Anunț de ultima oră! Ieșirea din casă pe timp de noapte ar putea fi interzisă

Telegraph, 26 martie 2020 19:00

Președintele va propune Comisiei pentru Situații Excepționale să declare zile libere toată săptămâna viitoare pentru întreg personalul angajat la stat. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat după ședința Centrului Unic de Control, transmite Telegraph.md. “Zilele respective urmează însă să fie achitate integral de stat. Vor activa doar angajații implicați în combaterea răspândirii virusului. Acest lucru [...] Articolul Anunț de ultima oră! Ieșirea din casă pe timp de noapte ar putea fi interzisă apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 8 ore
18:10
Numărul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 în R.Moldova raportat la numărul de îmbolnăviri denotă o rată de deces de 3%. Astfel, această rată este aproximativ aceeași ca cea înregistrată în SUA (3%) și România (4%), dar mai mare decât în Germania (2%). Datele oficiale la nivel mondial arată că această cifră este mai [...] Articolul Care este diferența dintre rata de deces din cauza COVID-19 în R.Moldova față de cea din SUA, Italia, Spania și alte state apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Statele Unite ale Americii, în prezent țara cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, a depășit pragul de 400.000 de cazuri. În ultimele zile, țara s-a confruntat cu o creștere zilnică a numărului de cazuri de aproximativ 30.000. Numărul deceselor este și în creștere, el depășind, luni, cifra de 10.000. Statele Unite se află [...] Articolul BILANȚ TRAGIC // SUA a depășit pragul de 400 000 de infectați cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
În urma procesării a 629 probe, astăzi au fost depistate alte 118 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu. Din cele N cazuri depistate astăzi, N sunt de import și N de transfer local. Totodată au fost înregistrate și N decese, numărul total al deceselor fiind de [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // 118 cazuri de infecție cu COVID-19 au fost depistate astăzi în Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Un bărbat care a fost prins furând măşti chirurgicale de la un spital din Londra a fost condamnat la trei luni de închisoare, a declarat miercuri poliţia, relatează Reuters. Ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, există în prezent o cerere globală uriaşă pentru măşti atât din partea personalului medical, cât şi a cetăţenilor obişnuiţi, [...] Articolul Un bărbat care a încercat să fure trei măști de la un spital din Londra a fost condamnat la 3 luni de închisoare apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Începând de vineri, 10 aprilie, traficul rutier internațional de pasageri și de mărfuri este reluat prin două puncte de trecere a frontierei dintre R. Moldova și Ucraina. Punctele de frontieră unde se va circula sunt Ocnița-Sochireni și Larga-Kelmențî. „Aceste puncte de trecere a frontierei terestre se deschid și ca urmare a sistării traficului, de către [...] Articolul Decizia CSE: Traficul rutier internațional va fi reluat prin două puncte de trecere a frontierei apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Yaakov Litzman, ministrul sănătăţii din Israel, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce luna trecută a spus că virusul este o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate. Yaakov Litzman, ministrul sănătăţii din Israel, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce luna trecută a spus că virusul este o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate. Potrivit The Times [...] Articolul Un ministru israelean ce considera COVID-19 o „pedeapsă divină” pentru homosexualitate a fost depistat cu infecție de coronavirus apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
17:10
Articolul LIVE // Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Comisia pentru Situații Excepționale a înăsprit regimul de carantină în orașul Soroca. Premierul Ion Chicu a anunțat că decizia a fost luată în urma nerespectării interdicțiilor impuse în această localitate și ca urmare a înregistrării creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. Astfel, se impun reguli stricte în special la deplasările cetățenilor. În zonă vor fi [...] Articolul Regimul de carantină din Soroca a fost înăsprit apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Serviciul de streaming Amazon a fost dat în judecată pentru plagiat, în cazul serialului de succes „The Marvelous Mrs. Maisel”. Reclamanta este o scriitoare care susţine că ideea serialului este copiată dintr-un roman pe care l-a publicat în 2014. Serviciul de streaming Amazon a fost dat în judecată pentru plagiat, în cazul serialului de comedie [...] Articolul Amazon, dat în judecată de către o scriitoare pentru plagiat apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Un camion care transporta pământ s-a răsturnat pe un traseu aflat în reparație la Comrat. Accidentul a avut loc ieri, iar în urma impactului, șoferul camionului a ajuns la spital cu diferite traumatisme. Potrivit presei locale, bărbatul era angajat în lucrările de reparație care se efectuau la moment pe porțiunea respectivă de drum. În timp [...] Articolul VIDEO // Un șofer din Comrat a ajuns la un spital după ce camionul pe care-l conducea s-a răsturnat apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
O pensionară britanică spune că a refuzat o capodoperă Van Gogh în valoare de 13 milioane de lire sterline pentru un clopoțel din alamă de o liră. Gaye Horrell, 76 de ani, spune că, în 1967, i s-a oferit gratuit pictura intitulată „Țărancă în fața unei ferme”. După ce, săptămâna trecută, tabloul a fost vândut [...] Articolul O femeie a refuzat un tablou oferit gratis, care acum s-a vândut cu 13 milioane de lire sterline apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
În Chile, stat situat în America de Sud, autoritățile au decis să ia măsuri drastice pentru a preveni răspândirea Covid-19. Nimeni nu poate intra sau ieși din țară, după ce guvernul a închis totalmente frontierele. Aproximativ 500 de bolivieni blocaţi în Chile s-au confruntat cu militari ai ţării lor în încercarea de a forţa trecerea [...] Articolul CORONAVIRUS // Chile și-a închis totalmente frontierele apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), în calitate de centru de înregistrări al Centrului unic de certificare al Guvernului, a anunțat miercuri că a extins, până la doi ani, termenul de valabilitate a semnăturilor electronice pe care le eliberează. Până în prezent, CTIF elibera semnături electronice valabile doar un an. Potrivit directorului [...] Articolul CTIF a extins până la doi ani termenul de valabilitate a semnăturii electronice apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Combinatul de Ulei din Bălți ar putea să-și sisteze temporar activitatea. Asta după ce trei angajați au fost diagnosticați cu Covid-19, iar fiul uneia dintre muncitoare s-a infectat și el. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți. Potrivit Primarului de Bălți, Renato Usatîi, combinatul își va [...] Articolul Combinatul de Ulei din Bălți ar putea fi închis după ce trei angajați au fost depistați cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Unii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au vândut pe parcursul anului 2019 terenuri și case de locuit, iar alții și-au cumpărat motociclete sau mașini și și-au mărit spațiul de locuit din economiile pe care le aveau sau din donații. În același timp, opt membri ai CSM nu au achiziționat nimic anul trecut. Reporterii [...] Articolul Ce venituri au încasat membrii CSM și pe ce au cheltuit banii, în 2019 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Articolul LIVE // Declarații după ședința Comisiei Situații Excepționale din 8 aprilie 2020 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Parlamentarii, membrii guvernului şi ai birourilor politice, precum şi şefii agenţiilor de stat din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie, iar măsura se aplică până la finalul stării de urgenţă provocată de pandemia de COVID-19. niţiativa a fost lansată de partidul de guvernământ, condus de premierul Boiko Borisov, iar decizia a fost votată [...] Articolul CORONAVIRUS // În Bulgaria parlamentarii, membrii Guvernului și ai birourilor politice au fost suspendați de salarii apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
MSMPS informează despre înregistrarea altor trei decese din cauza infecției COVID-19, relatează Telegraph.md Este vorba despre un bărbat de 80 ani din Glodeni și un bărbat de 80 ani din Soroca, care au fost internați în stare gravă. La fel, astăzi a fost înregistrat un deces în stânga Nistrului, un bărbat de 66 ani. Menționăm [...] Articolul ULTIMA ORĂ! Încă 3 persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Militarii din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” execută misiuni de dezinfectare și igienizare a blocurilor și căminelor, în care locuiesc militarii pe contract, în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii noului COVID-19 și în scopul protejării membrilor familiilor lor și a cetățenilor.  Potrivit Centrului Operațional de Comandă, zilnic patru echipe de militari, echipați [...] Articolul FOTO // Militarii Armatei Naționale dezinfectează și igienizează blocurile în care locuiesc  apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Ion Ceban anunță că s-a decis repartizarea a 40 de milioane de lei, bani municipali identificați pentru lupta cu COVID. Resursele financiare vor fi repartizate Direcției Asistență socială și tuturor instituțiilor medico sanitare municipale, în baza listelor de necesități prezentate de fiecare identitate vizată. Până acum municipalitatea a dat peste 9 milioane de lei tuturor [...] Articolul Ion Ceban anunță că Primăria Chișinău a repartizat 40 de milioane de lei în lupta cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Riscă să rămână fără permisul de conducere pentru toată viața, după ce au fost prinși băuți la volan. Este vorba de 12 șoferi care s-au pornit în stare avansată de ebrietate la drum. Unul dintre aceștia avea un grad de alcoolemie de 1,05 mg/l în aerul expirat. Și alți doi șoferi au fost documentați de [...] Articolul VIDEO // 12 șoferi ar putea rămâne fără permise de conducere pe viață, după ce au urcat la volan în stare de ebrietate apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
În dimineața zilei de 8 aprilie, în Republica Moldova sunt înregistrate 1056 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 135 cazuri sunt confirmate la locuitorii raionului Soroca. Din ele 80 de cazuri sunt înregistrate în municipiul Soroca și 55 de cazuri în localitățile raionului. După cum urmează: s. Stoicani – 5; s. Voloave – 4; [...] Articolul Lista localităților din Soroca unde au fost confirmate cazuri de infecție cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Comisia juridică, numiri și imunități a decis, astăzi, să propună plenului Parlamentului aprobarea, în prima lectură, a proiectului care prevede majorarea vârstei de pensionare a magistraților. Mai exact, proiectul prevede majorarea graduală a vârstei de pensionare pentru judecători, de la 50 de ani la 63 de ani, începând de anul viitor și până în anul [...] Articolul Veste proastă pentru judecători. Vârsta de pensionare va fi majorată apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Ambasada SUA și PNUD au donat computere pentru zona IT de la Centrul Covid-19, pentru a dota centrul de comandă de pe teritoriul „Moldexpo”, relatează Telegraph.md Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, care a mulțumit Guvernului american, Ambsadorului și PNUD pentru sprijin și implicare. Dotarea cu computere va permite stocarea datelor pacienților [...] Articolul Ambasada SUA și PNUD au donat computere pentru zona IT de la Centrul Covid-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:50
Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a venit astăzi cu un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, relatează Telegraph.md „Stimați membri ai comunității romilor din Republica Moldova! În ziua de 8 aprilie este serbată Ziua Internațională a Romilor. Istoria zilei pornește din data de 8 aprilie 1971, când în localitatea Orpington, în apropiere de Londra, [...] Articolul Mesajul premierului cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Leo Varadkar, premierul Irlandei, a lucrat timp de şapte ani ca medic înainte de a intra în politică, iar acum a decis să revină la meseria de bază. Va lucra o tură pe săptămână, pentru început.  Nu se va expune, însă, prea mult. Premierul irlandez va ajuta pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 prin telefon, pentru a [...] Articolul Un prim-ministru se întoarce la profesia de medic pentru a ajuta oamenii pe durata epidemiei de coronavirus apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii pentru depășirea crizei pandemice și derularea proiectelor în domeniile energiei și infrastructurii de transport cu suportul Băncii Europene de Investiții (BEI) au fost abordate în cadrul unei ședințe online dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova, Antonio Castillo. În cadrul discuției au fost [...] Articolul Banca Europeană de Investiții va sprijini Republica Moldova în depășirea crizei pandemice apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Jennifer Lopez, în vârstă de 50 de ani, își amână nunta cu fostul sportiv Alex Rodriguez, de 44 de ani. Ei planificaseră ca ceremonia să aibă loc în lunile următoare, dar epidemia i-a făcut să revină asupra planurilor și să amâne evenimentul pentru anul viitor. J.Lo a recunoscut că din februarie lucrează cu o firmă [...] Articolul Jennifer Lopez și-a amânat nunta din cauza pandemiei apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:50
Spitalul Clinic Militar Central (SCMC) oferă sprijin instituţiilor medicale strategice în spitalizarea şi testarea stării sănătăţii persoanelor suspecte de infectare cu virusul COVID-19 la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Potrivit şefului SCMC, colonel medic Vladimir Trofimov, în perioada 30 martie-6 aprilie, instituţia a primit peste 100 de cetăţeni, care aveau simptome specifice noului coronavirus. „În conformitate cu procedurile stabilite, pacienţii respectivi sunt transportați la spitalul militar cu ambulanţele [...] Articolul Spitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Premiul pentru Energie Durabilă în țările Parteneriatului Estic face parte din „Săptămâna Energiei Durabile 2020” organizată de Uniunea Europeană și oferă recunoaștere proiectelor sprijinite de UE care promovează eficiența energetică și folosirea energiei regenerabile, și care ajută direct cetățenii și comunitățile să economisească energia sau să folosească surse de energie regenerabilă. Competiția este deschisă până [...] Articolul UE organizează cea de-a doua ediție a Premiului pentru Energie Durabilă în țările Parteneriatului Estic apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.