Media censorship during state of emergency: no personal opinions, no information that is not confirmed by state officials

Moldova.org, 26 martie 2020 01:00

In the context of state of emergency declared on the territory of the Republic of Moldova, the president of the Audiovisual Council (AC) of the Republic of Moldova, Dragoș Vicol, issued, on March 24, a provision through which, media outlets from all over the country are obliged to present only the official position of the competent […]

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 24 ore
17:30
PE SCURT Fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de […] The post Țuțu, dat căutare internațională, s-a predat organelor de drept. Urmează carantina și urmărirea penală appeared first on Moldova.org.
17:30
PE SCURT Dacă ieși din casă, trebuie să ai un document care să-ți confirme identitatea. De asemenea, sunt interzise aflarea a mai mult de trei persoane în locurile publice, cu excepția familiei. Mai mult, dacă 1% din populația unei localități este infectată cu COVID-19, autoritățile pot să pună localitatea în carantină. Acestea sunt câteva măsuri […] The post Măsuri noi / Fără buletin, nu ieșim din casă. Ce condiții trebuie să întrunească o localitate pentru a intra în carantină appeared first on Moldova.org.
13:20
PE SCURT 11:30 FMI a demarat procedura de acordare a creditului de 117 milioane dolari Republicii Moldova pentru diminuarea impactului provocat de COVID-19. 11:25 Unul dintre medicii infectați cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, povestește ce s-a întâmplat în ultimele zile în cadrul spitalului. 10:45 Patru lucrători medicali de la Spitalul Raional Ialoveni, […] The post LIVE TEXT/ Medic infectat de la Spitalul Republican: „Fiecare dintre noi trebuie să-și plătească singuri analizele, testele la COVID-19” appeared first on Moldova.org.
Ieri
12:30
PE SCURT Ora 11:11 439 de moldoveni au revenit acasă în ultimele 24 de ore. Pentru transportarea acestora în R.Moldova, autoritățile au asigurat zboruri charter din Anglia și Franța, dar și un culoar tranzit din Federația Rusă. Ora 10:30 Ministerul Educației a anunțat că perioada de suspendare a procesului educațional  se va prelungi pe toată perioada […] The post LIVE TEXT/ Ministerul Sănătății activează alte două spitale pentru bolnavii cu COVID-19 appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:50
PE SCURT Ora 10:30 20 de unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au plecat azi dimineaţă spre mai multe localități din țară, dar şi prin capitală, pentru a patrula şi monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități. Echipajele comune se deplasează prin localitățile raioanelor Cahul, Hîncești, […] The post LIVE TEXT/ 20 bolnavi cu COVID-19 în stare gravă. 116 persoane sunt suspecte appeared first on Moldova.org.
24 martie 2020
13:00
Apel către cetățenii și medicii Republicii Moldova Tihon Moraru este doctor cardiolog, conferențiar universitar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”,  specialist în Terapie intensivă și farmacolog clinician. Activează în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”, din Chișinău. Acest lucru a trebuit făcut la începutul lunii martie curent. Regret mult că fac public acest apel […] The post Apelul unui medic specialist în Terapie Intensivă din R. Moldova: „Am teamă, că am întârziat cu 3-4 săptămâni” appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Ora 11:35 Primarul de Condrița Andrei Donică a venit cu un apel către locuitorii comunei de a-l informa telefonic despre cazurile de nerespectare a regimului de auto-izolare a celor care s-au întors în localitate din străinătate. Drept recompensă, pentru fiecare sesizare adeverită, primarul anunță că garantează o remunerare de circa 50 la sută […] The post LIVE TEXT/ Un primar promite o recompensă de 11 mii lei pentru denunțarea cazurilor de nerespectare a carantinei appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT  Începând cu 25 martie în Republica Moldova  se interzice aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. Din aceeași dată, se interzice persoanelor de peste 63 ani să se afle în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă. Sunt doar două din cele 40 […] The post În R.Moldova se limitează accesul în locurile publice. Persoanele de peste 63 ani, obligate să stea acasă appeared first on Moldova.org.
23 martie 2020
18:30
Timpul este o resursă pe care nu o poți recupera, dar care poate fi monitorizată eficient, grație unui ceas bun. Dar cum să alegem între un ceas clasic, desprins parcă din filmele cu James Bond, și un smart watch modern, care pe lângă funcțiile de bază îți poate oferi și niște indicatori prestabiliți, precum este […] The post Ceas clasic sau ceas inteligent? Ce să alegi în 2020? appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Ora 11:30 Armata Națională oferă unități de tehnică pentru a transporta personalul medical și pacienții. Ora 11:00 Ambasada SUA la Chișinău continuă să activeze, însă, personalul instituției a fost rugat să lucreze de acasă. De asemenea, Ambasada a decis să limiteze serviciile consulare pentru a evita formarea grupurilor mari. Anunțul a fost făcut […] The post LIVE TEXT/ Armata Națională oferă unități de tehnică pentru a transporta personalul medical și pacienții appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Președintele Igor Dodon a menționat astăzi, că dacă va fi necesar, în acțiunile de combatere a noului tip de coronavirus ar putea fi implicată și Armata. Deocamdată forțele armate nu vor fi implicate, întrucât Ministerul de Interne face față situației.   După întrevederea tradițională de luni a conducerii de vârf a țării, Igor […] The post Igor Dodon: Ne-am pregătit pentru a implica, dacă va fi necesar, și Armata appeared first on Moldova.org.
22 martie 2020
22:00
PE SCURT Italia a devenit noul epicentru al pandemiei. În doar câteva zile a înregistrat peste 50 de mii de cazuri și peste 4800 de decese. Autoritățile italiene susțin că au reacționat cât de repede au putut pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, însă, cronologia evenimentelor și a acțiunilor arată lacunele și punctele unde s-a greșit. […] The post Lecțiile pe care trebuie să le învățăm de la Italia. Unde a greșit? appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT Folosirea soluțiilor pe bază de clor, dezinfectarea încălțămintei, a clanțelor și a balustradelor, reducerea ieșirilor din casă și spălarea corectă și frecventă a mâinilor. Acestea sunt câteva dintre măsurile la care apelează cititorii Moldova.org, pentru a se proteja de COVID-19. Însă, nimeni nu uită cât de important este să se izoleze în casă, […] The post Cum se protejează cititorii Moldova.org de COVID-19 appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Ora 9:00 Până ieri, 21 martie, în Republica Moldova au fost testate circa 670 de persoane, iar la 80 dintre ele a fost depistată infecția cu COVID-19. La Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internate 67 de persoane. Majoritatea acestora (55) înregistrează o evoluție medie a stării, 4 – stare satisfăcătoare, iar […] The post LIVE TEXT / Majoritatea persoanelor internate cu COVID-19 înregistrează o evoluție a stării medie appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Ploaia, timpul posomorât și temperaturile joase i-au făcut pe cei care nu voiau să respecte regulile carantinei, totuși, să stea acasă. Astfel, dacă joi și vineri, vremea frumoasă cu mult soare i-a făcut pe mulți să treacă de frica de a se infecta și au ieșit afară să se plimbe, joace și întâlnească […] The post Dacă carantina nu, atunci ploaia reușește să-i țină pe oameni în casă. Cum va fi vremea în următoarele zile appeared first on Moldova.org.
21 martie 2020
19:20
PE SCURT În timp ce în Republica Moldova sunt confirmate 66 cazuri de infecție cu coronavirus, în Transnistria încă nu există niciun caz. Pentru supravegherea carantinei a 225 de cetățeni au fost direcționate 160 de echipe de patrulare.  De asemenea, este reparată secția de boli infecțioase în cadrul Spitalului Raional din Slobozia. Secția are două […] The post COVID-19 în Transnistria / „Granițele” au fost blocate. 225 de persoane sunt în carantină appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Pandemia provocată de coronavirus a determinat ca elevii să nu mai frecventeze școlile, respectiv, instituțiile de învățământ din Moldova și din alte țări s-au orientat spre lecțiile online. Autoritățile au început recent să caute soluții. Primăria Chișinău va înregistra lecții online, la fel cum o va face și Clasa Viitorului, un proiect educațional […] The post Lecțiile online pe timp de corona-criză. Cum se descurcă profesorii și părinții appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Parlamentul a aprobat pe 17 martie hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020. Este prima dată în istoria independenței R. Moldova când se instituie regimul stării de urgență. Hotărârea prevede că dispozițiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale sunt obligatorii și executorii pentru […] The post Oamenii care iau decizii pentru noi. Cine sunt membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a RM appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT Ora 9:30 De vineri seara până astăzi dimineța numărul persoanele infectate cu COVID-19 a rămas nemodificat – 66. Dintre acestea 27 au fost înregistrate în Chișinău, 15 – în raionul Hâncești, 4 – în Soroca, câte trei cazuri au fost depistate – în Sângerei. Ialoveni și Ștefan Vodă, în Cantemir, Anenii Noi, Căușeni  – […] The post LIVE TEXT/ 66 de persoane cu COVID-19. Sunt 35 cazuri de transmitere locală a infecției appeared first on Moldova.org.
20 martie 2020
16:20
PE SCURT Mai mulți locuitori ai municipiului Chișinău sar în ajutorul persoanelor în etate, care din cauza sănătății precare nu pot ieși afară ca să-și cumpere produse alimentare sau medicamente. Pentru a deveni voluntar și pentru a ajuta pe cei care nu pot face singuri față situației de urgență din țară, trebuie doar să completezi acest formular. […] The post Tineri din Chișinău merg la magazin sau farmacie în locul bătrânilor pentru a-i proteja de COVID-19. Cum poți să te implici appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Ora 11:30 Corpul Păcii și-a evacuat ieri voluntarii care își fac serviciul pe teritoriul Republicii Moldova. Ora 11:00 Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a limitat accesul utilizatorilor la 52 de site-uri care distribuie falsuri. Administratorii acestora riscă să fie pedepsiți penal. Ora 10:30 Unul dintre oamenii infectați cu COVID-19 este o polițistă […] The post LIVE TEXT / 52 de siteuri false au fost închise, iar Corpul Păcii din RM și-a evacuat voluntarii appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Pandemia mondială de COVID – 19 care a paralizat o bună parte din sferele economiei mondiale a trezit o necesitate acută, pe care unii antreprenori, efectiv, o treceau cu vederea, dar, de care acum depinde salvgardarea afacerii lor: câștigarea prezenței online. În condițiile Republicii Moldova, care a intrat într-o stare de urgență de […] The post Cum să câștigi în perioada „corona crizei” o prezență online în 2 timpi și 3 mișcări? appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT În timp ce activitatea mai multor agenți economici a fost sistată, pe șantierele de construcții continuă munca. Agenția pentru Supraveghere Tehnică și-a sistat parțial controalele, iar activiștii civici bat alarma că în perioada Stării de urgență, companiile de construcții ar continua abuzurile. Mai mult decât atât, poliția abia ieri a primit atribuții de […] The post Carantina nu a oprit șantierele de construcții. Controlează cineva lucrările și siguranța muncitorilor? appeared first on Moldova.org.
19 martie 2020
19:40
PE SCURT Faptele bune continuă să fie făcute în rândul cetățenilor și mediului de afaceri. În două zile, mediul de afaceri a donat, în total, un milion de lei spitalelor din Chișinău sau, sub formă de produse alimentare, persoanelor care se alfă în carantină. Pe lângă toate, s-a donat jumătate de tonă de mere, iar […] The post OAMENI de afaceri pe timp de criză donează 1 mln MDL, cărți, jumate de tonă de mere și dezinfectant appeared first on Moldova.org.
17:30
PE SCURT În Republica Moldova sunt înregistrate 36 de cazuri de infectare cu COVID-19. Însă, 12 dintre persoanele infectate sunt din municipiul Chișinău. Cei mai mulți infectați vin din regiunea sectorului Buiucani. PE LUNG 12 dintre cele 36 de cazuri înregistrate de COVID-19 sunt din mun. Chișinău. Cazurile sunt repartizate în felul următor: sect. Botanica […] The post COVID-19 în mun. Chișinău: 12 dintre cei confirmați cu virus sunt din Capitală și suburbiile acesteia appeared first on Moldova.org.
15:30
PE SCURT Suspendarea vizitelor fiscale, amânarea achitării impozitelor de venit, reeșalonarea creditelor ipotecare pentru persoane fizice, etc. Acestea sunt câteva dintre măsurile pe care și le-a propus guvernul să le întreprindă pentru a sări cu o mână de ajutor agenților economici care suferă pierderi mari din cauza stării de urgență din țară. PE LUNG După […] The post Guvernul anunță cum vor fi susținuți agenții economici în timpul pandemiei appeared first on Moldova.org.
13:30
O pompă submersibilă, numită și pompa submersibilă electrică, este o pompă care poate fi complet scufundată în apă. Motorul este închis ermetic și este cuplat aproape de corpul pompei. O pompă submersibilă împinge apa la suprafață transformând energia rotativă în energie cinetică în energie de presiune. Acest lucru se realizează prin apariția apei în pompă: […] The post Cum funcționează o pompă submersibilă automată? appeared first on Moldova.org.
11:20
PE SCURT Numărul persoanelor înregistrate cu COVID-19 este de 36, dintre care 24 sunt de import și alte 12 sunt cu transmitere locală.  Trei pacienți sunt într-o stare gravă, iar o persoană ar putea fi externată, dacă al doilea test va fi negativ, anunță ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Șase persoane vor fi amendate […] The post LIVE TEXT / 36 de cazuri cu COVID-19, înregistrate în R. Moldova. Trei persoane sunt într-o stare gravă appeared first on Moldova.org.
18 martie 2020
19:00
PE SCURT Moldovenii continuă să-i ajute pe cei care luptă acum cu coronavirusul. De data aceasta, vorbim despre oamenii de afaceri, care au donat bani pentru spitalele din țară, au susținut un proiect educațional sau oferă consultații psihologice gratuite pentru medici. PE LUNG În pofida pierderilor pe care le suferă în această perioadă, mai multe […] The post OAMENI de afaceri pe timp de criză. Lecții online, donații spitalelor și o tonă de hipoclorit pentru dezinfectare appeared first on Moldova.org.
19:00
Atunci când vine vorba despre articole de vestimentație pentru femei, cu toții suntem conștienți de faptul că rochia este cea mai îndrăgită de către doamne și domnișoare. De ce? Pentru că rochia ajută o femeie să aibă o mai mare încredere în propriile calități, o ajută să se simtă mai atrăgătoare și mai sexy, o ajută […] The post Cum alegi lungimea rochiei? appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.