Autoritățile au prelungit vacanța elevilor pe perioada stării de urgență

LiveNews, 27 martie 2020 08:20

Ministerul Educației a emis ordinul cu privire la prelungirea vacanței pe toată durata stării de urgență, adică până pe 15 mai. Potrivit documentului, conducătorii instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educațional la distanță prin utilizarea tehnologiilor informaționale şi comunicaționale. Recent, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că peste […] Articolul Autoritățile au prelungit vacanța elevilor pe perioada stării de urgență a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 24 ore
20:10
Alți nouă pacienți, internați cu COVID-19, s-au tratat și vor fi externați. Totodată, alte 18 persoane ar putea pleca acasă deja săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Control. “18 persoane am făcut testul repetat și este negativ, dar săptămâna viitoare vom face repetat, si dacă se […] Articolul Ministrul Sănătății: Alți nouă pacienți cu COVID-19 vor fi externați a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
08:40
În perioada 30 martie – 1 aprilie, ca răspuns la solicitarea privind acordarea asistenței financiare de urgență pentru ameliorarea impactului economic al COVID-19, o misiune a FMI, sub conducerea dlui Ruben Atoyan, va purta discuții de la sediul FMI din Washinton cu autoritățile Republicii Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei, susținute […] Articolul $117 milioane pentru lupta cu COVID-19 sunt oferite de către FMI Republicii Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
08:20
Ministerul Educației a emis ordinul cu privire la prelungirea vacanței pe toată durata stării de urgență, adică până pe 15 mai. Potrivit documentului, conducătorii instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educațional la distanță prin utilizarea tehnologiilor informaționale şi comunicaționale. Recent, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că peste […] Articolul Autoritățile au prelungit vacanța elevilor pe perioada stării de urgență a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
26 martie 2020
21:00
Deputații PSRM sunt cei mai generoși. Cel puțin asta rezultă din informațiile prezentate de Secretariatul Parlamentului cu privire la donațiile fracțiunilor pentru lupta cu COVID-19. Totodată, în lista celor care au donat nu se regăsesc parlamentarii din grupul condus de Andrian Candu, ProMoldova. Suma acumulată este 684,294 mii lei. Secretariatul Parlamentului – 106,864 mii lei; […] Articolul PSRM a donat peste jumătate de milion de lei pentru lupta cu COVID-19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Motorina ar putea să se ieftinească cu încă 70 de bani în următoarele săptămâni, iar benzina – cu cel puțin 15 bani. Consiliul Concurenței din Republica Moldova a ajuns la această concluzie, pornind de la trendul de diminuare a prețurilor de panou la produsele petroliere, atestat în spațiul Uniunii Europene. „Consiliul Concurenței estimează o diminuare […] Articolul Veste bună pentru șoferi şi producătorii agricoli! Sunt prognozate noi ieftiniri la carburanți a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Aproape 300 de militari în termen şi pe contract şi 32 de unităţi de tehnică militară din dotarea armatei, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP şi Inspectoratului General de Carabinieri, se află în mai multe localități din țară, pentru a patrula pe străzi şi în parcuri şi a monitoriza respectarea măsurilor impuse […] Articolul 300 de militari cu 32 de unități de tehnică patrulează prin mai multe localități din țară (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:30
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a semnat, joi, un contract de achiziție a echipamentelor medicale de protecție individuală sporită, destinat personalului medical care tratează bolnavii de coronavirus. Ministrul Viorica Dumbrăveanu a declarat că aceste echipamente vor fi transmise în toate spitalele strategice din țară, în care sunt tratate persoanele infectate cu COVID-19. Guvernul a […] Articolul Contract de achiziție a echipamentelor medicale de protecție individuală sporită a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:50
Starea de sănătate a 25 de pacienți cu coronavirus, internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, nu mai prezintă semne clinice de îmbolnăvire, a declarat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu. Ministrul a anunțat că aceste persoane vor mai rămâne în spital până rezultatele testelor vor fi negative. Deocamdată, acești pacienți mai pot fi sursă […] Articolul Dumbrăveanu: 25 din cei internați s-au tratat de coronavirus a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:40
Inspectorii fiscali verifică prețurile, afișate în mai multe farmacii din țară. Într-un comunicat de presă al instituției se spune că urmare a sesizărilor multiple parvenite din partea societății, sub aspectul majorării prețurilor de comercializare a produselor social importante (măști medicinale, mănuși medicinale, dezinfectanți medicali), Serviciul Fiscal de Stat întreprinde acțiuni de verificare a contribuabililor ce […] Articolul Inspectorii fiscali verifică prețurile la măști, dezinfectanți și mănuși a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:20
Acum intrarea principală în parcul „Valea Morilor” are un nou aspect. Acolo a fost construit un havuz, a fost reabilitat pavajul, instalate ghiveciuri pentru flori și mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi. Totodată, parcul a fost iluminat. Proiectul a fost realizat cu suportul unui agent economic în comun cu pretura Centru. „După perioada de criză […] Articolul Scuarul Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală a fost modernizat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:20
Chiar dacă este situație de urgență, Primăria a luat mai multe decizii, care vin drept suport pentru mai multe pături sociale. Astfel, mai multe categorii de persoane din capitală vor primi ajutoare financiare din partea Primăriei Chișinău cu ocazia sărbătorilor de Paște. Astfel, Comisia Protecție Socială din cadrul Primăriei a decis: – Asociaţiei Surzilor din […] Articolul Mai multe categorii de persoane din capitală vor primi ajutoare financiare din partea Primăriei Chișinău cu ocazia sărbătorilor de Paște a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:30
Liderul PAS, Maia Sandu, a confirmat spusele anterioare ale președintelui Igor Dodon referitoare la coronavirus. Ex-premierul Sandu, după ce a citit mai multe studii despre această infecție, a ajuns la concluzia că o treime din oamenii care sunt contaminați cu virusul COVID-19 nu au simptome, dar acești oameni ar putea fi periculoși. Sandu a făcut […] Articolul Maia Sandu a ajuns la concluzia că Igor Dodon are dreptate: O treime din oamenii infectați cu coronavirus nu au simptome, dar ar putea fi periculoși a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
25 martie 2020
15:10
Politologul Vitali Catană vine cu un mesaj pentru diaspora care va fi nevoită să revină în Republica Moldova, după criza provocată de COVID-19. Într-un editorial, publicat pe abcnews.md, analistul politic le amintește moldovenilor reveniți de peste hotare că trebuie să respecte regulile carantinei. De asemenea, să rețină faptul că autoritățile acordă asistență medicală gratuită tuturor […] Articolul Politolog: Cetățenii din DIASPORĂ, nemulțumiți de ceea ce văd în Republica Moldova, e bine să priceapă că NU au contribuit cu nimic ca să fie mai bine a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
24 martie 2020
14:30
Preturile și Direcția Municipală au prezentat planurile de acțiuni privind măsurile de profilaxie și prevenire a răspândirii virusului Covid-19. O solicitare în acest sens a fost făcută de către primarul general Ion Ceban. Totodată, edilul a cerut ca în aceste rapoarte să se includă și numerele de telefon a persoanelor responsabile, unde cetățenii se pot […] Articolul Preturile și Direcția Municipală au prezentat planurile de acțiuni luate în contextul răspândirii Covid-19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
De la începutul lui aprilie, persoanele în vârstă vor primi pensiile, indemnizațiile și alte alocații sociale la domiciliu. Măsurile sunt luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale. „În primele 10-15 zile ale lunii se face aglomerație la poștă. Pentru a evita acest lucru, vom […] Articolul # STAȚI ACASĂ // Bătrânii vor primi pensiile la domiciliu, pentru a fi protejați de coronavirus a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Din cauza stării de urgență, pescuitul în zonele de frontieră este interzis – asta au declarat pentru portalul vînătorul.md oficialii de la Agenția Mediului. Totodată Agenția recomandă să ne abținem de la pescuitul în toate bazinele rîurilor și lacurilor de pe teritoriul Republicii Moldova și să urmăm cu strictețe recomandările Guvernului în ceea ce ține […] Articolul Pescuitul în zonele de frontieră este interzis! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
Organizația Mondială a Sănătății a livrat luni seara un nou lot de teste pentru depistarea coronavirusului. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Oficialul a mai spus că şi un agent economic a donat un lot de teste autorităților de la Chişinău. “Aseară, Organizaţia Mondială a […] Articolul Un nou lot de teste COVID-19 a ajuns în Republica Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:20
”Acestea sunt mănușile în care luptă medicii noștri cu coronavirusul. La prima lor întindere pe mână plesnesc, sunt subțiri, de o calitate foarte proastă și nu asigură nici o protecție. Iată așa și trăim. Dar, oficial, ne merge bine și avem de toate”, a scris Ala Nemerenco, ex-ministru al Sănătății din Cabinetul Maia Sandu. Cu […] Articolul GUVERNUL SANDU și Ala Nemerenco au procurat mănușile care se rup (INVESTIGAȚIE) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
08:20
Primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica recomandă autorităţilor de la Chişinău şi în general celor din R. Moldova să nu facă nicio concesie în ceea ce priveşte întâlnirile de grup, pentru ca efectele luptei împotriva coronavirusului să se facă simţite. În cadrul emisiunii Punctul pe AZi, primarul Iaşiului a vorbit despre măsurile luate de autorităţile ieşene […] Articolul MESAJ PENTRU MOLDOVENI de la primarul de Iași: „Nu faceţi nicio concesie în ceea ce priveşte întâlnirile de grup. Acum este nevoie să ne izolăm cât mai mult” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
08:20
De la începutul lui aprilie, persoanele în vârstă vor primi pensiile, indemnizațiile și alte alocații sociale la domiciliu. Măsurile sunt luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale. „În primele 10-15 zile ale lunii se face aglomerație la poștă. Pentru a evita acest lucru, vom […] Articolul # STAȚI ACASĂ // Bătrânii vor primi pensiile la domiciliu, pentru a fi protejați de coronavirus a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
08:10
15 cazuri noi de infecție cu COVID-19 confirmate luni de laboratorul ANSP, dintre care 11 cu transmitere locală și 4 de import, la cetățeni reveniți din Cehia, Franța și Ucraina. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 109 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, 4 dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană. Ministrul Sănătății, Muncii […] Articolul În Republica Moldova, numărul cazurilor de COVID a ajuns la 109 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
07:30
Autoritățile au decis închiderea tuturor locurilor publice din municipii, orașe și centre raionale. Este vorba despre parcuri, locuri de joacă, și alte spații unde se adună populația. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după Ședința Comisiei Situații Excepționale. „Este o măsură dură, dar absolut necesară pentru a asigura stoparea răspândirii virusului. Angajații MAI și […] Articolul Măsuri noi // Autoritățile INTERZIC părăsirea domiciliului dacă nu este o necesitate stringentă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
23 martie 2020
15:10
Primăria municipiului Chișinău a acumulat pe contul bancar deschis pentru donaţii, suma de 1 milion 393 de mii de lei. Acţiunea se desfăşoară în cadrul Campaniei de colectare de fonduri întru susținerea instituțiilor medicale din capitală, în contextul depășirii situației de criză prin infecția COVID-19. Astfel, banii acumulați din donațiile agenților economici și a persoanelor […] Articolul Campanie de colectare de fonduri // Cum au fost repartizați banii acumulați din donații a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au dezvoltat târziu sau deloc simptome specifice poate ajunge la o rata de 1 la 3 dintre cei care au fost testaţi pozitiv. Potrivit unor date clasificate ale guvernului chinez, obţinute de publicaţia South China Morning Post, citată de mediafax.ro, numărul ”purtătorilor tăcuţi” ai virusului poate fi mult mai […] Articolul Fiecare al treilea bolnav nu știe că are Covid 19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
08:40
Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 23 martie a.c., transportul public din capitală va circula după un anumit program de activitate, fiind parțial restricționat. Astfel, dimineața autobuzele și troleibuzele vor ieși la linie de la ora 05:30 până la 10:00, iar seara, între orele 16:00 – 20:00. Tot de luni, microbuzele de pe rutele […] Articolul De astăzi, transportul public din capitală va circula doar dimineața și seara a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22 martie 2020
09:50
Autoritățile au aplicat în ultimele 24 de ore zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, 24 de persoane fizice au fost sancționare pentru că au încălcat autoizlarea, au fost agresivi cu medicii, sau pentru că au indicat […] Articolul IRESPONSABILITATE // 24 de moldoveni au fost amendați pentru că nu s-au autoizolat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21 martie 2020
19:10
A doua persoană vindecată integral de coronavirus în Moldova. E vorba de femeia care a fost prima diagnosticată cu COVID-19 în țara noastră, în data de 7 martie. Ministra Sănătății, Viorica Dumbraveanu a anunțat, în briefingul de azi de la Celula de criză, că și testul repetat în cazul doamnei a fost negativ. Deoarece această […] Articolul Noutăți bune! A doua persoană vindecată integral de coronavirus a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20 martie 2020
20:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus. Astfel, la ziua de azi, 20 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 17 cazuri noi de COVID-19 confirmate, dintre care 5 cazuri sunt de import și 12 de transmitere locală, respectiv numărul total a […] Articolul 17 cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 66 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:00
Expertul economic, Roman Chirca spune că decizia autorităților de a diminua rata de bază este un bună. „Este un nivel fără precedent de jos al ratei de bază, la nivelul de 3,25%. Această mărime devansează recordul precedent de 3,5% stabilit în aprilie 2013. În contextul anticipării constrângerii economice ca urmare a crizei pandemice, este o […] Articolul EXPERT | Roman Chirca | Nivelul fără precedent de jos al ratei de bază e o măsruă salutabilă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:50
La data de 19 martie curent, ofițerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Inspectoratului național de investigații al IGP și cei ai Inspectoratului de poliție Anenii Noi au documentat cinci cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea echipamentelor de protecție și produselor farmaceutice, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19. Astfel, în mun. Chișinău au […] Articolul BIȘNIȚARII COVID 19 // Poliția a oprit vanzarea ilegală la preți majorat a soluțiilor dezinfectante și măștilor medicinale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.