În Antarctica a fost înregistrată cea mai mare temperatură din istorie. Recordul a fost înregistrat pe Insula Seymour

#diez, 14 februarie 2020 11:30

În luna februarie, în Antarctica a fost înregistrată cea mai mare temperatură din istorie. Recordul 20,75 grade Celsius a fost înregistrat pe 9 februarie pe Insula Seymour, cunoscută şi sub numele de Marambiode. Articolul În Antarctica a fost înregistrată cea mai mare temperatură din istorie. Recordul a fost înregistrat pe Insula Seymour apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
23:15
Primul român diagnosticat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Articolul În România a fost confirmat primul caz de coronavirus apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
21:30
Dacă îți place să consumi vin, e bine să cunoști și cum se face corect acest lucru. Proiectul Тинереце.mag îți aduce în față doi persoane care te vor ajuta să afli totul despre această băutură. Vorbim despre oameni ai căror profesie este să cunoască vinurile – somelierii. Articolul Ce vinuri bune poți cumpăra sub o sută de lei și ce vinuri nu-și merită prețul? Răspund somelierii din Chișinău apare prima dată în #diez.
21:00
Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru al României. Articolul Klaus Iohannis a desemnat un nou candidat pentru funcția de prim-ministru al României apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
20:00
Cel puțin odată în viață te-ai ciocnit de problema căutării unui local pentru a-ți petrece timpul alături de prieteni sau de cei dragi. Parcă le cunoaștem, dar când ajungem să ne vedem cu prietenii, suntem în pană de idei. Așadar, echipa #diez îți propune astăzi o listă de 13 localuri pe care le găsești în sectorul Centru al Chișinăului. Articolul (foto) 13 localuri din sectorul Centru al Chișinăului, unde să-ți petreci serile și să-ți creezi amintiri frumoase în 2020 apare prima dată în #diez.
19:15
În timp ce încercați să pășiți ferm în săptămâna de lucru, noi o să vă bucurăm și o să vă informăm despre prietenii noștri Pub Quiz Mind Games, niște entuziaști care organizează jocuri intelectuale de tip quiz. Articolul Demonstrează că ești mai inteligent(ă) decât coronavirus. Participă gratuit la un pub quiz alături de prieteni apare prima dată în #diez.
19:00
Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a remis o adresare către ambasadele străine acreditate la Chișinău în care reclamă gravele abuzuri și presiuni ale guvernării în persoana lui Igor Dodon și PSRM. Semnatarii adresării fac referire la recentele comentarii și amenințări ale ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi. Articolul Partidul ȘOR a lansat un apel la adresa comunității internaționale privind ingerința guvernării de la Chișinău în actul justiției apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
18:30
Amendamentul la Codul serviciilor media audiovizuale, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, interzice operatorilor reţelelor de televiziune prin cablu retransmisiunea posturilor TV internaţionale care conţin publicitate sau teleshopping. Operatorii TV prin cablu au identificat peste 90 de canale care cad sub incidenţa acestei legi, ceea ce constituie până la 50% din grilele operatorilor. Această modificare legislativă riscă să provoace sistarea retransmisiei în Moldova a celor mai populare posturi internaţionale. Articolul Moldova riscă să rămână fără acces la zeci de posturi TV internaţionale apare prima dată în #diez.
18:30
Iarna e pe sfârșite. Ultimile zile din februarie îți aduce evenimente interesante, pe care echipa #diez ți le recomandă cu mare drag. Așadar, profitați de o zi plină de soare și petrece frumos timpul. Articolul Recomandări #diez. Evenimente pentru joi, o zi călduroasă de februarie apare prima dată în #diez.
18:15
Justin Hinton, un reporter al postului WLOS din statul american Carolina de Nord, a intrat în direct și a prezentat prognoza meteo, fără să-și dea seama că pe fața sa apăreau o serie de măști, informează CNN. Articolul (video) Un reporter transmitea în direct prognoza meteo fără să știe că are activat pe telefon un generator de măști apare prima dată în #diez.
18:15
Ești student/-ă și dorești să-ți îmbunătățești situația financiară, atunci ai intrat unde trebuie. Echipa #diez a selectat 10 joburi part-time pentru studenți care, cu siguranță, o să vă intereseze. Articolul Operator în call-centru, barman sau SMM. Top 10 joburi part-time pentru studenți apare prima dată în #diez.
18:00
Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani urmează să fie amenajat și modernizat în acest an. Primarul Capitalei a menționat că această zonă de odihnă va fi schimbată radical în anul curent, în comun cu federațiile sportive din municipiu, dar și cu susținerea partenerilor privați. Articolul (foto) Stadioane sportive multifuncționale, alei și terenuri de joacă. Parcul „La Izvor” urmează să fie amenajat și modernizat în acest an apare prima dată în #diez.
17:45
Jurassic World 3 are un nume oficial. Regizorul Colin Trevorrow a anunțat pe Instagram ca sequelul cu dinozauri va intra în cinematografe sub denumirea de „Jurassic World: Dominion”. Articolul (foto) Jurassic World 3 are un nume oficial. Filmările la al șaselea film au început în Canada apare prima dată în #diez.
17:15
Comitetul Internaţional Olimpic este alarmat de veştile referitoare la epidemia cu coronavirus. Extinderea îmbolnăvirilor poate pune în pericol desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din vara aceasta. Nici Tokyo, capitala Japoniei, unde se va desfășura olimpiada, nu a fost ocolită de cazurile de contaminare cu coronavirus. Articolul „Jocurile Olimpice de vară din 2020” ar putea fi anulate din cauza răspândirii coronavirusului. Acesta a ajuns și în capitala Japoniei apare prima dată în #diez.
16:45
Miniștri au modificat în ședința de miercuri, 26 februarie, o Hotărâre de guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice. E vorba despre o limitare de maxim 20 % la măști farmaceutice, mănuși farmaceutice și produse biocide (adică dezinfectanți). Articolul „Nu vom permite să folosiţi în scopuri personale situaţia creată.” Guvernul a limitat mărimea adaosului comercial la măști, mănuși și dezinfectanți apare prima dată în #diez.
16:00
La ședința ordinară a guvernului s-a decis că funcționarii publici nu vor putea primi cadouri  (din politețe sau cu prilejul acțiunilor de protocl) care depășesc în sumă 1 000 de lei, în decursul unui an.  Articolul (doc) Funcționarii publici nu vor putea primi cadouri care depășesc în sumă, în decursul unui an, 1 000 de lei apare prima dată în #diez.
16:00
Moldova este singura țară din Europa de Est, campioană la Mundus Vini. Calitatea superioară a vinurilor noastre ne asigură acum poziția a 7-a în top 10 țări medaliate la concurs, devenind singura țară din Europa de Est alături de Italia, Spania, Franța, Portugalia și chiar Germania. Articolul Moldova, singura țară din Europa de Est, campioană la concursul internațional Mundus Vini apare prima dată în #diez.
15:45
Consilierul municipal din partea Partidului Unităţii Naţionale, Corneliu Pântea, a anunțat pe pagina sa de Facebook că PSRM a „privatizat” Piața Marii Adunări Naționale pentru toate weekend-urile anului 2020. Acesta a publicat pe pagina sa de Facebook declarațiile prealabile înaintate de PSRM primăriei Chișinăului. Articolul (doc) PSRM vrea să „privatizeze” PMAN pentru toate weekend-urile lunilor martie și decembrie. Ce evenimente planifică fracțiunea apare prima dată în #diez.
15:15
Apicultorii din China, cel mai mare producător mondial de miere, se pregătesc pentru un început modest al sezonului de polenizare de primăvară, în condiţiile în care restricţiile de călătorie destinate ţinerii sub control a epidemiei de coronavirus îi ţin pe apicultori acasă în timp ce albinele lor nu au hrană timp de mai multe săptămâni. Articolul Coronavirusul a afectat cel mai mare producător de miere din lume. Apicultorii chinezi sunt nevoiți să stea în casă apare prima dată în #diez.
15:15
Astăzi are loc ședința ordinară a Guvernului. Pe ordinea de zi au fost incluse 25 de subiecte. Vor fi discutate mai multe subiecte legate de regulamentul privind regimul juridic al cadourilor, modificări la legi și aprobarea Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind cooperarea în cadrul programului „Stipendium Hungaricum”.  Articolul (video) Urmărește live ședința Guvernului. Pe ordinea de zi sunt incluse 25 de subiecte apare prima dată în #diez.
15:00
La Academia de Științe a Moldovei sunt în plină desfășurare audierile publice privind rezultatele obținute în cadrul proiectelor de cercetare și inovare, finanțate din bugetul de stat, proiectelor instituționale și unor proiecte bilaterale pentru tineri cercetători, realizate în anul 2019. O instrucțiune în acest sens a fost aprobată în 2018 de ANCD în coordonare cu AȘM, ținându-se cont de modificările ulterioare asupra criteriilor de evaluare. Articolul Audieri publice privind rezultatele înregistrate în proiectele de cercetare. Care este orarul audierilor și cum le poți urmări live apare prima dată în #diez.
14:45
Un studiu de piaţă realizat de Omdia arată care au fost cele mai bine vândute modele de smartphone-uri la nivel global în 2019. La fel ca și în 2018, Apple reuşeşte să rămână în top cu mai multe modele, cel mai bine vândut telefon din lume aparţinând companiei americane, la fel ca şi în cazul telefonului care se află pe locul al doilea. Dintre primele 10 cele mai bine vândute telefoane din lume în 2019, nouă aparţin Samsung şi Apple. Articolul (foto) Top 10 cele mai bine vândute telefoane din lume în 2019. Apple conduce topul cu 5 modele apare prima dată în #diez.
14:15
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a decis, în ședința de astăzi, să propună plenului parlamentului aprobarea unui proiect de lege propus de Ministerul Justiției. Deputații intenționează să suspende aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție. Articolul Deținuții ar putea fi lipsiți de dreptul de a le fi redusă pedeapsa din cauza condițiilor precare de detenție apare prima dată în #diez.
14:00
Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale a prezentat un raport cu privire la un set de măsuri întreprinse de guvern în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului de tip nou. Astfel, oficialii au întreprins următoarele măsuri: Articolul Ministerul Sănătății a lansat spoturi de informare a cetățenilor cu privire la prevenirea răspândirii conoravirusului apare prima dată în #diez.
14:00
Lui Cristiano Ronaldo, jucătorul lui Juventus, i-a fost dedicată o nouă statuie, însă această creație a artistului este unică. Portughezul care a făcut statuia, a realizat-o în mărime naturală, fiind făcută în totalitate din ciocolată. Creația cântărește 120 de kilograme și a fost nevoie de 200 de ore de muncă pentru realizarea ei. Articolul (video) Un fan a superstarului portughez, Cristiano Ronaldo, i-a făcut o statuie în totalitate din ciocolată apare prima dată în #diez.
14:00
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a decis, în ședința de astăzi, să propună plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de lege propus de Ministerul Justiției. Deputații intenționează să suspende aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție.  Articolul Deținuții ar putea fi lipsiți dreptul de reducere a pedepsei din cauza condițiilor precare de detenție apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
13:30
A mai rămas puțin timp până la venirea oficială a primăverii, iar asta înseamnă că mulți oameni vor purta mărțișoare la piept ca simbol al renașterii naturii. Comercianții au împânzit demult centrul orașului cu tarabe. Prețul mărțișoarelor clasice variază între 2 și 75 de lei. Articolul (foto) Cum arată un mărțișor de 75 de lei. Care sunt ofertele din acest an apare prima dată în #diez.
13:15
În contextul codului galben de coronavirus, mai mulți internauți au primit mesaje de „grijă” din partea guvernului. În mesaje, oamenii sunt îndemnați să aibă grijă de sănătatea lor și să sune imediat medicul de familie dacă au febră sau tuse, de asemenea, dacă persoanele s-au întors din zone unde sunt depistate cazuri de coronavirus și se simt rău, li se sugerează să sune 112. De unde guvernul a luat numerele de telefoane ale internauților, deocamdată nu cunoaștem, dar cert este că numărul persoanelor care au primit mesajul crește.  Articolul (foto) „Dacă vă simțiți rău, sunați 112.” Mai mulți internauți au primit mesaje din partea guvernului apare prima dată în #diez.
13:00
Prima clinică de psihoterapie standard şi terapie asistată de animale din România s-a deschis sâmbătă, la Cluj-Napoca. Şapte câini ajută la terapia celor mici, dar şi a adulţilor. Articolul În România a fost deschisă prima clinică de terapie asistată de patrupezi apare prima dată în #diez.
12:30
Victor Hugo e unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din Franța. Mulți îl apreciază pentru cartea „Les Misérables” („Mizerabilii”), dar aceasta a fost scrisă la începutul carierei sale, prin urmare, vrem să-ți propunem o listă din șapte cărți scrise de Hugo pe care merită să le citești. În fiecare carte vei citi despre nedreptatea socială, protecția clădirilor valoroase, amenințările dezvoltării, toate subiectele raportate la realitățile din Franța.  Articolul Șapte cărți de Victor Hugo pe care merită să le citești. În listă nu vei regăsi „Mizerabilii” apare prima dată în #diez.
12:15
Consilierii municipali ai Platformei DA sunt nemulțumiți de faptul cum se cheltuie banii publici pentru întreținerea animalelor cu și fără stăpân. Potrivit lor, de când a fost adoptată decizia cu privire la aprobarea Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie cu şi fără stăpân în municipiul Chişinău nu s-a făcut nimic. Articolul Platforma DA acuză municipalitatea că nu are grijă de câinii maidanezi, iar banii publici prevăzuți pentru acest scop nu sunt gestionați corect apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.