Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au depus cereri de demisie

Agora.md, 26 martie 2020 19:00

Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga au depus cereri de demisie. Informația a fost confirmată pentru jurnaliștii de la Ziarul de Gardă de surse din cadrul instituției medicale. Potrivit informațiilor, cei care renunță la funcții sunt vicedirectorul medical, Ion Balica și  vicedirector management în sănătateNina Munteanu. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
00:10
Medicii care luptă din prima linie cu infecția de COVID-19 ar putea fi cazați la unele hoteluri din capitală.  O solicitare în acest sens a venit din partea șefului statului, Igor Dodon, pentru agenții economici din domeniu. Președintele susține că, în prezent, unii dintre doctorii care refuză să meargă acasă după tură pentru a nu-și pune familiile în pericol, sunt cazați la cămine studențești.
00:10
Astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate alte 118 cazuri noi de coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 1.174 de cazuri. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 
Acum o oră
23:40
Asistența externată acordată țării noastre în perioada pandemiei va fi gestionată de un centru special. Anunțul a fost făcut de ședul Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale. Oficialul a precizat că centrul de coordonare va menține un dialog strâns între donatori, parteneri și instituțiile europene.
Acum 2 ore
23:30
Persoanele care vor să obțină cetățenia Republicii Moldova nu vor putea accesa acest seriviciu pe perioada stării de urgență. Declarația a fost făcută de premierul, Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale. Oficialul a precizat că procedurile nu se referă la cetățenia prin investiții, asupra căreia statul a pus moratoriu mai devreme.
23:20
Alte trei persoane au decedat la 8 aprilie ca urmare a complicațiilor cauzate de virusul COVID-19. Informația a fost plasată cu puțin timp în urmă pe pagina Ministerului Sănătății.
22:50
Începând cu data de 9 aprilie încă un sat din raionul Ștefan Vodă intră în regim de carantină. Este vorba despre localitatea Talmaza. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, în urma ședinței Comisiei Situații Excepționale.
22:40
Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” a realizat un document de politici ce ar putea fi întreprinde de autorități pentru a gestiona criza economică provocată de pandemia de COVID-19. Într-o conferință de presă online, alături de reprezentanți ai guvernării, specialiștii Expert-Grup au prezentat planul lor.
22:40
Interzicerea exporturilor de cereale ar fi o măsură înțeleaptă în condițiile stării de urgență declarată în Moldova, dar și în multe alte state ale lumii. Deputatul Dumitru Alaiba, a publicat pe blogul său un articol în care face referire la un o informație care spune că prin portul Giurgiulești ar fi exportate cantități mari de grâu cu scopul de a crește prețul pe piața internă și de a micșora stoctul. Nici responsabilii de la Serviciul Vamal, nici cei de la Portul Internațional Giurgiulești nu au confirmat informația. 
22:40
Ministerul Finanțelor a acumulat, până în prezent, peste 13,5 milioane de lei din donații pentru a face față în lupta împotriva noului coronavirus. Totuși, instituția nu a cheltuit, deocamdată, niciun ban.
22:40
Banii îţi rezolvă problemele, dar nu pe toate. Nu există sumă care să te salveze atunci când îţi e scris să pleci. Să pleci, de exemplu, din topul miliardarilor. Forbes a publicat lista cu cei mai bogaţi oameni ai planetei, pentru prima oară de la apariţia pandemiei, scrie mediafax.ro. 
22:40
Academia de Studii Economice din Moldova a colectat peste 135 de mii de lei pentru spitalele din Chișinău din prima linie cu pandemia de  COVID-19. 
22:40
Municipiul Soroca va intra într-o carantină și mai strictă. Comisia Situații Excepționale a decis să stabilească reguli mai dure în privința circulației cetățenilor, să restricționeze timpul aflării oamenilor în stradă și să sisteze orice activitate de comerț. De asemenea, potrivit premierului, la Soroca va fi dislocat un efectiv suplimentar de la Ministerul Afacerilor Interne și de la Ministerul Apărării.
Acum 4 ore
22:20
Dacă pentru majoritatea dintre noi e valabil să scriem #StămAcasă sau #LucrămAcasă, pentru cadrele didactice provocarea este triplă sau… înmulțită direct la numărul de elevi din clasă. Cum se întâmplă învățarea de acasă am decis să aflăm de la Natalia Pascariuc, învățătoare din ciclul primar la Instituția Publică Liceul „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Cât de greu sau rapid s-au adaptat situației dascălii și cum îi mai motivăm pe copii să „pună mâna pe carte” ne-a spus învățătoarea într-un interviu pentru EA.md.
22:10
Se fac 16 ani de când Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lucrează în țara noastră pentru binele copiilor și familiilor defavorizate. Deși încă nu au atins majoratul, au dreptul la buletin de identitate. Iar acest act de identitate, constituie încrederea societății și rezultatele care au marcat viețile a mii de destine. Despre ele află mai multe detalii în cele ce urmează.
22:00
S-au ales cu 22 de mii de lei amendă, pentru că nu au respectat regimul de carantină. E vorba de șase tineri din Bălți, care au fost observați de polițiști, consumând bere în curtea unui bloc de locuit, scrie nordnews.md. 
21:50
Cărțile îi sunt cele mai bune prietene, iar visul ei cel mare era să devină bibliotecară. Angela Rădiță a absolvit studiile și când s-a întors acasă să muncească a dat peste dezamăgirea vieții. Din simplul motiv că era de orgine romă a fost respinsă de angajatori. Astăzi, femeia a învins discriminarea și în acest moment ocupă funcția de consilieră locală în satul Gribova. Povestea Angelei a fost relatată de UNDP Moldova cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor. 
21:40
În plină criză pandemică, Primăria satului Brânza din raionul Cahul, unde au fost înregistrate zeci de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, a achiziționat recent un automobil de serviciu pentru edilul localității, în sumă de 340 de mii de lei, echivalentul a circa 17 mii de euro, scrie anticorupție.md.
21:30
Din cei șapte pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Raional Taraclia, șase sunt lucrători medicali. Cinci pacienți sunt angajați ai Centrului de Sănătate din localitatea Valea Perjei, iar unul activează în cadrul spitalului raional, scrie tuk.md.
21:00
Senatorul american Bernie Sanders s-a retras din cursa prezidențială a Partidului Democrat, miercuri, relatează CNN. Retragerea lui Sanders din cursă îi lasă loc liber fostului vicepreședinte Joe Biden, care rămâne, astfel, singurul candidat pentru nominalizarea partidului.
21:00
Peste 1,5 milioane de lei a cheltuit municipalitatea pentru deszăpezirea străzilor din Chișinău și suburbii, în sezonul rece 2019-2020. Asta în condițiile în care  locuitorii capitalei nu s-au putut bucura de zăpadă în acest an. Cel puțin asta arată un document oficial de la Primăria Chișinău, semnat de șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci. Documentul a fost expediat redacției Agora de o sursă anonimă, care ulterior a fost publicat și de consilierul municipal Ion Cebanu, cel care a solicitat informația. 
21:00
Oxana Domenti a depus cerere de demisie din funcția de ambasadoare a R. Moldova în Confederația Elvețiană, scrie Ziarul de Gardă. Mai mult, Domenti a fost prezentată deja drept consilier superior al directorului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
20:50
Antreprenorii primesc o mână de ajutor. În aceste zile a fost lansată o platformă de prim ajutor digital pentru afacerile din țara noastră. Aceasta a fost realizată de Asociația Companiilor de Creație, astfel încât agenții economici să fie tot mai prezenți în mediul online. 
20:50
S-au ales cu 22 de mii de lei amendă, pentru că nu au respectat regimul de carantină. E vorba de șase tineri din Bălți, care au fost observați de polițiști, consumând bere în curtea unui bloc de locuit, scrie nordnews.md. 
Acum 6 ore
20:30
Cu toții cunoaștem că virusul COVID-19, este o pandemie, ce a creat o stare de urgență, care la rândul său, a afectat situația financiară cetățenilor țării. De Ziua Mondială a Sănătății, compania SEBO a decis să-și manifeste recunoștința față de tot ce fac medicii și a venit cu un anunț important.
20:30
Ministerul Sănătății vine cu o primă reacție, după ce o asistentă medicală a publicat fluturașul de salariu primit pentru 12 ture de noapte. Potrivit documentului, o treime din bani, inclusiv cei din suplimentele promise de autorități, au mers pentru impozite.
20:20
Directorul Autorității Aeronautice Civile (ACC) infirmă că a demisionat. Eugen Coștei susține că a primit solicitarea din partea Ministerului Economiei cu privire la demisie, dar continuă să activeze.
20:20
În timp ce unii declară averi modeste, alții au venituri de zeci de salarii medii pe economie. Vorbim despre cei cinci noi miniștri din Guvernul Chicu, desemnați de Partidul Democrat, după coalizarea cu PSRM. Vedeți mai jos datele extrase din declarațiile de avere depuse pentru anul 2019 la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).
20:20
S-au ales cu 22 de mii de lei amendă, pentru că nu au respectat regimul de carantină. E vorba de șase tineri din Bălți, care au fost observați de polițiști, consumând bere în curtea unui bloc de locuit, scrie nordnews.md. 
20:00
Pandemia de coronavirus este unul dintre răspunsurile naturii la acțiunile oamenilor care au ignorat actuala criză climatică. Declrația aparține lui Papa Fracncis, relatează CNN, citat de digi24. 
19:40
Membrii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi examinează posibilitatea ajustării regulamentului Parlamentului așa încât să existe posibilitatea, la necesitate, ca ședințele Legislativului să fie organizate la distanță. Proiectul de lege cu eventuale modificări urmează să fie propus săptămâna viitoare.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.