Au fost desemnați câștigătorii Concursului Naţional „Cel mai bun plan de afaceri”, ediţia 2020

Interlic, 11 iulie 2020 12:20

Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au organizat ieri, 10 iulie, etapa finală a Concursului Naţional „Cel mai bun plan de afaceri”, ediţia 2020.Scopul concursului este de a susține spiritul antreprenorial al elevilor din învățământul profesional tehnic, prin promovarea celor mai bune planuri de afaceri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
23:50
Prin aprobarea acestui set de norme, ANRE a îndeplinit prevederile esențiale ale Pachetului Energetic III aferent pieței energiei electrice și a realizat angajamentele asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE și a Planului de acțiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru anul 2020.
23:40
Republica Moldova reprezentată de Ministerul Finanțelor, Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) și Municipiul Cahul au semnat acordul de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul”, în valoare de 10 milioane euro (grant), destinat reabilitării și extinderii infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în regiunea Cahul din sudul Republicii Moldova.
23:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au semnat ordinul comun referitor la aprobarea Reglementărilor-cadru speciale privind punerea în aplicare a Instrucțiunii de pregătire pentru redeschidere și reluare a activității instituțiilor de educație timpurie.
23:30
În conformitate cu Foaia de parcurs a Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic, Moldova IT Park a elaborat și lansează Catalogul furnizorilor locali de soluții IT pentru comerț electronic.
23:30
ÎMM-urile afectate de criza pandemică și consecințele economice generate de declararea stării de urgență vor putea beneficia de credite în sumă de până la 5 mln. lei, garantate de stat în proporție de până la 80%, fără perceperea comisionului de garantare pentru primii doi ani.
23:20
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 453 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 6 în Transnistria. Numărul total de cazuri în Transnistria- 1610. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import (Grecia-1, Portugalia-1).
23:10
Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică s-a întrunit vineri în ședință. Ca urmare a analizei situației epidemiologice actuale, precum și a evaluării nivelului de respectare a măsurilor de sănătate publică, membrii CNESP au decis că, începând de luni, 10 august, piscinele și bazinele de înot își pot relua activitatea.
23:10
În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, la propunerea Directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, începând cu data de 16 mai, prin Hotărârea nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, a fost declarată starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:00
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis cu vot unanim, în ședința din 6 august 2020, asupra unui șir de măsuri de politică monetară stimulative.
6 august 2020
23:50
Polițiștii și carabinierii subofițeri, vor dispune de condiții mai bune de instruire în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii (CIPAL). Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova și Guvernul SUA au donat instituției un lot de echipamente în valoare totală de peste 73 de mii de dolari americani.
23:40
Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 06 august, curent, a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al capitalei, pe străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin, în perimetrul str. Alexei Mateevici și str. Ierusalim. La fața locului a fost prezent Primarul general, Ion Ceban, reprezentanții preturii Buiucani, antreprenorul etc.
23:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Subiectul discuției a vizat evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state.
23:30
„Activitatea Serviciului Vamal nu a fost și nu este deloc ușoară în contextul situației de criză provocată de pandemie. În perioada stării de urgență, ne-am confruntat cu o serie de provocări care trebuiau depășite în regim de urgență pentru a sprijini agenții economici implicați în comerțul internațional.
23:30
Municipalitatea va iniția procesul de negocieri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea implementării Proiectului „Deșeuri solide Chișinău”. O decizie privind necesitatea implementării proiectului menționat, a fost aprobată astăzi de Consiliul municipal Chișinău.
23:20
Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 4663 locuințe. Alte 29 de cereri au fost acceptate și urmează a fi semnate contractele garanție în acest sens.
23:20
Întreprinderile și organizațiile necomerciale, rezidente ale Republicii Moldova, care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare urmare a situației epidemiologice (COVID-19) au dreptul să solicite subvenții de la bugetul de stat. Subvenția se acordă pentru indemnizațiile/salariile aferente șomajului tehnic şi/sau staționării în perioada 17 martie - 31 august 2020.
22:40
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 5 în Transnistria. Numărul total de cazuri în Transnistria- 1585. Din numărul total de cazuri, 5 sunt de import (Turcia-2, România-2, Portugalia-1).
22:30
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre excluderea cerințelor pentru înscrierea la concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior a examenului medical obligatorie, cu prezentarea Adeverinței medicale (F086 e), cu excepția instituțiilor în care specialitatea pentru care aplică candidatul necesită condiții fizice speciale.
22:30
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică despre necesitatea planificării examinărilor medicale cu scop profilactic ale copiilor pentru admitere în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial, pentru asigurarea efectuării acestora în termen până la 20 august.
22:20
Toate cele 16 demersuri la arestare, înaintate de procurori în privința figuranților din dosarul privind fraudarea SA ”Metalferos”, au fost astăzi respinse de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
22:20
Având în vedere perpetuarea în spațiul informațional a unor date cu privire la pretinse sechestre solicitate de procurori în raport cu administrația unei bănci, Procuratura informează:
4 august 2020
00:40
Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor.
00:40
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) au semnat un acord de împrumut de 70 de milioane euro pentru a atenua impactul COVID19 asupra sănătății și ocupării forței de muncă. Împrumutul este structurat în 2 componente: Sănătate și Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.
00:30
Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a unui bărbat, care în martie curent, a spart ușa Guvernului cu un buzdugan.
00:30
Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA ”Metalferos”.
00:30
Ministrul Oleg Țulea a întreprins o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Dmytro Kuleba. Oficialii au pus în discuție o arie largă de subiecte de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-ucrainene, dar și mai multe aspecte cu referire la cooperarea regională și internațională.
00:20
Soluțiile de relansare ale industriei turismului după criza pandemică, programele de stat și ale partenerilor externi pentru susținerea și dezvoltarea businessului în turism, dar și strategiile de adaptare ale companiilor la noile realități sunt principalele subiecte din agenda celei de a patra ediții a Forumului de Turism Receptor și Domestic 2020, lansate, ieri, în cadrul unei video conferințe online.
00:20
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat ședința ordinară a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), condusă de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, vicepreședintele CNCDR, Ion Perju.
00:20
Comisia Națională pentru Consultări și Negocieri Colective (CNCNC), compusă din reprezentanți ai Guvernului, Patronatelor și Sindicatelor s-a reunit, ieri, într-o ședință online. Ședința a fost prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.
00:10
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 332 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1). Numărul total de cazuri COVID-19, în Transnistria constituie 1 569.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.