Demisii în sistemul medical. Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican pleacă din funcție (ZdG)

Radio Chisinau, 26 martie 2020 18:55

Pe timp de pandemie, doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga și-au depus cererile de demisie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
20:15
În Marea Britanie s-a înregistrat o nouă creştere a numărului de persoane bolnave de COVID-19 care şi-au pierdut viaţa.
19:40
Procesul de obţinere a cetăţeniei R.Moldova va fi îngheţat pe toată perioada stării de urgenţă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat prim-ministrul, Ion Chicu, după şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale.
19:40
Guvernul a publicat textul dispoziției adoptată astăzi, 8 aprilie, de către membrii Comisiei pentru situații excepționale întruniți în ședință.
19:25
Ren Zhiqiang (69 de ani) este un magnat chinez, membru al Partidului Comunist din această ţară.Recent, el l-a criticat în termeni duri pe preşedintele Xi Jinping. „Nu este un împărat, ci un clovn dezbrăcat", a spus acesta.
19:15
Senatorul american Bernie Sanders şi-a anunţat miercuri echipa că se retrage din cursa pentru Casa Albă, punând capăt celei de a doua tentative de a obţine învestitura democrată, după o serie de înfrângeri clare în faţa favoritului Joe Biden, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Acum 8 ore
19:05
Organizaţia Mondială a Comerţului avertizează, într-un nou raport, că comerţul global de bunuri ar putea înregistra o scădere abruptă în acest an, din cauza impactului coronavirusului.
18:55
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, laudă acțiunea medicilor și asistentelor din România care au mers în Italia să ajute în efortul de tratare a pacienților bolnavi de coronavirus. Înaltul oficial de la Bruxelles scrie, pe Twitter, că „aceasta este solidaritatea UE în acțiune”.
18:45
Primăria Chișinău a cheltuit în această iarnă peste 1,5 milioane de lei pentru materialele antiderapante folosite la lucrările de deszăpezire, potrivit unui răspuns oferit președintelui fracțiunii PL din cadrul Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu. Documentul este semnat de către șeful interimar al Direcției Generale a Transport Public și Căi de Comunicare a Primăriei Chișinău, Lilian Corpaci.
18:30
China a plasat în carantină un oraş aflat la graniţa cu Rusia, după o creştere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus.
18:25
În componența Comisiei pentru Situații Excepționale trebuie cooptate persoane cu suficientă autoritate morală, care să asigure echilibru și obiectivitate în comunicarea deciziilor acesteia. Cu această propunere vine deputatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, care menționează că în actuala situație de luptă cu pandemia datele false sunt inacceptabile, iar riscul de fraude trebuie eliminat, transmite IPN.
18:00
Încă 118 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în R.Moldova după examinarea a 629 de probe. În total, sunt 1.174 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut după ședința Centrului Unic de Comandă.
17:50
Încă 118 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în R.Moldova după examinarea a 629 de probe. În total, sunt 1.174 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut după ședința Centrului Unic de Comandă.
17:40
17:35
Cele mai recente date referitor la situația privind cazurile de COVID-19 în R.Moldova. Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă, anunțate pentru ora 17:30.
17:25
Numărul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 în R.Moldova raportat la numărul de îmbolnăviri denotă o rată de deces de 3%.
17:10
Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr solicită transparență în achizițiile publice. Într-un demers către Guvern și Comisia pentru Situații Excepționale, fracțiunea solicită răspunsuri la mai multe întrebări referitor la procesul de achiziționare de către stat a echipamentului de protecție, transmite IPN.
Acum 12 ore
17:00
Donație din partea Statelor Unite pentru Centrul COVID-19 din Chișinău. Ambasada SUA în Republica Moldova a donat 25 de calculatoare pentru centrul de triere a bolnavilor de COVID-19, amenajat la Moldexpo.
16:45
De vineri, 10 aprilie, se reia traficul rutier internațional de pasageri și de mărfuri prin două puncte de trecere a frontierei terestrei dintre R. Moldova și Ucraina.
16:40
Autoritățile permit reluarea comerțului ambulant pentru producătorii din gospodăriile țărănești. Comerțul se va putea desfășura în Chișinău, Bălți și în locuri prestabilite.
16:30
A fost aprobată efectuarea unui zbor din Londra spre Chișinău. Cursa charter va aduce în R. Moldova un singur pasager, a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru situații excepționale, fără a se divulga detalii despre acesta.
16:25
În municipiul Soroca vor fi aplicate restricții mai dure începând de mâine, deoarece măsurile întreprinse până acum nu au efectul așteptat, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.
16:15
Declarații după ședința Comisiei Situații Excepționale, anunțate pentru ora 16:00.
16:05
Partidul Verde Ecologist le cere autorităților de la Chișinău să întreprindă acțiunile necesare pentru eliberarea din detenție a celor doi șoferi de ambulanță de la spitalul din Dubăsari, reținuți săptămâna trecută de către regimul separatist de la Tiraspol.
16:00
Dacă micul business, producătorii autohtoni, nu vor fi susținuți activ pentru a evita falimentul și o disponibilizare masivă a lucrătorilor, situația în domeniul ocupării forței de muncă și în domeniul șomajului se poate schimba drastic. Și numărul de șomeri se poate dubla sau chiar tripla, în condițiile în care în țară revin și cetățenii care au fost plecați în străinătate. Însă aici poate exista și o oportunitate, pentru că anul trecut numărul locurilor de muncă vacante era mai mare decât numărul șomerilor aflați la evidență. De această părere este Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, participant în cadrul unei conferințe-video, organizate de Centrul analitic Expert-Grup, transmite IPN.
15:55
Avocații Poporului recomandă autorităților întreprinderea măsurilor de urgență pentru eliberarea din detenție a anumitor categorii de deținuți, inclusiv minori, prin aplicarea celor mai potrivite soluții, astfel încât să fie diminuat considerabil numărul persoanelor aflate în detenție.
15:50
290 de lucrători medical s-au infectat cu COVID-19 în Republica Moldova până în prezent, potrivit datelor publicate astăzi, 8 aprilie, de Ministerul Sănătății, ceea ce reprezintă mai mult de un sfert (27%) din totalul celor 1056 de bolnavi.
15:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale informează despre înregistrarea altor trei decese din cauza infecției COVID-19.
15:40
Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, consideră că mecanisme de gestiune a stării de urgență în regiunea transnistreană sunt neproporționale și contrare standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului. Ombudsmanul cheamă autoritățile statului, reprezentanții mediatorilor și observatorilor în formatul 5+2 să aplice măsuri de ordin diplomatic, juridic sau de alt gen, în conformitate cu dreptul internațional, pentru a asigura realizarea drepturilor și libertăților omului în localitățile administrativ teritoriale din regiunea transnistreană în condițiile stării de urgență, iar restrângerile drepturilor omului să fie proporționale cu situația care le determină, transmite IPN.
15:25
În contextul crizei create de pandemia COVID-19, Comisia Europeană informează că unele state membre ale Uniunii Europene, dar și o parte din partenerii săi comerciali nu mai eliberează certificate de origine preferențială în forma stabilită de tratatele internaționale.
15:20
Cercetătorii Universităţii John Hopkins, din Baltimore, Maryland, au descoperit că există o legătură între populaţiile vaccinate împotriva tuberculozei, COVID-19 şi decesele provocate de această boală.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.