OFICIAL: FMI va transfera bani Moldovei ”cât mai curând posibil” și fără careva condiții prealabile

Telegraph, 27 martie 2020 08:20

În perioada 30 martie – 1 aprilie, ca răspuns la solicitarea privind acordarea asistenței financiare de urgență pentru ameliorarea impactului economic al COVID-19, o misiune a FMI, sub conducerea lui Ruben Atoyan, va purta discuții de la sediul FMI din Washinton cu autoritățile Republicii Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei, susținute [...] Articolul OFICIAL: FMI va transfera bani Moldovei ”cât mai curând posibil” și fără careva condiții prealabile apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum o oră
15:40
În Republica Moldova nu au fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sănătății, Viorica Dumbărveanu, după ședința Punctului Focal. Astfel, numărul infectărilor confirmate rămâne același – de 199. 143 de cazuri sunt datorate transmiterii locale, iar în 56 de cazuri boala a fost [...] Articolul Moldova nu a înregistrat astăzi cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 2 ore
14:30
Bărbatul care a fugit noaptea trecută din Spitalul Republican, unde era internat cu infecție de coronavirus, a fost găsit de polițiștii din Ialoveni, transmite tv8.md Acesta a fost localizat chiar în orașul Ialoveni. Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Pavel Damaschin, bărbatul se ascundea într-o casă aflată în fază de construcție. „Am chemat ambulanța și [...] Articolul Unde a fost găsit bărbatul care a fugit de la Spitalul Clinic Republican apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 4 ore
14:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre organizarea curselor charter excepționale în vederea repatrierii cetățenilor moldoveni aflați în dificultate peste hotarele țării. În conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.6 din 26.03.20, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va coordona procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter. In acest scop, misiunile diplomatice [...] Articolul MAEIE va organiza curse charter excepționale pentru repatrierea cetățenilor moldoveni de peste hotare aflați în dificultate apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:20
Potrivit informațiilor de la Ministerul Sănătății, în țara noastră au fost înregistrate, până la ziua de ieri, 199 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 5 persoane au fost recuperate și externate, dar și 2 decese, transmite Telegraph.md Persoanele infectate sunt din următoarele raioane:  Hînceşti  22 Soroca  21  Ştefan Vodă  17 Ialoveni  11 Teritoriile de Est  11  Căuşeni  8  Cahul  7  Anenii [...] Articolul Din ce raioane sunt cele 199 persoane infectate cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:10
Ministrul Viorica Dumbrăveanu a anunțat decizia de a activa încă un spital regional în lupta cu noul tip de coronavirus. Spitalul Raional Cahul va fi cea de-a treia instituție spitalicească implicată în tratarea cazurilor de infectare cu COVID-19. Primele două spitale regionale activate au fost SR Bălți și SR Comrat. La mometul actual, în Republica [...] Articolul Încă un spital raional va fi implicat în tratarea pacienților cu virusul COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:00
Ca parte a angajamentului de lungă durată al SUA față de cetățenii Republicii Moldova, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, [...] Articolul SUA donează Moldovei un ajutor medical în valoare de 1,2 milioane de USD apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 6 ore
12:10
De câteva zile au loc lucrările de demolare a construcției nefinalizate și astupare a gropii de fundație din str. Nicolae Costin, transmite Telegraph.md Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei Ion Ceban. „Șantierul a stat abandonat de mai mulți ani, iar groapa de fundație, reprezenta pericol pentru securitatea oamenilor. În anul 2015, Primăria Chișinău a [...] Articolul Construcția nefinalizată din strada Nicolae Costin va fi demolată apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:20
Șase dintre cele 199 de persoane infectate cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova ar urma să fie externate din instituțiile medicale, după ce testele duble de laborator vor confirma un rezultat negativ, informează ZdG.md, citat de Telegraph.md Informația a fost comunicată de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din dimineața [...] Articolul COVID-19: Șase persoane urmează a fi externate astăzi apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 8 ore
09:40
Un bărbat din Dănceni, posibil infectat cu COVID-19, a fugit din Spitalul Clinic Republican, transmite Telegraph.md Potrivit documentului de la IP Centru, acesta a fugit din incinta Spitalului Clinic Republican în această noapte, la ora 02:45, iar acum este căutat de oamenii legii. Din informațiile aflate până acum, acesta a luat un taxi și s-a [...] Articolul DOC // Un bărbat din Dănceni, posibil infectat cu COVID-19, a fugit din Spitalul Clinic Republican apare prima dată în Telegraph Moldova.
09:30
Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat ieri o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii Republicii Moldova și care intenționează să transporte cetățeni ai Federației Ruse care doresc să revină acasă. Totodată, cu aceeași cursă au fost aduse în țara noastră 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului [...] Articolul Rusia a donat Moldovei 10 mii de teste pentru depistarea COVID-19, a anunțat Igor Dodon apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
19:40
”Am o pasiune mare pentru cifre. Tot timpul m-am simțit ”în albia mea”, când am avut de-a face cu ele. Pot în baza cifrelor să spun cu o mare exactitate ce va fi peste o perioadă sau alta…”, scrie premierul Chicu pe pagina sa de pe Fcebook. Potrivit premierului, avem încă 22 de cazuri confirmate. [...] Articolul Premierul Ion Chicu prezintă informații importante pandemia de COVID-19 în Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:30
Potrivit informațiilor de la Ministerul Sănătății, în sistemul medical al fost raportate mai multe infecții cu noul coronavirus, transmite Telegraph.md În total, lucrători medicali infectați cu COVID-19 în sistemul medical sunt: medici- 9; felceri/asistente medicale- 19; infirmiere- 7; șoferi- 1. Din numărul total: 12 lucrători medicali sunt din cadrul Spitalului Clinic Republican; 16 din cadrul [...] Articolul OFICIAL: Numărul de lucrători medicali infectați cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:20
Medicii de la Toma Ciorbă au externat încă 3 persoane, infectate anterior cu COVID-19, transmite Telegraph.md Conform informațiilor oficiale, printre persoanele externate este și o femeie însărcinată. ”Astăzi 3 persoane externate, inclusiv prima gravida”, a menționat Cristina Stratulat, consilier de presă la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova. Informația despre externare a [...] Articolul COVID-19: Medicii de la Toma Ciorbă au externat încă 3 persoane apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:30
Începând e mâine, slujbele din Bisericile din raioanele Edineț și Briceni vor fi ținute într-un format special. Despre aceasta a anunțat Episcopul Nicodim, transmite Telegraph.md  ”Spre atenția clerului din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni! În legătură cu situația critică epidemiologică din țara noastră, legată de răspândirea vertiginoasă a maladiei COVID-19, provocată de noul coronavirus, [...] Articolul Indicație de la Episcopul Nicodim: Cum vor fi ținute slujbele religioase în raioanele Edineț și Briceni apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au adoptat în ședința din 27 martie, cu unanimitate de voturi, o nouă decizie cu privire la felul în care jurnaliștii de televiziune și radio ar trebui să reflecte subiectele legate de pandemia de coronavirus. Se întâmplă la o zi după ce președintele CA, Dragoș Vicol, și-a anulat dispoziția care a [...] Articolul CA a emis o nouă decizie obligatorie pentru toate posturile TV apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Doi preoți sunt infectați cu COVID-19, iar împărtășania și slujbele religioase sunt interzise. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă din această seară, transmite Telegraph.md Potrivit oficialului, un preot este chiar din municipiul Chișinău. La fel, s-a anunțat că este în creștere și numărul persoanelor infectate din rândul celor [...] Articolul Doi preoți sunt infectați cu Covid-19, iar împărtășania și slujbele religioase sunt interzise apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Papa Francisc a donat 30 de dispozitive de ventilaţie şi monitorizare respiratorie unor spitale aflate în regiunile cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi seară administratorul fondului social de la Vatican, cardinalul Konrad Krajewski, citat de Reuters. În acel comunicat oficial, cardinalul Krajewski nu a precizat spitalele în care vor ajunge [...] Articolul Papa Francisc a donat 30 de dispozitive de ventilaţie apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat astăzi că în Republica Moldova au mai fost confirmate N cazuri de infecție cu COVID-19, relatează Telegraph.md. Astfel, în urma procesării a128 probe au fost confirmate alte 22 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ora actuală numărul total de cazuri de infecție cu COVID-19 este de [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // Republica Moldova a anunțat astăzi 22 cazuri de infecție cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a efectuat o vizită de lucru la Combinatul de Panificaţie din Chişinău „Franzeluţa” S.A. Scopul vizitei a fost de a se familiariza cu activitatea întreprinderii, în contextul stării de urgență instituite pe întreg teritoriul țării, de a discuta cu managerul combinatului despre măsurile de protecție sporite pentru a [...] Articolul Ministrul Agriculturii, în vizită la Combinatul de Panificaţie „Franzeluţa” apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Un bărbat a amenințat că va sări de la etajul 7. S-a întâmplat în data de 27 martie, în jurul orei 13.40, pe bulevardul Dacia din capitală. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. Potrivit sursei, bărbatul avea o plasă la gât și amenința că [...] Articolul Un locuitor al capitalei a amenințat că va sări de la etajul șapte apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
În conformitate cu Dispoziția Comisiei Situații Excepționale nr.6 din 26.03.2020, Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoștința cetățenilor că în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020 toate subdiviziunile Serviciului Fiscal de Stat nu vor activa, transmite Telegrph.md În această situație excepțională, autoritatea fiscală națională va oferi tot suportul informațional prin intermediul Centrului Unic de [...] Articolul Serviciul Fiscal de Stat își sistează activitatea în perioada 30 martie – 3 aprilie apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Un bărbat în vârstă de 101 ani a fost externat din spital după ce s-a vindecat de noul coronavirus, a declarat Gloria Lisi, viceprimarul orașului italian Rimini, citat de CNN. Bărbatul, care a fost numit doar „domnul P”, a fost internat la spitalul din Rimini, nord-estul Italiei, săptămâna trecută, după ce fusese testat pozitiv pentru [...] Articolul Un italian de 101 ani s-a vindecat de COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
Ieri
16:20
Perchezițiile de la Inspectoratul de Poliția din Ceadîr-Lunga, efectuate astăzi către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a MAI, împreună cu procurorii, vizează un înalt funcționar din această instituție. UPDATE 16:13: Persoana vizată în dosar este bănuită de abuz de putere și riscă până la 6 ani de închisoare, sau amendă maximă de 117 500 lei, [...] Articolul UPDATE// Un înalt funcționar al Inspectoratului de Poliție din Ceadîr-Lunga „scuturat” de SPIA și procurori apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
În administrația președintelui rus, Vladimir Putin, a fost descoperit un caz de infectare cu noul coronavirus,  despre asta a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Într-adevăr, în administrație a fost descoperit un caz de coronavirus. Acest lucru corespunde realității și sunt întreprinse toate măsurile sanitaro-epidemiologice pentru a nu permite răspândirea virusului”, a declarat [...] Articolul În administrația lui Vladimir Putin, a fost descoperit un caz de infectare cu coronavirus apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Două cazuri de Covid-19 au fost înregistrate pe Insula Paștelui, unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă. Insula care are numele oficial Rapa Nui, aflată la 3.510 de kilometri de Chile, țara de care aparține, a intrat în carantină. Primul caz de coronavirus a fost confirmat acum 3 zile pe insulă. Este vorba [...] Articolul COVID-19 nu cunoaște hotare. A ajuns în unul dintre cele mai retrase locuri de pe planetă apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
Ministrul Apărării Alexandru Pînzari şi şeful Marelui Stat Major, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, au desfăşurat o vizită de lucru în Regimentul de Rachete Antiaeriene, pentru a verifica modul în care sunt întreprinse măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 şi gradul de pregătire a efectivului unităţii pentru a interveni în [...] Articolul Alexandru Pînzari a desfăşurat o vizită de lucru în Regimentul de Rachete Antiaeriene, pentru a verifica măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
Ala Nemerenco, fost ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a vorbit cu ceva timp în urmă, în cadrul unei emisiuni, despre neregulile pe care le-a găsit la Spitalul Clinic Republican, relatează Telegraph.md În cadrul unei ediții a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Ala Nemerenco a vorbit despre faptul că a descoperit spitale în [...] Articolul VIDEO // Vezi ce nereguli a depistat Ala Nemerenco la Spitalul Clinic Republican, în perioada când era ministru apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Oportunitățile de susținere a mediului de afaceri în contextul crizei pandemice prin programele Băncii Mondiale au fost discutate, astăzi, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean și Anna Akhalkatsi managerul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova. În cadrul sesiunii de videoconferință, Serghei Railean a subliniat că toate eforturile Ministerului sunt îndreptate acum în [...] Articolul Banca Mondială va susține bussinesul moldovenesc pentru depășirea crizei pandemice apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
O mașină și un camion s-au tamponat violent în această dimineață în apropierea localității Zahareuca din raionul Telenești. Totul s-ar fi întâmplat din cauza șoferului automobilului care utiliza telefonul în timp ce conducea și a pierdut controlul volanului. Potrivit poliției, la volanul automobilului de marca Audi se afla un bărbat de 33 de ani. Acesta, [...] Articolul ACCIDENT // O mașină și un camion s-au tamponat violent la Telenești apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Perchezițiile de la Inspectoratul de Poliția din Ceadîr-Lunga, efectuate astăzi către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a MAI, împreună cu procurorii, vizează un înalt funcționar din această instituție. Știrea se actualizează. Articolul BREAKING NEWS // Un înalt funcționar al Inspectoratului de Poliție din Ceadîr-Lunga „scuturat” de SPIA și procurori apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.