Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, serbat la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

Moldova Ortodoxa, 23 mai 2020 01:00

Vineri, 22 mai 2020, în ziua când cinstim Aducerea moaştelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în oraşul Bari, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din municipiul Soroca. În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr.... Articolul Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, serbat la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova Ortodoxa

Acum 12 ore
20:00
În ziua celebrării „Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, vineri, 22 mai 2020, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Prot. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate au efectuat o vizită la Spitalul Clinic Municipal Nr. 4 din... Articolul Intervenție de sprijin din partea Mitropoliei pentru medicii și pacienții Spitalului Clinic Municipal Nr. 4 din Capitală apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
18:30
Aș vrea să arăt şi un alt lucru. Mai mult pentru taţi. Este nevoie şi de taţi în zona școlii şi a învăţatului, să nu cadă doar pe umerii mamelor responsabilitatea aceasta. În toate ale familiei este nevoie şi de taţi, trebuie să se implice mai mult şi aceştia, şi nu ca „torţionari”, când mamele... Articolul Este nevoie ca tatăl să se implice mai mult în viața copilului apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
Mai mult de 2 zile în urmă
01:00
Vineri, 22 mai 2020, în ziua când cinstim Aducerea moaştelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în oraşul Bari, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din municipiul Soroca. În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr.... Articolul Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, serbat la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
21 mai 2020
22:30
ÎPS Pimen către tineri: Ca părinte duhovnicesc, adresez tinerilor îndemnul: citiți cât mai mult din publicistica lui Mihai Eminescu! Veți găsi aceste pagini publicate sub formă de broșuri și la biblioteca fiecărei parohii și mănăstiri din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților; îndreptați-vă pașii și inimile cât mai des spre Putna; acolo vă veți întâlni și cu... Articolul Mesajul dinainte de moarte al Înaltului Pimen către tinerii României: Stați aproape de Biserică și de Eminescu! apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
22:00
Apropierea în plan afectiv, care este mai importantă decât toate celelalte, este hrana sufletească pe care i-o dai copilului tău. Această afecţiune părintească este, de fapt, totul şi nu poate fi înlocuită de nimic: nici de jucării scumpe şi sofisticate, nici de bone ultra-competente, nici de filme de desene animate, nici de vacanţe exotice… de... Articolul Afecţiunea părintească este totul și nu poate fi înlocuită de nimic apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
19 mai 2020
21:00
Mâine dimineață, 20 mai, ora 8.45, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Jirovițkaia” v-a fi întâmpinată la portalul Mănăstirii Ciuflea. La ora 9.00 va începe Sfânta și Dumnezeiasca Litutghie, după care se va oficia un Tedeum de mulțumire. Din cauza virusului Covid 19, accesul credincioșilor este permis doar în curtea Mănăstirii, cu respectarea distanței... Articolul ANUNȚ! Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Jirovițkaia”, la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
18 mai 2020
20:30
Părintele Constantin Necula a transmis duminică recunoștința „întregului corp preoțesc al Ardealului” față de credincioșii reveniți la biserică după o lungă perioadă de așteptare. Așa cum anunțase anterior, preotul și-a încheiat prima predică publică de la finalul stării de urgență cu aplauze și mulțumiri pentru credincioșii care au dat dovadă de multă răbdare. El a... Articolul Revenirea credincioșilor „acasă” aplaudată de Părintele Necula: Biserica vă mulțumește! apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
17 mai 2020
15:30
În Duminica a V-a după Învierea Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în curtea Catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. La Sfânta Liturghie, alături de Episcopul Sorocii a coliturghisit clerul Catedralei episcopale. Credincioșii soroceni s-au rugat cu smerenie în aer liber, alături de ierarh și cler. În... Articolul Sfânta Liturghie din Duminica a V-a după Învierea Domnului la Catedrala episcopală din Soroca apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
15:30
În dimineața Duminicii a V-a după Paști, care este și Duminica Samarinencii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Arhipăstorului i-au fost alături în rugăciune, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, precum și... Articolul Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei), la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
15:00
În Duminica a V după Învierea Domnului (a Samarinencii), Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de către preoți și credincioși. Serviciul divin urma să se săvârșească în curtea Catedralei, însă din motivul condițiilor climatice... Articolul Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
15:00
“Dumnezeu este însăşi viaţa noastră şi dacă nu este încă, trebuie să devină!” În Duminica a V-a după Învierea Domnului (a Samarinencii), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, înconjurat de un sobor de slujitori, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Oricât de păcătos ar fi... Articolul “Scoateţi apă cu bucurie din izvoarele mântuirii” (Isaia 12, 3). Duminica Samarinencii la Mănăstirea Curchi apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
13 mai 2020
23:00
La data de 17 martie Parlamentul Republicii Moldova a aprobat Hotărârea privind declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19 în Republica Moldova din 17 martie-15 mai 2020. În perioada declarării stării de urgență, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova a emis dispoziţii în vederea... Articolul Adresare către Prim-ministrul Republicii Moldova, Dn Ion CHICU apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
12 mai 2020
18:00
Nu este nevoie să-ţi spun cât de nelalocul ei şi cât de răutăcioasă este purtarea aceasta rece pe care o ai faţă de soţul tău. O caracterizezi ca fiind un mijloc indirect şi viclean prin care te răzbuni pentru indiferenţa lui anterioară faţă de tine. Pe de altă parte, tu însăţi vezi limpede că în felul... Articolul Căsătoria este o taină sfântă ! apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
05:30
Pe Hristos, măi, pe Hristos să-L iubim cu putere, cu dragoste dumnezeiască! Fericit monahul care a învățat să-i iubească pe toți și nu cere altora să-l iubească și nici nu-i pasă dacă alții-l iubesc ori ba. Tu iubește-i pe toți în taină și roagă-te înlăuntrul tău. Varsă peste toți iubirea ta. Și va veni un... Articolul Iubirea nu se cere, ci se oferă apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
11 mai 2020
14:00
Lingurița asta sfințită e de argint. Mi-a dat-o tata. Cu ea am împărtășit mii de oameni cu Hristos fără să le dau vreo boală. Totdeauna după ce împărtășesc un om, iau eu în gură restul de Sfânt Sânge de pe ea. Tata o are de la bunicul. Și ei au împărtășit zeci de mii de... Articolul De 250 de ani lingurița asta îl dăruiește pe Hristos lumii apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
10 mai 2020
13:30
Duminica a-IV-a după Paști (a Slăbănogului) a fost prăznuită în mod deosebit de către creştinii Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Cnz. Alexandru Nevschi” din municipiul Ungheni care l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni. În dimineaţa zilei, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori împreună cu creştinii Catedralei.... Articolul În Duminica a IV-a după Paști, Preasfintitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în curtea Catedralei Episcopale din municipiul Ungheni apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
13:30
„Doamne, pe slăbănogul nu scăldătoarea l-a vindecat, ci cuvântul Tău l-a înnoit; şi nici boala cea de mulţi ani nu l-a împiedicat, că mai puternică s-a dovedit lucrarea glasului Tău; şi greutatea cea cu anevoie de purtat o a lepădat şi povara patului o a ridicat, spre mărturia mulţimii îndurărilor Tale, slavă Ţie!” În Duminica... Articolul „Iată un om ‒ Singurul Om!” Duminica a IV-a dupa Paşti la Mănăstirea Curchi apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
13:00
În Duminica a IV-a după Învierea Domnului (a Vindecării slăbănogului de la Vitezda), enoriaşii Catedralei Mitropolitane au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au liturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și sluijtorii sfântului lăcaș. Din... Articolul În Duminica a IV-a dupa Paşti, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în scuarul Catedralei Mitropolitane apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
6 mai 2020
12:00
Când noi suntem veghetori, diavolul nu ne poate vătăma. Poate, însă, fără voia lui, să ne fie de folos, să ne sporească virtutea. Fiecare ispită, fiecare necaz, fiecare atac al diavolului, dacă suntem atenţi şi răbdători, ne poate aduce mare folos. Vrăjmaşul cel închipuit l-a atacat cu atâta furie pe Iov! Dar cu ce l-a vătămat... Articolul Fiecare ispită ne poate fi de folos apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
12:00
Biserica cinsteşte în 6 mai pe Sfântul şi Dreptul Iov, mult răbdătorul. În contextul acestei zile, am selectat câteva versete din cartea vechi testamentară asupra cărora trebuie să medităm în orice moment al vieţii noastre. 1. Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a... Articolul 7 versete din Cartea lui Iov asupra cărora să medităm apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
5 mai 2020
21:30
Domnule Virgiliu Gheorghe, ce ne puteți spune despre legalizarea obligativității vaccinării, adoptată pe 2 martie a.c. de Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților? – Este o nouă înfrângere suferită de poporul român. De ani buni se urmărea promulgarea acestei legi, dar opoziția manifestată ferm de un grup restrâns de oameni a făcut ca această inițiativă... Articolul Știrile îngrijorătoare nu sunt altceva decât teroarea pe care televiziunea și Internetul le răspândesc astăzi în lume apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
21:00
În urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, DISPOZIȚIA nr. 25 din 05 mai 2020 / 9. Întrunirile cu caracter religios (oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase) se vor desfășura strict în aer liber (curțile bisericilor, mănăstirilor, altor culte religioase), cu respectarea obligatorie a distanței sociale de minim 2 metri și cu... Articolul Recomandări cu privire la oficierea sfintelor slujbe începând cu data de 10 mai 2020, în contextul stării de urgență cauzate de virusul Covid 19 apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
16:30
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifeşti a fost purtată vineri în procesiune în Protopopiatul Bacău. „Sfânta de la Trifeşti”, cum mai este cunoscută icoana, a trecut pe la câteva dintre parohiile Cercului pastoral-misionar nr. 4, „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” – Protopopiatul Bacău. Este vorba despre parohiile Negri, Drăgeşti, Dămieneşti şi Pădureni. În... Articolul Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifeşti, în procesiune în Protopopiatul Bacău apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
16:00
Astăzi, a fost luată decizia ca începînd cu următorul weekend, să fie permise serviciile divine cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor. Acest subiect a fost discutat în cadrul vizitei Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la Bălți, unde a avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, PS Marchel. Președintele RM a menționat că mereu... Articolul DECIS! Începînd cu următorul weekend, se permit serviciile divine cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
16:00
Obștea monahală de la Zăbriceni a oferit gratuit, blocul nou construit pentru cazarea pelerinilor (vizitatorilor) din incinta mănăstirii, pentru a fi cazați medicii și asistenții medicali antrenați în lupta cu COVID-19, din cadrul Spitalului Raional Edineț. Inițiativa a fost luată în urma demersului conducerii raionului Edineț. Totodată, medicii vor beneficia și de o masa de 3... Articolul Mănăstirea Zăbriceni oferă cazare gratuită medicilor din cadrul Spitalului Raional Edineț antrenați în lupta cu COVID-19 apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
2 mai 2020
14:00
Sâmbătă, 2 mai, în ziua pomenirii Sfintei Fericitei Matrona, PS Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. La predică, Episcopul Ioan a menționat: „De fiecare dată când Dumnezeu ne conduce prin greutăți, să ne aducem aminte de Dreapta Stareță Matrona din Moscova și... Articolul Episcopul Ioan al Sorocii: Exemplul Fericitei Matrona să ne ajute să transformăm întristarea în putere duhovnicească și bucurie interioară apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
1 mai 2020
20:30
 VIDEO: Arhimandritul Efrem Vatopedinul – Dragostea lui Dumnezeu nu are hotar (subtitrare ro) În aceeași zi : Vecernia Dragostei – Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi, 19 Aprilie 2020 (secvențe) Sursa: https://sfantulmunteathos.wordpress.com/ Articolul VIDEO: Arhimandritul Efrem Vatopedinul – Dragostea lui Dumnezeu nu are hotar (subtitrare ro) apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
28 aprilie 2020
22:00
Marți, 28 aprilie, în incinta Institutului de Medicină Urgentă a avut loc o întâlnire de suflet cu conducerea și un grup de lucrători medicali, care luptă cu virusul COVID-19. Preoții Octavian Moșin și Mihail Bortă au încurajat medicii în aceste zile cumplite, mulțumindu-le din partea credincioșilor pentru toată strădania de a salva vieți omenești în... Articolul Parohia ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău în sprijinul angajaților Institutului de Medicină Urgentă apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.