Premierul Ion Chicu a răspuns criticilor aduse de eurodeputatul Sigfried Mureşan

Sputnik, 23 mai 2020 00:40

Premierul Ion Chicu a criticat dur într-o postare pe facebook declarațiile eurodeputatului Sigfried Mureşan

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
08:30
Partidele de opoziție nu sunt gata deocamdată să acceadă la putere, chiar dacă acesta și este scopul lor. Însă acum nu este momentul când venirea la putere ar fi profitabilă pentru ele.
Acum o oră
08:10
Impactul pandemiei COVID-19 asupra vânzărilor de pe piața auto din Moldova a fost dramatic: în două luni, acestea s-au redus de aproape două ori, susține expertul economic Veaceslav Ioniță.
Acum 2 ore
07:40
Statele Unite nu acceptă acordurile care, în opinia lor, le țin ”cu mâinile legate”, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.
07:20
Rusia condamnă intenția SUA de a-și justifica părăsirea acordului ”Cer deschis” prin evocarea unor probleme tehnice.
07:10
Leul se apreciază în raport cu principalele valute de referință. Euro a pierdut 9 bani în cotațiile oficiale, în raport cu sfârșitul săptămânii trecute. Dolarul a coborât cu 9 bani, iar leul românesc – cu 5 bani moldovenești.
Acum 4 ore
06:40
După o îndelungată perioadă secetoasă, iată că ploile se țin lanț, zi de zi, în prognozele meteorologilor, până la 31 mai. Astăzi va ploua în toată țara, în unele regiuni – cu descărcări electrice.
Acum 12 ore
21:20
Rusia finalizează testările noii rachete balistice intercontinentale "Sarmat", care urmează să ajungă anul viitor în dotarea Forțelor Armate ale Rusiei. Cum va schimba raportul de forțe noua armă rusească care nu poate fi interceptată de niciun Scut Antirachetă.
20:30
Aproximativ 10 la sută dintre apelurile înregistrate la 112 în luna aprilie au vizat nerespectarea măsurilor antiepidemice. Despre acest lucru a anunțat specialistul în relații publice din cadrul Serviciului Național Unic de Urgență 112 Ana Carpovici.
Acum 24 ore
19:40
Ne aflăm în sezonul cartofilor noi – una dintre legumele preferate ale moldovenilor, dacă nu chiar favorita. Sperăm să vă inspire selecția noastră de rețete și să le adaptați după bunul plac.   
18:40
În unele țări, plajele se redeschid în urma relaxării măsurilor restrictive impuse în contextul eforturilor de a combate a răspândirii COVID-19.
17:50
Cărările vieții și căutările sufletești au dus-o pe Ana Everling (Munteanu) în America. Și pentru că muzica este mediul în care se simte ca peștele în apă – a testat mediul muzical de acolo, i-a plăcut și a hotărât să-și continue cariera peste ocean.
17:30
Cum se va schimba piața imobiliară după încheierea regimului stării de urgență – reporterul Sputnik Moldova a încercat să afle de la experți răspunsul la această întrebare.
17:00
Alte 99 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate duminică, 24 mai. Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 7.093 de cazuri. În total, 3.713 persoane au fost tratate, iar 250 au decedat.
16:00
Un designer din Moldova a câștigat două medalii la o competiție prestigioasă de design interior, desfășurată în Italia. Este vorba de Marian Visterniceanu – un tânăr talentat, ambițios, care impresionează printr-o gândire profundă, ieșită din tipare.
15:30
Zona seismică Vrancea, România, a fost zguduită în după-amiaza zilei de duminică de un cutremur de mare adâncime.
15:00
Pompierii și salvatorii au intervenit ieri în 31 de situații de risc. Două incendii au fost provocate din neatenția locatarilor, în Chișinău și Strășeni: a luat foc mâncarea de pe aragaz. În Bălți a fost cuprins de flăcări un garaj.
14:30
În acest an, din cauza pandemiei cu COVID-19, s-a decis ca evenimentele dedicate Zilelor scrierii și culturii slave să fie desfășurate online.
13:40
Primarul Chișinăului a comentat situația transportului în comun, precum și măsurile avute în vedere de autoritățile capitalei pentru instaurarea ordinii pe drumurile municipiului.
13:00
„Nu se poate renunța la sistemul financiar actual în lipsa unui concept alternativ funcțional, dar poate fi îngrădită lăcomia băncilor, nu se poate renunța la sistemul de securitate, dar pot fi limitate abuzurile lui”
12:00
Angela Scripcăraș este stabilită de mai mulți ani la Moscova. Moldoveanca se implică activ în diverse activități și proiecte sociale, fiind și reprezentanta unei Fundații cu activitate internațională, înregistrată în Federația Rusă.
11:30
Alte 261 de persoane au fost tratate de COVID-19 de ieri până astăzi, anunță Ministerul Sănătății. Au fost raportate și 8 decese din cauza coronavirusului, în cazul unor persoane cu vârste cuprinse între 59 și 80 de ani.
10:10
Peste 3.600 de persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore, cu vreo 400 mai puține decât în intervalul anterior. Peste 2.100 au intrat în țară, de asemenea cu vreo 400 în scădere.
10:00
Greutatea echipamentului unui pacificator din Batalionul 22 de Menţinere a Păcii depășește 20 de kilograme. La efortul fizic pe care-l solicită purtarea echipamentului, se adaugă efortul moral-psihologic: li se cere rezistență la stres și concentrare maximă.
09:20
Pe segmentul moldovenesc și român de Internet s-a declanșat un scandal cu tentă diplomatică. Schimbul de replici între Mureșan și Chicu este cel mai discutat subiect al weekendului. Sputnik prezintă reacțiile de la Chișinău și București la declarațiile de pe Facebook.
Ieri
08:40
Marea Britanie urmează să introducă din iunie noi reguli privind măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus. Regulile îi vizează pe cei care sosesc în această ţară, fiind vorba de o înăsprire a măsurilor.
08:00
Mărarul este o plantă-mirodenie de origine sud-est europeană, chiar din zona Mării Negre, potrivit unor surse. Aceasta ar explica de ce este consumat foarte frecvent la noi, dar mai puțin în Europa de Vest.
07:10
Astăzi ar trebui să ne așteptăm la ploi cu descărcări electrice. Ploile vor continua și în zilele următoare, până la sfârșitul lunii mai.
06:30
Creștinii ortodocși îi pomenesc astăzi pe sfinții Chiril și Metodie, care au fost supranumiți apostolii slavilor şi ocrotitorii Europei.
23 mai 2020
21:30
Specialiștii spanioli de la Centrul de Cercetări Biomedicale privind Obezitatea și Nutriția, Universitatea din Navarra, arată că aceste alimente consumate excesiv accelerează procesul îmbătrânirii celulelor.
20:50
Ministerul Sănătăţii din Bulgaria a anunțat că Sofia a anulat interdicţia de intrare pentru vizitatorii provenind din Uniunea Europeană şi din ţările spaţiului Schengen
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.