COVID-19 în R.Moldova // Un deputat a donat mai mult decât fracțiuni întregi pentru susținerea medicilor

Deschide.md, 27 martie 2020 08:20

Deputații, angajații din cadrul cabinetelor deputaților, comisiilor și din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat mijloace financiare pentru a susține medicii în combaterea coronavirusului. Banii acumulați urmează a fi transferați pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, iar destinatarii sunt Spitalul clinic de boli infecțioase ”Toma Ciorbă” și Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Instituțiile sunt printre cele mai solicitate în tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus COVID-19.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
16:50
Pacientul infectat cu coronavirus, care a evadat noaptea trecută de la Spitalul Republican și a fost readus de poliție, se află în stare satisfăcătoare și nu necesită terapie intensivă. Informația a fost comunicată pentru Deschide.MD de directorul instituției, Andrei Uncuța.
Acum 30 minute
16:30
Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a discutat vineri cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.
Acum o oră
16:10
Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, s-a ales cu dosar contravențional. Se întâmplă după ce acesta a participat la o slujbă religioasă, „păstrând distanța socială”, afirmă edilul.
Acum 2 ore
15:40
Papa Francisc a oferit o binecuvântare istorică Cetăţii şi Lumii, “Urbi et Orbi”, în Piaţa Sf. Petru, complet goală. Binecuvântarea “Urbi et Orbi” este de obicei oferită în trei ocazii: când Papa este ales succesorul lui Petru, în ziua de Crăciun şi în ziua de Paşte.
15:20
În ultimele două săptămâni, din momentul instaurării stării de urgență, prin intermediul curselor de zbor charter, în Republica Moldova s-au întors 2500 de persoane. În prezent, în lista de așteptare se regăsesc aproximativ 5-6 mii de persoane, însă cifra diferă de la o oră la alta, precizează ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea. Oficialul anunță că autoritățile lucrează asupra unei liste care va sta la baza viitoarelor curse charter. Principiul „primul venit, primul servit” nu mai este aplicabil. Prioritate vor avea anumite categorii de cetățeni, transmite IPN.
Acum 4 ore
14:50
Numărul deceselor înregistrate în Spania din cauza pandemiei de coronavirus a crescut cu 832 în 24 de ore, potrivit celor mai recente cifre oficiale anunţate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii, bilanţul total al morţilor din această ţară ajungând astfel la 5.690, informează AFP şi Reuters.
14:30
Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depăşit 600.000 de la depistarea virusului în urmă cu trei luni în China, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, scrie The Guardian.
14:20
Au apărut noi informații despre bărbatul infectat cu COVID-19 care noaptea trecută a fugit din Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Dânsul ar fi avut primele simptome încă din data de 19 martie, însă a fost dus la Spitalul raional Ialoveni, iar apoi trimis acasă, după ce medicii l-au diagnosticat cu pneumonie.
14:00
Un automobil de marca Dacia Duster al poliției a fost grav avariat după ce s-a ciocnit cu un automobil de marca Renault. Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă la intersecția străzii Mihai Eminescu cu strada București, din centrul capitalei.
13:40
Bărbatul infectat cu COVID-19, care noaptea trecută a fugit din Spitalul Clinic Republican, a fost prins cu puțin timp de oamenii legii la el acasă. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către surse apropiate anchetei. „În prezent oamenii legii îl audiază. Acesta urmează să fie internat din nou în spital, dar și riscă să fie cercetat penal”, susține interlocutorul nostru.
13:20
Un automobil de marca Dacia Duster al poliției a fost grav avariat după ce s-a ciocnit cu un automobil de marca Renault. Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă la intersecția străzii Mihai Eminescu cu strada București, din centrul capitalei.
Acum 6 ore
12:40
Au apărut noi informații despre bărbatul infectat cu COVID-19 care noaptea trecută a fugit din Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Dânsul ar fi avut primele simptome încă din data de 19 martie, însă a fost dus la Spitalul raional Ialoveni, iar apoi trimis acasă, după ce medicii l-au diagnosticat cu pneumonie.
12:30
Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda asistență medicală în valoare 1,2 milioane de dolari pentru combaterea răspândirii coronavirusului în R.Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentanții misiunii diplomatice în țara noastră.
11:50
Un preot s-a ales cu o amendă de câteva mii de lei, după ce a oficiat slujba divină în incinta lăcaşului sfânt din mun.Soroca, chiar dacă autoritățile au interzis aceasta, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
11:40
În Statele Unite a fost aprobat un test care poate depista infecţia cu coronavirus în câteva minute, informează dpa.
11:20
Trei membri ai Comisiei Situații Excepționale Cahul, printre care și președintele raionului, Marcel Cenușă, au fost testați pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către reprezentanții Ministerului Sănătății.
11:10
Comisia Europeană nu are competențe în domeniul sănătății, acesta fiind și motivul pentru care instituția a solicitat răspunsuri de la fiecare stat membru în parte pentru a putea ajuta țările afectate de coronavirus. Precizările au fost făcute de europarlamentarul român, Marian Jean Marinescu, în cadrul unui interviu acordat cotidianului regional din Craiova „Cuvântul libertății”.
Acum 8 ore
10:50
Autoritățile indiene din Punjab, o regiune din nordul țării, au plasat în carantină aproximativ 40.000 de rezidenți din 20 de sate, în urma unei infectări masive cauzate de o singură persoană, relatează BBC.
10:40
R.Moldova trece la ora de vară în această noapte. Ceasurile vor fi schimbate cu o oră înainte. Ora 03.00 va deveni ora 04.00, transmite IPN.
10:30
Un bărbat infectat cu COVID-19, rezultatele pozitive fiind aflate ieri, a profitat de neatenția medicilor și a fugit din Spitalul Clinic Republican. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:45. Dânsul ar fi luat un taxi și s-a deplasat până la o stație PECO din apropierea localității sale.
10:30
Ministerul Afacerilor Interne al R.Moldova a venit cu o reacție pe pagina de Facebook, după ce un pacient infectat cu COVID-19 a fugit noaptea trecută din Spitalul Clinic Republican.
10:10
Un bărbat suspectat că ar fi fost infectat cu COVID-19 a profitat de neatenția medicilor și a fugit din Spitalul Clinic Republican. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:45. Dânsul ar fi luat un taxi și s-a deplasat până la o stație PECO din apropierea localității sale.
10:10
Autoritățile pregătesc activizarea celui de-al treilea spital regional pentru a interna pacienții suspectați sau confirmați cu COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. De asemenea, aceasta a declarat că specialiștii analizează posibilitatea de descentralizare a testelor, astfel încât acestea să poată fi procesate și în instituțiile medicale regionale.
09:50
Un bărbat suspectat că ar fi fost infectat cu COVID-19 a profitat de neatenția medicilor și a fugit din Spitalul Republican.
09:30
Un tânăr a murit, după ce a fost înjunghiat de colegul de pahar. Crima a avut loc în această dimineață, în localitatea Crihana Veche, din raionul Cahul.
09:10
Escrocii, infractorii cibernetici, grupurile de crimă organizată și pedofilii au început să profite de pe urma pandemiei de coronavirus pentru a își intensifica activitățile în Uniunea Europeană, a anunțat șeful Europol, vineri, scrie POLITICO.
Acum 12 ore
08:20
Guvernul spaniol a decis vineri interzicerea oricărei concedieri în timpul pandemiei de coronavirus, în momentul în care sindicatele estimează că un jur de un milion de salariaţi vor fi temporar în şomaj, scrie AFP.
Acum 24 ore
22:30
Europa a devenit continentul cel mai afectat de coronavirus, cu peste 200.000 de cazuri de infectare. Pandemia a scos la lumină realitatea dură din spitalele europene, luate pe nepregătite de valul de îmbolnăviri. La nivelul UE, România se află printre cele mai dotate țări privind paturile din secțiile de Terapie Intensivă, scrie Politico.eu, care citează date Eurostat din 2017.
22:20
Primăria municipiului Chișinău informează că din 28 martie 2020 și până la anularea situației de urgență, transportul public municipal, troleibuze și autobuze, va circula în regim special și va fi gratuit.
21:40
Aflat în capătul celălalt al lumii, departe de iubita sa, Eihab Boraie, un canadia cu origini egiptene, a aflat că urmează să se închidă granițele din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta se afla în Cairo, cu familia sa, iar prietena era în Quebec, Canada, notează CNN.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.