grupul parlamentar a înregistrat un proiect de lege prin care insistă asupra necesității unui Fond anti-criză de 2 miliarde lei pentru susținerea agricultorilor. Articolul (video) PRO MOLDOVA cere adoptarea stării excepționale în agricultură și convocarea unei ședințe extraordinare a parlamentului apare prima dată în #diez.
15:30
Sesiunea de admitere 2020 la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova este diferită în acest an și ca formă, dar și prin conținutul său. Modificările propuse de jurnaliștii și comunicatorii practicieni, ca urmare a parteneriatului dintre Facultate și instituțiile mediatice, rezidă în abordarea pe principii noi a acestui proces. Punctul forte al respectivei paradigme însă îl constituie implicarea directă a exponenților pieței muncii în activitățile de promovare a specialităților, transmite usm.md. Articolul Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova: „Unde-s mulți și buni, puterea crește” apare prima dată în #diez.
15:15
Liga Campionilor revine după pauza cauzată de COVID-19. Cele mai tari echipe de pe continent își dau întâlnirea în cadrul celui mai prestigios turneu european. Chiar din prima zi avem returul duelului dintre Manchester City și Real Madrid, un cap de afiș demn de o finală. Partida se va juca vineri, 7 august, începând cu orele 22:00. Articolul Manchester City vs Real Madrid. Vezi cine se califică mai departe după părerea expertilor apare prima dată în #diez.
14:15
Kaufland România extinde proiectul de instalare a stațiilor de încărcare rapidă pentru mașinile electrice cu alimentare gratuită pentru clienți, dezvoltată pentru a sprijini deplasarea cu grijă față de mediu. Investiția de peste 150 000 de euro a fost alocată pentru instalarea noilor puncte de alimentare ce vor asigura ruta București - Chișinău.  Articolul Cu mașina electrică de la Chișinău la București. Kaufland inaugurează în premieră stații pe o rută de peste 500 de kilometri apare prima dată în #diez.
13:45
Pe parcursul sesiunii de primăvară-vară, în parlament au fost înregistrate 350 de inițiative legislative. Cele mai multe inițiative legislative au fost înaintate de fracțiunea Platforma DA – 58 de proiecte, urmată de Fracțiunea PAS 47 de proiecte. Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat 44 de inițiative legislative. Articolul Fracțiunile DA și PAS au înaintat cele mai multe inițiative legislative în ultima sesiune a parlamentului apare prima dată în #diez.
13:30
Brutăria „Marcu Bakery” este un local din Peresecina care se află pe traseul național R6 și fură ochii prin stilul ei etno modern și desigur prin produsele proaspăt scoase din cuptor. Proiectul a fost pornit în pandemie, ceea ce a fost un pic mai complicat pentru proprietari la început, dar asta nu i-a blocat, ba chiar mai mult, au învățat să se adapteze situației și să-și continuie planul pentru a le oferi oamenilor posibilitatea să savureze din produsele lor și să se bucure de atmosfera pe care o transmite localul. Articolul (foto) Gustă plăcinte proaspăt scoase din cuptor și alte bunătății de-ale casei. Brutăria „Marcu Bakery” un loc de repaus la Peresecina apare prima dată în #diez.
13:30
Pe parcursul a 48 de ore, mai mulți jurnaliști au avut posibilitatea să exploreze și să descopere locurile frumoase ale Moldovei în cadrul evenimentului #RedescoperaAventura. În prima zi a traseului, s-au alergat circa 12 kilometri, s-a vâslit o distanță similară pe apele Nistrului în caiace, iar în cea de-a două zi, s-a explorat zona de sud a Moldovei cu bicicletele, parcurgându-se o distanță de peste 40 de kilometri însoțiți de priveliști și locuri minunate. Articolul (foto) Priveliști minunate și emoții adevărate. Redescoperă Moldova prin traseul unic de ciclism din sudul țării apare prima dată în #diez.
13:30
Agenției Proprietății Publice a venit cu o reacție la măsura provizorie a Institutului de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț din Stockholm cu referire la concesionarea aeroportului. Agenția Proprietății Publice susțin că concesionarul aeroportului nu a executat obligațiile contractuale. Articolul Reacția Agenției Proprietății Publice la măsura provizorie a Comisiei de Arbitraj de la Stockholm referitor la concesionarea aeroportului apare prima dată în #diez.
13:15
Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova te invită să-ți urmezi visul și să-ți valorifici potențialul! În prezent, chimia este una dintre cele mai populare științe din lume, dar și una dintre cele mai mistice. Chimia a fost dintotdeauna o lume a transformărilor, descoperirilor, paradoxurilor și cheie a cunoașterii vieții. Fiind o știință experimentală, această disciplină presupune multe experimente. Articolul (video) Ești curajos și curios? Valorifică-ți potențialul la Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a USM apare prima dată în #diez.
12:45
Doi șoferi de pe cursele internaționale au ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție după ce ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager pentru a-i asigura ieşirea, fără obstacole, din ţară şi revenirea în Republica Moldova, fără a fi plasat în carantina obligatorie de 14 zile. Articolul 100 de euro pentru a ieși fără obstacole din țară. Doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul CNA apare prima dată în #diez.
12:45
Programul de schimb academic cu Universitatea din Geneva funcționează la USM din anul 2006 și este lansat ca urmare a încheierii Acordului de colaborare cu instituția elvețiană, în același an. Anual sunt posibile una sau două mobilități, iar Universitatea din Geneva își asumă responsabilitatea selectării celor mai buni candidați din rândurile studenților de la USM care participă la concurs, comunică usm.md  Articolul Studenții USM, despre mobilitatea academică la Universitatea din Geneva apare prima dată în #diez.
12:30
Pensiunea „Vatra Strămoșească” este casa familiei lui Anton Lașcu, cel care a transformat această locuință într-un adevărat muzeu românesc. Această locație este un refugiu „în trecut”, acolo unde modul de viață era simplu și sănătos. Articolul (foto) Degustă bucate tradiționale de pe vremea străbunilor și învață să cioplești în lemn. Pensiunea „Vatra Strămoștească” îți oferă bilet de călătorie în trecut  apare prima dată în #diez.
12:30
Moldova Agroindbank şi Visa lansează campania promoţională „Transferurile rapide vin direct în portmoneu” la care pot participa toate persoanele care expediază sau primesc bani din străinătate prin toate sistemele de transferuri rapide (Western Union, MoneyGram, Ria Money, Zolotaya Korona, Contact, Unistream şi Privat Money). Articolul (video) Transferurile rapide vin direct în portmoneul tău apare prima dată în #diez.
12:00
Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”. Articolul Procurorii au reținut 16 persoane în dosarul fraudei de la „Metalferos” apare prima dată în #diez.
12:00
Deputatul PPDA Igor Munteanu susține că decizia Arbitrajului de la Stockholm de a stopa executarea acțiunii de reziliere a Contractului este, din păcate, logică și ușor de anticipat. La fel, deputatul a scris într-o postare că orice noi erori a statului nostru ne-ar putea costa peste 900 de milioane de euro. Articolul Deputatul Igor Munteanu, despre decizia Curții de Arbitraj de la Stockholm: „Orice noi erori ne pot costa suma astronomică de 900 de milioane de euro apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.