Coronavirus: Preşedintele Consiliului European afirmă că UE prioritizează libertatea de circulaţie a mărfurilor şi vaccinurile

Radio Chisinau, 27 martie 2020 08:20

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat joi că Uniunea Europeană (UE) prioritizează menţinerea frontierelor deschise pentru circulaţia mărfurilor, precum şi găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului, în cadrul summitului EU, desfăşurat în sistem de videoconferinţă, la care au participat şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
20:20
Numărul deceselor provocate în Italia de epidemia de COVID-19 a crescut cu 837 de cazuri în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 12.428, a comunicat marţi Agenţia de Protecţie Civilă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
19:55
Carantină în orașul Ștefan-Vodă, în satul Carahasani din raionul Ștefan-Vodă și în orașul Soroca. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Situații Excepționale, după ce în aceste localități au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19, iar statistica este una îngrijorătoare.
19:40
Autoizolarea a salvat vieţile a cel puţin 120.000 de europeni, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie. Cercetătorii spun că distanţarea socială duce la reducerea ratei de reproducere a virusului.În lipsa totală a măsurilor de carantină, numărul morţilor din cauza COVID-19 ar fi depăşit 40 de milioane.
Acum 8 ore
19:30
La începutul lunii martie, portughezii mergeau încă la plajă. Pe 19 martie, în Portugalia s-a decretat starea de urgenţă, iar lucrurile s-au schimbat. Guvernul portughez a luat o serie de măsuri la nivelul economiei. În schimbul liniilor de credit, firmele trebuie să garanteze că nu concediază angajaţii.
19:20
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o discuție telefonică cu Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatović, pe marginea respectării drepturilor omului în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană și în Zona de securitate, în condițiile stării de urgență provocată de pandemia de COVID-19.
19:05
Circa opt mii de titulari de patentă nu vor plăti taxa de patentă pentru perioada în care este sistată activitatea piețelor. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.
18:55
Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a depășit 800.000 la nivel mondial, potrivit datelor centralizate de Universitatea americană Johns Hopkins, informază DIGI.2. ro.
18:45
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunţat marţi că a sistat toate tipurile de lucrări silvic-tehnice în fondul forestier de stat. Conform documentului, „se interzice defrișarea copacilor din pădure, sub oricare formă: tăierea de produse principale, tăieri de produse secundare ş.a.", transmite MOLDPRES.
18:00
Încă 55 de persoane sunt ifectate cu COVID-19 în R.Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. În total, sunt 353 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
18:00
Ajutorul anunțat de Uniunea Europeană pentru combaterea crizei pandemice în țările din Parteneriatul Estic, din care face parte și Republica Moldova, este foarte important pentru Chișinău, apreciază analistul politic Ion Tăbârță.
17:50
Regimul separatist de la Tiraspol a blocat nejustificat mai multe drumuri în zona de securitate, care fac legătura între localitățile aflate sub controlul autorităților constituționale de Chișinău. Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a lansat mai multe apeluri către organismele internaționale și a purtat discuții cu ONG-urile care studiază problema transnistreană. Relatează Radu Osipov.
Acum 12 ore
17:10
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează că testele pentru detectarea virusului care cauzează infecţia COVID-19 se efectuează în Laboratorul virusologic al ANSP şi 2 laboratoare private, după ce a fost validată metoda de diagnostic, prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR) certificate IVD.
16:55
Autoritățile au mai confirmat, marți după amiază, trei decese din cauza coronavirusului în România. Bilanțul total a ajuns la 72 de decese.
16:35
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat prima tranșă de echipamente de protecție ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19, transmite IPN.
16:20
Autoritățile trebuie să țină cont de situația și necesitățile persoanelor fără adăpost, atunci când adoptă măsuri și politici publice în contextul epidemiei COVID-19, și de felul în care aceste măsuri le pot afecta pe aceste persoane.
16:15
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a avizat contractele de procurare a energiei electrice, între SA „Energocom”, ÎCS „Premier Energy”, ÎCS ,,Premier Energy Distribution” SA, ÎS „Moldelectrica”, SA „Red Nord” și SA „FEE-Nord”, transmite IPN.
16:05
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat luni că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021, între 23 iulie și 8 august, relatează MOLDPRES.
16:00
Înmormântarea persoanelor decedate din cauza virusului COVID-19 trezește nedumerire și provoacă confuzie în rândul oamenilor în contextul în care autoritățile centrale nu au elaborat o instrucțiune privind modul de înhumare, iar municipalitatea a decis ca toate persoanele care mor din cauza noului tip de coronavirus să fie înmormântate într-un cartier special amenajat la Cimitirul “Sfântul Lazăr” din Capitală, inclusiv, și cei care sunt originari din alte localități ale țării.
15:40
O femeie de 55 de ani din stânga Nistrului, cu COVID-19, s-a stins din viață. Prezența noului tip de coronavirus a fost confirmată post-mortem, femeia fiind internată cu pneumonie bilaterală. Ministerul de facto al afacerilor interne de la Tiraspol anunță despre alte două decese la spitalul de boli infecțioase de la Slobozia. Într-un caz s-a stabilit că pacientul nu avea COVID-19, iar în al doilea rezultatele nu sunt gata, transmite IPN.
15:40
Portugalia a acordat, temporar, drepturi cetățenești tuturor migranților și azilanților din țară, ei primind, astfel, și acces către sistemul de Sănătate al țări în contextul în care pandemia de coronavirus se accentuează din ce în ce mai tare în această țară, relatează CNN.
15:35
Prima tranșă de echipamente medicale de importanță vitală a fost livrată autorităților din Republica Moldova, ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19. Uniformele medicale de protecție vor ajuta personalul medical din prima linie să contracareze noul coronavirus.
15:05
Primarul capitalei, Ion Ceban, împreună cu pretorul de Buiucani, Vadim Brînzaniuc, au mers la Centrul Expozițional Moldexpo, unde, potrivit deciziei conducerii statului, urmează să fie deschis centrul de triere a celor suspecți de coronavirus de tip nou.
15:05
Klaus Iohannis, Preşedintele Românie susţine în aceste momente o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.
15:00
Toate pensile vor fi indexate cu 4,83%, din 1 aprilie 2020. Coeficientul de indexare constituie media creșterii anuale a indicilor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, comunică Casa Naţională de Asigurăti Sociale într-un comunicat de presă citat de IPN.
14:45
Scriitorul Liviu Chiscop a vizitat Republica Moldova de mai multe ori, având mai multe întâlniri cu studenți și elevi de la diferite instituții. Ultima oară s-a aflat la Chișinău la sfârșitul anului 2019, venind cu lansarea noului său volum, despre viața și activitatea lui Vasile Alecsandri. Fiind director al editurii « Contexte », este cunoscut și ca promotor și susținător al tinerilor poeți din Republica Moldova. Emoțiile și sentimentele sale față de Basarabia sunt profunde, pornind de la mărturisirile tatălui său, care fusese trimis aici în calitate de învățător, după Unirea din 1918. Ce i-a povestit tatăl său despre Basarabia și cum s-a numit prima poezie a scriitorului?
14:35
Moneda națională s-a depreciat cu aproape un leu față de euro în ultima săptămână și cu 20 de bani față de dolarul american. Astăzi, pentru prima dată în acest an, cursul oficial față de euro depășește 20 de lei. Experții susțin că în condițiile crizei legate de răspândirea Coronavirusului, presiunile asupra leului vor persista, ceea ce poate duce la creșterea prețurilor.
14:15
O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus, adolescenta devenind astfel cea mai tânără victimă a epidemiei de Covid-19 din Europa.
14:10
O femeie în vârstă de 55 de ani din Tiraspol, care suferea de diabet zaharat și boli de inimă, dar și pneumonie bilaterală, fiind suspectată de infectarea cu virusul COVID-19, a decedat, transmite postul de televiziune Pervîi Pridnestrovskii pe canalul său de Telegram, scrie Ziarul de Gardă.
14:05
Autorităţile pakistaneze transformă trenurile din clasa 1 şi business în spitale mobile de carantină, destinate bolnavilor de COVID-19.
13:50
Partidul Acțiune și Solidaritate condamnă modul inacceptabil în care au fost tratați cei 220 moldoveni blocați la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și solicită Guvernului să stabilească reguli clare cu privire la procesul de repatriere a conaționalilor noștri din diasporă, să ofere o descriere clară a pașilor care trebuie urmați, începând cu procedura de înregistrare pe listă, procedura de cumpărare a biletelor și până la plasarea în carantină a celor care ajung acasă.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.