Președintele Dodon a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Armenia

LiveNews, 14 februarie 2020 19:50

În cadrul Conferinței internaționale pentru securitate de la München, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan. Cei doi oficiali au discutat mai multe subiecte cu privire la dinamizarea dialogului moldo-armean în diverse domenii. „Am apreciat pozitiv contactele stabilite la nivel înalt, în special, dialogul permanent cu domnul […] Articolul Președintele Dodon a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Armenia a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 6 ore
20:30
Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Șor au sărit astăzi în apărarea deputatului din grupul Pro-Moldova, Sergiu Sârbu. Fracțiunile PAS și Partidul Șor au cerut ca fostul democrat – Sârbu să rămână membru al Biroului permanent al Parlamentului. Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a dat citirii în plen proiectul de hotărâre […] Articolul O nouă coaliție prinde culoare: PAS, ȘOR și PRO Moldova se apără reciproc a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 8 ore
18:40
În perioada 2019 – prezent, polițiștii au investigat activitatea ilicită a unui grup de persoane implicate în circulația ilegală de droguri. În cadrul investigațiilor, a ajuns în vizorul organelor de drept și un bărbat, cu vârsta de 34 ani, care practică activitate de avocat. Astfel, la 25 februarie, de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate […] Articolul Avocat suspectat de circulația ilegală a drogurilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
17:30
La momentul actual în Republica Moldova nu este înregistrat niciun caz de infectare cu Coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, astăzi, în plenul Parlamentului, unde a prezentat o informație exhaustivă cu privire la acțiunile pe care le întreprind autoritățile competente din țară cu privire la prevenirea răspândirii virusului și în Republica […] Articolul Ministrul Sănătății: Nu avem cazuri de coronavirus. Nu este în interesul nostru să mușamalizăm a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
Președinta PAS, Maia Sandu, a renunțat să mai meargă prin satele din raionul Hâncești pentru a face campanie electorală în favoarea candidatului propus de formațiunea sa, Olesea Stamate. Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul PAS-ului, refuzul Maiei Sandu a fost explicat prin măsuri sporite de securitate în condițiile în care există pericolul să […] Articolul Maia Sandu a renunțat să mai meargă la întâlnire cu cetățenii de frica virisului COVID -19 (pamflet) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:50
După introducerea sistemului electronic de plată în transportul public, taxatorii nu vor rămâne fără lucru. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV. Ceban spune că tot acest proces face parte dintr-un sistem complex, iar planul de acțiuni va fi prezentat săptămâna viitoare.  „Pentru a […] Articolul Primăria Chișinău caută investitor privind introducerea sistemului electronic de plată în transportul public a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Pensiile din Moldova vor fi indexate de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, în prima lectură, de Parlament. Potrivit documentului, elaborat de Guvern la inițiativa președintelui Igor Dodon, se instituie indexarea semianuală a tuturor pensiilor, indiferent de mărimea lor, precum şi […] Articolul Inițiativa președintelui Igor Dodon, de indexare a pensiilor de două ori pe an, a fost susținută de Parlament a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:50
“Alo! Doamna Nina Frunză? – Da. – Mie îmi spune Dodon Igor, președintele Republicii Moldova, dvs mi-ați scris că ați vrea să vorbiți cu mine. Eu vă ascult.” Nu este o glumă, e caz real. Președintele Igor Dodon a decis să răspundă la întrebările moldovenilor direct la telefon. În cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”, șeful statului […] Articolul Nu e o glumă! Președintele Igor Dodon răspunde la întrebărilor cetățenilor la telefon (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Candidatul PSRM, renumitul doctor, Ștefan Gațcan, este lider în sondaje la alegerile parlamentare noi din Hîncești, care vor avea loc în data de 15 martie 2020. Potrivit Barometrului electoral 2020, efectuat de IData, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare la circumscripția 38, Hîncești, pentru candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, ar vota 13% din alegători. […] Articolul (SONDAJ) Candidații, care vor obține cele mai multe voturi la parlamentarele din Hîncești: Ștefan Gațcan, Grigore Cobzac, Olesea Stamate și Vitalie Balinschi a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:10
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a îndemnat populația la calm și să întreprindă toate măsurile individuale de prevenție împotriva infecțiilor respiratorii și a infecției cu Coronavirusul de tip nou. Ministrul recomandă populației să se adreseze imediat la medicul de familie la primele simptome de boală. Potrivit ministrului, la punctele de trecere a […] Articolul COVID-19 // Ministrul Sănătății îndeamnă populația la calm și să se adreseze la medic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
12:00
Dacă la prezidențialele din acest an se va ajunge în turul doi, atunci va câștig actualul președinte, Igor Dodon. De această părere sunt 60 la sută din experți, care au participat la Barometrului electoral 2020, efectuat de IData. Ceilalți 40% cred că Maia Sandu ar obține mai multe voturi. La sondaj au participat 20 de […] Articolul Sondaj: 60 la sută din experți spun că în turul doi, la prezidențiale, Igor Dodon va câștiga în fața Maiei Sandu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:40
Primăria Chișinău și ANTRIM au semnat un acord de colaborare cu privire la dezvoltarea turismului în capitală. Acest acord prevede valorificarea formelor de turism și colaborarea cu toate părțile interesate în vederea promovării imaginii mun. Chișinău și atragerii și majorării fluxului de turiști străini, care vor prezenta interes să vină la Chișinău. „Împreună cu ANTRIM, […] Articolul Promovarea turismului în capitală, la un alt nivel: Un acord a fost semnat între Primăria Chișinău și ANTRIM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
Patru rute de microbuz și o rută de autobuz va fi prelungită până la Arena Chișinău. Despre asta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban, în urma unei vizite la complexul sportiv. Este vorba de nr.166, 123, 140 şi 191. La fel, autobuzul Nr.5 va avea stația terminus pe teritoriul complexului. „Am fost în […] Articolul Primarul general a vizitat Arena Chișinău. A anunțat ce transport va ajunge până acolo a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:30
Solicitarea majorării prețurilor la călătoria cu microbuzul este nejustificată, spune primarul general Ion Ceban, întrucât, administratorii de rute nu au putut prezenta calculele contabile și pierderile în acest sens. „Nu vom permite șantajarea primăriei și a locuitorilor Capitalei. Mulți ani nu au investit în îmbunătățirea condițiilor în transport, în schimb și-au cumpărat case și mașini […] Articolul Ceban: Nu vom permite șantajarea primăriei. Vom da prioritate autobuzelor și troleibuzelor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:10
Ultimele sondaje de opinie, în care PPDA este surclasat de PAS, continuă să încingă spiritele între Andrei Năstase şi Maia Sandu. Liderul Platformei DA a făcut, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV 8, trimitere directă la precedentele alegeri prezidenţiale, atunci când Maia Sandu şi-a impus candidatura, făcând trimitere la scorul pe care […] Articolul Sondajele încing spiritele între PAS și PPDA. Năstase: “Oamenii trebuie să aleagă oameni, nu pe cei care le recomandă candidaturile” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
22:10
Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a anunțat, la începutul ședinței Guvernului, că a semnat ordinul cu privire la blocarea alocațiilor pentru finanțarea sectorului judecătoresc prevăzute în legea bugetului de stat în sumă de 70 de milioane de lei. Potrivit ministrului, acțiunea are loc în strictă conformitate cu Legea finanțelor publice care permite Ministerului Finanțelor să facă […] Articolul Bugetul sistemului judecătoresc, redus cu 70 de milioane de lei, din cauza dosarului pierdut la CEDO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:50
Premierul Ion Chicu i-a cerut ministrului de interne, Pavel Voicu, să ia măsuri în cazul șoferilor, care circulă cu geamuri fumurii la mașini. Șeful executivului spune că în ultima perioadă sunt tot mai multe cazuri. Subiectul a fost discutat în debutul ședinței de Guvern. „În special văd că este vorba de oameni din organele de […] Articolul Premierul bate alarma: Tot mai multe mașini cu geamuri fumurii, pe străzile orașului. Șoferii sunt cu EPOLEȚI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:20
Guvernul Republicii Moldova a avizat, în ședința de miercuri, 26 februarie, inițiativa prezidențială prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a explicat că modificările vizează schimbarea, începând cu anul 2019, a modalității de repartizare a profitului BNM disponibil pentru distribuire. Astfel, se propune […] Articolul Inițiativa prezidențială privind scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat, avizată de Guvernului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Toate zonele de agrement din parcuri, scuaruri, alei pietonale și curți vor trece în gestiunea preturilor de sector. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. În prezent aceste spații publice sunt la balanța unor direcții și nu sunt administrate corect, în special la capitolul salubrizare, […] Articolul Proiectele de infrastructură care urmează a fi implementate în Chișinău, în perioada imediat următoare, discutate la Primărie a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Executivul a modificat în ședința de astăzi o hotărâre de Guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice. Potrivit deciziei, mărimea adaosului comercial pentru măști și alte mijloace de protecție personală se va limita la 20%. Premierul Ion Chicu a atenţionat comercianţii de medicamente şi produse farmaceutice să nu speculeze în […] Articolul Comercianții nu vor mai putea majora prețurile la măștile medicinale. Guvernul a limitat mărimea adaosului comercial la mai multe produse farmaceutice a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:30
  Virusul COVID -19 încă nu ajuns pe meleagurile noastre, în schimb Moldova este deja este atacată, în preajma Sărbătorilor Pascale, de o altă epidemie – ce a… pomelnicelor. După ce Ziarul de Gardă a şocat opinia publică cu o mega-investigaţie jurnalistică despre pomelnicul personalizat al familiei preşedintelui Igor Dodon, iată că din sertarele redacţiei […] Articolul Bomba zilei! Ziarul de Gardă scoate din sertar o nouă investigaţie de amploare: Vezi cine face parte din pomelnicul Maiei Sandu! (Pamflet) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:50
Banii care au venit din exterior în timpul Guvernului Sandu au fost acordați ca urmare a reformelor făcute de către Executivele din 2015-2018. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la N4. „În cinci luni au venit de la UE în jur de 70 mln de euro, am un tabel […] Articolul Chicu a explicat că banii care au venit din exterior în perioada Maiei Sandu sunt rodul muncii guvernelor precedente a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Președintele grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova cine dintre cei șase deputați care au părăsit PDM a mers în vizită, în Israel. „De exemplu, Vladimir Cebotari nu a fost în acea vizită în Israel. A fost o vizită privată, care s-a organizat în contextul […] Articolul Presa a publicat lista deputaților, care au mers cu Andrian Candu în Israel a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
La solicitarea președintelui Igor Dodon, reprezentanții companiilor petroliere din Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a reduce, în perioada lucrărilor agricole de primăvară, prețurile de vânzare a combustibilului cu 7-8%, ceea ce înseamnă 1,20- 1,40 de lei per litru. Despre aceasta s-a discutat, astăzi, la Președinție, în cadrul unei întrevederi de lucru convocată de șeful statului […] Articolul Igor Dodon a anunțat că fermierii vor putea procura combustibil la preț REDUS a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
În cadrul măsurilor speciale de investigație demarate de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost reținut și documentat un bărbat, suspectat pentru păstrare și consum de droguri. Astfel, pe o stradă din sec. Râșcani, polițiștii au observat bărbatul, care avea un comportament neadecvat, […] Articolul Cercetat penal pentu păstrare și consum de droguri (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Membrii şi simpatizanţii PPDA continuă să înghită cu greu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, în urma unei moţiuni de cenzură, depusă în toamna anului trecut. În opinia acestora, asumarea răspunderii pentru legea Procuraturii a fost o decizie ciudată, luată fără consultarea colegilor din blocul ACUM, dar şi a partenerilor occidentali. Mai mult, unii dintre […] Articolul Simpatizanţii PPDA cred că Maia Sandu va avea soarta lui Iurie Roşca a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea inițiativei venită din partea președintelui Igor Dodon de asigurare a alimentației gratuite în școli pentru elevii din clasele I-IX-a. În prezent, alimentația gratuită în școli este asigurată pentru elevii din clasele I-IV-a. Potrivit inițiativei prezidențiale, acest proiect va fi […] Articolul Inițiativa președintelui privind alimentația gratuită în școli // Premierul a anunțat când se va întâmpla a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Capitala urmează să fie mai verde. Asta după ce astăzi au fost publicate rezultatele proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”. Deși planificarea strategică este într-o etapă finală, transformarea orașului abia acum începe, spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, prezent la eveniment. Ceban mai spune că acesta este unul dintre cele mai ample […] Articolul Ion Ceban la evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”: Transformarea Chișinăului abia începe a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
La Moscova au început negocierile pe marginea proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială. Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecţiuni generale, în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensiilor de urmaș și ajutor de deces. Potrivit unui comunicat de presă […] Articolul Moldovenii care muncesc în Rusia vor putea avea drepturi egale la pensii și prestații sociale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o circulară către toate instituțiile de învățământ prin care solicită întreprinderea mai multor măsuri în contextul declanșării codului galben de Coronavirus. Astfel, angajații instituțiilor de învățământ, dar și elevii cu simptome de gripă sau viroze sunt rugați să stea acasă. Totodată, Ministerul interzice organizarea deplasărilor elevilor, studenților și […] Articolul Ministerul Educației a emis o circulară cu privire la coronavirus. Acest lucru trebuie să îl cunoască TOȚI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
Calea Moldovei este integrarea europeană, însă politicienii trebuie s-o lase mai moale cu lozincile despre UE, or, anume sub aceste slogane, s-a furat miliardul și s-au pus bazele demolării țării noastre. Opinia a fost exprimată de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. “Moldova nu va renunța la interesele economice […] Articolul Chicu: Dacă vom umbla cu lozinci tari, dar nu vom avea grijă să măturăm la poartă, în UE nu vom ajunge a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.