COVID-19 în Transnistria / „Granițele” au fost blocate. 225 de persoane sunt în carantină

Moldova.org, 21 martie 2020 19:20

PE SCURT În timp ce în Republica Moldova sunt confirmate 66 cazuri de infecție cu coronavirus, în Transnistria încă nu există niciun caz. Pentru supravegherea carantinei a 225 de cetățeni au fost direcționate 160 de echipe de patrulare.  De asemenea, este reparată secția de boli infecțioase în cadrul Spitalului Raional din Slobozia. Secția are două […] The post COVID-19 în Transnistria / „Granițele” au fost blocate. 225 de persoane sunt în carantină appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
15:50
Acest infografic despre evoluția stării pacienților infectați cu COVID-19 va fi actualizat în fiecare zi. Astfel, vă vom ține la curent cu gradul de infectare și tratare din Republica Moldova. Stați acasă și informați-vă din surse veridice! COVID-19 este o boală infecțioasă respiratorie, care a izbucnit în Wuhan, China, în decembrie 2019 și în doar […] The post INFOGRAFIC / Cum evoluează starea persoanelor infectate cu COVID-19 appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
11:40
PE SCURT 11:00 Întreg cabinetul de miniștri și membrii aparatului premierului, împreună cu șeful Executivului, Ion Chicu, au efectuat teste pentru Covid-19, la un laborator privat din Chișinău. În același timp, 09:50 Din cele 298 de cazuri, 44 persoane sunt în stare gravă, iar alte 18 au fost tratate. De asemenea, ministra Dumbrăveanu a declarat […] The post LIVE TEXT/ Încă 5 persoane tratate și 44 în stare gravă. Când va fi funcțional centrul de triere appeared first on Moldova.org.
Ieri
17:00
Mereu mi-a fost greu să mă prezint în mod serios în fața cuiva, dar cred că cea mai simplă introducere ar fi: Bună, sunt Oana Rusu, sunt studentă la Imagine de film și TV și filmez/montez reportaje pentru Moldova.org. Dragostea mea față de film s-a născut cam odată cu mine. Ai mei fiind actori, am […] The post Salut! Sunt Oana și o să-ți recomand săptămânal filme appeared first on Moldova.org.
14:50
PE SCURT Autoritățile de la Chișinău vor procura din China 100 000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Acestea vor fi aduse la Chișinău cu o cursă charter. Pentru revenirea moldovenilor din diasporă vor fi organizate zilnic câteva curse charter. Cursele vor fi autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale. Angajații statului, care au fost infectați cu […] The post R.Moldova va procura 100 000 teste din China. Pentru revenirea moldovenilor vor fi organizate zilnic curse charter appeared first on Moldova.org.
14:50
PE SCURT În timp ce medicii încearcă să trateze pacienții infectați și sectorul IT se implică în lupta cu COVID-19. Programatorii, designerii și alți specialiști IT au decis să creeze aplicații și roboți pentru a le ușura viața fie medicilor, fie profesorilor. De asemenea, specialiștii s-au gândit să creeze un robot care să livreze medicamente […] The post Ce fac specialiștii IT din Moldova împotriva COVID-19? Roboți, aplicații și hărți appeared first on Moldova.org.
12:40
PE SCURT Ora 9:50 44 de persoane din cele 163 infectate cu coronavirus în R. Moldova sunt în stare gravă. 32 de bolnavi se află la spitalul „Toma Ciorbă”, iar 12 la Spitalul Clinic Republican. Din numărul total de cazuri cu COVID-19, 59 sunt de import, iar restul la nivel local. Ttodată, din cei infectați  149 sunt […] The post LIVE TEXT/ 44 de bolnavi cu COVID-19 sunt în stare gravă appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
PE SCURT Transnistria a numărat astăzi, 29 martie, al 18-lea caz de infectare cu COVID-19. Autoproclamatele autorități au dispus ca studenții de la medicină să facă practică acum, iar medicii pensionari să se auto-izoleze sau să-și ia concediu. Este important să-ți spune că un cuplu va fi sancționat pentru că nu au respectat carantina după […] The post Transnistria / Doi soți, pedepsiți pentru că nu au stat în carantină după ce au fost „peste hotare” în Moldova appeared first on Moldova.org.
18:00
PE SCURT Șoc. Criză. Acum iese la iveală insecuritatea noastră interioară. Frici și stări greu de suportat: nu mai putem controla viitorul, ne-am trezit izolați în casă cu familia și lipsa granițelor ne sufocă, se ridică frica de foamete, frica sărăciei, care până acum își au un ecou profund în ADN-ul nostru, frica de singurătate, […] The post E în regulă să te simți iritat, copleșit, înfricoșat. 7 sfaturi și 6 exerciții, dacă ești în izolare appeared first on Moldova.org.
11:50
PE SCURT 10:30 13 persoane sunt în stare gravă și sunt internate la Spitalul Clinic Republican. Mai mult, vor fi activate spitalele raionale. Ministra comentează condițiile din instituțiile medicale. 09:00 Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a publicat un video în care arată cum sunt examinați pacienții infectați cu coronavirus. 08:00 În ultimele 24 de ore, […] The post LIVE TEXT/ Fiecare a 5-a persoană infectată cu coronavirus este lucrător medical appeared first on Moldova.org.
28 martie 2020
18:20
Acum, când în țară și în întreaga lume este stabilită stare de urgență și autoritățile solicită oamenilor să stea acasă, organizatorii Festivalului de Jazz Montreux îți oferă acces gratuit la 50 de concerte ale festivalului. Pentru aceasta este nevoie să accesezi acest site, să introduci codul FREEMJF1M și să te bucuri de muzică de calitate.  Festivalul de […] The post Acces gratuit la 50 de concerte ale Festivalului de Jazz Montreux appeared first on Moldova.org.
16:20
Tihon Moraru s-a născut la 13.03.1952, regiunea Cernăuți. A absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu în anul 1975. În perioada 1975-1976, face internatura pe Anestezie și Chirurgie, în cadrul Spitalului Clinic Municipal Nr.4. Următorii șapte ani a lucrat ca medic anesteziolog- reanimatolog, la Spitalul Clinic Municipal Nr.3, astăzi IMSP SCM „Sfânta Treime”, din […] The post Specialistul în terapie intensivă revine cu un al doilea apel. Recomandă ozonoterapia pentru tratarea COVID-19 appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Ora 11:12: În primele două săptămâni de pandemie, moldovenii au folosit cu peste 28% mai mult internet și convorbiri telefonice, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ora 9:30: O persoană infectată cu COVID-19 a fugit ieri seara de la spital. Poliția îl caută și cere oamenilor, în caz că l-au văzut, să […] The post LIVE TEXT / Șase persoane vor fi externate. Un bărbat infectat a fugit de la spital appeared first on Moldova.org.
27 martie 2020
17:30
PE SCURT Fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de […] The post Țuțu, dat căutare internațională, s-a predat organelor de drept. Urmează carantina și urmărirea penală appeared first on Moldova.org.
17:30
PE SCURT Dacă ieși din casă, trebuie să ai un document care să-ți confirme identitatea. De asemenea, sunt interzise aflarea a mai mult de trei persoane în locurile publice, cu excepția familiei. Mai mult, dacă 1% din populația unei localități este infectată cu COVID-19, autoritățile pot să pună localitatea în carantină. Acestea sunt câteva măsuri […] The post Măsuri noi / Fără buletin, nu ieșim din casă. Ce condiții trebuie să întrunească o localitate pentru a intra în carantină appeared first on Moldova.org.
13:20
PE SCURT 11:30 FMI a demarat procedura de acordare a creditului de 117 milioane dolari Republicii Moldova pentru diminuarea impactului provocat de COVID-19. 11:25 Unul dintre medicii infectați cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, povestește ce s-a întâmplat în ultimele zile în cadrul spitalului. 10:45 Patru lucrători medicali de la Spitalul Raional Ialoveni, […] The post LIVE TEXT/ Medic infectat de la Spitalul Republican: „Fiecare dintre noi trebuie să-și plătească singuri analizele, testele la COVID-19” appeared first on Moldova.org.
26 martie 2020
12:30
PE SCURT Ora 11:11 439 de moldoveni au revenit acasă în ultimele 24 de ore. Pentru transportarea acestora în R.Moldova, autoritățile au asigurat zboruri charter din Anglia și Franța, dar și un culoar tranzit din Federația Rusă. Ora 10:30 Ministerul Educației a anunțat că perioada de suspendare a procesului educațional  se va prelungi pe toată perioada […] The post LIVE TEXT/ Ministerul Sănătății activează alte două spitale pentru bolnavii cu COVID-19 appeared first on Moldova.org.
25 martie 2020
11:50
PE SCURT Ora 10:30 20 de unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au plecat azi dimineaţă spre mai multe localități din țară, dar şi prin capitală, pentru a patrula şi monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități. Echipajele comune se deplasează prin localitățile raioanelor Cahul, Hîncești, […] The post LIVE TEXT/ 20 bolnavi cu COVID-19 în stare gravă. 116 persoane sunt suspecte appeared first on Moldova.org.
24 martie 2020
13:00
Apel către cetățenii și medicii Republicii Moldova Tihon Moraru este doctor cardiolog, conferențiar universitar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”,  specialist în Terapie intensivă și farmacolog clinician. Activează în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”, din Chișinău. Acest lucru a trebuit făcut la începutul lunii martie curent. Regret mult că fac public acest apel […] The post Apelul unui medic specialist în Terapie Intensivă din R. Moldova: „Am teamă, că am întârziat cu 3-4 săptămâni” appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Ora 11:35 Primarul de Condrița Andrei Donică a venit cu un apel către locuitorii comunei de a-l informa telefonic despre cazurile de nerespectare a regimului de auto-izolare a celor care s-au întors în localitate din străinătate. Drept recompensă, pentru fiecare sesizare adeverită, primarul anunță că garantează o remunerare de circa 50 la sută […] The post LIVE TEXT/ Un primar promite o recompensă de 11 mii lei pentru denunțarea cazurilor de nerespectare a carantinei appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT  Începând cu 25 martie în Republica Moldova  se interzice aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. Din aceeași dată, se interzice persoanelor de peste 63 ani să se afle în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă. Sunt doar două din cele 40 […] The post În R.Moldova se limitează accesul în locurile publice. Persoanele de peste 63 ani, obligate să stea acasă appeared first on Moldova.org.
23 martie 2020
18:30
Timpul este o resursă pe care nu o poți recupera, dar care poate fi monitorizată eficient, grație unui ceas bun. Dar cum să alegem între un ceas clasic, desprins parcă din filmele cu James Bond, și un smart watch modern, care pe lângă funcțiile de bază îți poate oferi și niște indicatori prestabiliți, precum este […] The post Ceas clasic sau ceas inteligent? Ce să alegi în 2020? appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Ora 11:30 Armata Națională oferă unități de tehnică pentru a transporta personalul medical și pacienții. Ora 11:00 Ambasada SUA la Chișinău continuă să activeze, însă, personalul instituției a fost rugat să lucreze de acasă. De asemenea, Ambasada a decis să limiteze serviciile consulare pentru a evita formarea grupurilor mari. Anunțul a fost făcut […] The post LIVE TEXT/ Armata Națională oferă unități de tehnică pentru a transporta personalul medical și pacienții appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Președintele Igor Dodon a menționat astăzi, că dacă va fi necesar, în acțiunile de combatere a noului tip de coronavirus ar putea fi implicată și Armata. Deocamdată forțele armate nu vor fi implicate, întrucât Ministerul de Interne face față situației.   După întrevederea tradițională de luni a conducerii de vârf a țării, Igor […] The post Igor Dodon: Ne-am pregătit pentru a implica, dacă va fi necesar, și Armata appeared first on Moldova.org.
22 martie 2020
22:00
PE SCURT Italia a devenit noul epicentru al pandemiei. În doar câteva zile a înregistrat peste 50 de mii de cazuri și peste 4800 de decese. Autoritățile italiene susțin că au reacționat cât de repede au putut pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, însă, cronologia evenimentelor și a acțiunilor arată lacunele și punctele unde s-a greșit. […] The post Lecțiile pe care trebuie să le învățăm de la Italia. Unde a greșit? appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT Folosirea soluțiilor pe bază de clor, dezinfectarea încălțămintei, a clanțelor și a balustradelor, reducerea ieșirilor din casă și spălarea corectă și frecventă a mâinilor. Acestea sunt câteva dintre măsurile la care apelează cititorii Moldova.org, pentru a se proteja de COVID-19. Însă, nimeni nu uită cât de important este să se izoleze în casă, […] The post Cum se protejează cititorii Moldova.org de COVID-19 appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Ora 9:00 Până ieri, 21 martie, în Republica Moldova au fost testate circa 670 de persoane, iar la 80 dintre ele a fost depistată infecția cu COVID-19. La Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internate 67 de persoane. Majoritatea acestora (55) înregistrează o evoluție medie a stării, 4 – stare satisfăcătoare, iar […] The post LIVE TEXT / Majoritatea persoanelor internate cu COVID-19 înregistrează o evoluție a stării medie appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Ploaia, timpul posomorât și temperaturile joase i-au făcut pe cei care nu voiau să respecte regulile carantinei, totuși, să stea acasă. Astfel, dacă joi și vineri, vremea frumoasă cu mult soare i-a făcut pe mulți să treacă de frica de a se infecta și au ieșit afară să se plimbe, joace și întâlnească […] The post Dacă carantina nu, atunci ploaia reușește să-i țină pe oameni în casă. Cum va fi vremea în următoarele zile appeared first on Moldova.org.
21 martie 2020
19:20
PE SCURT În timp ce în Republica Moldova sunt confirmate 66 cazuri de infecție cu coronavirus, în Transnistria încă nu există niciun caz. Pentru supravegherea carantinei a 225 de cetățeni au fost direcționate 160 de echipe de patrulare.  De asemenea, este reparată secția de boli infecțioase în cadrul Spitalului Raional din Slobozia. Secția are două […] The post COVID-19 în Transnistria / „Granițele” au fost blocate. 225 de persoane sunt în carantină appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Pandemia provocată de coronavirus a determinat ca elevii să nu mai frecventeze școlile, respectiv, instituțiile de învățământ din Moldova și din alte țări s-au orientat spre lecțiile online. Autoritățile au început recent să caute soluții. Primăria Chișinău va înregistra lecții online, la fel cum o va face și Clasa Viitorului, un proiect educațional […] The post Lecțiile online pe timp de corona-criză. Cum se descurcă profesorii și părinții appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Parlamentul a aprobat pe 17 martie hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020. Este prima dată în istoria independenței R. Moldova când se instituie regimul stării de urgență. Hotărârea prevede că dispozițiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale sunt obligatorii și executorii pentru […] The post Oamenii care iau decizii pentru noi. Cine sunt membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a RM appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.