(galerie foto) Ce fac oamenii și păsările pe bulevardul Grigore Vieru din Chișinău în ziua când poetul și-ar fi sărbătorit 85 de ani de la naștere

#diez, 14 februarie 2020 15:00

Astăzi, poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 85 de ani de la naștere. În acest context, echipa #diez s-a plimbat pe bulevardul Grigore Vieru ca să vadă ce fac oamenii, dar și păsările în această zi. Articolul (galerie foto) Ce fac oamenii și păsările pe bulevardul Grigore Vieru din Chișinău în ziua când poetul și-ar fi sărbătorit 85 de ani de la naștere apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
21:15
Alessandra este o tânără din Liguria, o regiune fantastică din Italia, a creat un cont pe Instagram un postează fotografii cu pisica ei. Grisu este o pisică de rasă Kurilian Bobtail, ceea ce îi permite să arate tare mimi în orice imagine. În prezent, contul de Instagram este urmărit de peste 62 de mii de oameni. Articolul (foto) Un antidepresiv pufos. Cum arată contul de Instagram a unei pisici din Italia apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
19:15
În contextul riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română recomandă evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă, arată un comunicat al patriarhiei. Articolul Patriarhia Română recomandă evitarea sărutării icoanelor din biserică, iar oamenii sunt rugați să vină cu lingurița pentru împărtășanie de acasă apare prima dată în #diez.
18:45
Poliția din Moscova a ridicat un „Batmobil”, o replică a celebrei mașini folosite de super-eroul Batman în filme. Mașina a fost confiscată pentru că nu avea plăcuțe de înmatriculare și pentru că încălcase alte reguli cu privire la caracteristicile tehnice ale vehiculelor. Articolul (video) Un „Batmobil” a fost evacuat de pe o strada din Moscova. Polițiștii au afirmat că vehiculul nu corespunde caracteristicilor pentru a putea circula pe străzile capitalei Rusiei apare prima dată în #diez.
18:00
Începând din 27 februarie, FCIM are în utilizare o aulă renovată prin inițiativa rectorului Viorel Bostan și efortul depus de echipa Direcției tehnice, șef direcție Dorin Trofimciuc. Aceasta a fost lansată în urma întâlnirii de astăzi a rectorului Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan cu unii dintre cei mai buni studenți ai facultății Calculatoare  Informatică și Microelectronică Articolul La Facultatea Calculatoare a UTM a fost lansată o nouă aulă modernă apare prima dată în #diez.
18:00
Școala Organizatorului Comunitar (ȘOC) este un program de instruire în organizare comunitară pentru activiști și cetățeni cu inițiativă care doresc să organizeze activitatea unui grup civic și să contribuie la rezolvarea problemelor locale prin comunicare cu autoritățile publice locale și centrale. Articolul Participă gratuit la un program de instruire și contribuie la rezolvarea problemelor locale din societate apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
17:45
Pentru că e sfârșit de săptămână și ziua de vineri este asociată cu distracție, echipa #diez vă sugerează lista de activități la care puteți participa pe 28 februarie. Articolul Recomandări #diez. Află unde și cum te poți relaxa în această zi de vineri, 28 februarie apare prima dată în #diez.
17:45
Între vicepreședintele parlamentului Mihai Popșoi și președinta parlamentului Zinaida Greceanîi s-a iscat o ceartă pe marginea neoferirii dreptului la replică. În timp ce Mihai Popșoi îi răspundea lui Eugen Nichiforciuc, Greceanîi i-a închis microfonul la mijloc de replică. Articolul Discuții aprinse între Mihai Popșoi și Zinaida Greceanîi. „Dați-mi dreptul la replică! Nu vă dau” apare prima dată în #diez.
17:30
Deputații au numit-o în funcția de Directoare a Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pentru un termen de 6 ani. Deputații PAS insistă că numirea ei este ilegală, deoarece concursul a fost trucat. Articolul Violina Șpac a devenit Directoarea Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pentru un termen de 6 ani apare prima dată în #diez.
17:30
„Descătușează-te, crede în tine, oricând o poți lua de la zero”. Noaptea Lupilor este mai mult decât o prezentare de modă, este sângele ce curge prin venele femeilor, este visul care prinde aripi. Articolul „Descătușează-te, crede în tine, oricând o poți lua de la zero”. Participă la spectacolul de modă „Noaptea Lupilor” apare prima dată în #diez.
16:45
Alexandru Țibari a ajuns pe băncile Facultății de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Tehnică a Moldovei în 2007. Era anul în care, în diverse regiuni ale lumii, se încheia construcția mai multor clădiri de referință: „FiftyTwoDegrees”, înaltă de 86 de metri, la Nijmegen, Olanda; Monumentul Național al Pakistanului, edificat pe o suprafață de trei hectare; Centrul Național de Artă din Tokyo sau „BMW Welt” din Munich, cea mai vizitată atracție turistică din Bavaria. La 13 ani distanță, Alexandru povestește cum a ajuns să lucreze la proiectul de reabilitare a fațadei Primăriei Chișinău, cum au evoluat lucrurile în învățământul tehnic și în arhitectură, și cât de importantă este restaurarea clădirilor vechi, pe care a însușit-o inclusiv de la arhitecții italieni, într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Articolul Alexandru Țibari, un creator între restaurare și reconstrucție. Cum a contribuit un proiect european la pasiunea unui arhitect moldovean apare prima dată în #diez.
16:30
Astăzi, 27 februarie, clubul de fotbal german Bayern München a împlinit 120 de ani de la fondarea sa în anul 1900. Cu această ocazie, fcbayern.com a selectat cele mai remarcabile 22 de momente din istoria campionilor germani. Articolul (foto, video) Cele mai remarcabile momente din istoria FC Bayern München timp de 120 de ani apare prima dată în #diez.
16:00
Diaspora din Marea Britanie este invitată, pe 29 februarie, să sărbătorească Legenda Mărțișorului la Londra, în cadrul unei ediții caritabile de MărțiShop 2020. Articolul Diaspora din Londra este invitată să participe la evenimentul caritabil MărțiShop 2020 apare prima dată în #diez.
15:30
AEGEE-Chişinău te invită la trainingul PROiecte pentru TINE(ri). În ediţia 2020 organizatorii au decis să abordeze o tematică puţin mai neobişnuită - influenţa personală. Ce este ea? Cum o poţi aplica şi cum să nu îi cazi pradă? Vei putea afla răspunsurile la acest training. De asemenea, vei descoperi cum te ajută experienţa de voluntariat în sfera influenţei personale. Articolul AEGEE-Chişinău te invită la trainingul PROiecte pentru TINE(ri). Cum te poți înregistra apare prima dată în #diez.
15:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat deja orarul examenelor sesiunii de bacalaureat, dar și a celor de absolvire a studiilor gimnaziale și primare. Fie că e vorba despre matematică, fizică sau limba engleză, în febra pregătirilor pentru susținerea examenelor, elevii caută cei mai buni profesori care i-ar ajuta să treacă cu brio de acestea. Dacă tot cele mai bune recenzii sunt oferite de persoanele care au trecut deja de etapa examenelor, echipa #diez și-a propus să realizeze o listă o profesorilor care te vor ajuta să rezolvi itemii dificili și să-ți fortifici propriile cunoștințe. Lista este alcătuită în baza recomandărilor oferite de foștii absolvenți.  Articolul BAC 2020: Lista celor mai buni profesori la disciplinele umaniste în opinia elevilor, care te vor ajuta să treci cu brio de examenele de absolvire apare prima dată în #diez.
15:00
Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a confirmat că la momentul actual, în Moldova, nu există vreun caz pozitiv de infectare cu noul tip de coronavirus COVID-19. Articolul Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu: „În prezent, în Moldova, nu există vreun caz de infectare cu noul tip de coronavirus” apare prima dată în #diez.
14:45
Ministra Viorica Dumbrăveanu a prezentat raportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale cu privire la acțiunile întreprinse pentru prevenirea infectării cu coronavirus COVID-19. Articolul Raportul Ministerului Sănătății cu privire la măsurile întreprinse de autoritățile moldovene de prevenire a îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus apare prima dată în #diez.
14:15
Produsele alimentare cu termenul de valabilitate de 90 de zile ar putea fi importate în Moldova, dacă termenul de valabilitate va fi mai mare de 1/3 la momentul intrării în țară. Modificare la legea privind siguranța alimentelor a fost votată în prima lectură. Articolul Importatorii de produse alimentare nu vor putea intra pe piața autohtonă dacă termenul de valabilitate e mai mic de 1/3 apare prima dată în #diez.
14:00
Alex Leahu este un tânăr profesor de matematică care predă la Liceul „Spiru Haret”din Chișinău. Iar pentru a-și motiva elevii de clasa a VII-a, acesta le-a promis că își va vopsi barba în albastru dacă mai mult de jumătate de clasă obțin note de 9 și 10 la test. Articolul (foto) Un profesor de matematică din Chișinău și-a vopsit barba în albastru pentru a-și onora o promisiune față de elevi apare prima dată în #diez.
14:00
Compania moldovenească de produse cosmetice - Viorica a lansat un filmuleț de atmosferă în care dezvăluie secretul marilor schimbări tuturor celor care folosesc cosmetica naturală. Articolul (video) Ce avem în cutie?! Un video de la Viorica, care aduce mari schimbări apare prima dată în #diez.
14:00
Primarul general, Ion Ceban, a prezentat astăzi consilierilor municipali pachetul de documente în vederea achiziționării pe parcursului anului curent, a unui lot de 100 de autobuze, care vor fi asamblate la Chișinău, pentru a reînnoi în totalitate materialul rulant al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) și respectiv, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice de transport de călători. Articolul Primăria Chișinău planifică să achiziționeze o sută de autobuze, în valoare de circa 120 de mii de euro apare prima dată în #diez.
13:30
Părinții (adoptivi) care îngrijesc patru sau mai mulți copii vor putea beneficia de asigurare medicală pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta sub 18 ani. Articolul Tații adoptivi neangajați în câmpul muncii ar putea beneficia de asigurare medicală apare prima dată în #diez.
13:30
Pensionarii moldoveni vor beneficia, în 2020, de pensii cu dublă indexare. Deputații au votat modificări la lege în prima lectură. Articolul Pensiile ar putea fi indexate de două ori pe an, în 2020 apare prima dată în #diez.
13:30
Elevii claselor a XII-a au susținut deja examenele de bacalaureat pe eșantion. Ne-am străduit să adunăm de la elevi testele pe care le-au avut de rezolvat (dacă tot acestea nu au apărut deocamdată pe pagina ministerului). Prin urmare, puteți să găsiți ce teste au primit absolvenții ambelor profile la limba și literatura română. Articolul BAC 2020: testele de pe eșantion. Ce au avut de rezolvat elevii la limba și literatura română apare prima dată în #diez.
13:30
Experții iData au realizat un sondaj de opinie despre alegerile parlamentare noi în circumscripția Hâncești și alegerile prezidențiale, alegeri parlamentare anticipate și coaliții din parlament care vor avea loc în acest an. Astfel, conform Barometrului Electoral 2020 din luna februarie, cele mai mari șanse în cazul unor alegeri parlamentare anticipate PSRM și PAS ar acumula cele mai multe voturi. Articolul (sondaj) Barometrul Electoral 2020, luna februarie: În cazul alegerilor anticipate, în parlament ar accede reprezentanți ai cinci partide apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
12:45
Ursul polar este un urs alb care trăiește în zonele nordice înghețate ale Oceanului Arctic, fiind cel mai mare animal de pradă întâlnit pe uscat. Durata vieții sale este de 35-40 de ani. Astăzi e Ziua Internațională a Urșilor Polari, în acest context am decis să îți spunem șapte lucruri pe care nu le-ai știut despre mamiferul din zonele nordice înghețate ale Oceanului Arctic. Articolul (hartă) Șapte lucruri pe care nu le-ai știut despre urșii polari, mamiferele din zonele nordice înghețate ale Oceanului Arctic apare prima dată în #diez.
12:30
Real Madrid a pierdut pe teren propriu în primul meci din optimile Champions League, scor 1-2 împotriva lui Manchester City. Sergio Ramos (33 de ani), căpitanul „galacticilor”, a încasat un nou cartonaș roșu și a devenit ținta mai multor meme-uri pe rețelele sociale.. Articolul (foto) Cele mai „roșii” meme-uri după eliminarea lui Sergio Ramos din optimile de finală a Ligii Campionilor apare prima dată în #diez.
12:00
Acțiunea deputaților din PPDA și PAS a fost una spontană, întrucât se discuta despre când deputații trebuie să voteze fiecare lege în parte — după fiecare dezbatere sau după ora 13.00. Astfel, după mai multe discuții, Zinainda Greceanîi a închis microfonul lui Dinu Plângău ,care voia să se expune pe marginea acestui subiect, lucru care a stârnit nemulțumiri în rândul deputaților PPDA și PAS. Ei au decis să părăsească sala de ședințe. Articolul Deputații din PPDA și PAS au părăsit în semn de protest sala de ședințe a parlamentului. Care este motivul apare prima dată în #diez.
11:45
Interact Chișinău organizează o petrecere de neuitat cu genericul ,,Ready, set, spring!”. Petrecerea va avea loc pe patru martie, ora 19.30, la Kira’ s Club. Nu ezita să petreci o seară memorabilă alături de prieteni membrii Interact. Articolul Echipa Interact Club Chișinău revine cu o nouă petrecere. Unde va avea loc și cum îți poți rezerva un bilet apare prima dată în #diez.
11:45
Japonia a creat primele pictograme animate din istoria Jocurilor Olimpice. Astfel, devine prima țară care a creat primele pictograme la ediția din 1964, iar în acest an a creat primele pictograme animate pentru această competiție. Articolul (video) Japonia a creat primele pictograme animate din istoria Jocurilor Olimpice apare prima dată în #diez.
11:15
În timp ce în Capitală e soare și temperaturi ridicate, la nordul țării ninge. Mai mulți internauți au postat fotografii și video-uri în care arată că la nordul Moldovei ninge, iar pământul s-a acoperit deja cu un strat de zăpadă. Articolul (video) În timp ce în Capitală e soare și sunt temperaturi ridicate, la nordul Moldovei ninge apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.