Șeful statului dă asigurări că angajații instituțiilor de stat își vor primi salariile la timp. Ce se va întâmpla cu angajații companiilor private

Agora.md, 26 martie 2020 05:00

Angajații instituțiilor de stat vor primi salariile la timp, iar pentru angajații din sectorul privat, statul caută metode pentru a-i susține. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune. Igor Dodon a precizat că un plan de măsuri în acest sens va fi anunțat în zilele următoare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
11:40
Pisica unui veterinar din Belgia a fost infectată cu noul coronavirus, scrie Lalibre.be. Potrivit sursei citate, preşedintele comitetului ştiinţific belgian şi şeful diviziei de boli virale din Scienzano, Steven Van Gucht, a precizat că acesta este un caz izolat şi că, până în prezent, nu există dovezi ale unei transmisii de la om la animal. 
Acum 2 ore
10:40
Șase pacienți, vindecați de COVID-19, vor fi externați pe parcursul zilei de astăzi, iar alte trei persoane au fost externate ieri. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Șefa de la Sănătate a precizat că dintre cele 199 de cazuri de infectare înregistrare, 56 sunt de import și 143 au avut transmitere locală.
10:20
Un pacient infectat cu COVID-19 a fugit din Spitalul Clinic Republican, în care a fost internat. potrivit oamenilor legii, persoana identificată este domiciliată în raionul Ialoveni.
10:00
Trei pacienți, vindecați de COVID-19, vor fi externați pe parcursul zilei de astăzi, iar alte șase persoane vor fi externate în zilele următoare. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Șefa de la Sănătate a precizat că dintre cele 199 de cazuri de infectare înregistrare, 56 sunt de import și 143 au avut transmitere locală.
Acum 12 ore
02:40
După ce, astăzi, ministra Sănătății a declarat că cifra totală a lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinici Republican, infectați cu COVID-19 este de 8 persoane, premierul anunță pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba de 12 cadre medicale infectate. Ion Chicu a precizat că patru dintre cele 12 cazuri au fost confirmate pe parcursul zilei de vineri.
02:30
Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, învinuit de trafic de influență și îmbogățire ilicită, a fost audiat de procurori. El a făcut mai multe declarații pe marginea dosarului în care este cercetat, apoi a plecat acasă. Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, acesta se va afla în stare de carantină, la domiciliu, timp de 14 zile.
02:00
Alimentația sănătoasă trebuie să rămână o prioritate, indiferent de criza provocată de coronavirus la nivel global. În urma restricțiilor de circulație și măsurilor întreprinse de autorități, pentru a preveni răspândirea virusului, oamenii sunt îndemnați să treacă tot mai mult în mediul online, cum ar fi să își umple coșul cu alimente fără să pășească pragul magazinelor. Unii antreprenori s-au adaptat rapid situației și au reușit să pună la dispoziția oamenilor posibilitatea să își cumpere produsele alimentare și de strictă necesitate doar prin câteva clikuri, iar cu ajutorul serviciului de livrare coșul de produse să ajungă în frigiderul casei în doar câteva minute. Haideți să vedem care sunt prețurile alimentelor de primă necesitate în magazinele online din țara noastră. 
02:00
Doi slujitori ai bisericii se numără printre cele 199 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în R. Moldova. De asemenea, a crescut numărul celor care s-au îmbolnăvit în urma unei vizite la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. După ce s-a îmbolnăvit un preot care a mers cu grupul în țara vecină, un nou caz de îmbolnăvire s-a înregistrat la un preot de la o biserică din capitală.
00:50
Astăzi în Republica Moldova a fost anunțat primul deces provocat de infecția COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali. Autoritățile evită însă să spună câți angajați ai sistemului sunt în prezent infectați sau suspecți, unde se află și care e starea lor de sănătate. AGORA a făcut mai multe solicitări în acest sens, dar nu am primit niciun răspuns clar. Considerăm că aceasta este o informație de maxim interes public, întrucât de starea de sănătate a cadrelor medicale și felul în care sunt protejați de stat depinde ulterior și cum va decurge întreg procesul de tratare a celorlalți pacienți, cetățeni ai Republicii Moldova. Întrucât jurnaliștii nu au acces la briefingurile zilnice și nu pot adresa întrebări, venim cu un apel public și solicităm autorităților să comunice exact informațiile referitor la infecțiile cu COVID-19. 
00:50
Autoritățile anunță despre organizarea curselor charter excepționale pentru repatrierea moldovenilor aflați în dificultate peste hotare. Procesul va fi coordonat de  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar misiunile diplomatice si consulare vor actualiza informațiile despre persoanele aflate în dificultate, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, și altor categorii de concetățeni defavorizați.
00:10
Pandemia de coronavirus conduce întreaga lume spre o criză economică, din cauza restricțiilor impuse în calitate de măsuri de protecție. Odată cu apariția și creșterea cazurilor de coronavirus, și în R. Moldova se fac simțite unele devieri la nivel economic. Potrivit experților economici, în următoarele luni, leul moldovenesc ar putea înregistra o depreciere ușoară față de euro și dolar, iar asta din cauza scăderii transferurilor de peste hotare și a exportului. 
00:00
Asociația Businessului European din Moldova în colaborare cu CCF Moldova se află în deplina desfășurare a campaniei de colectare de fonduri ce are drept scop achiziția de echipamente medicale pentru spitalele ce vor interna persoane confirmate Covid 19. Timp de 5 zile a fost deja colectată sumă de 250 de mii de lei din care au fost achitate și livrate echipamente medicale destinate Institutului de Medicină Urgentă.
27 martie 2020
23:50
Încă 22 de moldoveni au fost testați pozitiv cu COVID-19, numărul total al persoanelor infectat ajungând la 199 de cazuri. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Șefa de la Sănătate a precizat că au mai fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăviri a lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican. 
Acum 24 ore
22:50
Banca Națională va oferi flexibilitate băncilor în abordarea agenților economici care au credite bancare. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Comitetul executiv al BNM. Astfel, băncile licențiate  pot să amâne sau să modifice termenele de scadență a plăților și/sau sumele plăților scadente până pe 30 iunie 2020 la creditele acordate agenților economici.
22:40
„Biroul de Credit” S.R.L. se alătură efortului comun al societății, depus în vederea susținerii celor implicați în lupta cu pandemia COVID-19. Compania a decis să doneze 100.000 de lei în sprijinul cadrelor medicale și a pacienților Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.
22:10
itaxi anunță că, în contextul pandemic actual, pentru un plus de siguranță a utilizatorilor săi și pentru a îi ajuta să rămână acasă, lansează serviciul de curierat, disponibil pentru preluare și predare a pachetelor oriunde în Chișinău. Astfel, utilizatorii vor putea selecta, direct din aplicație, opțiunea „Serviciu de curierat”. Tarifele sunt standard, egale cu cele ale unei călătorii cu taxiul, pe distanța parcursă pentru livrare și nu includ niciun fel de costuri ascunse. 
21:50
Șeful statului, Igor Dodon, a decis să compare ughiurile de abordare ale presei cu modul în care poate fi văzută o sticlă cu dezinfectant: pe jumătate plină sau pe jumătate goală. Metafora a fost vociferată  în cadrul unui nou episod din vlogul lui Dodon, „Președintele răspunde”.
21:50
Till Lindemann, 57 de ani, solistul trupei germane Rammstein, a fost diagnosticat cu coronavirus și este internat la secția de Terapie Intensivă a unui spital din Berlin, potrivit Bild.
21:50
Americanii sunt gata de măsuri dramatice pentru a face față pandemiei de coronavirus, scrie Washington Post. Potrivit sursei citate, în New York, medicii ar lua în calcul să nu mai resusciteze bolnavii. Se întâmplă în condițiile în care  au fost înregistrate până acum peste 93.000 de cazuri noi, iar umărul deceselor a depășit 1.300.
21:30
Odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus, autoritățile ies la declarații online, fără prezența jurnaliștilor, adică scapă de întrebări și precizări. Cele spuse ar trebui să conțină, în mod normal, date exacte. Nu s-a întâmplat însă o singură dată ca informațiile relatate să se bată cap în cap.
21:30
Procurorii vor avea un regim special de lucru în săptămâna 30 martie - 3 aprilie, declarată liberă pentru o bună parte din bugetari. Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a semnat un ordin în acest sens.
21:30
Asociația Businessului European din Moldova în colaborare cu CCF Moldova se află în deplina desfășurare a campaniei de colectare de fonduri ce are drept scop achiziția de echipamente medicale pentru spitalele ce vor interna persoane confirmate Covid 19. Timp de 5 zile a fost deja colectată sumă de 250 000 MDL din care au fost achitate și livrate echipamente medicale destinate Institutului de Medicină Urgentă.
21:10
Firma unui consilier PSRM este una dintre principalele companii care livrează dezinfectante instituțiilor medicale. Mai mult, aceasta are de câștigat de pe urma deciziei Guvernului de a limita adaosul comercial pentru aceste categorii de produse, scrie Ziarul de Gardă.
20:30
Autoritățile au decis să suspende traficul aerian spre și dinspre R. Moldova până pe 15 mai, când se termină perioada stării de urgență. Deși inițial, prin decizia Comisiei Situații Excepționale, zborurile se sistau până pe 1 aprilie, printr-un document semnat de Autoritatea Aeronautică Civilă termenul s-a extins. 
20:30
După ce, astăzi, ministra Sănătății a declarat că cifra totală a lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinici Republican, infectați cu COVID-19 este de 8 persoane, premierul anunță pe pagina sa de Facebook că ar vorba de 12 cadre medical infectate. Ion Chicu a precizat că patru dintre cele 12 cazuri au fost confirmate pe parcursul zilei de vineri.
20:20
Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, învinuit de trafic de influență și îmbogățire ilicită, a fost audiat de procurori. El a făcut mai multe declarații pe marginea dosarului în care este cercetat, apoi a plecat acasă. Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, acesta se va afla în stare de carantină, la domiciliu, timp de 14 zile.
20:20
Astăzi se împlinesc 20 de zile de când autoritățile au anunțat despre primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19, pe teritoriul R. Moldova. De atunci am trecut printr-un cord portocaliu, închiderea instituțiilor de învățământ, interzicerea adunărilor mai mari de 50 de persoane, anularea tuturor spectacolelor și concertelor. Mai târziu, ne-am pomenit cu granițele semi-închise, fără niciun zbor spre țară și din țară, iar majoritatea #stămacasă. Până acum, 20 de zile au însemnat 199 de bolnavi. 11 însănătoșiri. Două decese.
20:10
Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, învinuit de trafic de influență și îmbogățire ilicită, a fost audiat de procurori. El a făcut mai multe declarații pe marginea dosarului în care este cercetat, apoi a plecat acasă. Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, acesta se va afla în stare de carantină, la domiciliu, timp de 14 zile.
19:50
Premierul britanic Boris Johnson a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, relatează News.ro. 
19:50
În luna septembrie a acestui an, Teatrul Național Eugene Ionesco împlinește 30 de ani de activitate. Și pentru că astăzi, 27 martie, este Ziua Mondială a Teatrului se dă start Maratonului TEI.Ești invitat să faci o excursie prin toți anii de activitate a teatrului, de la înființarea lui până în prezent!
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.