Prognoza meteo: Păcat că nu putem ieși din casă - Timp frumos în toată țara  

Sputnik, 26 martie 2020 06:00

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova anunță pentru astăzi timp frumos în toate regiunile țării: ce senin și maxime care ajung până la +17 grade Celsius.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum o oră
10:40
În această noapte, unul din pacienții infectați cu virusul Covid-19 a părăsit Spitalul Clinic Republican, în care a fost internat.
Acum 2 ore
10:20
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 668 de traversări, anunță Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
09:50
În cadrul briefingului de presă de astăzi dimineața, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că medicii din țara noastră înregistrează un progres în tratarea bolnavilor de coronavirus.  
Acum 4 ore
09:10
Banca Națională a Moldovei a anunțat că oferă flexibilitate băncilor în abordarea agenților economici care au credite bancare.
08:20
Potrivit bilanțului de ieri sera, în ultimele 24 de ore, coronavirusul a ucis 299 de persoane în Franţa, iar numărul total de decese a ajuns la 1.995, a anunțat vineri, 27 martie, directorul general al Departamentului Sănătății.
08:00
Autoritățile din Moldova, la fel ca în toată lumea care se confruntă acum cu epidemia de COVID-19, îi îndeamnă pe cetățeni să stea acasă. Iată cinci reguli de aur pe care le recomandă ieromonahul Savatie Baștovoi.
Acum 6 ore
07:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat instrucțiunea privind organizarea asistenței psihologice copiilor, elevilor, părinților și cadrelor didactice pe perioada suspendării procesului educațional.
06:30
Astăzi vom avea vreme frumoasă, cu maxime care variază în funcție de zona geografică între +14 și +19 grade Celsius.   
06:10
Situația în Regatul Unit ar putea să ajungă similară sau chiar să o depășească pe cea din Italia, a spus un jurnalist pentru televiziunea elvețiană SRF, jurnalist care şi-a exprimat temerile cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus în țară.
Acum 8 ore
05:10
Republica Moldova va trece la ora de vară pe 29 martie, ultima duminică a lunii. Ceasurile vor fi schimbate cu o oră înainte.
Acum 24 ore
21:00
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a transmis ministrului moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, din partea autorităților ruse, un lot umanitar compus din 10 mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus.
21:00
Radio Sputnik continuă să se mențină pe prima poziție în clasamentul celor mai citate posturi de radio din Federația Rusă.
20:40
Metodele rusești de combatere a COVID-19 sunt suficient de concrete și de o tehnologie înaltă, bine organizate și susținute de o experiență îndelungată a pregătirii militare ale trupelor speciale – de protecție radioactivă, chimică și biologică (RHBZ).
20:20
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a transmis ministrului moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, din partea autorităților ruse, un lot umanitar compus din 10 mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus.
20:00
Lumea ar fi trebuit să răspundă la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
19:40
Victor Gaiciuc: „Consider că acțiunile întreprinse de președintele Igor Dodon și Comisia pentru Situații Excepționale sunt eficiente și adecvate situației, într-o perioadă în care în multe țări din lume pandemia s-a dezlănțuit”.
19:30
Pentru că suntem în plină pandemie de COVID-17, astăzi, în Republica Moldova, nu este marcată Ziua Mondială a Teatrului, care în alți ani era sărbătorită cu mult fast. Totuși, premierul Ion Chicu a expediat un mesaj d felicitare cu această ocazie.    
19:20
Numărul pacienților care s-au tratat de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 11 persoane, potrivit ministrului Sănătății.
19:10
Judecătorii, în timpul stării de urgență, vor trebui să examineze dosarele timp de 72 de ore și nu 30 de zile cum era în mod normal.
18:40
Seceta prelungită și vântul cu viteză sporită favorizează izbucnirea incendiilor pe câmpurile cu vegetație uscată. Codul Galben de secetă hidrologică a fost instituit de meteorologi pentru perioada 20 - 31 martie.
18:30
Fostul vicepremier Matteo Salvini amenință cu ieșirea Italiei din Uniunea Europeană în cazul în care UE nu va lua măsurile necesare pentru depășirea crizei post-pandemie.
18:10
Summit-ul G20 a fost unul unic și nu doar pentru că a fost ținut online, ci și pentru că cei 20 au trebuit să decidă în ce lume vom trăi. De această părere este Ghevorg Mirzayan, conferențiar la Universitatea de Finanțe de pe lângă Guvernul Federației Ruse.
17:50
Alte 27 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul este de 199 de îmbolnăviri.
17:50
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, anunță că atât populația, cât și autoritățile au devenit mult mia responsabile și, în felul acesta, există o speranță că infecția va putea fi învinsă.
17:40
Antrenamentele și competițiile în instituțiile cu profil sportiv public și privat rămân suspendate până pe 15 mai. Totodată, sunt interzise exercițiile sportive în spații publice, parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive ori zone de agrement.
17:30
Agenția Internațională de Presă ”Rossiya Segodnya” anunță că aderă la Alianța de luptă contra noului tip de coronavirus.
17:10
Guvernul Republicii Moldova nu are un plan economic de lungă durată în situația actuală. O spune consilierul premierului Oleg Tofilat.
16:50
Italia încă nu a atins vârful infecţiilor, astfel că nu a ajuns la cea mai gravă răspândire a pandemiei de coronavirus în țară, a avertizat un oficial italian din Sănătate, după ce s-au înregistrat peste 700 de decese în doar 24 de ore în această ţară.
16:40
Corespondenții Sputnik Moldova au aflat în ce constă ajutorul umanitar oferit de Rusiei, precum și câți concetățeni de-ai noștri se vor întoarce de la Moscova în această zi.
16:30
Prim-ministrul francez, Édouard Philippe, a avertizat că pe francezi îi aşteaptă zile „foarte dificile”, în timp ce numărul cazurilor confirmate cu coronavirus în Franţa a ajuns la aproape 30.000 vineri.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.