#COVID-19: Informațiile orei; 256 cazuri confirmate astăzi

Jurnal TV, 30 iunie 2020 23:30

Cum protejăm copiii de COVID-19?

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 4 ore
00:10
Noi discuții pentru demiterea Guvernului
2 iulie 2020
22:50
Deputatul Ștefan Gațcan a publicat un nou mesaj video, care stârnește și mai multe semne de întrebare. Acesta apare tot cu mască, deși se află în încăpere, iar ieri spunea că s-a retras undeva cu familia. Curios mai este și faptul că Gațcan citește mesajul de undeva din spatele camerei care-l înregistrează.
Acum 6 ore
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
Acum 8 ore
20:10
30 de gherete de pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală din capitală, au fost astăzi evacuate. Potrivit autorităților, deținătorul lor ar avea contractul de arendă funciară expirat. El ar fi fost somat în repetate rânduri să-şi evacueze chioșcurile, dar a refuzat să se conformeze solicitărilor. După evacuarea gheretelor, pe această porțiune de stradă vor fi amenajate locuri de parcare, promit oficialii municipali.
20:10
Prezentate de Daniela Ciocanu
20:00
Șoferii au intrat în zona de risc! Polițiștii îi verifică pe toți, care au ignorat legislația într-un fel sau altul. Pe dreapta sunt trași cei, care nu și-au achitat amenzile, dar și cei care depășesc limita de viteză. Sunt oprite și mașinile de mare tonaj, care în opinia inspectorilor, reprezintă pericol pe șosea.
20:00
Poliţia a recâştigat controlul asupra aşa-numitei ”zone autonome” din oraşul american Seattle, creată la începutul lunii iunie, în timpul protestelor. Cel puţin 32 de persoane au fost arestate. Operaţiunea, începută cu puţin înainte de răsăritul soarelui, a durat câteva ore, poliţiştii rămânând în zonă pentru a împiedica revenirea protestatarilor.
20:00
De la începutul pandemiei și până în prezent, 824 de copii s-au infectat cu Covid-19. Aproape 70 dintre ei au vârsta mai mică de un an. Noul tip de coronavirus îi afectează pe micii pacienți la fel ca și pe adulți, atenționează specialiștii. Boala le afectează toate organele.
19:50
Mai mulți locuitori din Râbnița, care muncesc în Rezina, au protestat azi-dimineață, timp de câteva ore, pe podul care leagă aceste două orașe. S-a întâmplat după ce administrația regiunii separatiste le-a anulat permisele de trecere de pe malul stâng al Nistrului pe cel drept și nu le-a dat voie să meargă la locurile de muncă.
19:50
Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 17 mii 150, astăzi fiind raportate 252 de cazuri noi. Ministerul Sănătăţii anunță despre 11 decese.
19:50
Ruşii au validat în proporţie de aproape 78 la sută revizuirea Constituţiei, ceea ce îi permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, potrivit numărătorii finale difuzate joi. Rezultatul este calificat de opoziţie drept "mincinos", informează AFP. Participarea la vot a fost în jur de 65 la sută.
19:40
Actualul și fostul premier își testează gradul de influență, acuzându-se reciproc în spațiul virtual. Atacurile au pornit după ce deputații PAS nu s-au prezentat la ședința Parlamentului, unde pe ordinea de zi figurau patru proiecte de legi, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Într-o postare pe Facebook, Ion Chicu admite că Maia Sandu este ”limitată”, iar, în replică, șefa Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că Ion Chicu este ”frustrat”.
19:40
Liderii Platformei DA au inițiat discuții separate cu reprezentanții a trei fracțiuni pentru demiterea Guvernului Chicu și formarea unui nou Executiv. Este vorba despre Partidul Acțiunie și Solidaritate, Partidul Democrat și grupul ”Pro Moldova”. Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari spune că s-au înregistrat progrese, dar modeste.
19:10
Prezentat de Vasile Luchianu
18:30
Statele Unite ale Americii înregistrează un nou record de infectări. Aproape 53 de mii de oameni au fost confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
18:30
Un atac armat a făcut ieri cel puţin 24 de morţi şi şapte răniţi într-un centru de dezintoxicare pentru dependenţii de droguri din Mexic.
18:30
O clădire de trei etaje s-a prăbuşit miercuri pe neaşteptate într-o zonă rezidenţială din cartierul Brooklyn al orașului New York. Potrivit primelor informaţii, victime nu sunt.
Acum 12 ore
17:20
Prezentată de Beton
17:00
Prezentat de Eugenia Apostu
16:20
Locul aflării lui Ștefan Gațcan rămâne o taină. Socialiști refuză să spună unde este deputatul, dar susțin că acesta va face declarații la momentul oportun. Socialiștii afirmă că țin legătura cu Gațcan și că ar avea de realizat împreună un plan, despre care nu scot o vorbă. Între timp, mașina lui Ștefan Gațcan a dispărut din parcarea Parlamentului. ”Sechestrarea unui deputat este un caz grav”, afirmă opoziția.
16:20
De la începutul pandemiei și până astăzi, în toată Republica Moldova au fost date aproape 3000 de amenzi. Valoarea totală este de aproximativ 50 de milioane de lei. Acum două zile, Înalta Curte a decis că amenzile de până la 25 de mii de lei pentru nerespectarea carantinei sunt neconstituționale. Acest lucru nu anulează însă automat sancțiunile deja date sau plătite. Cei care le-au primit trebuie să le conteste în instanță.
16:10
După două săptămâni de pauză, deputații n-au putut să desfășoare nici astăzi o ședință a Parlamentului. În timp ce legislatorii din opoziție făceau declarații în sala de presă, cei ai puterii au încercat să se întrunească în ședință de plen. Doar că au constat că nu mai au majoritate. Chiar și așa, cei din PSRM și PD au continuat discuțiile, transformând ședința Parlamentului într-o ”șezătoare”, cum s-au exprimat unii aleși. Mai mult, au speculat pe seama faptului că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar fi urmat să vină azi în Parlament, fapt negat de Procuratură.
16:10
Procurorii au descins astăzi la fostul sediu al Partidului Democrat, de pe strada Armenească. ”Acțiunile procesuale continuă”, ne-a comunicat reprezentantul procuraturii, Maria Vieru.
16:10
Spitalele publice republicane, municipale și raionale au reluat, de ieri, programarea pacienților pentru intervențiile chirurgicale planificate, anunță Ministerul Sănătății.
16:00
16:00
Faptul că Ștefan Gațcan nu se mai află în Republica Moldova a fost confirmat aseară, în exclusivitate, la postul nostru de televiziune. ”Deja se află la 142 de km de la frontieră”, a precizat în cadrul emisiunii ”Secretele puterii” primarul de Bălți, Renato Usatâi. Serviciul de Informații și Securitate neagă categoric participarea ofițerilor săi în cazul Gațcan.
Ieri
00:50
Usatâi: Dodon l-a evacuat pe Gațcan din Moldova
1 iulie 2020
22:50
Prezentat de Sofia Obadă
22:00
Prezentate de Daniela Ciocanu
21:50
Mai mulți oameni, care urmau să zboare în această dimineață din Chișinău la Moscova, au făcut cale întoarsă de la aeroport. Avionul a decolat cu doar un pasager la bord, ceilalți au rămas la sol și au spus că nu au primit nicio explicație de la operatorul cursei. Reprezentantul companiei avia ne-a declarat însă că Federația Rusă a prelungit restricțiile de zbor până pe 15 iulie și, din acest motiv, pasagerii care n-au o permisiune din partea Consulatului Rusiei în Moldova NU pot fi transportați pe calea aerului.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.