UE nu vrea ca moldovenii să-și vândă marfa în rețelele mari de magazine

LiveNews, 14 februarie 2020 11:30

Uniunea Europeană nu dorește ca pe rafturile magazinelor din Moldova să fie produse autohtone. Cel puțin asta se înțelege din declarațiile făcute de şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit Infotag, joi, în cadrul Reuniunii Platformei Societăţii Civile UE – RM, Michalko a declarat că UE este surprinsă de faptul că proiectele de […] Articolul UE nu vrea ca moldovenii să-și vândă marfa în rețelele mari de magazine a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 6 ore
22:10
Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a anunțat, la începutul ședinței Guvernului, că a semnat ordinul cu privire la blocarea alocațiilor pentru finanțarea sectorului judecătoresc prevăzute în legea bugetului de stat în sumă de 70 de milioane de lei. Potrivit ministrului, acțiunea are loc în strictă conformitate cu Legea finanțelor publice care permite Ministerului Finanțelor să facă […] Articolul Bugetul sistemului judecătoresc, redus cu 70 de milioane de lei, din cauza dosarului pierdut la CEDO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 8 ore
21:50
Premierul Ion Chicu i-a cerut ministrului de interne, Pavel Voicu, să ia măsuri în cazul șoferilor, care circulă cu geamuri fumurii la mașini. Șeful executivului spune că în ultima perioadă sunt tot mai multe cazuri. Subiectul a fost discutat în debutul ședinței de Guvern. „În special văd că este vorba de oameni din organele de […] Articolul Premierul bate alarma: Tot mai multe mașini cu geamuri fumurii, pe străzile orașului. Șoferii sunt cu EPOLEȚI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:20
Guvernul Republicii Moldova a avizat, în ședința de miercuri, 26 februarie, inițiativa prezidențială prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a explicat că modificările vizează schimbarea, începând cu anul 2019, a modalității de repartizare a profitului BNM disponibil pentru distribuire. Astfel, se propune […] Articolul Inițiativa prezidențială privind scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat, avizată de Guvernului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Toate zonele de agrement din parcuri, scuaruri, alei pietonale și curți vor trece în gestiunea preturilor de sector. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. În prezent aceste spații publice sunt la balanța unor direcții și nu sunt administrate corect, în special la capitolul salubrizare, […] Articolul Proiectele de infrastructură care urmează a fi implementate în Chișinău, în perioada imediat următoare, discutate la Primărie a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Executivul a modificat în ședința de astăzi o hotărâre de Guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice. Potrivit deciziei, mărimea adaosului comercial pentru măști și alte mijloace de protecție personală se va limita la 20%. Premierul Ion Chicu a atenţionat comercianţii de medicamente şi produse farmaceutice să nu speculeze în […] Articolul Comercianții nu vor mai putea majora prețurile la măștile medicinale. Guvernul a limitat mărimea adaosului comercial la mai multe produse farmaceutice a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
19:30
  Virusul COVID -19 încă nu ajuns pe meleagurile noastre, în schimb Moldova este deja este atacată, în preajma Sărbătorilor Pascale, de o altă epidemie – ce a… pomelnicelor. După ce Ziarul de Gardă a şocat opinia publică cu o mega-investigaţie jurnalistică despre pomelnicul personalizat al familiei preşedintelui Igor Dodon, iată că din sertarele redacţiei […] Articolul Bomba zilei! Ziarul de Gardă scoate din sertar o nouă investigaţie de amploare: Vezi cine face parte din pomelnicul Maiei Sandu! (Pamflet) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:50
Banii care au venit din exterior în timpul Guvernului Sandu au fost acordați ca urmare a reformelor făcute de către Executivele din 2015-2018. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la N4. „În cinci luni au venit de la UE în jur de 70 mln de euro, am un tabel […] Articolul Chicu a explicat că banii care au venit din exterior în perioada Maiei Sandu sunt rodul muncii guvernelor precedente a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
14:00
Președintele grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova cine dintre cei șase deputați care au părăsit PDM a mers în vizită, în Israel. „De exemplu, Vladimir Cebotari nu a fost în acea vizită în Israel. A fost o vizită privată, care s-a organizat în contextul […] Articolul Presa a publicat lista deputaților, care au mers cu Andrian Candu în Israel a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
La solicitarea președintelui Igor Dodon, reprezentanții companiilor petroliere din Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a reduce, în perioada lucrărilor agricole de primăvară, prețurile de vânzare a combustibilului cu 7-8%, ceea ce înseamnă 1,20- 1,40 de lei per litru. Despre aceasta s-a discutat, astăzi, la Președinție, în cadrul unei întrevederi de lucru convocată de șeful statului […] Articolul Igor Dodon a anunțat că fermierii vor putea procura combustibil la preț REDUS a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
În cadrul măsurilor speciale de investigație demarate de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost reținut și documentat un bărbat, suspectat pentru păstrare și consum de droguri. Astfel, pe o stradă din sec. Râșcani, polițiștii au observat bărbatul, care avea un comportament neadecvat, […] Articolul Cercetat penal pentu păstrare și consum de droguri (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Membrii şi simpatizanţii PPDA continuă să înghită cu greu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, în urma unei moţiuni de cenzură, depusă în toamna anului trecut. În opinia acestora, asumarea răspunderii pentru legea Procuraturii a fost o decizie ciudată, luată fără consultarea colegilor din blocul ACUM, dar şi a partenerilor occidentali. Mai mult, unii dintre […] Articolul Simpatizanţii PPDA cred că Maia Sandu va avea soarta lui Iurie Roşca a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea inițiativei venită din partea președintelui Igor Dodon de asigurare a alimentației gratuite în școli pentru elevii din clasele I-IX-a. În prezent, alimentația gratuită în școli este asigurată pentru elevii din clasele I-IV-a. Potrivit inițiativei prezidențiale, acest proiect va fi […] Articolul Inițiativa președintelui privind alimentația gratuită în școli // Premierul a anunțat când se va întâmpla a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Capitala urmează să fie mai verde. Asta după ce astăzi au fost publicate rezultatele proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”. Deși planificarea strategică este într-o etapă finală, transformarea orașului abia acum începe, spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, prezent la eveniment. Ceban mai spune că acesta este unul dintre cele mai ample […] Articolul Ion Ceban la evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”: Transformarea Chișinăului abia începe a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
La Moscova au început negocierile pe marginea proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială. Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecţiuni generale, în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensiilor de urmaș și ajutor de deces. Potrivit unui comunicat de presă […] Articolul Moldovenii care muncesc în Rusia vor putea avea drepturi egale la pensii și prestații sociale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o circulară către toate instituțiile de învățământ prin care solicită întreprinderea mai multor măsuri în contextul declanșării codului galben de Coronavirus. Astfel, angajații instituțiilor de învățământ, dar și elevii cu simptome de gripă sau viroze sunt rugați să stea acasă. Totodată, Ministerul interzice organizarea deplasărilor elevilor, studenților și […] Articolul Ministerul Educației a emis o circulară cu privire la coronavirus. Acest lucru trebuie să îl cunoască TOȚI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
Calea Moldovei este integrarea europeană, însă politicienii trebuie s-o lase mai moale cu lozincile despre UE, or, anume sub aceste slogane, s-a furat miliardul și s-au pus bazele demolării țării noastre. Opinia a fost exprimată de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. “Moldova nu va renunța la interesele economice […] Articolul Chicu: Dacă vom umbla cu lozinci tari, dar nu vom avea grijă să măturăm la poartă, în UE nu vom ajunge a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Autoritățile Republicii Moldova și cele din Federația Rusă urmează să semneze în acest an Acordul bilateral în domeniul securităţii sociale. Acest document va asigura garanţii de securitate socială, inclusiv pensia, pentru moldovenii care muncesc în Rusia. Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii ”Linia directă” de la Primul în […] Articolul În acest an va fi semnat un document care prevede acordarea pensiilor pentru moldovenii care muncesc în Rusia a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:50
Deputatul PSRM, Vasile Bolea, va solicita Autorității Naționale de Integritate să verifice averile deputaților PAS. Asta după ce o investigație jurnalistică a scos la iveală că parlamentarii Maiei Sandu au declarat că dețin case și terenuri, prețul cărora este zero lei. „O investigație jurnalistică arată că mai mulți deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate au ascuns valoarea […] Articolul Deputat PSRM: Voi solicita ANI să verifice averile deputaților PAS, care valorează ZERO lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:30
Vizită matinală a primarului general Ion Ceban în Parcul „La Izvor” din capitală. Acesta, împreună cu responsabili din domeniu, au inspectat zona care urmează să fie modernizată. „Municipalitatea de comun cu Federația moldovenească de fotbal, dar și cu ajutorul partenerilor privați, în acest an intenționăm să schimbăm radical această zonă de odihnă. Acolo vom amenaja […] Articolul Parcul ,,La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei urmează a fi amenajat și modernizat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Președintele Igor Dodon susține că diferența dintre Guvernul condus de Maia Sandu și echipa lui Ion Chicu este una vizibilă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii “Linia directă” de la postul de televiziune Primul în Moldova. „Guvernul Chicu este tehnocrat, s-a remarcat ca unul pragmatic, dinamic și este aproape de oameni. Guvernul precedent a […] Articolul Dodon: Guvernul precedent a fost isteric, au făcut concursuri „de frumusețe”, mult PR, conflicte” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:10
Zeci de terenuri și bunuri imobile au fost obținute „gratuit” de către deputații PAS, formațiunea condusă de Maia Sandu. Cel puțin asta susțin ei în declarațiile de avere și interese. Jurnaliștii de la scheme.md au analizat declarațiile de avere ale membrilor fracțiunii PAS și au constatat că aceștia își ascund averile și interesele personale. Astfel, […] Articolul ZERO LEI! Atât ar costa casele și terenurile pe care le dețin mai mulți deputați PAS, potrivit declarațiilor de avere ale acestora a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
22:40
Ion Chicu anunță că fiscul va merge la toate farmaciile din țară pentru a verifica prețurile măștilor. „Mâine în ședință de guvern va fi modificată HG 774 din 20.06.2016. Vom limita mărimea adaosului comercial pentru măști (medicale) și alte mijloace de protecție personală la 20%. Recomand comercianților de asemenea produse să “coboare prețurile și picioarele […] Articolul Premierul anunță controale în farmacii: Depozitele unor speculanți sunt pline cu măști. Le recomand să le scoată în vânzare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:10
Situație delicată la ședința Comisiei Electorale Centrale. Un reprezentant al partidului ȘOR a divulgat cine este coordonatorul grupului Pro Moldova, condus de Andrian Candu. Vadim Banaru a fost luat la întrebări despre un ziar, care a fost distribuit locuitorilor din circumscripția Hîncești, înainte de înregistrarea lui Vitalie Balinschi în calitate de candidat la parlamentare. Banaru […] Articolul Reprezentantul Partidului ȘOR la CEC spune că ziarul formațiunii se numește „Pro Moldova”, ca și echipa lui Andrian Candu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:10
Guvernul condus de Maia Sandu, în persoana ministrului Economiei, Vadim Brînzan, a retras din Parlament proiectul de lege, votat în prima lectură, prin care li se oferă dreptul producătorilor locali să-și vândă mărfurile în rețelele de magazine mari. Deputatul PSRM, Radu Mudreac, președintele comisiei parlamentare agricultură, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, […] Articolul Deputat PSRM: Guvernul Sandu a acționat contrar intereselor producătorului local a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:40
Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii raionului Basarabeasca au reținut în flagrant un locuitor al orașului Basarabeasca, suspectat de comercializarea drogurilor de tip marijuana. În rezultatul informațiilor operative parvenite în adresa Poliției cu privire la comercializarea subsanțelor narcotice, ofițerii de investigație au identificat și stabilit identitatea figurantului, un cetățean în vârstă de 36 […] Articolul Bărbat din Basarabeasca, reținut în flagrant cu 2,5 kg de marijuana (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:00
În ultimii trei ani, datorită eforturilor depuse de președintele Igor Dodon, lista companiilor moldovenești care exportă fructe în Federația Rusă practic s-a dublat. Deputatul PSRM, Mihail Paciu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că din cele 334 de companii din Moldova 258 exportă fructe în Federația Rusă. „În urma insistențelor depuse de […] Articolul Deputat: În ultimii trei ani, datorită eforturilor depuse Igor Dodon, lista companiilor care exportă fructe în Rusă s-a dublat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:00
În timp ce țara este zguduită de problema coronavirusului, liderul PAS Maia Sandu se lansează în declarații politice și cheamă președintele la dezbateri electorale. Sandu a prezentat astăzi raportul alternativ al celor 100 de zile de la învestirea Guvernului Chicu prin care a criticat activitatea executivului, iar într-un final a spus că „Dacă președintele Dodon […] Articolul LIDERII LA NEVOIE SE CUNOSC! Dodon convoacă CSS pentru a discuta despre coronavirus, iar Maia Sandu vrea dezbateri electorale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:20
Un grup de deputați PSRM a elaborat un proiect de lege menit să susțină agricultorii din țară. Unul din coautorii inițiativei, deputatul Radu Mudreac, a declarat că prin acest proiect se propune păstrarea facilităților la achitarea contribuțiilor de asigurări sociale pentru agricultorii care, pe lângă activitățile din domeniul agricol, mai au un procent mic de […] Articolul Responsabilitate față de agricultorii din țară – un proiect al socialiștilor pentru susținerea fermierilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:20
Președintele Igor Dodon a decis convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta situația din domeniul sănătății, în contextul epidemiei de coronavirus. Șeful statului vrea să afle din primele surse despre măsurile care au fost întreprinse și care urmează a fi luate în vederea prevenirii și diminuării riscului de răspîndire a virusului în țară. […] Articolul Președinte responsabil! Igor Dodon a convocat CSS pentru a discuta despre pericolul coronavirusului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
Președintele PDM, Pavel Filip, susține că cei șase deputați din grupul Candu primesc lunar câte cinci mii de euro. Banii au început să vină pe contul acestora, după ce au călătorit în Israel. „Imediat după vizita în Israel, acest grup brusc a început să aibă finanțe, au început să meargă în teritoriu, unde făceau mese […] Articolul Pavel Filip susține că, după ce șase deputați din grupul Candu au revenit din Israel, au început să ridice câte 5 mii de euro lunar (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.