Compania Moldcell, vândută pentru 31,5 milioane de dolari. Cine este noul beneficiar

Radio Chisinau, 14 februarie 2020 17:30

Compania Telia Company a anunțat că își vinde acțiunile deținute în compania Moldcell.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
19:40
Două volume despre cartea românească din secolele XIV-XIX au fost lansate zilele acestea la Biblioteca Națională din Chișinău, care vor completa seria “Basarabica” a bibliotecii. Editarea cărților a avut loc grație sprijinului Institutului de Arheologie din Iași, Muzeului Brăilei “Carol 1” și al Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei. O relatare de Alina Rusu pentru Radio România Chișinău.
Acum 30 minute
19:20
O pasăre găsită înghețată și îngropată în permafrost, în apropierea satului Belaya Gora din Siberia, a fost predată cercetătorilor, iar aceștia au reușit să-i stabilească vârsta, informează CNN, citat de digi24.
Acum o oră
19:05
Şapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă, conform publicaţiilor Le Repubblica şi Corriere della Sera, citate de mediafax.
Acum 2 ore
18:30
Pe fundalul informațiilor despre evoluția coronavirusului de tip nou (COVIS-19), moldovenii din Italia spun că în unele regiuni persistă panică. În mai multe instituții de învățământ au fost sistate orele, precum și alte activități, iar în magazine rafturile cu pâine, făină, apă și alte produse au fost golite. Oamenii își fac provizii pentru că le este frică de interdicția de a ieși în zone aglomerate.
18:30
Un sistem stelar binar foarte volatil, descoperit de telescopul cu raze-X Chandra, îşi schimbă comportamentul extrem de rapid şi în manieră impredictibilă, ca o poveste cosmică cu Dr. Jekyll şi Mr. Hyde, conform Space.com.
18:15
Mai multe persoane, printre care şi copii, au fost rănite după ce un bărbat a intrat cu maşina într-un grup care participa la un carnaval în oraşul Volkmarsen din Germania, potrivit Deutsche Welle, citat de digi24. Şoferul autoturismului a fost reţinut.
17:50
Și în orașul Chișinău, au căzut mai mulți arbori peste unități de transport și linii electrice, au fost doborâte mai multe panouri publicitare din cauza vântului puternic.
Acum 4 ore
17:35
51 de localități (29 dintre ele conectate la furnizorul de energie Premierenergy) din municipiul Chișinău, raioanele Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași, Căușeni, Ștefan Vodă , Anenii Noi, Cahul, Taraclia și UTA Găgăuzia rămân la această oră (17) parțial deconectate de la rețeaua de energie electrică din cauza vântului puternic.
17:25
Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General de Poliție atenționează șoferii, în contextul emiterii codului portocaliu de vânt și intensificării vântului nord-vestic în rafale de până la 17-22 m/s, izolat 23-25m/s.
17:00
Rubrică prezentată la Radio România Chișinău de Vlad Pohilă, autorul primului îndrumar „Să citim să scriem cu litere latine”, apărut în 1989.
17:00
Conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi din România a declarat că începând de astăzi un terminal va fi alocat special pasagerilor care vin din Italia.
16:55
Rubrică prezentată la Radio România Chișinău de Vlad Pohilă, autorul primului îndrumar „Să citim să scriem cu litere latine”, apărut în 1989.
16:50
Din programul de privatizare urmează a fi excluse patru companii importante ale statului şi două bunuri. Locul lor va fi luat de alte şase active ale statului, inclusiv Metalferos, pentru controlul căruia lupta este una acerbă, scrie Mold-street.com
16:45
Rubrică prezentată la Radio România Chișinău de Vlad Pohilă, autorul primului îndrumar „Să citim să scriem cu litere latine”, apărut în 1989.
16:30
16:20
La sfârșitul anului 2019, venitul prognozat al rezidenților activi Moldova IT Park a fost de 2,9 miliarde lei.
16:20
UPDATE | Șase oameni au murit în Italia, după ce s-au infectat cu coronavirus, au anunțat autoritățile din peninsulă.
16:20
Corpul judecătoresc din Republica Moldova, prin intermediul Asociației Judecătorilor din Moldova, reacționează la declarațiile premierului în privința dosarului Gemenii. Într-un comunicat plasat pe pagina Asociației se spune că misiunea instanțelor judecătorești în general și a fiecărui judecător în parte este de a înfăptui justiția, iar realizarea acestei misiuni nu poate fi concepută decât în condiții de independență și autogestiune a puterii judecătorești în conformitate cu prevederile Constituției.
16:10
Amendamentele la Regulamentul privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor vor intra în vigoare în data de 29 februarie. Potrivit modificărilor, în procesul de declarare a valorii în vamă, declarantul (agentul economic) va fi informat prin actul de inspecție referitor la motivul justificat de neacceptare a prețului declarat.
15:55
Cea de-a doua ediție a Galei Formatorilor în domeniul biblioteconomiei, cu genericul „Creăm conexiuni și dezvoltăm competențe profesionale”, a avut loc în cadrul Centrului de formare continuă, ce activează de câțiva ani la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.
Acum 6 ore
15:10
Nu avem încă un vaccin anticoronavirus, dar temutul CO-VID -19 are totuşi un duşman care nu-l lasă să ucidă copii: este vorba despre sistemul lor imunitar. Potrivit site-ului worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, temutul virus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.
15:05
Cinci oameni au murit în Italia, după ce s-au infectat cu coronavirus, au anunțat autoritățile din peninsulă. De asemenea, sunt 219 cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, scrie Digi24.ro.
15:05
Autorităţile locale din Praga vor numi două spaţii publice după personalităţi critice la adresa guvernului rus care au fost ucise. Între cele două locaţii se numără şi piaţa unde se află ambasada rusă.
15:00
Autoritățile pregătesc cerințe de calitate pentru ambalarea, etichetarea și transportarea conservelor din carne, a salamurilor, mezelurilor și a specialităților din carne. Un proiect în acest sens a fost discutat recent la o ședință a responsabililor din domeniu.
14:50
Economii – conform definiției clasice economiile reprezintă suma de bani rămasă după ce toate cheltuielile de consum personal sunt sustrase din venitul acumulat într-o perioada de timp stabilită. Acești bani putem păstra acasă sau în portofel, dar cel mai prudent este să le păstrăm la o bancă, informează Banca Națională a Moldovei prin
14:40
La un an de la alegerile parlamentare din Republica Moldova, situația politică s-a schimbat doar prin faptul că un regim oligarhic a fost înlocuit cu altul. Unul din cele mai discutate domenii a fost cel al justiției, în care au fost înregistrate atât succese cât și insuccese, constată experții.
14:25
Potrivit unui studiu recent, fluviul Colorado, principala sursă de apă a peste 40 de milioane de americani, este în pericol de a seca în contextul schimbărilor climatice, potrivit CNN. Acesta curge în zona dintre orașele Denver și Los Angeles.
14:00
Transportatorii din Chișinău anunță că vor continua să se afle în grevă, după ce au întrerupt în această dimineață circulația microbuzelor pe câteva rute. Administratorii de rute cer majorarea tarifului, însă inițiativa nu este susținută de primărie. Edilul Ion Ceban a cerut rezilierea contractelor cu firmele care au decis sistarea transportului.
14:00
Pompierii au intervenit astăzi, 24 februarie, în mai multe localități din R.Moldova pentru a înlătura pagubele înregistrate din cauza vântului.
13:55
O construcție publicitară s-a prăbușit peste mai multe automobile parcate în fața Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.