Un medic, doi asistenți și o infirmieră din Soroca au fost infectați cu COVID-19

Jurnal TV, 26 martie 2020 18:50

Patru lucrători de la asistența medicală urgentă Soroca au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic, doi asistenți și o infirmieră.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 4 ore
22:20
21:20
21:10
Astăzi, aproape întreg globul pământesc trece printr-o perioadă complicată, provocată de pandemia de coronavirus. Îndemnul ”Stați acasă” rămâne neschimbat. Până când, nu se știe, dar noi știm că oamenii își aduc aminte cu plăcere cât de bine era în urmă cu un an, în această frumoasă lună de primăvară. Unele subiecte au făcut istorie și noi vă propunem să vedeți în continuare ce difuza Jurnal TV pe 8 aprilie 2019.
21:10
Prezentat de Sofia Obadă
21:10
Prezentate de Daniela Ciocanu
Acum 6 ore
20:00
Poliţiştii care patrulează lacul Konstanz, de la graniţa de sud a Germaniei cu Elveţia, vor folosi un dirijabil pentru a monitoriza respectarea de către public a regimului impus pentru a opri răspândirea noului coronavirus.
19:50
Este devreme să prognozăm când cetățenii își vor putea relua ritmul obișnuit de viață. ”Stăm acasă, pentru că acasă este cel mai sigur loc”, afirmă șeful Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății, Igor Pocanevici. Oficialul a fost aseară invitatul Mariei Levcenco, la emisiunea "O nas", la postul nostru de televiziune.
19:50
Pandemia de coronavirus și restricțiile impuse reprezintă o nouă sursă de riscuri pentru economia Republicii Moldova. ”Ne putem aștepta la un șoc chiar mai puternic decât cel din 2009”, se arată într-un studiu prezentat astăzi de Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”. În astfel de condiții, din partea statului se cer acțiuni hotărâte, consideră autorii studiului.
19:40
Timp de 24 de ore, zilnic, sunt chemați să ajute oamenii suspectați de infectare cu noul coronavirus. Așa că își iau echipamentul de protecție și merg să-și facă datoria. Astăzi, eroii campaniei noastre sunt angajații Punctului de Asistență Medicală Urgentă din satul Talmaza, Ștefan Vodă. După numărul de îmbolnăviri, acest raion este pe cel de-al doilea loc după municipiul Chișinău și unde 26 de angajați ai Serviciului de Urgență au fost confirmați cu virusul COVID-19.
19:40
A murit Valeriu Muravschi, cel de-al doilea prim-ministru al Republicii Moldova. El s-a stins în noaptea zilei de 7 spre 8 aprilie, la vârsta de 70 de ani.
19:30
Un regim mult mai strict de carantină, comparativ cu restul teritoriului Republicii Moldova, va fi instituit în municipiul Soroca. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Ce măsuri au mai fost dispuse, aflați în continuare.
19:00
Centrul de Triere COVID-19 de la „Moldexpo” ar putea fi gata de vineri să-i primească pe cei suspectați de infectare, au declarat autoritățile. Acest lucru este posibil datorită sprijinului tehnic oferit de Ambasada Statelor Unite la Chișinău, precum și de o companie privată de telecomunicații. De asemenea, Primăria capitalei a anunțat că urmează să fie deschis încă un spital de campAnie pentru persoanele suspectate de infectare cu noul tip de coronavirus.
18:30
Acum 8 ore
17:50
Prezentat de Adrian Prodan
17:40
Pacienții suspecați de infectare cu COVID-19 ar putea fi transportați VINERI la Centrul de triere de la „Moldexpo”. Acest lucru este posibil datorită asistenței din partea Ambasadei Statelor Unite la Chișinău.
17:30
Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, ar fi fost obligat să-și dea demisia. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica.
17:30
Prezentat de Adrian Prodan
17:30
Cinci oameni au decedat din cauza noului coronavirus în Republica Moldova. După ce dimineață s-a spus că au murit un bărbat din Glodeni, unul din Cahul și altul din stânga Nistrului, în după amiaza zilei autoritățile au anunțat despre decesul a încă doi bărbați. Unul din Soroca și altul - din Glodeni. Astfel, bilanțul ajunge la 27 de morți. Crește și numărul persoanelor în stare gravă. Ieri erau 77, iar astăzi - 114.
17:20
Fondatorul Twitter Jack Dorsey a anunţat marţi că va dona un miliard de dolari pentru a ajuta la combaterea pandemiei COVID-19, informează AFP.
17:20
Mai mulți copii din Moldova, alături de 140 de tineri muzicieni din întreaga lume, au cântat „Imnul Europei” și au transmis astfel un mesaj de optimism în timpul pandemiei de COVID-19. Din partea țării noastre, la acest proiect global au participat 13 adolescenți, membri ai corului „La La Play Voices”.
17:10
Încă trei persoane au decedat din cauza noului coronavirus. Au murit un bărbat de 62 de ani din Glodeni, unul de 71 de ani din Cahul și altul de 65 de ani din stânga Nistrului. Bilanțul ajunge la 25 de morți. Crește și numărul persoanelor în stare gravă. Ieri erau 77, iar astăzi - 114. Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă ar putea fi plasat în carantină.
17:10
Un angajat al Secretariatului Parlamentului s-a infectat cu noul tip de coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al legislativului.
17:10
România are 209 morți din cauza coronavirusului. În toată lumea, au murit peste 83 de mii de oameni. În timp ce pe glob sunt aproape un milion și jumătate de cazuri de infecție cu noul virus, Italia anunță îmbunătățiri. Și Germania are în continuare o rată mică a mortalității, însă Franța și Spania luptă nonstop. În Statele Unite au murit două mii de oameni, într-o singură zi.
17:10
Un al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud a aterizat azi-dimineaţă la București, pe Aeroportul Otopeni. Au fost aduse aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală.
Acum 24 ore
02:10
Încă o persoană originară din Republica Moldova s-a stins din viață în Italia din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 65 de ani dintr-un sat din raionul Florești. Ea a fost înmormântată într-un cimitir din orașul Bologna.
Ieri
21:50
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
20:30
Prezentate de Daniela Ciocanu
20:20
Cele 140 de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană țărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republicii Moldova, pentru combaterea coronavirusului, nu vor fi distribuite în mod egal sau conform numărului populației. Vor avea prioritate statele care au nevoie să-și echipeze de urgență personalul medical și spitalele și care vor veni cu cele mai argumentate solicitări de finanțare. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Ora expertizei” de către Siegfried Mureșan, șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE – Republica Moldova.
20:20
Aglomerație pe timp de pandemie, în orașul Glodeni. Reporterul nostru a surprins în această dimineață imagini cu mulți oameni pe străzi, în ciuda restricțiilor cauzate de noul tip de coronavirus.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.