Chișinăul îi cere ambasadorului rus, Vasnețov, să nu participe la evenimentele separatiștilor transnistreni

Deschide.md, 14 februarie 2020 11:30

Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Dumitru Socolan, i-a cerut ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, să se abțină de la participarea la activitățile organizate de către structurile separatiste de la Tiraspol. Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, Socolan a discutat cu Vasnețov în cadrul unei întrevederi la Ministerul de Externe. „Recunoscând rolul deosebit pe care Federaţia Rusă îl joacă în calitate de mediator în procesul...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 4 ore
23:30
Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în această seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat, conform HotNews.ro, Mediafax și New...
Acum 6 ore
21:40
Noi cifre publicate recent de Fondul Monetar Internaţional relevă faptul că Polonia a devenit o ţară mai bogată decât Portugalia în 2019, scrie The First News citat de Ziarul Financiar. PIB-ul polonez pe cap de locuitor după paritatea puterii de cumpărare a crescut în 2019 la 33.891 dolari, uşor peste cel portughez, de 33.665 dolari. Portugalia este a doua ţară vest-europeană pe care Polonia a devansat-o la capitolul avuţie, după Grecia în 2016. Potrivit experţilor, Polonia ar putea devansa Ital...
21:00
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, 26 februarie, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.
Acum 8 ore
20:30
Deputatul PPDA Alexandru Slusari, susține că deputatul democrat Vladimir Andronachi ar fi implicat în mai multe scheme legate de bani. Slusari spune că Andronachi ar controla compania Metalferos, în adresa căreia de-a lungul anilor au existat multiple acuzații de evaziune fiscală și spălări de bani la companie.
20:10
Mai mulți producători autohtoni vor participa pe 7 martie curent la Târgul de Daruri Dulci, care va fi organizat în Scuarul Catedralei Mitropolitane din centrul Chișinăului. Evenimentul are ca scop promovarea producătorilor autohtoni, în mod special a femeilor producătoare.
19:50
Deputatul Grupului parlamentar Pro-Moldova susține că ar fi auzit despre anumite afaceri nedeclarate ale deputatului Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc, iar Autonitatea Națională de Integritate ar trebui să verifice averile acestuia.
19:40
Cabinetul de miniştri, întrunit în şedinţă miercuri, 26 februarie, a luat o decizie cu privire la regimul juridic al cadourilor. Potrivit acesteia, se stabileşte în calitate de valoare totală admisă a cadourilor, oferite din politeţe sau cu prilejul acţiunilor de protocol, suma maximă de o mie de lei în decursul unui an calendaristic, transmite MOLDPRES.
19:30
Finanţarea sectorului judecătoresc a fost blocată până la aprobarea modificărilor în Legea bugetului. Anunţul a fost făcut astăzi la începutul şedinţei Cabinetului de miniştri de către Ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţă.
19:10
Jucătoarea profesionistă de tenis din Rusia Maria Șarapova s-a retras din activitate. Potrivit publicației americane The New York Times, motivul pentru care rusoaica a luat această decizie a fost problema accidentătilor tot mai dese.
Acum 12 ore
18:40
Au promis să repare infrastructura rutieră, au alocat bani, iar apoi au făcut cale întoarsă. Este și cazul drumului care leagă localitățile Clișova – Suhuluceni – Verejeni, din raionul Telenești, care, după ce a fost „vizitat” de muncitori, a fost lăsat de izbeliște. Lucrările de reconstrucție au început în septembrie 2017, iar, potrivit proiectului, compania câștigătoare a licitației urma să le execute în termen de 24 de luni. Lucru care nu s-a mai întâmplat. „Din cauza lipsei de finanțare”, spun responsabilii de proiect.
18:10
Deputații PD, Pavel Filip, Dumitru Diacov și Monica Babuc au refuzat includerea în ordinea de zi a ședinței Biroului permanent al Parlamentului a unui subiect privind adoptarea unei Declarației referitoare la comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992. Despre aceasta anunță președintele fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, pe pagina sa de Facebook.
18:00
Pomelnicul cu numele familiei Dodon a ajuns în redacția TV8 de la un telespectator. Acesta ne-a comunicat că la Combinatul poligrafic din Chişinău, de pe strada Petru Movilă din capitală, care este o Întreprindere de Stat, acum câteva săptămâni au fost tipărite 1 500 de exemplare.
17:50
Guvernul a aprobat proiectul de lege cu privire la redirecționarea profitului Băncii Naționale a Moldovei. În cazul în care capitalul statutar constituie mai puțin de 4% din totalul obligațiunilor monetare ale Băncii Naționale, profitul disponibil pentru distribuire va fi alocat în întregime pentru majorarea capitalului statutar. În cazul în care capitalul statutar constituie de la 4% până la 10% din totalul obligațiunilor monetare ale Băncii Naționale, 50% din profitul disponibil pentru distribuire va fi alocat la majorarea capitalului statutar, iar 50% va fi transferat la venitul bugetului de stat. În cazul în care capitalul statutar constituie mai mult de 10% din totalul obligațiunilor monetare ale BNM, profitul disponibil pentru distribuire va fi transferat în întregime la venitul bugetului de stat, transmite IPN.
17:40
Uscătoarele de mâini nu omoară coronavirusul, consumul de cocaină nu protejează de acest patogen, iar ţânţarii nu transmit noul Covid-19: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) răspunde la astfel de zvonuri care circulă, relatează miercuri EFE.
16:50
Președintele României, Klaus Iohannis, face apel la calm și îndeamnă oamenii să nu se panicheze în legătură cu virusul COVID-19. Totodată, acesta a cerut tuturor instituțiilor responsabile să trateze situația legată de prevenirea răspândirii coronavirusului cu maximă vigilență și să continue eforturile pentru gestionarea eventualelor cazuri de infecție pe teritoriul României. Declarațiile au fost făcute de șeful statului român, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
16:40
La 5 zile de la expirarea fostului moratoriu şi reintrarea în vigoare a Legii privind acordarea cetăţeniei prin investiţii, Guvernul a aprobat astăzi instituirea unui nou moratoriu.
16:40
Amendamentul la Codul serviciilor media audiovizuale, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, interzice operatorilor reţelelor de televiziune prin cablu retransmisiunea posturilor TV internaţionale care conţin publicitate sau teleshopping. Operatorii TV prin cablu au identificat peste 90 de canale care cad sub incidenţa acestei legi, ceea ce constituie până la 50% din grilele operatorilor. Această modificare legislativă riscă să provoace sistarea retransmisiei în Moldova a celor mai populare posturi internaţionale.
16:20
Finanţarea sectorului judecătoresc a fost blocată până la aprobarea modificărilor în Legea bugetului. Anunţul a fost făcut astăzi la începutul şedinţei Cabinetului de miniştri de către Ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţă, comunică MOLDPRES.
16:10
Premierul Ion Chicu acuză politicienii că își fac PR pe seama integrării europene și ar trebui s-o lase mai moale cu lozincile despre UE. Opinia a fost exprimată de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
16:10
Membrii Cabinetului de miniștri au modificat în ședința de miercuri, 26 februarie, o hotărâre de Guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice, transmite MOLDPRES.
15:40
Guvernul a votat eliberarea din funcție a secretarului de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, dar și directorului general al Agenției Relații Interetnice, Nicolae Rădița. Ambii demnitari au fost eliberați în baza cererii de demisie.
15:30
Un bărbat a murit, după ce a fost bătut cu bestilitate de un tânăr care a dat bir cu fugiții de la locul crimei. Cazul a avut loc noaptea trecută în localitatea Horodiște, din raionul Călărași.
15:10
Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat Planul de măsuri detaliat privind separarea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”, transmite MOLDPRES.
14:40
Alain Juillet, fost șef al Serviciului francez de Informații Externe, va deveni prezentator la o emisiune de geopolitică pe postul TV Russia Today France. Emisiunea de 13 minute, având genericul „La Source”, va fi difuzată de două ori pe lună. Anunțul a fost făcut de directorul RT France Ksenia Fedorova pe 24 februarie într-un comunicat al postului TV.
14:30
O companie imobiliară a organizat, astăzi, în Chișinău, un flashmob cu genericul „Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, astfel având grijă și de sănătatea noastră!”. Zeci de angajați ai firmei au distribuit, în capitală, măști de protecție.
14:30
O decizie cel puțin stranie a fost adoptată de Curtea Constituțională la 25 februarie 2020. Aceasta vizează constituționalitatea art. 8 alin. (1) lit. d) din Legea privind partidele politice. Sesizarea privind neconstituționalitatea acestui articol a fost depusă în iunie 2019 de un grup de persoane, care a încercat să înregistreze un nou partid politic, dar care nu au reușit să adune în jurul său cel puțin 4000 persoane care să fie domiciliați în cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea. Din aceste considerente Ministerului Justiției a refuzat in repetate rânduri să înregistreze această formațiune politică.
14:10
Deputatul Iurie Reniță a primit un răspuns oficial de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), semnat de Președintele acestei instituții, Andrei Tinu, la solicitarea trimisă la sfârșitul lunii ianuarie, prin care a cerut identificarea unei soluții rapide pentru urgentarea examinării dosarelor de redobândire a cetățeniei române.
13:50
Agricultorii vor procura motorină în perioada lucrărilor de primăvară la un preţ redus. Subiectul a fost discutat miercuri, 26 februarie, la Președinție, în cadrul unei întrevederi de lucru convocată de şeful statului, Igor Dodon, cu cei mai mari petroliști din ţară, comunică MOLDPRES.
Acum 24 ore
13:10
Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a extins termenul pentru ca societatea civilă, cetățenii, jurnaliștii și alte persoane ca aceștia să se poată expune asupra candidaților care care s-au înscris la concursul anunțat de Legislativ pentru selectarea membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Termenul a fost extins până la 3 martie.
13:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat miercuri, 26 februarie, că interzice organizarea deplasărilor, călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituțiile de învățământ în afara țării. Măsurile au fost impuse de situaţia creată în lume în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou (COVID-19), transmite MOLDPRES.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.