Licitația pentru construcția drumului de ocolire al Capitalei va fi lansată în 2020

LiveNews, 14 februarie 2020 22:30

În acest an, vor fi lansate licitațiile pentru construcția drumului de centură a municipiului Chișinău. Ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că este vorba despre construcția a două sectoare din drumul de ocolire a Capitalei. Este vorba despre M2, tronsonul cuprins între km 86 și 94. […] Articolul Licitația pentru construcția drumului de ocolire al Capitalei va fi lansată în 2020 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Ieri
20:40
Ministerul Justiției a sesizat Procuratura Generală în privința încălcărilor constatate de CEDO în cauza Complexului Comercial “Gemeni”, în care statul nostru este obligat să achite 70 de milioane de lei. Ministerul le cere procurorilor să inițieze proceduri în acest caz. „Într-un mod inexplicabil, agentul guvernamental nu a depus la acea vreme cerere de revizuire împotriva […] Articolul Zis și făcut! Ministerul Justiției a sesizat procurorii în cazul dosarului “Gemenii” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:20
Fostul ministru de Interne, deputatul PDM, Alexandru Jizdan, a spart tăcerea. După ce grupul celor șase a părăsit formațiunea și a venit cu mai multe acuzații dure la adresa foștilor colegi, Jizdan a decis să deschidă niște paranteze. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei emisiuni, la Radio Sputnik Moldova. „Și eu și dumneavoastră deducem […] Articolul Dezvăluirile făcute de Jizdan despre grupul Plahotniuc: Am observat la unii că au apărut niște beneficii financiare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:10
Capitala este la un pas să arate altfel, după ce primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat schimbările care armează a fi implementate. Edilul capitalei spune că responsabilii de la primărie au inițiat deja proiectul de organizare a benzilor dedicate transportului public, pe principalele străzi din oraș – Pușkin, Bodoni și Ștefan cel Mare […] Articolul Ion Ceban, la raport: a anunțat schimbările care armează a fi implementate în Chișinău a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
ONG-urile de media din Moldova toaca banii donatorilor aiurea. Și nu e secret pentru nimeni acest lucru. Or cum poate fi numita altfel activitatea de adunare a materialelor in care e menționat expres faptul ca sunt pamflete, inclusiv in corpul acestor materiale cu explicația de rigoare atașate rubricii pamflet și plasarea lor in categoria știrilor? […] Articolul Stop fals, StopFals! Start șura-mura! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
  “Tăierea ilicită a copacilor este o problemă gravă, de exemplu, în Sudul țării, au rămas doar 10 la sută din păduri”. Despre aceasta i-a scris președintelui un cetățean, care l-a rugat pe Igor Dodon să oprească ilegalitățile.  În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a venit cu un mesaj dur către pădurari, conducerea Agenției […] Articolul Dodon, către ministrul Agriculturii: N-o să faceți regulă, o să zburați împreună cu șeful Moldsilva a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, se arată nemulțumit de modul în care este examinat dosarul lui Ilan Șor. Oficialul le cere organelor responsabile să verifice judecătorii și procurorii, care se ocupă de acest caz. „Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Șor, ANUNȚ, în calitate […] Articolul Judecătorii și procurorii, care se ocupă de cazul “Șor”, vor fi verificați de CSM, CSP și ANI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Locuitorii capitalei întorc un credit, bănii căruia nu au fost debursați până la capăt, a spus primarul general al capitalei Ion Ceban în cadrul prezentării raportului de 100 de zile de activitate. Edilul capitalei afirmă că din 2012, Primăria Chișinău a contractat și garantat peste 120 de milioane de euro. „Dintre care, la ziua de […] Articolul Primarul general: Locuitorii capitalei întorc un credit, din cauza că banii nu au fost valorificați corect și în timp a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:50
Deputatul PDM, Dumitru Diacov, susține că la întrevederea cu omul de afaceri Nathaniel Rothschild a fost nu doar Andrian Candu și Sergiu Sîrbu. Dezvăluirile au fost făcute la Pro TV. „Un singur lucru mă miră, că au fost exact acei deputați care au părăsit fracțiunea”, a declarat Diacov. Prezent la aceeași emisiune, Andrian Candu a replicat: […] Articolul Cum explică Andrian Candu întrevederea cu Rothschild, în Israel a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:50
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, spune că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, ar avea mai multe materiale compromițătoare despre activitatea deputaților PDM care au rămas în echipa lui Pavel Filip. Voronin este de părerea că Andrian Candu va folosi aceste materiale. Declarațiile au fost făcute la o emisiune, la Publika TV. „Toți cunosc că Plahotniuc […] Articolul Voronin: Plahotniuc ar avea materiale compromițătoare despre deputați PD și îi va șantaja a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a invitat membrii Comisiei de la Veneția să urmărească procesul de selectare de către Legislativ a celor patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul profesorilor titulari de drept. Invitația a fost lansată în cadrul unei întrevederi cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, care se află într-o […] Articolul Greceanîi: Am invitat reprezentanții Comisiei de la Veneția să urmărească procesul de selectare a membrilor CSM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:10
Șeful statului, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, care se află într-o vizită în Republica Moldova. Cei doi oficiali au apreciat interacțiunea activă dintre Comisie și conducerea țării în domeniul implementării reformelor în sistemul de drept. „Am fost unanimi în opinia că Moldova este unul dintre cei […] Articolul Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Comisiei de la Veneția a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:40
Într-un nou episod al emisiunii “Președintele Răspunde”, șeful statului, Igor Dodon, apare alături de fiul său, Nicușor. Cei doi au mers împreună la școala de șah, unde au jucat o partidă. Din imaginile video, publicate pe pagina de Facebook a șefului statului, se vede că elevul a obținut o victorie în fața dascălului său. Amintim […] Articolul (VIDEO) Președinte, tată și prieten. Cum a apărut Igor Dodon, alături de fiul său Nicușor, într-un nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Este un show televizat! Așa au calificat deputații PSRM acțiunile PAS și PPDA, care au blocat tribuna Parlamentului. Socialistul Vlad Batrîncea a explicat că cei din blocul ACUM de nenumărate ori au cerut ca Guvernul Chicu să vină în plen și să răspundă la mai multe întrebări. Astăzi, când membrii cabinetului de miniștri s-au prezentat […] Articolul ACUM a blocat tribuna Parlamentului. Reacția PSRM: Este un show televizat! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:10
Șeful statului, Igor Dodon, a publicat un nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde”, care pare a fi cel mai emoționant. Igor Dodon apare alături de fiul său, Nicușor, cu care joacă șah. reședintele a povestit despre realizările sale în cei 45 de ani de viață, dar și despre planuri de viitor. „Primii 45 tot timpul […] Articolul Președintele Igor Dodon, la 45 de ani: Principalele obiective le-am obținut, în viitor doresc o țară reunificată a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, şi-a prezentat astăzi raportul de activitate pentru 100 de zile de la învestirea în funcție. Ion Ceban a enumerat principalele activităţi care au fot realizate de la preluarea mandatului de primar general, printre care evacuarea obiectivelor amplasate ilegal şi stoparea construcţiilor unde au fost iniţiate lucrări cu abateri […] Articolul Raportul primarului general după 100 de zile de activitate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:30
În prezent, există trei posibilele scenarii pe arena politică din Republica Moldova. Despre acestea a vorbit președintele Igor Dodon într-un nou episod al emisiunii “Președintele Răspunde”. Primul scenariu este ca în țara noastră, în continuare, să fie un Guvern minoritar, condus de premierul Ion Chicu. Al doilea scenariu presupune crearea unei coaliții parlamentare. „În aceste […] Articolul Președintele spune cine și de ce vrea să provoace alegeri parlamentare anticipate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:40
Fostul vicepremier al Republicii Moldova, ex-ministru al Economiei, Alexandru Muravschi, susține că atitudinea subiectivă a oficialilor europeni față de puterea de la Chișinău este tot mai vizibilă. Muravschi a venit cu un mesaj dur către reprezentanții UE pe pagina sa de Facebook. „Oameni buni! Da, toată groaza pe care o descrieți atât de frumos s-a […] Articolul Fostul vicepremier Muravschi acuză oficialii UE de duble standarde a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:00
Șeful statului, Igor Dodon, a lansat, astăzi, 20 februarie, proiectul de industrializare a țării și a îndemnat autoritățile locale să participe la realizarea acestuia. Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții și primarii a 16 centre raionale în cadrul căreia a discutat despre crearea Platformelor Industriale Multifuncționale. „Am subliniat că în prezent, […] Articolul Igor Dodon a lansat astăzi proiectul de industrializare a țării a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:00
Parlamentul a votat, în prima lectură, un proiect de lege al Guvernului, prin care se impun reguli stricte în activitatea organizațiilor de creditare nebancară (OCN). Inițiativa vine să atenueze riscul de supra-îndatorare a populației prin aplicarea unor costuri excesive ale creditelor de consum. În prezent, în Moldova, multe companii de microcreditare oferă credite cu o […] Articolul Parlamentul a votat! Reguli mai stricte pentru organizațiile de creditare nebancară și mai avantajoase pentru oameni a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:30
Un cetățean al Federației Ruse a încercat să treacă ilegal peste frontieră o sumă de 29 mii de euro. Fiind depistat la controlul de securitate, acesta s-a justificat prin faptul că nu știa despre procedura legală privind declararea acestora. Cazul a fost înregistrat în această dimineață, în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, la cursa […] Articolul Valută nedeclarată, depistată în bagajul de mână al unui cetățean străin (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:50
Deputatul PSRM, Adela Răileanu, susține că dacă Moldova nu era afectată de „furtul miliardului”, acum autoritățile reușeau să dubleze alocațiile sociale a mai multor categorii de persoane. Despre aceasta Răileanu a scris pe pagina sa de Facebook. „Partidul Socialiștilor este formațiunea care a făcut, face și va face în continuare cel mai mult ca să […] Articolul Acuzații dure la adresa lui Șor și Plahotniuc: Dacă nu ar fi furat un miliard de dolari, pensiile erau dublate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc au decis constituirea grupului parlamentar PROMoldova. Acest grup de deputați au decis ca Andrian Candu să fie conducător, iar secretar – Sîrbu. Declarația a fost făcută, astăzi, 20 februarie, în plenul Parlamentului, de către Sergiu Sîrbu. Asta după ce, miercuri, cei șase […] Articolul Primii politicieni care răspund pozitiv apelului PSRM și al președintelui Dodon de a face politică PROMoldova sunt cei din grupul Candu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Un bărbat în vârstă de 34 ani, locuitor al capitalei, este cercetat penal pentru comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”. Acesta posta anunțuri în grupurile din aplicația „Telegram” cu privire la comercializarea drogurilor. În urma efectuarii percheziției corporale, forțele de ordine au depistat asupra individului 4 pachețele în care se aflau droguri de tip ,,PVP” […] Articolul Un bărbat din Capitală riscă până la 15 ani de închisoare pentru circulația ilegală a drogurilor (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:40
Averea judecătorilor, care se fac vinovați de dosarele pierdute la CEDO, trebuie să fie confiscată. Părerea a fost expusă de președintele Igor Dodon, în teaser-ul emisiunii “Președintele Răspunde”. „Să vedem ce judecători au luat decizia respectivă, ei sunt, și pe judecătorii ăștia de confiscat toate activele, în contul statului. 70 de milioane de pus pe […] Articolul De confiscat toate activele! Președintele cere pedepse pentru judecătorii, vinovați de dosarele pierdute la CEDO (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
Sarcina Curții Constituționale este de a fi un reper pentru instituțiile statului în ce privește desfășurarea activității de asigurare a unei guvernări responsabile, în care drepturile și libertățile oamenilor sunt garantate. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, la Conferința internațională dedicată 25 de ani de la crearea Curții Constituționale. În discursul său, […] Articolul Igor Dodon, mesaj pentru judecătorii CC: Trebuie să percepeți la justa valoare rolul instituției și să nu aserviți mediul politic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:00
Oamenii legii au identificat și reținut un tânăr, de 25 de ani, pentru comiterea unui jaf stradal. Acesta este originar dintr-o localitate a raionului Șoldănești și anterior a fost judecat pentru escrocherie. Polițiștii au fost alertați în seara de 9 februarie curent de către o femeie în vârstă de 61 de ani. Aceasta a spus […] Articolul O femeie, jefuită pe o stradă din sectorul Botanica. Atacatorul, reținut (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19 februarie 2020
17:20
Debutul ședinței de Guvern din 19 februarie a fost cu scântei. Premierul Ion Chicu a anunțat că Republica Moldova trebuie să achite 70 de milioane de lei, după ce, în 2011, a pierdut un caz la CEDO. “După ce au trecut opt ani de la condamnare, Curtea ne-a remis contul de plată. Condamnarea din 2011 […] Articolul A tunat și a fulgerat la ședința de Guvern. Chicu a cerut ca bugetul sistemului judecătoresc să fie TĂIAT cu 70 milioane lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Legislativul de la Chișinău ar accede patru formațiuni politice: PSRM, PAS, PDM și PPDA. Sunt datele celui mai recent sondaj, prezentat, astăzi, de Asociația Sociologilor și Demografilor. PSRM rămân lideri absoluți, formațiunea ar obține cele mai multe mandate în Parlament. Pentru ei și-ar da votul peste 45 […] Articolul Sondaj: peste 45 la sută din moldoveni și-ar da votul pentru PSRM, dacă duminica ar fi alegeri parlamentare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Deputatul PDM, Dumitru Diacov, susține că decizia grupului Plahotniuc de a pleca din PDM a fost luată „împreună cu sponsorii”. „Am ascultat declarația lui A.Candu. Pacat. Pacat, dar previzibil. Demult se pregatea acest pas. Inca pe timpurile lui Plahotniuc s-au facut incercari de fuzionare cu partidul Social Democrat. Atunci eu m-am opus. Acum ei au […] Articolul Dumitru Diacov susține că plecarea celor șase deputați din PD a fost luată „cu sponsorii”: Demult se pregătea acest pas a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Majoritatea populației își leagă speranțele de activitatea Guvernului Chicu, potrivit unei cercetări sociologice, prezentate astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor. La întrebarea: credeți că Guvernul Chicu este în stare să schimbe lucrurile spre bine în țară, 27,3% dintre respondenți au răspuns cu certitudine da, iar 32,5% – mai curând da. Participanții la sondaj au apreciat […] Articolul SONDAJ // Moldovenii cred în Guvernul Chicu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.