Wizz Air lansează patru rute noi din Iași, România

Radio Chisinau, 1 august 2020 17:20

Wizz Air a operat sâmbătă primul zbor de la Barcelona la Iași, România, care va fi urmat de alte trei noi curse între Iași și Bari, Torino și Verona, începând cu 2 și 3 august, compania ajungând astfel la 20 de rute din capitala Moldovei spre zece 10 țări, informează Aferpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 4 ore
21:05
Una dintre controversele pandemiei COVID-19 este posibilitatea transmiterii noului coronavirus prin aerosoli, acele particule foarte fine care rămân în suspensie și pot apărea atât din cauza picăturilor infectate expulzate atât prin tuse ori strănut, cât și prin activități precum vorbitul sau cântatul.
Acum 6 ore
20:00
Un număr de 640 de clădiri istorice au fost afectate de explozia devastatoare de la începutul lunii august din Beirut, iar 60 sunt în pericol să se prăbușească, a avertizat joi Unesco, care va conduce mobilizarea internațională pentru reconstrucția patrimoniului capitalei libaneze, relatează AFP.
19:40
Un nou studiu făcut public miercuri detaliază cum 2019 a fost un alt an al extremelor pentru clima planetei noastre și noi dovezi care arată realitatea sumbră a încălzirii acelerate a Pământului, relatează CNN.
19:20
NASA demonstrează că aderă la noile precepte de corectitudine politică și anunță că va renunța să mai folosească anumite denumiri care pot fi considerate drept "rasiste" pentru obiectele astronomice, transmite joi Live Science.
19:10
Israelul și Emiratele Arabe Unite (EAU) au semnat, sub egida Statelor Unite, ''un acord de pace istoric'' și vor stabili relații diplomatice, a anunțat joi pe Twitter președintele american Donald Trump, transmit agențiile internaționale de presă.
18:35
FBI va ajuta autoritățile din Liban în ancheta privind explozia din portul Beirut.
18:20
Ministerul Sănătății din Irak a anunțat joi că a înregistrat 3.841 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore, un număr record după identificarea primului caz de COVID-19 în februarie în această țară, relatează AFP.
18:10
Numeroase lanțuri umane s-au format joi în capitala Belarusului pentru a denunța reprimarea violentă a protestelor care au urmat după realegerea controversată a președintelui Aleksandr Lukașenko, scrie Agerpres, citând AFP.
Acum 8 ore
17:55
Uniunea Europeană va trebui să crească presiunea pe care o exercită asupra președintelui din Belarus, Aleksandr Lukașenko, reprimarea brutală a unor manifestanți pașnici nefiind acceptabilă în Europa de astăzi, a afirmat joi ministrul german de externe, Heiko Maas, transmit Reuters și dpa.
17:40
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decernat diplome tinerilor, care în perioada pandemiei virusului COVID-19 au contribuit la dezvoltarea domeniilor educație, cultură și tineret.
17:10
Alte 390 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Numărul total de cazuri în regiunea transnistreană a ajuns la 1647.
17:05
Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19
16:55
Curtea de Apel Chișinău a respins 14 din 16 recursuri înaintate de procurori împotriva încheierilor instanței de fond, prin care au fost respinse demersurile de arestare a învinuiților din dosarul privind fraudarea S.A. ”Metalferos”. În privința celorlalți doi figuranți, instanța de apel urmează să se pronunțe marți, anunță Procuratura Generală.
16:50
Federația de Fotbal din Moldova (FFM), în cooperare cu Primăria Chișinău, intenționează să deschidă o academie de fotbal pentru copii și tineri, pe baza liceului sportiv nr. 2 din Capitală.
16:30
Încă un medic a fost răpus de COVID-19. Este vorba de Mihail Preotesa, care a activat în calitate de șef al Secției Terapie generală a spitalului raional din Anenii Noi.
16:25
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională Transport Auto continuă desfășurarea acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în contextul relaxării măsurilor de restricție, aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
16:20
În discuția cu ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea a evidențiat importanța valorificării potențialului de cooperare, inclusiv prin organizarea consultărilor interministeriale moldo-italiene la nivel de secretar de stat/director politic ai ministerelor de externe, comunică serviciul de presă al MAEIE.
16:15
Agricultorii care, de câteva zile, protestează în mai multe raioane ale țării au pornit astăzi, 13 august, cu tehnica din dotare spre capitală. Ei spun că autoritățile fac doar promisiuni, în loc să vină cu soluții pentru a sprijini sectorul agricol, care s-a pomenit într-o situație dezastruoasă din cauza secetei și a grindinei.
16:10
Fostul procuror Anticorupție Andrei Băeșu, cercetat penal pentru amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare, este unul dintre cei 16 candidați admiși la proba scrisă pentru ocuparea funcției de inspector de integritate în cadrul Autorității Naționale de Integritate, se arată într-un material realizat de Anticoruptie.md.
Acum 12 ore
15:55
Lucrările de reabilitare a pasajului subteran de la Viaduct, din sectorul Centru al capitalei, sunt executate în proporție de 95 la sută. În scurt timp obiectivul va fi dat în exploatare.
15:50
În perioada 9-12 august, forțele de securitate din Belarus au reținut 64 de jurnaliști care acopereau protestele izbucnite după alegerile prezidențiale de duminică - a comunicat, joi, Asociația Jurnaliștilor din Belarus (BAJ).
15:30
Primăria municipiului Chișinău a început evacuarea forțată a unui complex de prestări servicii din Parcul „La Izvor”, format din 3 construcții ușor demontabile, care ocupa neautorizat terenul municipal de fâșie riverană din zona de agrement.
15:30
O femeie din Austria în vârstă de 54 de ani a fost condamnată, joi, în primă instanță, la o amendă de 10.800 de euro din cauză că a încălcat condițiile de izolare după ce a fost confirmată cu Covid – 19, transmite publicația tirol.orf.at, citată de g4media.ro.
15:20
Platforma DA cere demisia imediată a ministrului Agriculturii, Ion Perju, anunță liderul formațiunii, Andrei Năstase.
14:55
Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate (#EU4Health).
14:45
Franța a desfășurat temporar două avioane de luptă Rafale și două nave ale Marinei naționale în Mediterana de Est, pe fondul tensiunilor dintre Grecia și Turcia referitoare la o exploatare de zăcăminte de gaze, a informat joi Ministerul Forțelor Armate ale Franței, la o zi după anunțul președintelui Emmanuel Macron privind o consolidare a prezenței militare franceze în această regiune, informează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.
14:45
Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a protestat astăzi în fața Ambasadei Belarusului din Chișinău. Participanții la acțiunea de protest și-au manifestat în acest fel solidaritatea cu poporul din belarus și au condamnat acțiunile violente și persecuțiile poliției asupra protestatarilor pașnici.
14:30
Regulamentul privind Bugetul Civil în municipiul Chișinău a fost aprobat în redacție nouă, cu votul a 45 de consilieri municipali. Pentru realizarea prevederilor prezentului regulament, anual din bugetul municipiului Chișinău va fi alocată o sumă nu mai mică de trei milioane lei, transmite IPN.
14:25
Instituirea stării de urgență în sectorul agricol și eliberarea certificatelor de forță majoră ar crea un mai mare haos. O spune deputatul democrat Nicolae Ciubuc, conducătorul grupul de lucru pe domeniul agriculturii, creat de cele patru fracțiuni parlamentare ale PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.
14:20
Protest organizat de Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic în semn de solidaritate cu Platforma Națională din Belarus referitor la alegerile prezidențiale din 9 august 2020 și situația politică din Belarus.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.