Moldovenii vor vizita Turcia atât pe cale aeriană, cât și pe cale terestră și maritimă. De când intră în vigoare dreptul de a călători

Agora.md, 30 iunie 2020 15:10

Zborurile dintre Republica Moldova și Republica Turcia vor fi reluate începând cu data de 1 iulie 2020, anunțul Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, moldovenii pot intra în Turcia atât pe cale aeriană, cât și pe cea terestră și maritimă. Astfel, zborurile dintre Moldova și Turcia, vor fi reluate începând cu data de 01 iulie, curent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
02:10
Guvernul Chicu ar putea cădea în câteva săptămâni. Declaraţia a fost făcută de deputatul PPDA Igor Munteanu, la emisiunea „Punctul pe azi”. Parlamentarul spune că fracțiunea DA ar fi propus deja candidatura unui nou prim-ministru.
Acum 2 ore
01:00
Misiunea de deminare din localitatea Bălțați, raionul Ialoveni, s-a încheiat. Geniştii Armatei Naţionale, timp de două luni au cercetat 46 de hectare de pădure. Astfel au fost depistate și neutralizate 1260de obiecte explozive. Operațiunea a demarat după ce doi copii s-au rănit grav după ce au găsit un obiect rămas din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
00:40
Partidele Pro Moldova și Platforma DA s-au așezat la masa de dialog. La întâlnirea din 2 iulie cele două părți au discutat demiterea Guvernului condus de Ion Chiciu și formarea unui nou Executiv. Printre subiecte s-a discutat și proiectele pentru care actualul Guvern și-a asumat răspunderea, „în condițiile în care Legislativul este funcțional, iar proiectele pot trece prin procedură normală”.
Acum 4 ore
00:10
Situația bugetară la capitolul venituri s-a stabilizat, în luna iunie fiind înregistrate încasări la bugetul public național cu 300 de milioane de lei mai multe decât în iunie 2019. Sunt asigurări venite din parte prim-ministrului. Ion Chiciu a menționat la emisiunea Puterea a Patra la N4 că indicele demonstrează că „economia lucrează”.
2 iulie 2020
23:50
A părăsit o fracțiune, a aderat la alta. Ar fi demisionat și a rămas „alături” de formațiunea din care a făcut parte inițial. A dispărut, a apărut. A fost sechestrat? A părăsit Republica Moldova? Dacă încă nu ți-ai dat seama, este vorba despre noutățile care au curs gârlă în ultimile două zile despre Ștefan Gațcan. În cazul în care nu ai mai ținut pasul cu amalgamul de evenimente, vezi mai jos cronologia, de la A la Z, a tot ce s-a întâmplat până la această oră, pe marginea acestui subiect.
23:30
La un cimitir, din 100 de gropi sunt 7-8 care sunt pentru cazuri COVID-19 și restul 93 sunt din alte cauze. Sunt calculele premierului Ion Chicu. Astfel, premierul a încercat să dezmintă informația că la cimitirul „Sfântul Lazăr” s-ar pregăti mii de gropi pentru victimele infecției virale. Cifrele au fost menționate la emisiunea Puterea a Patra la N4.
23:30
Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat astăzi, 2 iulie, cererea de demisie a deputatului Ștefan Gațcan. Informația a fost confirmată pentru AGORA de membrul Comisiei Sergiu Litvinenco.
23:10
Parlamentarul socialist Grigore Novac spune cu fermitate că deputații PSRM nu l-au impus pe Ștefan Gațcan să renunțe la mandatul de deputat. Declarațiile au fost spuse la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, în contextul în care Procuratura Generală a confirmat recepționarea plângerii semnate de către deputatul Ștefan Gațcan, în care acesta îi reclamă pe deputații socialiști că l-au impus să renunțe la mandat.
22:40
După ce premierul Ion Chicu i-a adresat un mesaj liderei PAS în care o acuză de alianță cu Candu și Șor și chiar o numește „limitată”, contactată de AGORA, Maia Sandu a adresat o replică: „Am un singur răspuns pentru dumnealui: La muncă!”. Așa cum prim-ministrul a atenționat-o că „în țară mor oameni, nu electorat”, Sandu a subliniat că oamenii mor din cauza modului dezastruos în care premierul administrează criza.
22:30
Medicul și politicianul Ștefan Gațcan apare într-o nouă secvență video. „Nu am fost și nu sunt sechestrat. Am nevoie de reabilitare”, spune Gațcan. Din imagini s-ar părea, însă, că fostul deputat citește de undeva textul pe care îl rostește, întrucât nu privește mereu în cadru.Mai mult, detaliile de publicare a acestui video ridică anumite semne de întrebare.
Acum 6 ore
22:10
Medicul și politicianul Ștefan Gațcan apare într-o nouă secvență video. „Nu am fost și nu sunt sechestrat. Am nevoie de reabilitare”, spune Gațcan. Din imagini s-ar părea, însă, că fostul deputat citește de undeva textul pe care îl rostește, întrucât nu privește mereu în cadru.Mai mult, detaliile de publicare a acestui video ridică anumite semna de întrebare.
22:10
Procuratura Generală a confirmat recepționarea plângerii semnate de către deputatul Ștefan Gațcan, în care acesta îi reclamă pe deputații socialiști că l-au impus să renunțe la mandat. Informația a fost confirmată de șefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru pentruAnticorupție.md.
21:40
Limba galeză ar putea dispărea în următorii 10 ani.O echipă de experți a constatat că în unele comunități „utilizarea și transmiterea vocabularului galez este în colaps”, potrivit Digi24.
21:20
Președintele Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu, sunt în continuare favoriții sondajelor la prezidențiale. Aceștia dunt urmați în top de actualul primar de Bălți, Renato Usatîi, și fostul șef de stat Vladimir Voronin. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de compania Imas.
21:20
Alegeri prezidențiale din acest an au ajuns să aibă o cu totul altă zi de desfășurare, cel puțin în proiectul de lege pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea. Autorii din Executiv au indicat data scrutinului cu o lună mai devreme - pe 1 octombrie 2020 - asta deși Parlamentul a votat ca alegerile să aibă loc pe 1 noiembrie. Mai mult, în dreptul datei, autoritățile au indicat o sumă de 3,3 milioane de lei, bani redirecționați, se pare, de la alte alegeri.
20:50
Premierul Ion Chicu argumentează decizia de asumare a răspunderii de către Guvern pentru proiectele sociale. Șeful Cabinetului de miniștri susține că unul dintre motive ar fi durata mare a procedurilor standarde de aprobare a proiectelor, or, crede Chicu, sunt probleme ce trebuie decise urgent. „Remarc că se cam tem să intru în Parlament, să ies la tribună”, a mai spus premierul la emisiunea Puterea a Patra la N4.
20:30
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în Legislativ ar accede patru formațiuni politice. Este vorba de PSRM, PAS, Partidul Șor și Partidul Nostru. Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat de compania Imas. În același timp, aproape un sfert dintre respondenți susțin că nu au o opțiune sau nu ar vota deloc.
20:30
Șeful statului, Igor Dodon și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, se află în topul preferințelor moldovenilor. Concluzia aparține unui sondaj realizat de IMAS. Potrivit cercetării, 22,1% dintre locuitorii țării noastre sunt de părere că Igor Dodon este cel mai puternic policitian din Moldova, în timp ce 14,3% dintre participanții la sondaj susțin că Maia Sandu este cea mai influentă figură politică.
Acum 8 ore
20:10
Stâlpii de electricitate de pe traseul din regiunea orașului Strășeni au fost înlăturați. Aceasta după ce cazul a stârnit nedumerire, rămânând amplasați pe mijlocul drumului după ce a fost așternut stratul de asfalt.
20:00
Guvernul Chicu ar putea cădea în câteva săptămâni. Declaraţia a fost făcută de deputatul PPDA Igor Munteanu, la emisiunea „Punctul pe azi”. Parlamentarul spune că fracțiunea DA ar fi propus deja candidatura unui nou prim-ministru.
19:50
UE a cerut, joi, Rusiei să investigheze presupuse nereguli denunţate în referendumul pe tema modificării Constituţiei. „Avem cunoştinţă că există reclamaţii privind nereguli”, susține un oficial UE. Potrivit rezultatelor finale, 77,92% dintre cetăţenii ruşi s-au pronunţat în favoarea reformelor constituţionale care i-ar putea permite preşedintelui Vladimir Putin să rămână în funcţie până în 2036, scrie Mediafax.ro.
19:40
UE a cerut, joi, Rusiei să investigheze presupuse nereguli denunţate în referendumul pe tema modificării Constituţiei. „Avem cunoştinţă că există reclamaţii privind nereguli”, susține un oficial UE. Potrivit rezultatelor finale, 77,92% dintre cetăţenii ruşi s-au pronunţat în favoarea reformelor constituţionale care i-ar putea permite preşedintelui Vladimir Putin să rămână în funcţie până în 2036, scrie Mediafax.ro.
19:40
Fracțiunea partidului Acțiune și Solidaritate nu se va prezenta nici mâine la ședința Legislativului, dacă premierul Ion Chicu „va încerca iarăși să ocolească cumva Parlamentul”. Declarația a fost spusă de deputatul PAS Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiuneii „Punctul pe azi”.
19:10
În contextul pandemiei generate de coronavirus, cetățenii R. Moldova sunt obligați să respecte distanța de un metru, igiena mâinilor și purtarea obligatorie a măștilor în transportul public, spații publice închise și comerciale pentru a preveni pericolul pentru sănătatea publică. Mai mult, autoritățile recomandă schimbarea măștilor medicinale la câteva ore după utilizare. Oamenii, însă, neavând suficiente măști sau fiind în imposibilitatea de a le procura, recurg la diferite metode pentru a-și menține gura și nasul acoperite.
19:00
Prim-ministrul Ion Chicu a lansat un mesaj acid la adresa liderei PAS, Maia Sandu, după ce fracțiunea PAS a lipsit de la ședința de azi a Legislativului. În mesajul său, Chicu numește decizia PAS „un moft”, o acuză pe Sandu de alianță cu Candu și Șor și chiar o numește „limitată”. „Știu că-i fac un avantaj lui Năstase prin acest mesaj, dar deoarece el (politician), e „în promile”, Maia Sandu (politician) nu va pierde mare treabă. Electoral vorbind”, a conchis Chicu.
18:50
Misiunea de deminare din localitatea Bălțați, raionul Ialoveni, s-a încheiat. Geniştii Armatei Naţionale, timp de două luni au cercetat 46 de hectare de pădure. Astfel au fost depistate și neutralizate 1260de obiecte explozive. Operațiunea a demarat după ce doi copii s-au rănit grav după ce au găsit un obiect rămas din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
18:50
Fracțiunea partidului Acțiune și Solidaritate va boicota ședința plenară de astăzi, doi iulie. Totul după ce s-a anunțat că deputații urmează să examineze proiectul de asumare a răspunderii Guvernului.
18:50
UPDATE 10:45: Ședința nu a putut avea loc, aceasta a fost transferată pentru ziua de vineri. „Sperăm să convingem colegii pe coridoare”, a spus Dumitru Diacov.PD și PSRM se află în sala plenului și iau cuvântul, pe rând, așteptând în sală deputații din PAS și Platforma DA. Împreună, cele două partide au 49 de deputați, iar pentru cvorum e nevoie de 51 de deputați. Între timp, Pro Moldova, P. Șor și PAS a anunțat că vor boicota ședința.
18:50
Proteste la ședința Consiliului Municipal. Un grup de protestatari au venit cu pancarte pe care au scris „Jos Corupția”, „Vrem Casa Înapoi”. Oamenii legii au venit la fața locului și au cerut protestatarilor să părăsească clădirea, întrucât în sală sunt mai mult de 50 de persoane.
18:50
A devenit câștigătorul unei licitații a municipalității și a achitat peste 2.000.000 de lei pentru un teren de pe strada Alba Iulia. Banii au fost incluși în bugetul public al Chișinăului, însă moldoveanul nu și-a primit terenul. Acesta a venit astăzi la ședința Consiliului Municipal și a cerut banii înapoi după ce timp de nouă luni de zile ar fi fost purtat pe coridoarele primăriei și nu ar fi primit un răspuns oficial. În replică, viceprimarul Victor Chironda a confirmat informația și a declarat că există un conflict dintre APP și Primăria Chișinău, întrucât agenția consideră că acest teren ar aparține statului și nu a municipalității. Respectiv, terenul nu poate fi înregistrat în sistemul de cadastru.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.