Autoritățile medicale anunță cinci noi decese de COVID-19

Sputnik, 1 august 2020 18:40

Alte 380 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, două sunt de import, din Austria și Ucraina.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 15 minute
16:00
Momente de spaimă cumplită pentru doi minori din Rîbnița. Ei au rămas blocați într-un ascensor care a luat foc. La fața locului au intervenit salvatorii.
Acum o oră
15:40
Ion Chicu a reacționat la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nava care a explodat în zona portului Beirut ar fi sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova.
Acum 2 ore
15:10
Chiar dacă Rusia ar putea fi cumva convinsă să participe la lupta anti-chineză, schema lui Trump va părea încă foarte proastă și va fi lipsită de perspectivă pe termen lung din cauza că se va baza, în primul rând, pe o agendă anti-chineză.
14:40
Autoritățile municipale din Chișinău le-au cerut pretorilor de sector să identifice toate barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal. Cei care le-au instalat sunt avertizați să le demonteze benevol și cât mai grabnic pentru că Primăria oricum le va demonta.
14:20
Poliția de Frontieră a prezentat date despre numărul persoanelor care au intrat în țară în ultimele 24 de ore.
Acum 4 ore
13:10
Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Dmitri Kozak. Cei doi au discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în valoare de 200 de milioane de euro.
13:00
Șaisprezece figuranți în dosarul privind fraudarea SA ”Metalferos” au fost puși oficial sub învinuire.
13:00
Expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre tendințele de pe piata medicamentelor din Moldova, care și pe timp de pandemie, este dominată de interesul comercial și mai puțin de apectul farmaceutic.
12:30
Riscul de infectare cu infecția Covid-19 în instituțiile de agrement, în special, la piscine, este la fel de mare ca și în transportul public. De acestă părere este expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc.
Acum 6 ore
11:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că în următoarea perioadă vom avea parte de caniculă și există pericol de incendii.
11:20
Politologul Victor Juc, aflat în Studioul Radio Sputnik Moldova, a explicat în ce circumstanțe ar putea fi amânate alegerile prezidențiale din Moldova.
11:00
Aproape 60 la sută dintre femeile din țara noastră, cu vârste între 25-61 de ani, nu au făcut niciodată testul citologic, potrivit unui studiu național. Și aceasta este o problemă, deoarece datorită testului poate fi prevenit cancerul de col uterin.
10:50
După explozia din portul Beirut, în presă au apărut informații privind implicația unei nave sub pavilion moldovenesc, care ar fi transportat substanțele explozive în urmă cu câțiva ani. Iată ce spun autoritățile.
Acum 8 ore
10:00
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat în care precizează că niciun cetățean moldovean nu a avut de suferit ca urmare a exploziei din Beirut.
09:30
Un medic rus spulberă cinci mituri despre diabetul zaharat și spune de ce recomandări trebuie să ținem cont cu adevărat.
08:20
Președintele SUA transmite o afirmație care dă peste cap explicațiile oficiale libaneze și deschide calea unor teorii care complică și tensionează situația mondială – dar pot scoate la lumină adevăruri nedorite
Acum 12 ore
08:10
Construcția gazoductului Nord Stream 2 poate continua, întrucât nimeni nu a contestat decizia luată de Copenhaga de a permite utilizarea navelor ancorate pentru lucrări, a anunțat marți Comisia daneză de recurs pentru Energie.
08:10
Se confirmă că exploziile violente au fost cauzate, cel mai probabil, de materiale extrem de explozibile și instabile confiscate şi stocate într-un de depozit nu tocmai propriu
07:30
După ce ieri urcase în raport cu toate principalele valute de referință, leul moldovenesc se depreciază astăzi în raport cu moneda euro și leul românesc, dar continuă să crească față de dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească.  
07:10
O instanță franceză a găsit responsabili în acest caz statul, compania și medicii care au prescris medicamentul - magistrații au decis ca statul să plătească mii de euro compensații familiilor.
06:30
Nicio picătură de ploaie nu apare în tabloul prognozei meteo pentru următoarele 7 zile. Ne așteaptă o nouă perioadă secetoasă, cu maxime de 33..34 de grade la umbră. Avem două avertismente Cod Galben: de caniculă și de secetă hidrologică.
Acum 24 ore
22:00
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.
21:50
Producția de vaccinuri anti-coronavirus în Rusia este planificat să înceapă în septembrie, iar de la începutul anului 2021 țara ar putea produce câteva milioane de doze pe lună, potrivit ministrului rus al Comerțului și Industriei.
21:20
SUA și Polonia anunță încartiruirea comandamentului celui de-al cincilea corp al armatei Statelor Unite.
21:10
Faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta pătrunde în organism poate înrăutăți ulterior boala, explică oamenii de știință de la Universitatea California din San Francisco.
20:30
După 5 luni de inactivitate dramatică, nu a pierdut principalul – dragostea pentru publicul său fidel. Vorbim despre Teatrul "Geneza-Art"- primul teatru privat din Moldova, care și-a deschis cea de-a XI-a stagiune într-un fel neobișnuit – în aer liber.
20:00
Republica Moldova contractează un credit în valoare de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a atenua impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei și sănătății publice.
19:40
Sesiunea de primăvară a Parlamentului a început la 3 februarie și s-a încheiat la 20 iulie. Ce au reușit să realizeze în această perioadă aleșii poporului.
19:10
Pentru a începe testarea vaccinului, se colectează documentele necesare, sunt implicați pediatrii - toate actele vor fi transmise Ministerului Sănătății din Rusia pentru a obține permisiunea corespunzătoare.
18:50
În Republica Moldova sunt doar șase zimbri – și aceștia de import. În general, fauna din Moldova devine tot mai săracă, iar multe specii sunt pe cale dispariție, susțin specialiștii.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.