La un secol de la revoluţia bolşevică, comuniştii din Rusia îl vor pe Dumnezeu trecut în Constituție

Deschide.md, 15 februarie 2020 09:00

La un secol de la revoluţia bolşevică, liderul Partidului Comunist din Rusia surprinde prin propunerea de a introduce conceptul de Dumnezeu în Constituţie. Liderul actual al partidului înfiinţat de Vladimir Lenin, Ghenadi Ziuganov, face o paralelă între creştinism şi comunism, potrivit Mediafax.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
16:10
Premierul Ion Chicu acuză politicienii că își fac PR pe seama integrării europene și ar trebui s-o lase mai moale cu lozincile despre UE. Opinia a fost exprimată de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
16:10
Membrii Cabinetului de miniștri au modificat în ședința de miercuri, 26 februarie, o hotărâre de Guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice, transmite MOLDPRES.
Acum o oră
15:40
Guvernul a votat eliberarea din funcție a secretarului de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, dar și directorului general al Agenției Relații Interetnice, Nicolae Rădița. Ambii demnitari au fost eliberați în baza cererii de demisie.
15:30
Un bărbat a murit, după ce a fost bătut cu bestilitate de un tânăr care a dat bir cu fugiții de la locul crimei. Cazul a avut loc noaptea trecută în localitatea Horodiște, din raionul Călărași.
Acum 2 ore
15:10
Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat Planul de măsuri detaliat privind separarea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”, transmite MOLDPRES.
14:40
Alain Juillet, fost șef al Serviciului francez de Informații Externe, va deveni prezentator la o emisiune de geopolitică pe postul TV Russia Today France. Emisiunea de 13 minute, având genericul „La Source”, va fi difuzată de două ori pe lună. Anunțul a fost făcut de directorul RT France Ksenia Fedorova pe 24 februarie într-un comunicat al postului TV.
14:30
O companie imobiliară a organizat, astăzi, în Chișinău, un flashmob cu genericul „Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, astfel având grijă și de sănătatea noastră!”. Zeci de angajați ai firmei au distribuit, în capitală, măști de protecție.
14:30
O decizie cel puțin stranie a fost adoptată de Curtea Constituțională la 25 februarie 2020. Aceasta vizează constituționalitatea art. 8 alin. (1) lit. d) din Legea privind partidele politice. Sesizarea privind neconstituționalitatea acestui articol a fost depusă în iunie 2019 de un grup de persoane, care a încercat să înregistreze un nou partid politic, dar care nu au reușit să adune în jurul său cel puțin 4000 persoane care să fie domiciliați în cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea. Din aceste considerente Ministerului Justiției a refuzat in repetate rânduri să înregistreze această formațiune politică.
Acum 4 ore
14:10
Deputatul Iurie Reniță a primit un răspuns oficial de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), semnat de Președintele acestei instituții, Andrei Tinu, la solicitarea trimisă la sfârșitul lunii ianuarie, prin care a cerut identificarea unei soluții rapide pentru urgentarea examinării dosarelor de redobândire a cetățeniei române.
13:50
Agricultorii vor procura motorină în perioada lucrărilor de primăvară la un preţ redus. Subiectul a fost discutat miercuri, 26 februarie, la Președinție, în cadrul unei întrevederi de lucru convocată de şeful statului, Igor Dodon, cu cei mai mari petroliști din ţară, comunică MOLDPRES.
13:10
Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a extins termenul pentru ca societatea civilă, cetățenii, jurnaliștii și alte persoane ca aceștia să se poată expune asupra candidaților care care s-au înscris la concursul anunțat de Legislativ pentru selectarea membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Termenul a fost extins până la 3 martie.
13:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat miercuri, 26 februarie, că interzice organizarea deplasărilor, călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituțiile de învățământ în afara țării. Măsurile au fost impuse de situaţia creată în lume în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou (COVID-19), transmite MOLDPRES.
12:30
În timp ce fiul luptă cu valorile Uniunii Europene, mama se bucură de beneficiile pe care i le oferă traiul într-un stat membru al UE și NATO. Este cazul securistului transnistrean Ian Sergheevici Popovici, al cărui părinte, Nina Popovici, a emigrat în Italia.
12:30
Vladislav Surkov, fostul consilier al lui Vladimir Putin, a declarat că nu există așa țară ca Ucraina. Potrivit acestuia, a te declara ucrainean este o „dereglare mintală specifică”.
12:20
Anul acesta vor fi alegeri prezidențiale în Republica Moldova. În acest moment, socialiștii pro-ruși au toată puterea. Au premierul, au președintele, speakerul Parlamentului și au o alianță în Parlament destul de stabilă.
Acum 6 ore
12:10
Hotărârea Curții Constituționale prin care a fost simplificată procedura de înregistrare a partidelor politice trezește anumite îngrijorări, iar Parlamentul trebuie de urgență să intervină pentru a da o claritate. De această părere este fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.
12:10
Declarația liderului neoficial al socialiștilor, Igor Dodon, prin care acesta a spus că vrea să schimbe Constituția, pentru a împiedica unioniștii să organizeze un referendum pentru Unirea cu România, arată frica acestuia și a Moscovei față de acest deziderat național. Opinia aparține deputatului Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu.
11:50
Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Chișinău, a fost reținut de Poliția Capitalei, după ce pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, a furat cel puțin 16 automobile. Acesta se plimba cu mașinile furate prin oraș, după care le accidenta ș ile abandona.
11:30
Ministrul adjunct de Externe din Federația Rusă, Andrei Rudenko, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană Thomas Mayr-Harting, se arată într-un comunicat al MAE de la Moscova.
11:30
Astăzi, 26 februarie, în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, reprezentanții Poliției de Frontieră, au declarat că în ultimele 24 ore, nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou. Conform datelor prezentate, din Italia, au sosit 436 persoane cu rutele directe din Turin, Milan, Roma.
11:20
Situaţia macroeconomica din ţară, deşi este mai stabilă în ultimii doi ani, ascunde totuşi mai multe probleme, arata studiul: „Situaţia salariaţilor din Republica Moldova: o criză structurală”, prezentat de Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung Moldova (FES) în colaborare cu Syndex din România, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:00
Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit ieri seara într-o încăpere din Penitenciarul Nr.15 din Cricova.
10:40
Cel puțin 19 persoane au fost ucise în New Delhi în timpul protestelor faţă de noua lege a cetățeniei. 15 persoane sunt la spital, în stare critică.
10:20
Partidul Socialiștilor și-a rezervat Piața Marii Adunări pentru un an înainte. Potrivit declarațiilor depuse la Primărie, aceștia ar intenționa să organizeze mitinguri în fiecare weekend din 2020. Imaginile cu solicitările PSRM au fost publicate pe rețelele de socializare de consilierul municipal PUN, Corneliu Pântea.
Acum 8 ore
10:10
Marele artist Nicolae Botgros a devenit ieri, 25 gebruarie, cetățean de onoare al municipiului Botoșani, iar titlul i-a fost înmânat într-un cadru festiv de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur.
10:00
Membrii Grupului de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale au avut astăzi o ședință cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova, dl Emanoil Ploșniță și reprezentanții a două firme de avocatură. Discuțiile au vizat subiectul impozitării profesiilor juridice.
09:30
EMMA Capital Group a achiziționat o participație de 24% la companiile Premier Energy SRL și Premier Energy Distribution SA din Moldova, ajungând să deţină 93% din capital. Operațiunea s-a făcut departe de Moldova, în paradisul fiscal din Cipru, scrie Mold-street.com.
09:30
După ce solicitările au depășit numărul ofertelor în complexul Newton House, compania de construcție a luat decizia de a demara a doua parte a proiectului-Newton House 2.
09:20
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a obținut în fața judecătorilor condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru 5 ani a unui medic, care a comis acțiuni perverse cu caracter sexual în raport cu fosta sa pacientă cu vârsta de 13 ani.
09:10
În 2019 diferenţa salarială în Republica Moldova a constituit 14,4%, marcând cea mai mare pierdere financiară anuală pentru femei din ultimii şase ani, de peste 14 mii de lei. Datele sunt prezentate de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în contextul Zilei Egalităţii Salariale, care este marcată anual pe data de 24 februarie.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.