FOTO // Un deputat ucrainean, plăcut surprins să îl vadă pe Dodon cu o cursă de zbor obișnuită

Democracy.md, 14 februarie 2020 16:30

„Împreună cu delegația ucraineană am zburat la München. În avion, printre pasageri, am fost bucuros să îl văd pe președintele Moldovei, Igor Dodon. Este interesant faptul că prima persoană în stat zboară împreună cu noi, cu o cursă obișnuită de la Kiev, dar nu din Chișinău”, a scris Goncearenko.Președintele, Igor Dodon, efectuează în aceste zile o vizită de lucru la München, Germania, unde va participa la Conferința internațională de Securitate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
21:20
„Eu am avut o reacţie promptă referitor la declaraţia ministrului Ciocoi. Am condamnat declaraţia sa. Colegii care spun acum că moţiunea împotriva ministrului Ciocoi am luat apă în gură. Da, e vorba de domnul Candu. Ministrul a fost chemat mâine la fracţiunea PD şi urmează să ne explice de ce a făcut acea declaraţie jignitoare la adresa celor care au luptat atunci. Ulterior vom decide dacă vom vota pentru această moţiune sau nu. Pavel Filip a continuat cu criticele la adresa lui Candu. „Eu am cerut retragerea trupelor ruseşti de la tribuna ONU şi chiar a fost şi o rezoluţie în acest sens. Nu a fost deloc simplu. Am obţinit controlul vomun a frontierei pe sectorul transnistrean, întoarcerea terenurilor agricole, rezolvarea problemei şcolilor cu predare în limba română. Mă doare că cineva care nu a făcut nimic e tare în declaraţii. Deci, eu nu voi acţiona emotiv şi să influenţez lucrurile.
21:10
„Aceste declarații au fost făcute publice, nu au venit la partid, nu m-a telefonat nimeni pe mine sau colegii. Eu ajung la concluzia că aceste declarații au fost făcute pentru altcineva. Știți cum se mai întâmplă la noi când soțul felicită soția cu ziua de naștere pe Facebook. Această adresare nu este în primul rând pentru soție, dar este pentru altcineva”, a declarat el în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.Filip a mai spus că, la moment, deciziile în interiorul PDM se iau în mod democratic, fapt care deranjează pe unii.„Eu cred că democrația internă care a apărut în PDM îi deranjează pe unii. Cineva și-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pentru funcția de vicepreședinți, coordonată cu o persoană-două-trei, așa cum anterior se luau deciziile în Partidul Democrat. Eu am adunat toată fracțiunea și am propus să avem 9 vicepreședinți, responsabili pe domenii.
19:00
„Referitor la mult pătimita declarație privind ireversibilitatea cursului European. Am văzut provocarea Vicespeakerului Mihai Popșoi. Nu vreau să vin cu calificative, să vorbesc despre aspectele morale ale multiplelor declarații care s-au făcut pe marginea acestui subiect, din care reiese că PAS și DA rămân eroii zilei, iar PDM ar pune piciorul în prag. Vă propun în schimb să citiți cele 3 texte, varianta inițială a colegilor PAS și DA, a doua variantă completată propusă de noi, pe care suntem oricând gata să o votăm; și ultima „contribuție” a celor de la DA, în care numai despre integrarea europeană nu este vorba. Mă întreb dacă nu cumva intenționat se aduc amendamente colaterale pentru a face imposibilă votarea unei declarații răspicate privind reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic de Integrare Europeană a Republicii Moldova”, a scris Diacov pe Facebook.
Acum 24 ore
17:40
„O discuție foarte bună unde am punctat mai multe priorități de colaborare între orașele noastre. Am ajuns la o înțelegere pentru a reînnoi Acordul de înfrățire semnat de Chișinău și Tel Aviv în anul 2000. La fel, vom realiza un plan de activități pe care urmează să le implementăm în comun. Totodată, colegii din Tel Aviv ne-au propus să ne ajute în efectuarea expertizelor pe diverse domenii dar și realizarea proiectelor concrete în ceea ce privește: administrația publică locală, infrastructură, mediul de afaceri, medicină”, spune Ceban.  Edilul capitalei spune că Israel este un puternic lider global în tehnologie, agricultură, managementul apei, securitate cibernetică şi digitalizarea sectorului medical, iar inovațiile şi managementul implementat în oraşele din această ţară, ar putea fi aplicate şi la Chişinău.  Zilele acestea primarul general, Ion Ceban participă la Forumul Internaţional al Urbaniştilor în Israel.
17:20
Potrivit portalului de știri, în PDM s-au format acum patru grupuri. Acestea se împart în oamenii fostului și actualului lider al formațiunii, dar și al președintelui de onoare, Dumitru Diacov.  Este vorba despre grupul „Filip”, „Diacov”, „Andronachi-Nichiforciuc” și „Candu”.Deschide.md mai scrie că în această săptămână sau săptămâna viitoare, un grup de deputați PDM care nu susțin ideea colaborării cu PSRM ar putea să anunțe părăsirea atât a fracțiunii parlamentare, cât și a partidului.Aceleași surse mai afirmă că componența numerică a celor patru grupări din PDM s-ar putea schimba de la o zi la alta, deoarece mai sunt unii deputați democrați care încă nu s-au alăturat niciunei tabere. Asupra acestora, potrivit surselor, s-ar face presiuni din partea conducerii formațiunii.
16:30
 Un bărbat în vârsta de 36 ani a intrat în farmacie și sub pretextul de a procura, a cerut două creme,  după care le-a luat și a părăsit incinta farmaciei fără a le achita, cauzând prejudiciu.În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști, individul a fost localizat și reținut pe urme fierbinți, fiind escortat la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.Conform legislației în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.
16:00
Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării al RM: "Salariile au fost majorate, dar nu pentru toți militarii. Mai bine zis, categoria de sergenți și soldați ai Armatei Națonale a fost dezavantajată.În primul rând, l-am demis din funcție pe șeful Direcției planificare resurse financiare și tehnico-materiale. Totodată, am ordonat evaluarea surselor de care dispune bugetul nostru și identificarea unor modalități optime de majorare a salariilor sergenților și soldaților „dezavantajați” cu cel puțin 300 de lei, începând cu 1 februarie curent".
16:00
„Impresia eronată ca Republica Moldova trăiește datorită suportului financiar extern trebuie combătută. În anul 2019, ponderea asistenței financiare externe nerambursabile a fost de 2,4% din totalul de cheltuieli. Deci țara, în pofida turbulențelor politice, este stabilă din punct de vedere financiar.”, a declarat Ion Chicu.
15:20
 “De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu reprezentanții PDM pentru a definitiva textul final al Declarației pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană. Deși colegii din PDM au avut o contribuție consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuși au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul”, se spune în mesajul postat de Mihai Popşoi.“Regretăm lipsa de devotament și consecvență față de năzuința majorității cetățenilor Republicii Moldova de a urma calea integrării europene: a combaterii corupției, a justiției independente, a reformelor economice, alegând în schimb calea a patra - calea spre nicăieri”, mai scrie Mihai Popşoi.
15:20
 ”A venit momentul ca toate partidele să-și asume erorile politice din trecut, care au dus la divizarea țării pe false criterii geopolitice. Este momentul ca toți politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, să-și unească eforturile pentru a repune Republica Moldova pe o platformă externă echilibrată, una prin intermediul căruia cetățenii moldoveni să se simtă protejați și sprijiniți, indiferent că se află în țară sau peste hotare”, se menționează în textul Declarației.PSRM amintește că deja există un consens între toate partidele parlamentare în legătură cu faptul că Republica Moldova aparține Europei și parcursul ei trebuie să fie în continuare spre construirea unui stat democratic.
14:50
Președintele țării, Igor Dodon, a solicitat responsabililor de la întreprinderea ”Termoelectrica” să efectueze o analiză a tarifelor care au fost incluse în facturile pentru consumul de energie termică pentru luna ianuarie. Potrivit lui Dodon, nu este clar de ce aceste facturi au fost atât de mari în condițiile în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat.”Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente. Am atenționat că în caz contrar vom recurge la demiterea conducerii Termoelectrica”, a menționat președintele.Ședința de lucru de la Președinție a fost convocată în urma multiplelor mesaje venite din partea locuitorilor municipiului Chișinău, care s-au plâns de facturi  majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie.
14:50
 Șeful Executivului a oferit câteva detalii despre noile prevederi. “Pentru polițiști, medici, pedagogi, care vor activa în sectorul rural și în centrele rationale va fi compensare în cadrul programului Prima Casă de 100 %.”, a spus Chicu.Premierul a explicat că astfel Guvernul încearcă să oprească exodul moldovenilor.„Vrem să venim cu acțiuni care poate parțial vor rezolva problemele ce țin de locuința polițiștilor”, a explicat premierul.Guvernul a pregătit un proiect, care prevede extinderea programului „Prima Casă”. Potrivit documentului, vârsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de program va crește de la 45 la 50 de ani, iar contribuţia iniţială va fi de numai 5% din costul creditului.Potrivit ministerului Finanțelor, până în prezent, prin intermediul programului au fost procurate 4042 locuințe.
14:30
Mihail Sava recunoaște că nu a fost deloc ușor la competiția sportivă: „În primul rând vreau să mulțumesc familiei și colegilor pentru susținerea și încrederea acordată, ceea ce contează foarte mult atunci când te afli în afara țării. Mă bucur că am reușit această performanță pentru care îmi exprim recunoștința față de antrenorul meu. Mai am încă de muncit și o voi face cu mai multă dorință și motivație pentru munca pe care o fac. (...) Nu m-am așteptat să fiu întâmpinat atât de frumos, mulțumesc încă o dată tuturor”, a conchis Sava.20 de luptători moldoveni au reprezentat Republica Moldova la Campionatul european de lupte, seniori, însă abnegația, ambiția și tenacitatea polițistului de frontieră Mihail Sava a făcut posibilă victoria și obținerea locului III, în limitele categoriei de greutate 70 de kg.
13:10
„Cât e de mare prețul plecării noastre de la guvernare. Sunt sigur că în Republica Moldova mai este suficientă rațiune, de a înțelege că dincolo de psihoze și isterii, alimentate zilnic, inclusiv de propagandiștii kgb-iști, dar și de ai noștri, sunt sigur că există rațiune să înțelegem cât de mult am pierdut odată cu plecarea de la putere și să nu mai admitem asemenea greșeli”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Năstase a declarat că asumarea de către Guvernul Sandu a răspunderii pentru Legea Procuraturii, fapt care a dus la demiterea fostului Cabinet de Miniştri, nu a fost agreată de partenerii externi ai Republicii Moldova.„O spun cu toată responsabilitatea. Partenerii noști externi nu au acceptat actul de asumare ca modalitate de rezolvare a problemei. Asta din discuțiile cu ei, nu știu din alte părți.
12:50
„Hoardele de trolli s-au regrupat, au schimbat tactica și stăpânii. Trolii galbeni, roșii, albaștri, de toate culorile sar ca păduchii în frunte”, a postat Vasile Năstase.“Dar mai ales, galbeni”, i-a ţinut isonul Inga Grigoriu, făcând trimitere la postacii plătiţi de PAS.Anterior, într-o postare pe Facebook, bloggerul Eugen Luchianiuc a scris că trollii de pe Internet ai PLDM-ului, formaţiune din care a făcut parte Maia Sandu, au găsit un loc călduţ chiar în interiorul Partidului Acţiune şi Solidaritate. Bloggerul a făcut atunci trimitere la Dumitru Alaiba, fost consilier al prim-ministrului Vlad Filat, actualmente deputat PAS. Potrivit lui Luchianiuc, Alaiba ar fi, de fapt coordonatorul “armatei de trolli” ai Maiei Sandu.
12:20
«În această zi de o semnificație specială pentru mine, am decis să bucur sufletele unor oameni greu încercați de soartă. Astfel, am vizitat familia Nataliei și a lui Valeriu Barbuța din Ialoveni, ambii suferă de grave probleme de sănătate și se deplasează doar cu ajutorul cărucioarelor.Căruciorul electric pe care îl are Valeriu este foarte uzat, din care motiv am decis ca din partea Fundației „Din Suflet”, să îi oferim un cărucior nou pentru a se putea deplasa nu doar prin casă, dar și prin curte sau chiar distanțe mai mari. De asemenea, am oferit familiei produse alimentare, produse igienice, scutece, ș.a.Totodată, cu mare bucurie în suflet am aflat că Albert, băiețelul cuplului Barbuța, astăzi împlinește 2 anișori. I-am dăruit micuțului o bicicletă, cărți și jucării.Am urat familiei sănătate și multe bucurii!Faptele bune continuă!», a scris Igor Dodon.
12:00
Regulamentul facilitează procesul de incluziune socială a cetățenilor Republicii Moldova, care se întorc acasă din străinătate și solicită recunoașterea actelor de studii obținute în afara țării, pentru a continua studiile în instituțiile de învățământ, sau recunoașterea calificărilor profesionale, pentru a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul Republicii Moldova.Totodată, „Regulamentul de recunoaștere și echivalare a actelor de studii și a calificărilor obținute în străinătate” vine să lărgească și să promoveze autonomia instituțiilor de învățământ și a organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, să acorde un vot de încredere acestora, să le încurajeze în elaborarea unor politici competitive în vederea atragerii studenților și elevilor la studii, dar, în același timp, sporește responsabilitatea publică a instituțiilor de învățământ din țară.
10:50
Diplomatul german și-a pus semnătura pe actul cunoscut drept „12 pași spre o securitate mai mare în Ucraina și Regiunea Euroatlantică”. Documentul a fost întocmit de foști oficiali și experți ruși, americani și europeni, însă a stârnit controverse. Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat că tezele expuse în acest document nu coincid cu poziția oficială a Ucrainei. Raportul a fost publicat pe site-ul conferinței pe 14 februarie, după care a fost șters, apoi a fost republicat.Potrivit site-ului mirotvorets.center, documentul propune relansarea colaborării dintre Occident și  Rusia fără a condiționa eliberarea Crimeii. La fel, este posibilă scoaterea sancțiunilor impuse Rusiei și apropierea Moscovei de Uniunea Europeană. Planul prevede crearea unui dialog incluziv la nivel național pe subiectul identității, care va lua în calcul și viziunile Rusiei.
10:10
Țîra a spus că hotărârea instanței a fost una previzibilă, în contextul în care revocarea sa din calitatea de membru al Consiliului de Integritate al ANI din partea societății civile a fost una ilegală, lipsită de motivație și argumentare juridică.Anterior, Olesea Stamate a emis un ordin prin care l-a revocat pe Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Cauza ar fi că Țîra a candidat pentru funcția de primar general de Chișinău din partea PPEM, iar în Consiliul de Integritate nu poate fi numită vreo persoană care este sau a fost în ultimii doi ani membru al unui partid. Dumitru Țîra a explicat atunci că nu este și nici nu a fost membru al partidului menționat, și că s-a autosuspendat din funcția de membru al Consiliului de Integritate pe parcursul campaniei. În viziunea lui Țîra, decizia Olesei Stamate a fost una politică.
09:40
«Cu cele mai sincere și cele mai bune gânduri adresez, astăzi, Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, felicitări alese prilejuite de Ziua de Naștere. Este o ocazie fericită de a reitera sentimentele mele de respect profund și recunoștință pentru colaborarea frumoasă și productivă pe care o avem de-a lungul anilor și care m-a convins ferm, în toată această perioadă, că sunteți un coleg de nădejde și un prieten adevărat.Vă urez, stimate Domnule Președinte, succese continue în importanta funcție pe care o exercitați cu demnitate în interesul poporului Republicii Moldova. Vă asigur de întreaga noastră susținere în eforturile de edificare a unui stat de drept prosper, în care cetățenii să trăiască în siguranță și bunăstare.Împreună cu Dumneavoastră, vom putea realiza tot ceea ce ne-am propus ca să schimbăm viața cetățenilor țării noastre în bine.
09:30
Jurnalistul susține că vicepreședinții formațiunii, care au fost numiți recent în funcții, sunt oamenii luii Vlad Plahotniuc, care i-au preluat schemele și atribuțiile. „Cu o astfel de „reformare” de partid, cei care îi îndeamnă pe deputații blocului ACUM să încerce o coaliție cu PD par acum mai degrabă naivi sau rău intenționați.”, spune Cozer.În opinia lui Cozer este o greșeală să faci alianță și cu finul de cununie al fostului lider PDM, Andrian Candu.„Este adevărat că în PD există și o grupare care, cel puțin la suprafață, ar crea impresia că vrea să se apropie de ACUM. Problema e că în fruntea ei apar Candu și Sîrbu, figuri care nici ele nu pot fi acceptate de către cei din PAS și Platforma DA. Sunt însă convins că și aceștia, iar trecutul lor este cel mai grăitor în acest sens, pot să-și tempereze din elan dacă li se asigură liniștea pe plan penal”, mai spune Cozer.
Ieri
22:10
Această cifră confirmă o încetinire a numărului zilnic de noi decese (105 luni faţă de 142 duminică şi 143 sâmbătă). În plus, numărul de cazuri noi înregistrate în afara provinciei Hubei a fost de doar 115 luni, comparativ cu aproape 450 cu o săptămână mai devreme.În afara Chinei continentale, unde cel puţin 70.500 de persoane au fost infectate, aproape 600 de cazuri de contaminare provocate de epidemia de coronavirus au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări.În vizită în Pakistan, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat încrezător că ''efortul gigantic'' depus de China ''va permite reducerea progresivă a bolii''.Directorul OMS a avertizat, însă, că este ''imposibil de prezis ce direcţie va lua epidemia''.
21:30
Principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte sociale și economice.Igor Dodon a menționat că este o conlucrare fără precedent în ultimii ani între cele trei instituții ale statului. Președintele a făcut o trecere în revistă a inițiativelor sociale deja lansate și a cerut Guvernului să urgenteze implementarea acestora.Premierul Ion Chicu a prezentat proiectele la care muncește Guvernul și a povestit la ce etapă de implementare se află. Aici vorbim despre îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, creșterea numărului de locuri de muncă și a veniturilor la bugetul de stat, dar și despre reformarea și modernizarea instituțiilor.Liderii PSRM și PDM au cerut ca agenda guvernamentală să fie adaptată la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor.
21:00
„Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale. Pentru mine este important ca fiecare angajat al instituţiei de apărare să se simtă motivat, încurajat şi satisfăcut de condiţiile în care activează.Din păcate, din motivul că nu am fost informat suficient despre acţiunile, avantajele şi lacunele care ar putea fi înregistrate la acest capitol, m-am pomenit în luna februarie cu o surpriză. Salariile au fost majorate, dar nu pentru toţi militarii. Mai bine zis, categoria de sergenţi şi soldaţi ai Armatei Naţionale a fost dezavantajată. Ca rezultat, am dispus câteva măsuri urgente pentru redresarea situaţiei în domeniu.În primul rând, l-am demis din funcţie pe şeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale.
18:50
„Acum cîteva săptămîni, la data de 27 ianuarie, am vizitat Muzeul „A. S. Pușkin” și m-am familiarizat cu starea dezastruoasă în care se află complexul muzeal. Monumentul de arhitectură, care nu a mai fost restaurat din anul 1987, necesită urgent lucrări de reparație capitală și în primul rînd, reparația acoperișului.Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A. S. Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat.M-am adresat către prietenii Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială – expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. Au fost deja transferate cca 2,5 milioane de lei (123 mii de euro), iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare.
18:40
„Am discutat diverse aspecte ale relațiilor bilaterale, indicînd asupra necesității de consolidare a raporturilor comercial-economice și de atragere a investitorilor din Țările de Jos în Republica Moldova. În prezent, în țara noastră activează cca 170 de întreprinderi cu capital olandez și această țară ocupă locul al doilea printre investitorii străini direcți.Am constatat cu satisfacție dinamica ascendentă a relațiilor de colaborare în domeniul politic și cel juridic. Astfel, Moldova și Regatul Țărilor de Jos au semnat 21 de acorduri care cuprind practic cele mai importante domenii de interes reciproc.Am exprimat gratitudine conducerii Regatului Țărilor de Jos pentru susținerea acordată țării noastre în cadrul a patru programe guvernamentale: drepturile omului, bună guvernare și democrația, presa independentă, justiția și statul de drept.
18:00
Juristul mai spune că în contextul în care cea mai mare parte a cetățenilor primește salarii ce nu depășesc 6000 de lei, Republica Moldova nu-și permite luxul de a avea pensionari care ridică lunar pensii de zeci de mii de lei.„Evident că toți vrem să avem un trai decent, inclusiv și pensii mari. Dar să ridici lunar pensie de 20-30 de mii de lei este un pic exagerat. Da, sunt și în Europa persoane care ridică lunar pensii de o mie de euro, dar aceste persoane au și avut salarii de 3-4 mii de euro pe tot parcursul activității”, a mai spus Midrigan.Potrivit sputnik.md, în Republica Moldova sunt 353 de persoane care în 2019 au primit lunar pensii cuprinse între 20.000 lei și 224.000 de lei. Din cifra totală a pensionarilor de lux, 68% sunt judecători și procurori.
17:40
„În cadrul întrevederii de astăzi cu cetățenii, au fost abordate inclusiv probleme de sistem care necesită implicarea autorităților. În particular, au fost prezentate problemele copiilor cu deficiențe de auz integrați în învățămîntul general fără suportul adițional de care au nevoie. De asemenea, la această oră în țară este un deficit acut de translatori în limbaj mimico-gestual, iar închiderea și reducerea numărului de copii din instituțiile specializate a dus la reducerea numărului tinerilor care pot trăi fără tutelă.”, se menționează în comunicat.Totodată, s-a discutat și situația de la Grădina Botanică Națională, Institut „Alexandru Ciubotaru”. Greceanîi a spus  că Parlamentul va acorda suport instituției, care este patrimoniul național, inclusiv prin implicarea angajaților Parlamentului la lucrări de întreținere a Grădinii Botanice.
17:00
În cadrul ședinței, președintele Asociației Subteranei Centru, Covaliov Anatoii, a ținut un discurs despre cât de mult a investit în toți acești ani cât a avut în gestiune spații. În schimb, Ilie Ceban a declarat că Primăria Chișinău are de încasat milioane de lei.                   „În primul au contracte pe termen nedeterminat, unii din ei pentru zece ani. Plățile sunt de 200, 500 1000 de lei lunar. Contractele se încheiau cu agenți economici, care închiriau 500-800 de metri pătrați, iar ulterior le dădeau în sublocațiune. Pentru a transmite în sublocațiune este nevoie de decizia CMC. Astfel de decizii nu au fost. [...] Sunt agenți economici care înregistrează datorii de 13 milioane de lei. În continuare aceștia activează. Dosarul în judecată a fost 13 ani pe rol și nimeni nu a întreprins nicio acțiune. Noi vorbim despre o reparație generală”, a declarat Ilie Ceban.
16:50
Potrivit datelor IGSU, o suprafaţă extinsă de vegetaţie uscată în apropierea sectorului locativ a luat foc în oraşul Căuşeni. La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri, dar şi tehnica specializată a autorităţilor publice locale, care au reuşit localizarea flăcărilor, astfel evitând răspândirea focului spre casele oamenilor.Incendiul a fost lichidat complet, iar flăcările au nimicit 10 ha de vegetaţie uscată. Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de vânt.În vederea prevenirii situaţiilor excepţionale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.