Calendar Ortodox: Întâmpinarea Domnului - istoria și semnificația sărnătorii

Sputnik, 15 februarie 2020 06:30

Creștinii Ortodocși din Moldova prăznuiesc astăzi pe stil vechi Întâmpinarea Domnului sau Stretenia, sărbătoare care ne amintește de momentul în care Hristos este adus la Templu din Ierusalim de Fecioara Maria și de Iosif pentru împlinirea rânduielilor Legii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 6 ore
21:30
Trei tineri au furat combustibilul din rezervoarele mai multor camioane. Aceștia au fost reținuți de oamenii legii.
Acum 8 ore
21:00
Zeci de mii de beneficiari de prestații sociale își pot ridica banii de la instituția la care au deschis contul sau de la oficiul poștal.
20:40
Ghizii turistici, casele rurale, dar și prestatori de servicii de agrement în domeniul turistic vor beneficia de noi oportunități în activitate.
20:20
Autoritățile vor începe să expedieze amenzi acasă la persoanele care sună la 112 și mint că au nevoie de ajutor sau fac glume de prost gust.
20:00
Liderul PDM Pavel Filip, a ieșit cu declarații în fața presei după ce șase deputați au părăsit fracțiunea parlamentară și Partidul Democrat.
19:50
Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Anna Akhalkatsi, directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova.
19:30
Guvernul își propune pentru 2021 să simplifice administrarea fiscală, să standardizeze regimurile fiscale și să asigurare previzibilitate în aplicarea impozitelor și taxelor.
19:10
Cabinetul de miniștri a aprobat modificări la normele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemele de canalizare.
Acum 12 ore
18:40
Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar câștiga alegerile prezidențiale și în 2020, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie prezentate miercuri, 19 februarie, de Asociația Sociologilor și Demografilor.
18:20
Parlamentul va examina în timpul apropiat un proiect al Guvernului privind indexarea pensiilor pentru judecători. Pensiile judecătorilor vor crește în baza unor principii generale, la fel ca pentru orice pensionar, și nu în funcție de creșterea salariului.
17:40
În cadrul Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară a fost audiat astăzi raportul de activitate a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în anul 2019.
17:20
Declarația businessmanului rus Andrei Goncearenko privind renunțarea la acțiunile ”Avia Invest” a fost publicată pe pagina de Facebook a companiei ”Aeroportul Internațional Chișinău”.
17:00
Șase deputați PDM, între care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid.
16:40
Prim-ministrul Ion Chicu a informat în debutul ședinței de astăzi că sistemul judecătoresc al Republicii Moldova fa rămâne fără zeci de milioane în 2020.
16:20
Tinerii specialiști care vor să activeze în mediul rural vor beneficia de mai mulți bani la angajare.
15:50
Grigorie Cobzac are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală Hâncești, potrivit unui sondaj de opinie. Scrutinul va avea loc pe 15 martie 2020.
15:30
Directorul adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Stanislav Ghilețchi, susține că lansarea și implementarea programului "Primul automobil" este inoportună.
15:00
După anunțul celor șase deputați PDM de a părăsi formațiunea, Andrian Candu a participat la o emisiune și a oferit detalii despre scindarea din interiorul partidului.
14:40
Reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au susținut astăzi o conferință de presă în care au vorbit inclusiv despre decizia unor deputați PDM de a părăsi formațiunea.
14:20
Socialiștii și democrații nu discută în prezent despre o reformatare a coaliției de guvernare sau despre formarea unui nou guvern, cu includerea unor reprezentanți ai PDM, susține deputatul Vasile Bolea.
Acum 24 ore
14:00
Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au avut astăzi o ședință unde au discutat despre problemele ce țin de alimentația în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar.
13:30
Accident la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu. Două mașini de mare tonaj s-au ciocnit frontal.
13:20
Descoperire terifiantă într-un parc din sectorul Râșcani al Capitalei. Gest sinistru la care a recurs o minoră de 15 ani.
12:50
Andrian Candu și ceilalți deputați care au plecat din PDM vor constitui un nou partid, în opinia comentatorului politic Corneliu Ciurea. Interesele acestui grup „apropiat de Vladimir Plahotniuc” ar fi legate de afaceri, inclusiv de Aeroportul Chișinău, apreciză Ciurea.
12:10
După ce acum o oră că șase deputați au anunțat că pleacă din PDM, Andrian Candu a participat la o emisiune de la un post privat de televiziune și a recunoscut că l-a sunat aseară pe Vlad Plahotniuc să-l anunțe despre intenția sa de a părăsi formațiunea.
11:40
Este clar pentru toți că plecarea celor șase deputați democrați, în frunte cu Candu, din rândurile fracțiunii democrate și Partidului, nu are cum să afecteze Guvernul lui Ion Chicu.
11:30
Deocamdată, Guvernul Ion Chicu are un sprijin confortabil în Parlament, mai mult decât majoritatea simplă, care constituie 51 de voturi. În PDM s-a produs „separarea apelor”, punctează comentatorul politic Roman Mihăeș.
11:20
Iată care este reacția lui Pavel Filip după anunțul făcut de Andrian Candu privind părăsirea fracțiunii și partidului Democrat.
11:00
Șase deputați PDM, între care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, au anunțat chiar acum că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid.
10:50
Procuratura Generală a instituit un grup de lucru pentru a examina zeci de dosare aflate la etapa urmăririi penale sau pe rolul judecătorilor, care ar fi fost inițiate abuziv, la comandă politică.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.